Survival,turistika a všetko okolo toho

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Používateľov profilový obrázok
retkvic
Guru
Guru

Re: Survival,turistika a všetko okolo toho

Príspevok od používateľa retkvic »

Ani ja, uz je to par rokov... :) Zaujima ma ale ta sezonna uzavera, ked teda je, tak co robia v Tatrach vsetci ty skialpinisti? Ci ty chodia po vyznacenych trasach, alebo sa ich to netýka? Videl som cez zimu kopu záberov ako si vyslapu na nejaky stit a potom zlyzuju.

Za dalsie, neviem ci to niekto postrehol, no pred par dnami bolo na markize uz presne neviem, na konci sprav alebo to bolo v pocasi, kde niekto postol fotku zo symbolickeho cintorina a uz bolo skoro tyzden po uzavere, teda povazuje sa navsteva pamatneho cintorina pri Popradskom plese po 1.11 za porusenie uzavery? Lebo minuly rok s tym mala problem ista politicka.
skooty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa skooty »

Skialp je vo VT relatívne povolený, alebo teda sú oblasti kde je oficialne povolený. Minimálne napr Priečne sedlo a Baranie rohy sú oficialné skialp trasy. Takisto po každú chatu môžeš výjsť na skialpoch v pohode.

Off the record: Rôzne štíty povolené nie sú, ale ich lyžovanie je vo veľkej miere až na pár výnimiek tolerované do konca skialp sezóny, ktorá končí 15 apríla. Vždy sa to dá ale osrať tým že povieš že si napr členom JAMES a bol si liezť neviem čo (niečo čo má obtiažnosť aspoń III., proste niečo si vymyslíš, keďže na lezenie uzávera neplatí) a túto trasu používaš iba ako zostupovú. Lyžoval som už hocičo ale v VT som nikdy zatiaľ nemal problém. Viac sa to rieši napríklad v Malej Fatre, kde sa proste nevykecáš :D
M142
Guru
Guru

Príspevok od používateľa M142 »

retkvic napísal: 08 nov 2022, 23:42 Za dalsie, neviem ci to niekto postrehol, no pred par dnami bolo na markize uz presne neviem, na konci sprav alebo to bolo v pocasi, kde niekto postol fotku zo symbolickeho cintorina a uz bolo skoro tyzden po uzavere, teda povazuje sa navsteva pamatneho cintorina pri Popradskom plese po 1.11 za porusenie uzavery? Lebo minuly rok s tym mala problem ista politicka.
uzavera sa netyka celych tatier, iba vacsiny stitov, ale napr skoro vsetky chaty su otvorene celorocne. neviem ako je na tom cintorin, ale tipujem, ze tiez bude bez problemov pristupny, ked je to kusok od otvorenej trasy. tu su celorocne otvorene trasy: https://www.tatry.sk/infocentrum/tatran ... chodnikov/

//teraz citam, ze tam ta uzavera je, zaujimave. tak potom by z toho ten clovek mohol mat problem. aj ked je to naozaj tak blizko, ze tej uzavere nechapem.

//a este mozem vlastne odpovedat na povodnu otazku :D tento rok som v tatrach nebol co ma stve, lebo mi koli problemom s kolenom nevychadzaju, pritom malu/velku fatru mam schodenu uz tak, ze ma to prestava bavit. a az tak plne nie su, len treba zvolit vhodny den alebo si privstat. aj take zelene pleso sa da uzit velmi komorne ak tam clovek zacne sliapat o 6 rano :D
taki7
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa taki7 »

AJ TY MÁŠ CIEĽ PREJSŤ 10 000 KROKOV DENNE? ČO NA TO ODBORNÍK?

https://www.radiomelody.sk/18756/aj-ty- ... -odbornik/
Napísať odpoveď