Facebook

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Facebook

Príspevok od používateľa aacid »

tak facebookovy suggestion algoritmus je tragicky.
ale tak facebook na to nebol nikdy stavany. vo feede sa ti maju zobrazovat prispevky kamaratov a skupin ktore sledujes. pokial tvoji kamarati nic neprispievaju a v skupinach nic nepribuda tak ani na facebooku nic nebude.

otazne je co by si tam chcel vidiet. ja mam na facebooku par skupin ktore sledujem (lebo ta komunita zije tam a nemam moznost to sledovat inde) a to je asi jedine kvoli comu tam chodim. ludi co mam v priateloch mam bud mutovanych alebo nic nepisu :D
ked chcem novy content nejaky tak pouzivam ine socialne siete.
Používateľov profilový obrázok
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

Je to tak - priatelia prispievajú minimálne, komunity ktoré sledujem síce prispievajú ale nie každých 5 minút a kvôli nim tam chodím. A facebook namiesto toho aby mi proste ukázal najnovšie príspevky, nech sú akokoľvek staré, tak radšej zaplní feed nejakými sračkami len aby tam stále bolo niečo nové.

Twitter to má najlepšie - tam sú 2 feedy: jeden, kde je len to čo sledujem. Ak nič nové nepribudlo tak mi proste nič nové neukáže. A druhý feed kde sú nejaké suggested posty ale ten veľmi nesledujem takže mám pokoj od nevyžiadaných príspevkov.

Instagram síce tiež vypĺňa feed suggested príspevkami, ale tam aspoň algoritmus funguje dokonale a 99% týchto suggested sú témy, ktoré reálne sledujem.

Facebook riešenie tohto 'problému' mi momentálne príde ako to úplne najhoršie.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

toto by by nestacilo?
https://www.facebook.com/groups/feed/

na instagrame mi tie suggested prispevky celkom vyhovovali, dokonca tak ze som sa viac tesil na to ked moj feed skonci a zacne mi ponukat suggested ako na samotne prispevky ludi ktorych followujem.
teraz si frcim na tiktoku ktory ma ten algoritmus este lepsi. raz za cas sa sice trochu strati a zacne mi ponukat vela videii o jednej teme ale po preskoceni par videii sa zase unormalni.
no a miesto toho ze mi kazdy piaty prispevok zobrazi nejaku reklamu ako instagram tak mi kazdych par videii zobrazi nejaky live feed alebo video co ma minimum vzhliadnuti cim zarucuje ze kazde postnute video uvidi aspon minimum ludi a teda ma sancu uspiet. je ale pravda ze 90% tych novych videi je odpad.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

aacid napísal: 05 jún 2023, 14:00 toto by by nestacilo?
https://www.facebook.com/groups/feed/
je to o niečo lepšie, ale tiež je tam kopa suggested príspevkov (prekvapivo žiadne reklamy), navyše v niektorých grupách síce byť chcem ale nechcem čítať všetko, čo tam každý napíše (a tu sa to na rozdiel od default feedu nedá vyselektovať).
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Facebook v Opere s aktívnymi Ghostery a F.B.Purity mi ukazuje najnovšie a v časovom poradí. Ak kliknem na skupinu - síce prvé najrelevantnejšie, no na jeden klik tiež od najnovších.
V PC.
V androidovskom mobile je to tragédia - inak ukazuje v browseri, inak Facebook, inak Lite a ani srnka v lese netuší, ako to umravniť.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Viete niekto ako nstavit heslo na Instagram, ked som nan registrovany cez FB?

heslo zmenit neviem, ako pouzit "zabudli ste heslo".
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

harrison314 napísal: 04 júl 2023, 15:17 Viete niekto ako nstavit heslo na Instagram, ked som nan registrovany cez FB?

heslo zmenit neviem, ako pouzit "zabudli ste heslo".
Dá sa nejako zrušiť prepojenie FB konta s IG kontom? Možno, keď to zrušíš tak sa to bude dať.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Páni,trólovia mi pred pár hodinami zmenili heslo a mailovú adresu na FB.
Samozrejme sa nemôžem prihlásiť a keď dám obnovenie hesla,tak tam figuruje iba zmenená mailovka na Hotmail.
Skúšal som všelijaké spôsoby,ale stále žiadna zmena.
Podarilo sa to reálne niekomu dotiahnuť do úspešného konca? Dá sa to vôbec?
Díky.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Nemas tam zaregistrovane telefone cislo?
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Číslo je tiež vymazané.
Dostal som sa ešte na obnovenie,kde rozpoznajú zariadenie cez ktoré som sa prihlasovať,čiže mobilu,ale vyhodí to,čo je v screene.
Prílohy
Screenshot_2023-07-16-17-46-18-949_com.facebook.katana.jpg
Screenshot_2023-07-16-17-46-15-024_com.facebook.katana.jpg
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Vyzera, ze algoritmus facebooku zas zlepsili. Odporuca mi stranky propagaujuce radikalny islam, kresby s tym ako je zenam v hidzábe lepsie, ako je alah rienie a tak. netusim co tam robia.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

nic, oni ani nechcu, aby to uz bolo normalne.. facebook je uz absolutna zumpa.. twitter momentalne tiez.. absolutne nijak nekontrolovane.. cim viac by som zverejnoval ako ludom odrezavaju hlavy islamisti, tym by bol moj ucet lepsi.. cim viac lajkov a komentarov, tym lepsie. cim vacsia sracka, tym viac interakcie, tym lepsie. A len stoka interaguje na facebooku, takze to ide jedno s druhym.. Davat normalny komentar pod nieco je totalne absolutne neucinne, lebo ho facebook nezobrazi. zobrazit vsetky komentare sa uz ani neda, ani ked velmi chces. A reklamy detto, 100% reklam su len oje***. Mozes to nahlasovat kolko chces, pride ti dalsia miliarda scam reklam. Stal sa z toho jeden velky scam a stoka a ludia to zeru..
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Popisal si to celkom trefne.
Inak k tomu mojmu incidentu,,,skoncilo to tak,ze sa nic nevyriesilo.
Zacalo to 2.7,ked bol hacknuty mail na slavnom azet,kde som nebol uz roky.
9.7 vymazane maily soc.sieti,odoslanych asi 200 spamovych mailov,v kosi oznamenie facebooku,ze bolo zmenene heslo
a v spame jedna sprava o tom,ako mi hackli ucet a pozadovana ciastka 1450usd za to,ze vymazu moje pikantne foto a podobne sracky.
17.7. mi pisal vietnamcik z mojho stareho fb profilu na moj stary na messenger,ze mi preda moj ucet za 10usd,ze on ho kupil od hackerov.
po dlhsom pokeci ked videl,ze nemam zaujem to znizil na 5usd. Tipujem,ze by poslal nejaky link a po kliknuti by tam boli pozadovane udaje z karty pre ludi bez zdravej mentalnej vybavy.
naliehal,tak som ho posal do ......
do dvoch minut bol ucet na FB vymazany a tymto to skoncilo.
Nemrzi ma nic,okrem moto skupiny,ktora mala vyse 1000 clenov. Nemal som ustanoveneho moda ani admina,cize skupina je teraz bez spravcu a teda mrtva.
update/tak vietnamcik sa tam dal za admina,len ho nejde zobrazit. Popridaval tam kadejake fake profily ako jezis ta miluje a podobne sracky.
patvak
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa patvak »

ahojte,
nemate niekto skusenost s marketplace?
zaciatkom mesiaca mi vyskocilo ze dosiahli ste svoj mesacny limit inzeratov, nove inzeraty mozete pridat najskor prvy den v mesiaci.
Nikde som nenasiel kde je aky limit ani sa samozrejme neda nikde zistit.
Uz to vyskocilo aj kamaratovi, takze evidentne nie je problem len u mna

som zvedavy ci sa nas najde viac
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

da sa nejak nastavit, aby mi FB nezobrazoval na mojej hlavnej stranke ziadne "navrhy" a podobne, ale fakt cisto iba tie skupiny a ludi, co sledujem?

a aka je vobec momentalne logika zobrazovania tych prispevkov? lebo mi pride, ze po kazdom refreshi tam vidim nieco ine.
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa wladas »

Neda. Logika je taka ze ti to algoritmus vyhodnocuje podla toho co si pozeral a na co si klikal. Proste ta vec na ktoru pindaju ohladom vytvarania nazorovych bublin.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

myslel som si. len ci som nahodou nieco neprehliadol.

ta logika mi pride trochu chaoticka. ako OK, sak nech mi to tam hodi obcas nejaku random reklamu, resp "navrh", podla toho kde klikam, ale aspon posty z tych skupin ktore vyslovene sledujem by si mohli drzat nejaku chronologicku postupnost a tiez ich pokazdym nerandomovat. no asi to takto posobi trochu zivsie, no :)
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

*****HERO***** napísal: 18 sep 2023, 12:44 da sa nejak nastavit, aby mi FB nezobrazoval na mojej hlavnej stranke ziadne "navrhy" a podobne, ale fakt cisto iba tie skupiny a ludi, co sledujem?
Možno niečo takéto ti pomôže

https://chrome.google.com/webstore/deta ... eohkohdgbb

?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Nieco podobne je aj FB Purity s podporou Firefoxu. Najvacsi problem je aj tak v mobile a mobilnej verzii FB.
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

dikes, ten social fixer vyzera celkom premakane. no podarilo sa mi zatial rozbehat len na "sponzorvane". "Navrhy pre vas" resp suggested posts sa mi zobrazuju stale, aj ked by mali byt odfiltrovane v nastaveniach

kazdopadne asi najviac pre mna vyhovujuci sposob je si proste tie jednotlive sledovane skupiny hodit do tabov a semtam si to preklikat cez ich detail. da sa to tam aspon zoradit od najnovsich a drzat akotaky prehlad. nedava to tam ani reklamy a navrhy.
Napísať odpoveď