Kosačka ...
Re: Kosačka ...
ak mas baterky 2 tak hej
Kamarat ma kosacku, k tomu musel dokupit tri baterie a povedal, ze uz nikdy viac. Niekedy nepokosi ani s tymi tromi baterkami. Dnes by si uz kupil radsej kosacku na kabel alebo bezin, pritom by boli o polovici lacnejsie ako ta elektricka s tromi bateriami.
a sak to je samozrejme.. Ked mas 50 hektarovy pozemok a baterky o kapacite 2Ah, tak to ani nemozes cakat..
zalezi na vyske travy a na vykone baterky
taktiez ci kosis rano este vlhku travu alebo az poobede
taktiez ci kosis rano este vlhku travu alebo az poobede
ja mam bateriovu kosacku a som spokojny.
ano, musim kosit pravidelne lebo ked jeden tyzden vynecham tak na ten dalsi uz to nezvladne pokosit na jednu bateriu.
ale je malicka, lahucka a nemusim za sebou tahat kabel a davat pozor aby som si ho omylom nepokosil.
a je to ten isty bateriovy system ako mam naradie takze baterku vyuzijem a naopak ked mi par krat nevyslo pokosit na velku bateriu tak som rychlo zbehol po malu co mam v akuskrutkovaci a dokoncil som to s nou.
samozrejme nasich 100 m2 je nic pokosit, svokrovci co maju vedla velky travnik tak samozrejme maju benzinovu s pohonom.
ano, musim kosit pravidelne lebo ked jeden tyzden vynecham tak na ten dalsi uz to nezvladne pokosit na jednu bateriu.
ale je malicka, lahucka a nemusim za sebou tahat kabel a davat pozor aby som si ho omylom nepokosil.
a je to ten isty bateriovy system ako mam naradie takze baterku vyuzijem a naopak ked mi par krat nevyslo pokosit na velku bateriu tak som rychlo zbehol po malu co mam v akuskrutkovaci a dokoncil som to s nou.
samozrejme nasich 100 m2 je nic pokosit, svokrovci co maju vedla velky travnik tak samozrejme maju benzinovu s pohonom.
Prosim ta aacis, roky kosim travnik s kablovou kosackou. Mozno neuveris, ale za tych zhruba 15 rokov som ani raz nepreskol kabel. A to je na pozemku asi 5 velkych stromov, 15 malych stromov, chodnik, obrubniky, jazierko, ozdobne kamienky a ine. Mnoho veci treba obchadchat. A pritom staci len mat kabel v lavej ruke ked cuvam, kosacku tahat pravou rukou, naucit sa kabel svihnut a odhodit vedla, pripadne ho odkopnut nohou. Ziadny problem, staci trochu praxe.
Teda viem, ze kablova kosacka mi poskyte stale rovnaky vykon, obstaravacie nakalady su daleko nizsie ako pri bateriovej kosacke a myslim, ze ak hodnotime zivotnost kosacky napr. na 6 rokov, tak stale vyjde lacnejsie kablova kosacka ako bateriova kosacka + 2-3 baterie + naklady na energiu alebo nabijanie.
Teda viem, ze kablova kosacka mi poskyte stale rovnaky vykon, obstaravacie nakalady su daleko nizsie ako pri bateriovej kosacke a myslim, ze ak hodnotime zivotnost kosacky napr. na 6 rokov, tak stale vyjde lacnejsie kablova kosacka ako bateriova kosacka + 2-3 baterie + naklady na energiu alebo nabijanie.
jasne, ved ja nikde nepisem ze s kablovou kosackou sa neda kosit, tiez som ju mal chvilu. ale presne ako pises, treba drzat kabel, treba sledovat kde je, treba s nim svihnut, treba ho odhodit, namotat, rozmotat...
a nie vsetko je o peniazoch. ja si radsej priplatim a budem mat vacsi komfort. kazdemu svoje.
a nie vsetko je o peniazoch. ja si radsej priplatim a budem mat vacsi komfort. kazdemu svoje.
Ak kosis 100 metrov, tak to chapem. Ak by si kosil 700 metrov, tak by si s tou elektrickou bez viac baterii vela vody nenamutil.
presne to som napisal v tom prvom prispevku.
Chaloši. Opäť som tu opäť máj ... tento krát už je na stole téma aj benzínová... ale tento rok to už vyzerá byť na spadnutie. Na stole už je aj benzínová. Cena do 400€.
Ideálne ak z datartu. Diky
Ideálne ak z datartu. Diky
Pred rokom sa popisalo vsetko podstatne