1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-2023) + Odorova vláda (2023)
Re: 1. Matovičova vláda (2020-2021) + 1. Hegerova vláda (2021-202x)
Mnohí povedali, že odvolanie vlády môže reálne viesť k predčasným voľbách. Sulík povedal, že chce len odvolať vládu ale voľby nie, lebo je jasné, kto ich vyhrá, Fico a jeho bábky.
Ale tu potom je otázkou, či je až taký hlúpy, že nevie odhadnúť následky svojich činov alebo to bola len jeho osobná pomsta za akúkoľvek cenu, len aby sa pomstil Matovičovi aj za tú cenu, že sa k moci čoskoro vráti mafia?
Ale tu potom je otázkou, či je až taký hlúpy, že nevie odhadnúť následky svojich činov alebo to bola len jeho osobná pomsta za akúkoľvek cenu, len aby sa pomstil Matovičovi aj za tú cenu, že sa k moci čoskoro vráti mafia?
-
starysomar
Hardcore addict
Alebo skrz škodlivosť matovičovho vystrájania...?
To je teda poriadna novinka, že vraj Sulík nemá rád Matoviča. To by som si vôbec nebol myslel.
Výhovorky už nikoho nezaujímajú, jedine výsledok rozhoduje.
A to by malo byť riešenie, že dať krajinu do rúk kleptomanom a vrahom?
Ešte Fico dá nejakého trójskeho koňa do prezidentského paláca, akého už má na generálnej prokuratúre a potom tu budú môcť robiť fakt čokoľvek.
Aj teraz mu stačilo zopár trójkych koňov poslancov vo viacerých stranách a jedného užitočného idiota a má zelenú.
Výhovorky už nikoho nezaujímajú, jedine výsledok rozhoduje.
A to by malo byť riešenie, že dať krajinu do rúk kleptomanom a vrahom?
Ešte Fico dá nejakého trójskeho koňa do prezidentského paláca, akého už má na generálnej prokuratúre a potom tu budú môcť robiť fakt čokoľvek.
Aj teraz mu stačilo zopár trójkych koňov poslancov vo viacerých stranách a jedného užitočného idiota a má zelenú.
-
starysomar
Hardcore addict
Už dávno...ma zaujala hláška:
"Nasrali Vás deti? Voľte Fica - zkurvíte im celý život"
"Nasrali Vás deti? Voľte Fica - zkurvíte im celý život"
Matovič zase nielen že nemá rád ale doslovne nenávidí Sulika ovela viac, ked ho ako prvý začal osobne napádať aby šiel kopať hroby 12 000 mrtvym ludom na covid, ze Sulik je idiot a podobne. R.Sulik povedal ze na tieto osobné utoky nebude reagovať a nereagoval. Dost dlho sa držal ale raz ten pohár naozaj pretečie a pretiekol.Mali tvoriť spoločný tandem, ale Matovič miesto tandemu vytvoril další mafiansky politický klan s gorilami Kollarom ktorý ako najstarší líder vládnych strán bol ten ktorý uz od prvých mesiacov prinášal neustále problemy a riadil vládu.
A teraz som uprimne rád ze charizmatická sekta Olajnova, s mafiou zo Sme rodina končia kým neurobia ešte viac škody,populizmu ako doteraz.
Volby skor ci neskor by prišli aj tak a kto naozaj vyhrá je skutočne otázne. Pamätáme sa ako to dopadlo v 2020. Kto mal podla prieskumov ledva 5% vyhral s 25% a kto mal napr 15% neprešiel ani do parlamentu, alebo mal v prieskume 17% a prešiel s 6,2%, takže na konci plieska bič.
Kto nejde voliť co je minimálne 35% ludí oprávnených voliť od 18 rokov, tak potom nech sa zamyslia či nie je lepšie dat hlas naozaj menšiemu zlu a skusiť eliminovat to skutočne velké zlo.
Kto nechce do buducnosti seba a svoju vládu diskeditovat tak sa oblukom bude vyhybat ludom ako Matovič,Fico,Kollar,Kotleby,Republika - náckov,pomätených Dankov, prípadne tvrdých "kresťanov" ako Kuffovci,Taraba,Zaborská a podobní ideologický extremisti neschopní/neochotní kompromisu, tužiaci aj po papalášizme.
A teraz som uprimne rád ze charizmatická sekta Olajnova, s mafiou zo Sme rodina končia kým neurobia ešte viac škody,populizmu ako doteraz.
Volby skor ci neskor by prišli aj tak a kto naozaj vyhrá je skutočne otázne. Pamätáme sa ako to dopadlo v 2020. Kto mal podla prieskumov ledva 5% vyhral s 25% a kto mal napr 15% neprešiel ani do parlamentu, alebo mal v prieskume 17% a prešiel s 6,2%, takže na konci plieska bič.
Kto nejde voliť co je minimálne 35% ludí oprávnených voliť od 18 rokov, tak potom nech sa zamyslia či nie je lepšie dat hlas naozaj menšiemu zlu a skusiť eliminovat to skutočne velké zlo.
Kto nechce do buducnosti seba a svoju vládu diskeditovat tak sa oblukom bude vyhybat ludom ako Matovič,Fico,Kollar,Kotleby,Republika - náckov,pomätených Dankov, prípadne tvrdých "kresťanov" ako Kuffovci,Taraba,Zaborská a podobní ideologický extremisti neschopní/neochotní kompromisu, tužiaci aj po papalášizme.
-
starysomar
Hardcore addict
Súhlas.
Za seba vidím porovnateľné zlo v mafiánoch aj katolibancoch - každé v inom. A - "Kto nejde voliť", nech drží hubu a krok.
Za seba vidím porovnateľné zlo v mafiánoch aj katolibancoch - každé v inom. A - "Kto nejde voliť", nech drží hubu a krok.
Vidím, že Matovičovi už začína drbať na karbid viac ako obvykle a najbližšie mesiace sa máme ešte na čo tešiť. Podľa mňa to skončí tým, že Matovič zrazu niekam zmizne (hospitalizácia na psych. klinike niekde v zahraničí) alebo v klasickom matovičovskom štýle nebude vedieť ani zmiznúť a pred hospitalizáciou zažijeme nejaké teátro, ako napr. že holý niekoho napadne svojimi exkrementami v sáčku...a pod. 
Kľudne sa pripojte a zatipujte si tiež.
Kľudne sa pripojte a zatipujte si tiež.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Matovica opustil Budaj - https://dennikn.sk/3154902/budajova-sku ... otny-snem/
Hej ja tiez cakam, co sa bude diat...
Hej ja tiez cakam, co sa bude diat...
-
starysomar
Hardcore addict
"Matovičovi už začína drbať na karbid viac ako obvykle" - to sa dá?
No dnešný deň zjavne trávi trollovaním na Zomri. 
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Jasne, ze sa da... zapoj trochu predstvivosti.starysomar napísal: 17 dec 2022, 15:11 "Matovičovi už začína drbať na karbid viac ako obvykle" - to sa dá?
Osobne som nesmierne rád, že táto vláda konečne padla. Presne, ako spomína Beardie, aj ja som tak akosi už na začiatku tušil, že môže stať, že táto vláda nedovládne až dokonca, tiež som to hovoril. Ľudia sa jednoducho nechali oklamať, pritom Matovič je 12 rokov v politike, je to obyčajný šašo, ktorý vie len vykrikovať do megafónu, rozoštvávať ľudí, robiť bordel, lenže iné je robiť srandičky a iné je reálne vládnuť a riadiť tento štát. To, aká politická nekultúra tu zavládla a aké nepekné veci sa tu robili, to tu nebolo ani za Mečiara, hoci ten tiež porobil pekné špinavosti.
Ľúto mi je však takého Karasa ako ministra spravodlivosti, dlho sa tam neohrial, pritom osobne ho poznám, učil ma a fandil som mu. Nebál sa povedať to, čo si myslím aj ja a síce, že reforma súdnictva nie je pripravená. Nakoľko sa pohybujem v tejto oblasti a ako som sa rozprával aj s bývalou kolegyňou, je x vecí a praktických otázok, ktoré zostali nedoriešené. Preto veľmi múdro posunul účinnosť novely až o pol roka.
Celkovo som zvedavý, čo bude ďalej. Som rád, že prezidentka SR včera počas odvolávania vlády vyzvala Hegera a ďalších politických predstaviteľov, aby sa dohodli na termíne predčasných volieb najneskôr do konca januára, aby sa tieto mohli konať najneskôr do konca 1. polovice roka 2023. Pokiaľ sa tak nestane, urobí ďalšie kroky v zmysle Ústavy SR.
Cieľom je tiež prijatie zmeny Ústavy SR tak, aby bolo možné predčasné voľby vykonať. Mali by to prijať čo najskôr, ako povedal aj Fico, referendum je určitá poistka. Pokiaľ by však táto novela bola dovtedy prijatá, referendum sa stane bezpredmetným. Sranda je, že už máme utvorené volebné komisie (sám som u nás v okrsku jej predsedom). Som zvedavý, ako toto dopadne. Pokiaľ sa nedohodnú, možnosťou je predsa aj úradnícka vláda, t.j. vláda odborníkov, hoci jej prezidentka nie je veľmi naklonená.
Ľúto mi je však takého Karasa ako ministra spravodlivosti, dlho sa tam neohrial, pritom osobne ho poznám, učil ma a fandil som mu. Nebál sa povedať to, čo si myslím aj ja a síce, že reforma súdnictva nie je pripravená. Nakoľko sa pohybujem v tejto oblasti a ako som sa rozprával aj s bývalou kolegyňou, je x vecí a praktických otázok, ktoré zostali nedoriešené. Preto veľmi múdro posunul účinnosť novely až o pol roka.
Celkovo som zvedavý, čo bude ďalej. Som rád, že prezidentka SR včera počas odvolávania vlády vyzvala Hegera a ďalších politických predstaviteľov, aby sa dohodli na termíne predčasných volieb najneskôr do konca januára, aby sa tieto mohli konať najneskôr do konca 1. polovice roka 2023. Pokiaľ sa tak nestane, urobí ďalšie kroky v zmysle Ústavy SR.
Cieľom je tiež prijatie zmeny Ústavy SR tak, aby bolo možné predčasné voľby vykonať. Mali by to prijať čo najskôr, ako povedal aj Fico, referendum je určitá poistka. Pokiaľ by však táto novela bola dovtedy prijatá, referendum sa stane bezpredmetným. Sranda je, že už máme utvorené volebné komisie (sám som u nás v okrsku jej predsedom). Som zvedavý, ako toto dopadne. Pokiaľ sa nedohodnú, možnosťou je predsa aj úradnícka vláda, t.j. vláda odborníkov, hoci jej prezidentka nie je veľmi naklonená.
Každopádne tie volby raz budú tomu sa nedá vyhnúť a kto nevolí nech sa potom nesťažuje ak tam bude Mečiarov učeň Fico, jeho vážne stačilo.
Aj tá úradnícka vláda by mohla čeliť rôznym druhov atakov zo strany určitých nepríčetných politikov ktorých zoznam som už vypísal.
To znamená že polarizácia spoločnosti by bola nadalej a politická nekultúra by bola takisto = vulgarizmy, osobné utoky, urevaný nazi+Kollar a pod.
Za mna jediná možnosť výhra mix liberálno-konzervatívnych strán (včera som ich vypísal) ochotných sa dohodnuť na kompromisoch aj v pálčivých temach (lgbti,kompromis pri marihuane,umožnené potraty za určených kompromisných podmienok a pod), ktoré sa tu desiatky rokov neriešia a nech už je v nich pokoj. V neposlednom rade modernizácia učebných osnov na fínsky spôsob napriklad, stabilizácia zdravotnictva,
výstavba bytoviek (Kollar nie je jediný kto toto mal v programe) ale nie tak aby v tom mali len developeri enormný prospech spolu s politikmi v pozadí, stabilizácia trhu, znižovanie daní firmám/živnostnikom, zlavy cien tovarov pre dochodcov napr a pod = nájsť kopromisy a netlačiť moc na pílu za každu cenu zvyšovať dane+poplatky a využivať eurofondy tak ako sa má.
Aj tá úradnícka vláda by mohla čeliť rôznym druhov atakov zo strany určitých nepríčetných politikov ktorých zoznam som už vypísal.
To znamená že polarizácia spoločnosti by bola nadalej a politická nekultúra by bola takisto = vulgarizmy, osobné utoky, urevaný nazi+Kollar a pod.
Za mna jediná možnosť výhra mix liberálno-konzervatívnych strán (včera som ich vypísal) ochotných sa dohodnuť na kompromisoch aj v pálčivých temach (lgbti,kompromis pri marihuane,umožnené potraty za určených kompromisných podmienok a pod), ktoré sa tu desiatky rokov neriešia a nech už je v nich pokoj. V neposlednom rade modernizácia učebných osnov na fínsky spôsob napriklad, stabilizácia zdravotnictva,
výstavba bytoviek (Kollar nie je jediný kto toto mal v programe) ale nie tak aby v tom mali len developeri enormný prospech spolu s politikmi v pozadí, stabilizácia trhu, znižovanie daní firmám/živnostnikom, zlavy cien tovarov pre dochodcov napr a pod = nájsť kopromisy a netlačiť moc na pílu za každu cenu zvyšovať dane+poplatky a využivať eurofondy tak ako sa má.
Preco je vlastne nutnost zmeny ustavy kvoli predcasnym volbam? Vsak uz sme mali predcasne volby.
Podľa mňa úradnícka vláda prichádza do úvahy len v prípade, keby si Matovič myslel, že dovládne v demisii do úplného konca (marec 2024), schváli sa jeho rozpočet a bude mať 3,5 miliardy vo svojej rezerve na svoje predvolebné atomovky za naše peniaze. V parlamente by sa nenašlo 90 hlasov na zmenu ústavy a vypísanie predčasných volieb (Matovič a Sulík to budú blokovať). Úradnícka vláda by síce tiež nezískala dôveru, ale pokojne by mohli vládnuť až do termínu riadnych volieb. Ak by prezidentka chcela robiť Matovičovi nervy, môže za ministerku zdravotníctva vymenovať Baťovú a podobne postupovať aj pri ďalších postoch 
Situáciu v spoločnosti veľmi zle číta Sulík, ktorý teraz odmieta predčasné voľby a melie niečo o novej 76ke. Sulík položí vládu, lebo Ficovi stúpajú preferencie a bolo lepšie to ukončiť teraz ako v zime 2024, ale zároveň je proti predčasným voľbám? To má akú logiku? On neni excel, ale hrdzavé počítadlo s vypadávajúcimi guličkami... Ten sa uvedomí, keď SaS padne pod 5%. Ale aspoň dobre pre Progresívne Slovensko.
Autoeditácia príspevku po 19 min 31 sek:
Situáciu v spoločnosti veľmi zle číta Sulík, ktorý teraz odmieta predčasné voľby a melie niečo o novej 76ke. Sulík položí vládu, lebo Ficovi stúpajú preferencie a bolo lepšie to ukončiť teraz ako v zime 2024, ale zároveň je proti predčasným voľbám? To má akú logiku? On neni excel, ale hrdzavé počítadlo s vypadávajúcimi guličkami... Ten sa uvedomí, keď SaS padne pod 5%. Ale aspoň dobre pre Progresívne Slovensko.
Autoeditácia príspevku po 19 min 31 sek:
V 2011 poslanci NRSR zahlasovali za vládny návrh zákona o konaní a termíne predčasných volieb. Schválili to síce ústavnou väčšinou (90+ hlasov). Lenže medzičasom sa zistilo, že tento postup odporuje ústave. Poslanci si nemôžu sami odhlasovať, že končia predčasne. Podľa ústavy majú mandát na 4 roky. Ústava je najvyšší zákon a sú tam jasne napísané okoľnosti, kedy môže poslanec prísť o mandát. Dáva to zmysel, lebo keby to tam nebolo, tak by koalícia s väčšinou v NRSR mohla v podstate v parlamente odhlasovať, že tento a tento opozičný poslanec príde o mandát. Teraz tam chcú dopísať niečo v štýle, že ak sa nájde 90+ poslancov, tak prídu o mandát všetci 150 a budú predčasné voľby.wladas napísal: 17 dec 2022, 18:23 Preco je vlastne nutnost zmeny ustavy kvoli predcasnym volbam? Vsak uz sme mali predcasne volby.
Presne toto som chcel napísať, akurát epharmko ma predbehol. Ide o to, že Ústava tento postup neumožňuje, hoci naposledy v roku 2011 bol prijatý ústavný zákon o skrátení volebného obdobia NR SR. Aby sa odstránil tento nedostatok, je potrebné novelizovať Ústavu. Uvedené malo odstrániť vyhlásené referendum, ktoré pokiaľ sa dovtedy vyrieši uvedená otázka, sa nebude konať.
Bez ohľadu na to, či som alebo nie som smerák, teší ma, že to tak dopadlo. Začiatok i koniec tejto vlády sprevádzal potlesk, niektorí dokonca v stoji, tentoraz však tlieskali opoziční poslanci. Pellegrini bol pred hlasovaním o vyslovení nedôvery vláde vysmiaty, však prečo aj nie
Ak ešte je niekto, kto pochybuje o Matovičovom duševnom zdraví, mal sa dať tiež vyšetriť. To, čo vyviedol v súvislosti s jeho demisiou v Prezidentskom paláci azda ani nepotrebuje komentár. Dokonale jeho počin vystihuje priebeh jeho vládnutia.
Bez ohľadu na to, či som alebo nie som smerák, teší ma, že to tak dopadlo. Začiatok i koniec tejto vlády sprevádzal potlesk, niektorí dokonca v stoji, tentoraz však tlieskali opoziční poslanci. Pellegrini bol pred hlasovaním o vyslovení nedôvery vláde vysmiaty, však prečo aj nie
Ak ešte je niekto, kto pochybuje o Matovičovom duševnom zdraví, mal sa dať tiež vyšetriť. To, čo vyviedol v súvislosti s jeho demisiou v Prezidentskom paláci azda ani nepotrebuje komentár. Dokonale jeho počin vystihuje priebeh jeho vládnutia.
Ephramko -"Ten sa uvedomí, keď SaS padne pod 5%. Ale aspoň dobre pre Progresívne Slovensko."...vidíš PS a SaS ako konkurentov alebo partnerov?
Samozrejme že ako konkurentov. Bojujú o tých istých voličov. Možno PS ide o viac ľavicového voliča a SaS o viac pravicového, ale v zásade sa jedná o liberálnejšiu časť populácie. Preto nechápem o čo ide Matovičovi, keď sa neustále snaží zrážať preferencie SaS. Jednák tí ľudia nikdy v živote nepôjdu voliť katoliban OLANO a časť z nich pôjde namiesto SaS voliť PSko. Potom nebudú v parlamente 2 malé liberálne strany, ale jedna 15-20% liberálna strana a Matovič dostane presne to, čoho sa bojí.Blastbit napísal: 18 dec 2022, 14:39 Ephramko -"Ten sa uvedomí, keď SaS padne pod 5%. Ale aspoň dobre pre Progresívne Slovensko."...vidíš PS a SaS ako konkurentov alebo partnerov?
Naopak Fico v tomto postupuje úplne systematicky. V minulosti vykanibalizoval svojich koaličných partnerov a poslal ich mimo parlamentu. Pohltil všetky menšie ľavicové strany. Vie veľmi dobre, ktorých voličov môže kradnúť iným stranám a podľa toho prispôsobuje svoju stratégiu. Naopak vie aj to, kto ho v živote nepôjde voliť, tak tam nestráca čas alebo len príde s nejakým hovnometom, aby si aspoň časť tých voličov povedala, že to nemá zmysel a nešla voliť, čo je vzhľadom na delenie mandátov v parlamente pre Fica výhoda, keď je menšia účasť.
Referendum sa konať podľa mňa bude. Aktuálne je to najreálnejší nástroj, ako dostať Matoviča preč, pretože podľa toho, aký pat vznikol (SaS nechce predčasné voľby, Oľano zrejme skôr tiež nie), tak je dosť možné, že novela ústavy neprejde a v tom prípade by už väčšina parlamentu a aj prezidentka tlačili na referendum.Marinak napísal: 17 dec 2022, 20:43 Uvedené malo odstrániť vyhlásené referendum, ktoré pokiaľ sa dovtedy vyrieši uvedená otázka, sa nebude konať.
A myslíš, že bude úspešné (platné)?kayko napísal: 19 dec 2022, 9:51 Referendum sa konať podľa mňa bude. Aktuálne je to najreálnejší nástroj, ako dostať Matoviča preč, pretože podľa toho, aký pat vznikol (SaS nechce predčasné voľby, Oľano zrejme skôr tiež nie), tak je dosť možné, že novela ústavy neprejde a v tom prípade by už väčšina parlamentu a aj prezidentka tlačili na referendum.