eMPiko
ide o stabilitu teploty /komponenty jadrovej zbrane pri zmenach teplot rychlejsie degraduju/. To co ukazujes na fotkach to uz ale nie je bežný sklad zbrani, je to sklad specialne na jadrove zbrane. Preto boli v "zabezpecenych betonovych bunkroch" a urcite znacne hlboko a jeden z dovodov je prave udrziavanie stabilnej teploty. Rusi ale takticke jadrove zbrane skladuju v oblasti Sibiru.
Ponorka je iný prípad: je vo vode, vies tam zabezpecit stabilnu teplotu po cely rok, zaroven je to izolovaný objekt kde ma pristup iba obmedzeny pocet ludi ktorych vies vyborne monitorovat.
Diskusia ale prebieha o pouziti takticky jadrovych zbraní na Ua, to znamena ze by ich pouzitie prebiehalo zo strany jednotiek pozemnych alebo leteckych. A tie by najprv museli byt tymito zbranami byt vybavené, čo nie su.
Pokial ide o radiaciu: pisal som to v kontexte prevozu z uložišt v oblasti Sibíru k danym jednotkam a nie v kontexte presunu v ramci daneho uložišta, čo je niečo iné. Usa vedia zistit prevoz tychto zbrani prave na zaklade vyzarovanej radiacie:)
wladas
aj keby Rusi jadrovu zbran pouzili daleko od svojich vojsk tak nikdy nemozu vylucit velke straty na civilistoch, pretoze vsade v Ua su usadlosti, obce. Musela by to byt skutocne velmi slabá jadrova zbran, ale potom to v porovnaní s konvencnymi zbranami straca tak trochu vojensky zmysel /napr slaba takticka JZ ma iba nizky devastacny vplyv na tanky/ ked berieme do uvahy následnú politicku reakciu zo strany sveta. Ak by pouzili silnu jadrovu zbran, potom by nielen boli aj znacne civilne straty ale vznikol by uz aj urcite mnozstvo radioaktivneho spadu a kedze na Ua je v danej oblasti take prudenie vzduchu celorocne, tak by tento spad bol zanesený na Krym, Donecko, Luhansko a to Putin urcite nechce.Usa by za prve uskutocnili masívny konvecný útok priamo na ruské vybrané vojenske sily, za druhe podpora Ua by sa ihned zacala vztahovat aj na utocne zbrane typu tanky, stihacky standardu Nato,ATACMS a pod. co by viedlo k este vacsej nerovnovahe na bojisku v neprospech Ruska.
Samotna podpora vojny na Ua v ruskej spolocnosti prudko klesa a pouzitie jadrovej zbrane by mohla byt ta posledna kvapka aby sa vedro rozlialo
Autoeditácia príspevku po 23 min 50 sek:
Prakticky kompletne obklucenie potvrdil aj Girkin.