Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Všetko o mobiloch, PDAčkach...

Aky mate mobil

Inteligentny (Symbian, WM, Android)
252
88%
Hlupy (Uzavrety OS)
33
12%

Celkom hlasov: 285

Používateľov profilový obrázok
Noobsz DJ
Guru
Guru

Re: Aky mate mobil "Inteligentny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Dobrý výber, ja čakám na oznámenie Pixel 8. rady a dúfam, že ich spravia kompaktnejšie. Ideálne, ak by sa im podarilo niečo podobné veľkosti Pixel 5.

Mimochodom, nespozoroval si na telefóne nejaké bugy? Na internete je dosť kadejakých problémov popísaných, často je to len software-ová záležitosť, ktorú vyrieši najbližší update. Ja mám Pixel 5 niečo vyše 1,5 roka a zatiaľ som si na svojom telefóne, nevšimol žiadny bug.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

k tym pixelom treba akurat brat do uvahy to, ze u nas na nich ziadne 5g siete nepojdu
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

5g by mal tiez vyriesit update softu, ci? aspon to som sa docital. velmi mi nechyba aby som pravdu povedal. na moje potreby uplne dostacuje 4g aj ked mam video call na mobilnych datach.

ziadne bugy som nespozoroval. cital som reakcie, ze sa ludom nedalo dovolat a pod. V dome mam v obyvacke velmi slaby signal na vsetkych znackach a operatoroch, ale rozdiel medzi 7 pro a galaxy s20 fe som ziadne nespozoroval.
System je stabilny, ziadne glitche, restarty. Proste funguje ako ma. Senzor odtlacku je tiez velmi rychly rovnako ako aj face recognition.

Tie rozmery su fakt enormne a tiez by som privital nieco kompaktnejsie, ale da sa s tym zit
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Re: Aky mate mobil "Inteligentkedže ny" alebo "Hlupy"

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

kedže pixely nie su offiko na sk trh, nepodporujú naše 5g
MP4-30
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa MP4-30 »

Ja mam Pixel 7 Pro hned ako vysiel a nedam nan dopustit. Mal som moznost ho aj porovnat "hand to hand" s Iphone 14 Pro a jedine plus co ma Apple je stale kvalita a ista pevnost telefonu, ale inak vsetko ostatne bolo z mojho pohladu horsie. Nehovoriac ze Google ma funkcie o ktorych Apple stale len sniva :)

Co sa tyka 5G ano je pravda ze zatial u nas nieje podporovana, ale v poslednom beta builde Androidu 14 sa nieco zmenilo, lebo chvilku som mal v nastaveniach 5G true. Takze asi to za chvilku zapnu. V CR a PL to uz funguje od juna.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

a nemas moznost vyskusat v nejakom aute android auto? ci ti pouzije appky a zaroven bude nabijat telefon
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Mne mobil nabíja, aj keď sú spustené appky cez Android Auto.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

V com ma vyznam pre bezneho usera co si pozera email a sem tam pusti nejaky podcast 5G internet v mobile?
Resp pre koho konkretne je pouzitie tejto siete "must" ?
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Online hranie? Keďže dnes sú už unlimited dáta celkom bežné.
MP4-30
Light Expert
Light Expert

guess.whoo napísal: 27 júl 2023, 13:07 a nemas moznost vyskusat v nejakom aute android auto? ci ti pouzije appky a zaroven bude nabijat telefon
neviem ci toto je reakcia na mna, ale mne na Seate Leon 2022 nabija telefon aj kablom resp aj bezdrotovo a appky ficia, ale sem tam sa mi stane ze mi restartne cely infotainment na aute a potom sa to zase chyti....niekedy ma to dost serie a neviem ci mam obvinovat Google, alebo Seat :D
deszka3
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Infotaiment system u VW skupiny (kam patri aj Seat), je vazne trocha laggy, mne na pozicanej Cupre tiez vypadol cely Infotaiment system a musel sa restartovat, urcite to neni chyba Googlu (pouzivam Apple CarPlay).
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

MP4-30 napísal: 25 júl 2023, 16:44 Nehovoriac ze Google ma funkcie o ktorych Apple stale len sniva :)
Kľudne napíš, ktoré funkcie máš na mysli. Sú to funkcie HW alebo SW?
MP4-30
Light Expert
Light Expert

fildinko napísal: 28 júl 2023, 7:40 Kľudne napíš, ktoré funkcie máš na mysli. Sú to funkcie HW alebo SW?
z mojho pohladu idem o SW:
Oddelenie sukromneho profilu od pracovneho
Integracia google maps v inych aplikaciach
Magic eraser
Now Playing
Integracia google lens
Google assistant s google home prepojeny na inteligentnu domacnost (Philips Hue, roboticky vysavac, atd..)
to len tak co ma napadlo ze viem ze Apple nema, alebo to ma zlozito zapracovane ze vacsinou musis ist cez viac klikov.

Z HW co ma serie stale je, ze videa ma stale lepsie Iphone a na Pixeloch to nieje tak supersmooth
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Ešte taká klasická otázka že či si mal iPhone niekedy?

Chápem že každý máme iné využitie telefónu. A to čo si spomenul ty, sú len funkcie ktoré využívaš rád ty a nie funkcie "o ktorych Apple stale len sniva" :D to že je niečo podľa teba zložito zapracované že tam musíš ísť cez viac klikov pre niekoho vôbec nie je zložité.
MP4-30
Light Expert
Light Expert

fildinko napísal: 28 júl 2023, 12:38 Ešte taká klasická otázka že či si mal iPhone niekedy?

Chápem že každý máme iné využitie telefónu. A to čo si spomenul ty, sú len funkcie ktoré využívaš rád ty a nie funkcie "o ktorych Apple stale len sniva" :D to že je niečo podľa teba zložito zapracované že tam musíš ísť cez viac klikov pre niekoho vôbec nie je zložité.
mal som Iphone 1, 3 a 4 este ked ficalo jailbreakovanie :D jaaaj, to boli studentske casy :D
Apple sniva ze zapracuje na AI :D A Google ze bude predavat Pixely ako Apple Iphony :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

Porovnanie najnovsieho Huawei P60 Pro ktorého cena začína od cca 1000€ a iPhone 15 Pro Max s cenou cca 1500€.

https://www.gsmarena.com/huawei_mate_60_pro-12530.php
https://mobiletrans.wondershare.com/pho ... 4MQAvD_BwE

Sú to podla vás rovnocenný konkurenti co sa parametrov týka? Zatial som nenasiel vykonnostne vzajomne porovnanie daných procesorov.
Dalsou otazkou je, nakolko je vyladeny OS Harmony 4.0 a ponuka appiek naň /?/.Podla recenzii ten OS je vraj dobrý, len appiek je pobiedne. Aký nazor na to cele máte? Tiez ako je to s pripadnou bezpecnostou/moznostou spionaze/uniku dát, nakolko ide o čínsku značku.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

neni to tak ze na parametroch zalezi najmenej?
procesor ti moze byt ukradnuty, aj pokial si mobilny hrac tak akukolvek hru budes moct pohodlne hrat na oboch. system ani jedneho telefonu nedokaze vytazit taky hardware.
dnes si podla mna vyberas telefon podla rozmeru (aj ked tie su tiez velmi podobne vo vacsine pripadoch), podla fotaku a v neposlednej rade podla systemu.
huawei pokial viem stale nema v sebe google aplikacie, co moze byt pre niekoho vyhoda, pre niekoho nevyhoda. ja to beriem ako nevyhodu, sice verim ze casom nativne appky pojdu do uzadia a vsetko budu web applikacie ale to je este dlha cesta a teda stale pre mna najdolezitejsie kriterium pri vybere telefonu je katalog aplikacii. windows phony boli podla mna super telefony ale skapali na tom ze na to bolo strasne malo aplikacii.
nie je to podobny problem s huawei? ako je to s vyberom aplikacii v ich app store? predpokladam ze najvacsie aplikacie tam su ale ked chces najst nieco menej zname?
gogo956
Redeemer
Redeemer

aacid
btw, je dost zvlastne, prečo Huawei prave tento posledny model vystrojil pomerne neznamym OS Harmony , ked doteraz pouzival vo svojich modeloch Android ktory je uspesne rozsireny.

Dalsia otazka je, ci ma zmysel pre bezneho uzivatela sa neustale hnat za mobilom s coraz lepsimi fotakom? Ide o to, ze co vidim na ludoch v okoli, tak skoro nikdy si fotografie nedavaju klasicky tlacit na fotopapier, ale fotky si ukazuju iba v mobiloch, alebo na pc monitore, kde sa vyhoda kvalitnych fotakov nema velmi ako prejavit. Ako to vidis?
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

mobil buď ios alebo android s google službami. nič iné nebrať.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

gogo956 napísal: 05 sep 2023, 10:01 aacid
btw, je dost zvlastne, prečo Huawei prave tento posledny model vystrojil pomerne neznamym OS Harmony , ked doteraz pouzival vo svojich modeloch Android ktory je uspesne rozsireny.

Dalsia otazka je, ci ma zmysel pre bezneho uzivatela sa neustale hnat za mobilom s coraz lepsimi fotakom? Ide o to, ze co vidim na ludoch v okoli, tak skoro nikdy si fotografie nedavaju klasicky tlacit na fotopapier, ale fotky si ukazuju iba v mobiloch, alebo na pc monitore, kde sa vyhoda kvalitnych fotakov nema velmi ako prejavit. Ako to vidis?
Nie je to iba tento posledný model. Huawei má už tri roky alebo koľko ban od USA na použivanie všetkých ich veci. Takže žiadny android, žiadne čipy, licencie, nič.

Čo je pre teba znamená kvalitná fotka? Rozdiely medzi vlakovými loďami sú v podstate nerozoznateľné. Ale zas rozdiel medzi 200€ a 1200€ mobilom je. Každopádne dnes to je hlavne o software, ktorý robí tie najväčšie rozdiely pri fotkách.

Každý to máme síce inak, ale ja dnes dávam skôr prim na software a jeho podporu pri mobiloch. Apple ma podporu 5 rokov, Samsung tuším 4 roky, FairPhone 5 rokov a zachviľu to snáď bude mať aj samotný Google a jeho Pixely. Každou veľkou aktualizáciou sa môže ten mobil o máličko zlepšiť, môžu tam prísť nove funkcie, aj ten fotoaparát sa môže zlepšiť plus hlavne bezpečnostne aktualizacie.
Napísať odpoveď