Nespúštanie programov.

Informácie o software, ankety...
Používateľov profilový obrázok
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nespúštanie programov.

Príspevok od používateľa starysomar »

Neviem donútiť Windows11 spúšťať niektoré programy, utility. Sú odkazy v Startup, je v programoch nastavené Load at Startup, sú povolené v Správcovi úloh a nespustia sa ani tak po zapnutí PC.
Čo s tým?
Dreamer
Addict
Addict

Re: Nespúštanie programov.

Príspevok od používateľa Dreamer »

Je to sice iba nahradne riesenie, ale mozes pouzit iny program, ktory spusti dane problemove programy, napr. HotkeyP to dokaze.

https://sourceforge.net/projects/hotkeyp/
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

Skús vytvoriť task cez Task Scheduler. Ktoré programy nejdú?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

S Task Schedulerom som bojoval vo Win10. Som roboš, nie ítéčkár. Niečo som ukecal kópiou a modifikovaním toho, čo sa spúšťalo korektne, niečo ani tak. Buď sa to spúšťalo na obrazovke Vnamiesto v lište - alebo vôbec. jedenástkach sa mi už nechce.
Zvažoval som aj nejaký BAT súbor, ktorý by spustil, čo potrebujem.

Neidú po spustení mne potrebné:
Volumouse (Nirsoft)
PoP Peeper
CrystalDiskInfo
HwInfo

Náhradné spustenie ThunderBirdu je na obrazovke namiesto Sistray...
(V desinách sa také moc nedialo - v jedenástkach sa niečo zmení - správa inak prakticky po každej aktualizácii. Mám pár dní čistú inštaláciu, Sigverif, SFC ani DISM nehlási žiadny problém)
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

Je možné, že MS niečo rozbil vo Win11. Volumouse má checkbox "Load Volumouse at startup", ten si skúšal? Pri CrystalDiskInfo a HWINFO je zrejme ten problém, že vyžadujú spustenie s admin právami (pri normálnom spustení treba odkliknúť UAC prompt). To tušim cez odkaz v Startup priečinku ani nepôjde, jedine cez Task Scheduler.

Ten Task Scheduler nie je komplikovaný. Stačí otvoriť (taskschd.msc), kliknúť na Create Task, napísať nejaký názov tasku, na karte Actions vybrať program, ktorý sa má spustiť a na karte Triggers vytvoriť trigger "At log on" (spúšťanie po prihlásení).
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Pripadne si spravit batch script v podobe .bat suboru alebo cez PowerShell. Na co ti je vobec program Hwinfo a Crystal? Ved to su programy, ktore ti nie je treba pri starte a vlastne ti ich staci pustit raz za rok, aby si si pozrel udaje o teplote a disku. Inak su zbytocne, aby sa spustali po starte.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

HWINFO mi ohlásilo začínajúce problémy so SSD (Windows Hardware Errors (WHEA)), CRYSTALDISKINFO klasický harddisk s pribúdajúcimi realokovanými a neopraviteľnými sektormi.

Ako správne vytvoriť BAT aby spustil potrebné soft a kam ho dať - alebo zástupcu?
heker
Redeemer
Redeemer

Mas novy disk, takze ti ich netreba. Mozes to 1x mesacne spustit aj rucne.

Batko spravis v textovom editore a das medzi programy po starte - https://www.windowscentral.com/how-crea ... windows-10
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Okrem systémového SSD mám 4 HDD. Najstarší má necelých 50000 hodín.
Za LINK ďakujem. Hádam to zvládnem.
heker
Redeemer
Redeemer

Uz 30 tisic hodin je opotrebovany disk, ktory treba vymenit. A k tomu, ze ti odide disk, tak ti nepomoze ziadny soft, pretoze bezny platnovy disk odide zo sekundy na sekundu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ten veterán je 400 GB HITACHI, mám na ňom pre prípad núdze Linux. Za nova s ním dcéra prekotila zapnutý počítač - odvtedy má jeden realokovaný sektor a stále ide. Soft pomohol aj mne, aj dcére - ohlásil jej zhoršujúci sa stav HDD. Nerieš to. Radšej mi napíš prosím, ako presne spraviť bat súbor napríklad na spustenie "C:\Program Files (x86)\POP Peeper\POPPeeper.exe" (a kam ho dať, alebo kam dať odkaz naň). Anglicky neviem, translátor si spustím v pohode, no...
heker
Redeemer
Redeemer

400GB disk, ktory ma 20 rokov nema co hladat v pocitaci. Je to pomaly disk, ktory je casovanou bombou. Linux sa riesi pomocou LiveCD alebo LiveUSB, disk je k tomu zbytocny.

Absolutne nechapem tvojim myslienkam, desiatim diskom v pocitaci a zbytocnych programoch. Prave tie programy neustale pristupuju na disk, cim ho neuspia a zbytocne tocia. Tym mechanicky disk trpi. Pokial nemas utility, tak ak mas zapnute uspavanie, tak Windows ten disk po 15 ci 20 min uspi. A je s tym pokoj. Cim viac hardware, tym vacsie riziko zlyhania. Stare disky odporucam predat na Bazosi, radsej kupit jedno ci dve vacsie SSD, na data pripadne jeden velky disk a cim menej ten datovy disk bude pripojeny, tak tym lepsie pre jeho zivotnost.

Ono ak by si tuto vec konzultoval s dakym spravcom serverov, tak ti povie, ze na system jeden disk (alebo 2-3 do raidu) a dalsi poriadny (dalsie do raidu). A cim menej ich bude, tym nizsie riziko zlyhania. Radsej mat 2x2 TB v raid mirror, nez 8x500GB.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Aj ja mam problem so spustanim programu Caffeine po spusteni. Ci uz cez Task scheduler, alebo umiestnenim zastupcu do Startup foldera - nikdy sa nespusti. Vo Windows 10 to slo cez Task scheduler, v 11 ani tuk. Rezignoval som.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Práve - s každým updatom niečo reaguje inak. Nepomáha ani zadať v HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run. Niečo tak ide, niečo ani tak nie. Zrejme sa na to tiež vybodnem.
heker
Redeemer
Redeemer

A mas admin ucet? Lebo mi nejde do hlavy preco by to neslo, akurat ma napada problem s pravami.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Mam. Na vsetky priecinky, subory aj na ten "run" som si pridelil. Niektore softy sa spustia, niektore nie. Mozno sa skusim oboznamit s tou tvorbou bat.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Trebe sa pozriet cez Event Viewer ci tam nie je zalogovany dovod, preco sa dane programy nespustili.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie je.
Napísať odpoveď