Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Plasmon
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa Plasmon »

Nejaká dobrá TV 65 " v cenovej kategórii do 700 eur?? Ďakujem.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Mám zľavy na Samsung produkty. Ak by niekto chcel, môžeme sa dohodnúť :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Plasmon napísal: 04 nov 2022, 21:59 Nejaká dobrá TV 65 " v cenovej kategórii do 700 eur?? Ďakujem.
Napr. toto je viac než dobra ponuka

https://www.mall.sk/led-televizory-uhlo ... m=14449788
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Už sa nedá kúpiť v tej cene. Je TCL 65C725 lepší ako Philips 65PUS8506?
Ryan Giggs
VIP
VIP

No, nestihol si.
Philips ma v 65" IPS panel. Keď tak ho zobrať v 70", ale to je za inu ceny.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

V nay.sk ten model stale maju za 719 Eur. Nedas si par krat kavu v meste a mas to ako keby do 700 Eur. :D
https://www.nay.sk/tcl-65c725
Paťko
King
King

Ahoj. Prosím ťa, akú 4k TV 50" do 400€ by si odporučil? Ďakujem.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Hľadal som TV do 800 €, 4K, aspoň 55'', OS Google a nech to má viac hz. Našlo mi toto 55" TCL 55C735.

Myslíte si že sa oplatí, vo všeobecnosti, priplatiť za viac hz (obnovovacia frekvencia)?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano, oplati.
Paťko napísal: 07 nov 2022, 11:44 Ahoj. Prosím ťa, akú 4k TV 50" do 400€ by si odporučil? Ďakujem.
Napr. Philips 50PUS7906 alebo Hisense 50A76GQ.
Paťko
King
King

Prečo práve tieto? Prečo nie LG, SAMSUNG, SONY? K čínskej značke mám predsudky.
Majú nejaké neznáme operačné systémy. Bál by som sa, že by som o chvíľu nespustil streamovacie služby.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ked mas predsudky, tak si Hisense nekupuj. Pritom Hisense je spicka na trhu, je tu viac ako 50 rokov, dodava komponenty aj velkym spolocnostiam a pod Hisense patri napriklad Gorenje alebo Toshiba. To, ze tuto firmu nepoznas, tak to je tvoj problem.

Ak mas na mysli operacny system Vidaa, tak ten je postaveny na Linuxe a najdes ho aj v Toshibach ci Sharpoch. Ak sa nemylim, tak Vidaa OS nie je od Hisense, ale dodava in tento system americka firma. Opravte ma, ak sa mylim.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Paťko napísal: 08 nov 2022, 5:50 Prečo práve tieto? Prečo nie LG, SAMSUNG, SONY? K čínskej značke mám predsudky.
Majú nejaké neznáme operačné systémy. Bál by som sa, že by som o chvíľu nespustil streamovacie služby.
ved kup LS, SAMSUNG alebo SONY. nie su to zle znacky ani televizory, miliony ludi ich ma su spokojni.

ryan ti poradil co najlepsie mozes dostat za tu cenu. hisense ti ponukne lepsi obraz ako samsung ci sony, prave preto ze to ze nemusis platit za znacku a marketing.

chapem ze ti vadi divny operacny system (ja by som ho tiez nechcel) ale ako alternativu ti dal phillips co nie je ani cinska znacka a dokonca to ma aj android os? co ti vadi na nom???
Ryan Giggs
VIP
VIP

Paťko napísal: 08 nov 2022, 5:50 Prečo práve tieto? Prečo nie LG, SAMSUNG, SONY? K čínskej značke mám predsudky.
Pretoze je to v tejto kategorii obrazovo podstatne lepsie ako Samsung ci Sony.
Mimochodom v tejto kategorii Sony nie je Sony ale cinsky Foxconn. A hlavne je to predrazene na to, co to ponuka. Taky Panasonic (v tejto kategorii) to su prezlecene TV od tureckeho Vestelu atd. Nie je vsetko zlato, co sa blisti. Po znackach ako Sony a Samsung sa ma zmysel obzerat pri televizoroch za 800+ €.
Od LG ma potom zmysel jedine oled. Ich LCD kvalitou neovplyvaju v dosledku podpriemernej elektroniky a pouzitych panelov (aj ked v 50" je to vynimka co sa panelu tyka).
Vo svojej bohatej historii Hisense vyrabal kvanta TV pre rozne "renomovane" znacky.

Dnes uz sa nema zmysel hrat na znacky, kedze castokrat je to len renomovane logo, ale pod kapotou je to cinsky, slovensky ci turecky OEM vyrobok. Napr. TV Sharp je vyrobok nasej firmy UMC Slovakia To ale nutne neznamenaze je to zle, len to, ze sa to tvari na nieco ine cim to je.
A napr. tak mozes najst rovnaky TV pod roznymi znackami.

Mimochodom cinske spolocnosti TCL ci Hisense su v sucasnosti lidrami trhu. Hisense je 4. najvacsi vyrobca TV na svete za Samsungom, TCL a LG.

Takze to ze nieco ma renomovany nazov, este nemusi nic znamenat.

Vidaa nie je neznamy operacny system. A podporu ponuka podobnu ako ine proprietarne systemy.
Na Philipse mas Android.
Paťko
King
King

Ďakujem za vysvetlenie 🙂
host5
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa host5 »

Zdravím,

zháňam TV pre rodičov. Mal by to byť už TV na dosť veľa rokov. Vedeli by ste mi poradiť čo najlepsie sa dá kúpiť pri cene 300-400€? Ponuku som pozeral ale je toho tak veľa, že radšej si necham poradiť.

Požiadavky:
- kvalita obrazu,
- LAN (1Gbps ak sa dá ale nemusí)
- Wifi (aj 5Ghz ak bude)
- android OS (s týmto mám skúsenosti iba)
- podpora internetových TV
- uhlopriecka 43"-50"... 55" je už asi veľa

Rodičia asi nebudu pozerat netflix, disney+ a podobné ale skôr nejaku IP tv s klasickými kanálmi. Ak mi niečo napadne tak doplním. Dík
heker
Redeemer
Redeemer

1gbit LAN na co? Podpora internetovych TV znamena co, daky Netflix alebo nieco ako Skylink, Magio ci Lepsia.tv?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neviem či nejaky TV vôbec ma 1 gbit LAN. Nie je na to dôvod. Ak by si z nejakeho neznameho dôvodu predsa len potreboval, tak adapter do USB stoji par eur.

Asi najlepšie čo vieš za 400€ kupiť, TCL 50C725. Maš tam aj po registracii 5r. zaruku.
host5
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa host5 »

heker napísal: 13 nov 2022, 19:22 1gbit LAN na co? Podpora internetovych TV znamena co, daky Netflix alebo nieco ako Skylink, Magio ci Lepsia.tv?
Ten 1Gbps port preto, že mám momentálne u mňa doma Philips TV kde je 100Mbps a ked som pušťal nejaký film cez sieť, tak sa mi zdalo, že to nestíha. Druhý dôvod je budúcnosť. O 10 rokov budú asi iba 1Gbps ake kto vie.

Internetove TV myslím to čo píšeš. Proste stiahneš apku do TV prihlasiš sa a funguješ. Čiže magio, voyo, antik, sledovanietv, netflix a podobne.
Ryan Giggs napísal: 13 nov 2022, 19:36 Neviem či nejaky TV vôbec ma 1 gbit LAN. Nie je na to dôvod. Ak by si z nejakeho neznameho dôvodu predsa len potreboval, tak adapter do USB stoji par eur.

Asi najlepšie čo vieš za 400€ kupiť, TCL 50C725. Maš tam aj po registracii 5r. zaruku.
Dík Ryan, idem im to hneď navrhnúť.
heker
Redeemer
Redeemer

Len tak informacne, bitrate Netflixu sa pohybuje okolo 15 mbit/s pri 4K vysielani. O 10 rokov bude ten televizor na smetisku.
Ryan Giggs
VIP
VIP

host5 napísal: 13 nov 2022, 21:25 Ten 1Gbps port preto, že mám momentálne u mňa doma Philips TV kde je 100Mbps a ked som pušťal nejaký film cez sieť, tak sa mi zdalo, že to nestíha.
To urcite nebolo tym LAN. Cokolvek co sa aktualne vysiela cez internet, je hlboko pod moznostami toho LAN.
A ako pisem vyssie, aj keby sa to nejakym zazrakom zmenilo, vies to vyriesit 1Gbit adapterom do usb televizora, ktory stoji 10€.
Napísať odpoveď