Aky kavovar kupit?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
robo1152
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Aky kavovar kupit?

Príspevok od používateľa robo1152 »

ahojte, snad nebude vadiť ak sa pripojím so žiadosťou o radu, vyberám kávovar pre manželku, vzhľadom nato, že pije denne len jednu kávu aj to zaliatu mliekom, tak tam asi až tak nepôjde o to aby to bol najdokonalejší proces na svete tak po dlhom vyberaní som dospel k týmto dvom kandidátom
DeLonghi
https://www.alza.sk/delonghi-magnifica-evo-ecam-29031sb-d6638994.htm
Nivona
https://www.tpd.sk/nivona-nicr-520-p177731#lg=1&slide=2

Čomu by ste dali prednosť? Pri Nivone sa mi viac páči možnosť toho mlieka rovno z "krabičky" do šálky, netreba to robiť ručne cez trysku, čo by pomohlo asi pri príprave kávy pre návštevu (napríklad ked príde mama stále chce kapučíno, etc..) zasa DeLonghi vyzerá jednoduchšie na obsluhu (tuším by to malo byť vnútri rovnaké ako staršie ECAM, ale tento dizajn sa mi páči viac)
viem že existujú aj fóra špecializované na "kávu" ale tam ked prídem aj s požiadavkou na kávu ktorá bude zalievaná mliekom mi odporučia nejaký špecializovaný pákový stroj a x dalších prístrojov k tomu, tak skúsim radšej tu, dakujem za rady
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Aku konkretne kavu zena pije?
robo1152 napísal: 13 dec 2021, 13:39špecializovaný pákový stroj a x dalších prístrojov k tomu
specialny a zlozity je prave klasicky automat :) vo vysledku velmi jednoduchy pre obsluhu
Na tych forach by ti mozno odporucili uplne jednoduchu paku lenze ta je celkom zlozita na obsluhu.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Viem že toto nie je psychologická poradňa ale ... Načo chceš vyhadzovať stovky eur na kávovar svojej žene ktorá si robí jednu kávu za deň aj tú zaliatu mliekom ? To ti vážne stojí za tie prachy mať to doma ? Budete to vôbec vedieť ovládať ?
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Začínal som tiež s lacným automatom. Neodporúčam nikomu. Všetko plastové, káva hnusná a minimálne raz za týždeň treba celé vnútro umyť, lebo ti tam tá káva bude plesnivieť.
wladas
Redeemer
Redeemer

Ako 7r pouzivatel dospeleho neplastoveho pakoveho kavovaru s tebou nesuhlasim.
Ked sa pouzije dobre zrno a dobre nastavi mlyncek tak aj z automatu je espresso pouzitelne.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

wladas - čo som odsledoval tak teraz má doma instantnú jacobs barista crema, čo sa týka toho že je zložitý automat, to rozumiem, ide mi skôr o tú funkčnosť, kde to má jedným tlačítkom, plus možnosť robiť aj "mliečne" receptúry a netreba mať zvlášť páku, mlynček, napeňovač mlieka...

fildinko - viem že to nepotrebujeme k životu, ale to rovnako ani kuchynský robot, a predsa je fajn ho mať, viem že žena chodí často k švagrinej (býva kúsok od nás) len na kávu, lebo má nejaké delonghi a proste jej chutí viac jak tá doma robená, čo sa týka ovládania, tak nie je to zasa domáci atómový reaktor, verím že ovládanie zvládneme

edit pre uzavretie, nakoniec kúpené Nesspreso, nakoľko aj samotný predajca kávovarov neodporúčal na takéto použitie nič iné ako kapsulový kávovar a radšej ma poslal do "konkurenčnej" predajne :)
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

ahojte. viete poradiť nejaký kávovar do 200-250€? pijeme s manželkou espresso a momentálne máme nespresso na kapsuly. našiel som tento philips, ale odradil ma filter ktorý potrebuje. https://m.alza.sk/philips-series-1200-e ... gKBrPD_BwE
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

Co konkretne ti nevyhovuje na nespresso? Sam som tuto dilemu riesil, skusal som rozne zariadenia a nakoniec som ostal pri nespresse. Nenasiel som vhodnu alternativu pod 500e. Kvalita z mojho subjektivneho pohladu zacala byt az pri kavovare pri cenovke cca 1100e a to som si povedal ze nie.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

my máme len De'Longhi Inissia. nevadí mi nič, len si myslím, že ušetrím na káve. kupujem stále 100 kapsúl naraz a kapsula ma výjde cca 25 centov. denne vypijem 3 kávy ja a manželka a tie kapsule sa rýchlo mínajú 😄
wladas
Redeemer
Redeemer

Espresso v domacich podmienkach je tazke. Ak ti staci preso na slovensky sposob tak hocijaky kavovar za 350-400 uz posluzi. Za mna to ale nie ke spravna cesta.
fildinko
King
King

wladas napísal: 09 aug 2022, 22:12 Espresso v domacich podmienkach je tazke. Ak ti staci preso na slovensky sposob tak hocijaky kavovar za 350-400 uz posluzi. Za mna to ale nie ke spravna cesta.
Akú reálnu životnosť má taký automatický kávovar za 350eur ?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Tento nám vydržal v robote - 15-20 káv denne 4 roky.
https://alza.sk/krups-ea810b70-essentia ... 347837.htm
Oprava stála 70eur a ide ďalej. To je taký lowendík bez preplachu a čistil sa väčšinou keď to svietilo asi 3 mesiace a už som sa na to nemohol pozerať. Navyše išiel bez filtra na vod. kameň.
wladas
Redeemer
Redeemer

fildinko napísal: 10 aug 2022, 6:51 Akú reálnu životnosť má taký automatický kávovar za 350eur ?
Je to sice tipos bingo na aky kus natrafis ale pri 4 kavach denne kludne aj 6r pri udrzbe. Udrzba pri tychto plastovych hrackach je strasne dolezita.
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa masterdead »

K-u-b-i-a-k napísal: 09 aug 2022, 22:00 my máme len De'Longhi Inissia. nevadí mi nič, len si myslím, že ušetrím na káve. kupujem stále 100 kapsúl naraz a kapsula ma výjde cca 25 centov. denne vypijem 3 kávy ja a manželka a tie kapsule sa rýchlo mínajú 😄
Cize chces usetrit tak, ze kupis nieco nove a sucasne nechas tak? To je troska proti setreniu.
Kupit 100 kapsul mesacne je troska malo. My ich nakupujeme na 3 mesiace, posledna objednavka bola okolo 480 kapsul. Vyhoda toho je, ze kazda je balena zvlast a vydrzi dlho.
Nechap ma zle, ze by som ta odhovaral od kupy. Avsak ist s predstavou setrenia nakupom noveho zariadenia je utopia. Ak ti staci hneda/cierna voda s obsahom kofeinu, aj 100e kavovar je ok. Ak chces troska uz postupit tak nakoniec to bude drahsie. Kavu budes kupovat paradoxne castejsie, pretoze tie zrnkove aj balene vydrzia kratko.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

mna pri tych kapsulovych skor trapi ekologia...
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

kašlem na to. ekológia? nejak ich vieš vraciať cez ofiko stránku nespressa. len neviem či len ich alebo aj alternatívy ako kupujem (lor, jacobs).
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Vieš vrátiť v podstate hocičo. Pri kúpe nespresso kapsúl väčšinou dostaneš igelitovú tašku kde dávaš použité kapsule a tú po naplnení buď odnesieš do predajne alebo si objednáš kuriéra, ktorý ju vyzdvihne. Nikto neskúma, aké kapsule sú v taške
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Nemate niekto skusenosti s kavovarmi ktore vedia vyrobit aj cokoladu ?

Zatial sa na kupu kavovaru nechystam, lebo potrebujem peniaze inde, ale nasiel som tuto funkciu na jednom DeLongi, no cenovo je to uz hodne vysoko a uplne bezne to nie je.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

https://www.mall.sk/automaticke-espress ... a-ea811810 dobrý kauf za 180€?

Autoeditácia príspevku po 1 deň 22 hod 52 min 7 sek:
tak nakoniec som objednal - https://www.datart.sk/espresso-delonghi ... ierne.html za 309€.
fildinko
King
King

Výborná cena. Čo ťa nakoniec presvedčilo si priplatiť ?
Napísať odpoveď