Windows 10
Re: Windows 10
Viete niekto poradit, kde co najlacnejsie kupit legalne Windows 10? Odisiel mi disk v notebooku a potreboval by som tam Win10. Ak to je proti pravidlam, tak poprosim do spravy, ak ma niekto overenho predajcu. Staci mi kluc, dakujem.
Výmenou disku neprichádzaš o licenciu.Ak tam bol Win10 aktivovaný,tak iba nainštaluj správnu verziu Home alebo Pro.Pri inštalácií vyber možnosť nemám kľúč a pokračuj v inštalácií.OS sa aktivuje po pripojení na net.Ak bol v NTB predinštalovaný Win8 alebo Win10,tak kľúč je uložený v biose a nezobrazí sa pri inštalácií výber Home alebo Pro ,ani ponuka ,pre zadanie kľúča.
Predinstalovany tam bol Windows 8. Windows 10 som tam doinstaloval neskor. Mozem teda len nainstalovat Windows 10 aj bez zadania kluca a potom sa automaticky aktivuje?
-
007miroslav007
Expert
Viete mi niekto poradiť, ako zapnúť pc s Win10 bez potreby použitia prihlasovacieho hesla / pinu na pc? Preinštaloval som win. a nejak to nejde zrušiť nikde...
-
starysomar
Hardcore addict
Nepíšeš, či sa vieš prihlásiť s heslom... Ak áno - zmeniť to ide napríklad tak, že zadáš do príkazového riadku "control userpasswords2" (bez úvodzoviek). Alebo trojhmatom CTRL+ALT+DEL.
Ak nie, opravná reinštalácia.
Malo by sa dať aj prihlásiť ako Administrátor - bez hesla, ak o niekto do konta Administrátora nezadal.
Malo by sa dať aj prihlásiť ako Administrátor - bez hesla, ak o niekto do konta Administrátora nezadal.
Veď to zrušiš cez OS.
-
007miroslav007
Expert
No vďaka, pomohlo to control userpasswords2....len zaujímavé, včera som skúšal to isté a to políčko na "odškrtnutie" tam nebolo...neviem prečo, škoda že som si nespravil z toho screen. V každom prípade ešte raz vďakastarysomar napísal: 19 sep 2022, 5:47 Nepíšeš, či sa vieš prihlásiť s heslom... Ak áno - zmeniť to ide napríklad tak, že zadáš do príkazového riadku "control userpasswords2" (bez úvodzoviek). Alebo trojhmatom CTRL+ALT+DEL.
-
starysomar
Hardcore addict
Z prikazoveho riadku sa "veci" spustia podla mna s administratorskymi opravneniami.
Teda to iste nemusi ist spravit rovnako klasickym postupom cez Nastavenia...
Teda to iste nemusi ist spravit rovnako klasickym postupom cez Nastavenia...
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Nespustia.starysomar napísal: 19 sep 2022, 16:22 Z prikazoveho riadku sa "veci" spustia podla mna s administratorskymi opravneniami.
Spustia iba ak uz cmd bezi pod adminom.
-
starysomar
Hardcore addict
-
harrison314
Hardcore addict
Skusal som aj spustenie, ale tam admina nemam. Pravdepodobne mas vypnute UAC.
-
starysomar
Hardcore addict
Ano, mám viac vecí zmenených voči defaultu. Win11 PRO. Lokálne administrátorské konto. Jediné.
Standardne sa Win+R a aj aplikacie nespustaju pod admin kontom. Pri Win10 ani pri vypnutom UAC.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
neviete ako teraz funguje upgrade z win7 na win10? tusim ze kedysi to bolo tak, ze sa dalo upgradnut z cracknuteho win7 na win10 a nejak sa to tym zlegalizovalo. to plati stale?
Za pár € kúpiš kľúč na Win10 ,tak by som to neriešil a kúpil kľúč.
HERO: Áno, stále to ide, stačí použiť aktivátor MAS a metódu aktivácie HWID. Vytvorí to pre daný PC (resp. HW) normálnu digitálnu licenciu na Win10, ktorá sa uloží na MS servery, takže aj po čistej inštalácii sa Windows na tom istom PC automaticky aktivuje po pripojení k internetu. Funguje to pre všetky edície Win10 aj Win11 (vrátane LTSC) 
-
*****HERO*****
Guru wannabe
skor som myslel ze co by spravil klasicky ofiko upgrade postup z nelegalneho win7 na ofiko win10. toto sa mi zda, ze kedysi bolo nejak tolerovane a win10 bol nakoniec ofiko.
to "MAS" vyzera na uz moc crackoidne riesenie, to uz asi radsej kupit ten kluc z ebayu (aj ked ktovie ci nevznikol tiez prave tymto postupom)
to "MAS" vyzera na uz moc crackoidne riesenie, to uz asi radsej kupit ten kluc z ebayu (aj ked ktovie ci nevznikol tiez prave tymto postupom)
No veď tento MAS a HWID aktivácia funguje na rovnakom princípe ako ten free upgrade na Win10 z cracknutého Win7, akurát to spraví všetko za teba (tu je podrobný popis). A crack to nie je, lebo to nerobí žiadny zásah do systému, aktivácia prebehne cez MS servery. Ako som písal, po tejto aktivácii môžeš kľudne stiahnuť originál ISO Windows z MS, spraviť čistú inštaláciu a Windows sa už aktivuje sám a rovnako ako s legálnou licenciou (nijak nezistíš, či to bolo cez MAS alebo legálne kúpené).
-
Gyrxiur
Expert
MAS je top, teraz som menil dosku a cpu, deaktivovalo mi windows, dal som hwid mas aktiváciu a je krásne aktivovaný, a naozaj to nie je žiadny crack, ešte keby si do budúcna reinštaloval windows, sám sa ti aktivuje, lebo ho to zaregistruje v ms