Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Používateľov profilový obrázok
gogo956
Redeemer
Redeemer

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa gogo956 »

napr
Silový tréning + tréningový plán, pre maximálne výsledky a formu
https://fitnessrevolution.sk/silovy-tre ... vy_trening
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

wladas napísal: 20 máj 2023, 21:46 A co tak nejaky bojovy sport? Na silu a prirodzene svalstvo ideal.
Alebo sa sa pracovat aj s vlastnou vahou. Dokonca som nedavno videl typka na joj co to praktizuje.
To že sa vraciam k športu sa vlastne začalo tým že som pred pár týždňami pár krát skúšal s bratrancom box. Tam som pochopil že to vlastne nieje len o tom že si dávajú dvaja týpci po hube ale že je to veľmi technický a strategický šport :) Žial môj tréning trval vždy maximálne jednu minútu a potom som skoro omdlel.

Preto som si dal ako úlohu číslo jedna zlepšiť kondíciu takže behávam a potom chcem pridať silové tréningy tak sa dopredu informujem..
gogo956 napísal: 20 máj 2023, 22:03 napr
Silový tréning + tréningový plán, pre maximálne výsledky a formu
https://fitnessrevolution.sk/silovy-tre ... vy_trening
vďaka naštudujem :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

TK1991 napísal: 21 máj 2023, 11:53 To že sa vraciam k športu sa vlastne začalo tým že som pred pár týždňami pár krát skúšal s bratrancom box. Tam som pochopil že to vlastne nieje len o tom že si dávajú dvaja týpci po hube ale že je to veľmi technický a strategický šport :) Žial môj tréning trval vždy maximálne jednu minútu a potom som skoro omdlel.
To je pri boxe normalne. Pri vacsine sportoch ked nevladzes povolis tempo ci si trosku zvolna oddychnes. Pri bojovych sportoch toto odpada a je extremne dolezite odhadnut svoju vydrz. Taktiez, ked je ti to nove, nie si zvyknuty na udery tvojim smerom, nie si zvyknuty na spravne techniky proti superovej obrane vydavas ovela viac energie ako je potrebne (namiesto povolenia o centimeter pred uderom uskocis meter do zadu vybusnym pohybom apod. - to spravis par krat a nevladzes bez toho aby si vyhodil jeden uder).
Neviem co presne hladas a ocakavas ale powerlifting a box nejdu podla mna moc k sebe.
Box je ale skvely sport. Kazdy si mysli ze je to o rukach ale ruka je defacto skoro mrtva palicka ktoru po superovi hadzes pocnuc chodidlom az po rameno skrz cele telo, ruka uz je naozaj len nastroj ktory na supera dopadne, nie determinant uderu.
A tym padom aj po dobrom boxerskom treningu citis najviac lytka, stehna, brucho, chrbat, medzirebrove svalstvo, ramena a castokrat aj svaly v krku. Je to makacka na cele telo a este je to aj sranda :P
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa wladas »

Tak tak. Tiez som davnejsie skusil bojovy sport, konkretne thajsky. Posilka mi nic nehovorila ale box ma chytil. Ale klasicky sparing velmi malo. Vzdy to bolo formou trenovania cize clovek sa akut znicil za tu hodinku.
TK1991
Star
Star

k tomu boxu sa okrem kondície určite hodí aj sila. Preto som sa zaujímal aj o tie powerlifterské tréningy.
Tiež ma klasický sparing moc nebavil, dávať si do tela bolo o moc záživnejšie :D

Okrem toho ma baví si občas ísť aj zaplávať si. Ako skombinovať viac športov?

Len tak mimochodom ako samotný boxeri pridávajú ku tréningu aj samotný beh? Ja Napadlo mi že v dni keď nejdem box tak dám beh. Ale ja som aj zo samotného behu na druhý deň hotový. Bežím okolo 45 minút jemným tempom. Kontrolujem si tepy aby mi nevyskocili nad 150uderov/minútu no nestíham to uregenerovať...
Je síce pravda že sa snažím schudnúť tak som v kalorickom deficite ale bielkovín prijímam denne okolo170g.. spím okolo 8 hodín.
gogo956
Redeemer
Redeemer

TK1991
takze by si chcel robit pravidelne powerlifterske treningy, do toho boxovat, plavat a este snad aj behavat, naviac vsetko kalorickom deficite. Toto dlhodobo nedokaze naturalne uregenerovat nikto a naviac sa zvysuje moznost zranenia.
Ale ked neveris, tak si to na nejake kratsie obdobie vyskusaj a prid napisat ako to dopadlo.. :)
TK1991
Star
Star

moment ja to nechcem isť profi naplno :) proste kombinovať tie športy :)
edit: co mám načítané tak boxeri bezne do svojích treningov zapajajú beh a silove treningy. Samozrejme ich tréningy chcem brať iba ako inšpiráciu.
gogo956
Redeemer
Redeemer

TK1991 napísal: 29 máj 2023, 19:34 moment ja to nechcem isť profi naplno :) proste kombinovať tie športy :)
edit: co mám načítané tak boxeri bezne do svojích treningov zapajajú beh a silove treningy. Samozrejme ich tréningy chcem brať iba ako inšpiráciu.
Ved vyskusaj a daj vediet ako to šlo.
Powerlifting nezvysuje vybusnost ani rychlost, zatial co v boxe tieto parametre su velmi dolezite. Silovy trening samozrejme vyznam ma, ale lepsie by bolo keby si sa poradil priamo s niekym kto box aktivne dlhodobo robi a je v nom dobry.

Powerlifting For Boxing: Pros & Cons
https://www.thebxngclub.com/blog/pros-c ... or-boxing/

Kedysi si boxeri zlepsovali kondičku napr švihadlom, čo sice vyzera ako banalna pomocka, ale je to velmi ucinne a clovek nepotrebuje na to vela miesta.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Svihadlo je pecka tiez. Stoji to 5 eur a da sa na tom vyblaznit. Inac vybusnost v hobby boxe nepotrebujes vobec, aj tak sa nebudes pokusat nikoho otriast, zranit a uz vobec nie vypnut. Pevne jadro a dobra stabilita na nohach sa ti pri trenovani vyvinie sama a ked chces do toho silovo cvicit neni problem len aby toho nebolo moc, take boxerske treningy daju zabrat a PL treningy detto aj ked sa to nezda ze je to malo cvikov tvoja nervova sustava z toho bude ko. Vsetko s mierou, tak aby si sa hned neprepalil / nezranil.
Dante Flyshit
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Dante Flyshit »

TK1991 napísal: 18 máj 2023, 22:15 Zdravím. Viete mi niekto povedať či powerlifteri idú svoje powerlifterske tréningy čiže drep,benchpress, mrtvý ťah vkuse alebo tie tréningy aj nejako obmieňajú, doplňajú rôznymi inými cvikmi? Dočítal som sa že nie. Že si proste idú vkuse tento silový tréning vkuse.
Ak je to pravda nevyzeral by ich telá čo sa týka svalov brutálne disproporčne?
Nemože im takýto nepomer sily napr. nohy vs chrbát (teraz nemyslím core) spôsobovať nejaké problémy? vraj je pri ich tréningoch veľký nesúlad medzi silou dolnej časti tela a hornej. aj keď ja si myslím že samotné brucho sa pri drepe a mrtvom tahu precvicia a tak isto aj ruky a ramená. Jediné čo by som pridal je hrazda.

Chcel by som sa tomu trochu začať venovať a zatiaľ som sa k podobným otázkam nedopátral odpovede tak poprosím zopár reakcí prípadne článkov :)

Vďaaka
Cvic aj doplnkové cviky.

Inak tie rady stoja za to. Profi trojbojara (kto je vlastne profi trojbojar?) co sa dvihne dvakrát na hrazde a už nevládze, som v živote nevidel. Veď to dá aj človek čo necvičí. Hrazda pre rozvoj celého tela? Ako presne odcvičíš tréning nôh hrazdou? Nijako alebo len veľmi obmedzene. Brutálne disproporčných svalov by som sa neobával, resp.pre väčšinu ľudí je akákoľvek disproporcia skôr otázkou genetiky než tréningu, ak všetko cvičíš +- rovnako. Rada s bojovým športom je už úplná koruna tomu všetkému. Nabudúce sa tu možno dozvieš, že na presnosť prihrávky by mal futbalista hrať šípky v krčme. Veď aj tam precvičíš presnosť.

A možno to nebolo až tak od veci. Lebo podľa mňa ani sám nevieš čo chceš. To je na tom najhoršie a je to najkratšia cesta k tomu sa na to skôr či neskôr vysrať. Na druhej strane,je to tvoja vec a nie je na tom nič zlé. Svet na tom nestojí :) Kopa ľudí prežije svoj život ako totálne drevo či tučná neforemná guľa a čo. Každého voľba,hoci pre mňa ako dlhoročného športovca nepredstaviteľné.
TK1991
Star
Star

Inak tie rady stoja za to. Profi trojbojara (kto je vlastne profi trojbojar?) co sa dvihne dvakrát na hrazde a už nevládze, som v živote nevidel. Veď to dá aj človek čo necvičí.
Beriem späť, to som pozeral videa dvesto kilovych strongmanov. Som si myslel vtedy že to je to isté len strongmani robia väčšiu show..
Hrazda pre rozvoj celého tela? Ako presne odcvičíš tréning nôh hrazdou? Nijako alebo len veľmi obmedzene.
Hrazdu som chcel pridať ku klasickému powerlifterkemu mrtvy tah/drep/benchpress keďže chrbát tam nijak nezapájam teda aspoň nie stred a vrch.
A možno to nebolo až tak od veci. Lebo podľa mňa ani sám nevieš čo chceš. To je na tom najhoršie a je to najkratšia cesta k tomu sa na to skôr či neskôr vysrať. Na druhej strane,je to tvoja vec a nie je na tom nič zlé. Svet na tom nestojí :) Kopa ľudí prežije svoj život ako totálne drevo či tučná neforemná guľa a čo. Každého voľba,hoci pre mňa ako dlhoročného športovca nepredstaviteľné.
Stým že neviem poriadne čo chcem rozdhodne súhlasim :) Hľadám sa v športovej oblasti :) Nerobím všetko naraz taže sa nebojím že nejakým spôsobom vyhorím. Chcem si najprv behom zvýšiť kondíciu a potom... o ďalšom kroku zatiaľ len diskutujem. Skúšal som viac iných športov (ping pong, tenis, futbal, korčule, plávanie, box, posilňovanie, basketbal, voleyball, šípky) a plávanie a box mi zatiaľ zaimponovali najviac.

Prečo teraz behám a zvyšujem kondičku a potom chcem pracovať na sile? lebo mi to príde že sa to hodí ku každému športu. To sú len moje dedukcie. Preto určite nieje chyba sem písať to všetko keďže sa môže dozvedieť že to čo robím nedáva zmysel a že by som mal nato ísť úplne inak :)
Dante Flyshit
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Dante Flyshit »

Podľa mňa je to v zásade o tom, čo ťa baví. Pozri, môžeme si tu povedať "rob toto toto a toto", ale akýkoľvek solídny progres si vyžaduje naozaj roky driny. A málokto má tak silný morál, aby dával aspoň 80% effortu dlhodobo niečomu, čo ho v skutočnosti nebaví a ani v tom vlastne nevidí zmysel. Ja sa tréningom bavím aj po ~ 15 rokoch.
gogo956
Redeemer
Redeemer

áno, je to presne o tom, že človeka to musi baviť, musí tam byť tá motivácia robiť danu aktivitu pravidelne a seriózne.
Jasné, dá sa to robiť iba relaxačne,občas podla chuti, prečo nie. Lenze to by sa clovek mal naprv rozhodnut co od toho ocakava, ake vysledky: ak to chce robit iba pre radost iba ako pohyb, občas, tak ok, ale aj vysledky tomu budu odpovedat /tj nič moc/. Ak sa ale chce niekam neustale posúvať, byť lepším, tak je to tiež ok, ale bude musiet tomu aj vela obetovat, hlavne casu a usilia.
Ja cvicim v podstate cely zivot, hoci boli aj dlhsie obdobia, ked som sa na to docasne vykaslal. Lenze cim je clovek starsi tym viacej chape, ze pre udrzanie zdravia je primerane a pravidelne fyzicke cvicenie velmi dolezite. Samozrejme od urciteho veku uz clovek sa silovo ani objemovo už nikam velmi neposuva :)
V poslednej dobe sa venujem pomerne dost aj stolnemu tenisu- nenarocne na priestor, financie, vybavenie, ked to clovek berie aspon trochu vážne tak sa celkom slusne pri tom nabehá a ak je aj dobra partia tak aj super zábava.

Autoeditácia príspevku po 1 deň 23 hod 13 min 47 sek:
Strength Level - Weightlifting Calculator (Bench/Squat/Deadlift)

https://strengthlevel.com/
https://strengthlevel.com/strength-stan ... eral-raise
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

:lol: Fu, dobre ma zdissovala ta stranka
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Co sa stane po vyzivovej stranke ked mam v dennom prijme vysoky prijem tukov ale kalorie nie su v prebytku?
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Akože keto diéta?

Skús podrobnejšie napísať ako to máš nastavené alebo o čo sa jedná.

A o akú časovú periódu sa jedná.
gogo956
Redeemer
Redeemer

wladas napísal: 30 sep 2023, 16:34 Co sa stane po vyzivovej stranke ked mam v dennom prijme vysoky prijem tukov ale kalorie nie su v prebytku?
veľmi podstatné je, z akeho zdroja sú tie tuky. Dalsia vec je, ze kazde telo ma trochu iny metabolizmus.
Niekomu vyssi podiel tukov vyhovuje, inemu nie.
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Ziadna dieta. Proste len konkretny stav. Nie cielene
Proste prijem je rovnaky ako vydaj. Ale vyrazne vyssi prijem tukov nez je doporucene.
M4jk1:-)
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

Nejaky recept na home made proteinove tycinky nieco vyskusane najlepsie, hm? Je mi jedno či no-bake alebo bake, a nech to ma aspoň nejakú trvanlivosť.
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

https://www.chudnutie-ako.sk/recepty/proteinova-tycinka

Toto som pred milion rokmi skusal a celkom pohoda.
Napísať odpoveď