Ahojte, potreboval by som poradiť, ohľadom nastavenia pevnej IP pre tlačiareň . Router mám ASUS DSL N16, ak nastavím v server DHCP manuálnu IP adresu tak mi Esest vyskakuje potom stále ARP Cache Poisoning attack. Ak odstránim s DHCP serveru IP tlačiarne tak mi ten útok ARP nevyhadzuje ESET. Vedeli by ste mi poradiť s nastavením aby tej pevnej IP pre tlačiareň ? Ďakujem
nastavenie pevnej IP pre tlačiareň
- Daniel9911
- Professional
Re: nastavenie pevnej IP pre tlačiareň
Ale ty to skor nastav v tlaciarni, ze jej pridelis pevnu IP. Alebo potom v admine routru, ktory mas na screene, tak dole daj manualne priradit IP, vyber MAC adresu tlaciarne a natukaj IP aku chces mat.
IP tlačiarne nastav mimo rozsah DHCP.
a ten ESET ti brani v pouzivaniu tlaciarne? neda sa v nastaveniach ESETU spravit vynimka? lebo pokial mas tu tlaciaren iba na lokalnej sieti tak ta poisoning attack nemusi trapit.
ARP cache poisoning asi bude sposobeny kombinaciou dhcp a sietoveho adaptera tlaciarne. Rovnaka MAC adresa komunikovala z roznych IP adries predpokladam ze automaticka DHCP a potom nova manualne nastavena DHCP.
Ako radi 4040 je bezna prax, rozsah dhcp je 10-255 a adresy .2 az .9 pouzivas pre pevne zariadenia ako tlaciarne, terminaly, kamery atd.
Takze na DHCP nastav pociatocnu adresu 192.168.2.10 a poslednu .254
Tlaciarni nastav nie automaticke priradenie adresy (DHCP) ale manualne a manualne tam naklep:
IP = 192.168.2.5
Subnet = 255.255.255.0
Gateway (brana) = 192.168.2.1
DNS = 192.168.2.1
Tiez si myslim, ze keby si:
- vypol tlaciaren
- vycistil dhcp lease pool na routri (ak sa da), pridal manualne IP na DHCP ako si to uz urobil
- zapol tlaciaren
... tak sa ti ten problem uz nebude opakovat.
Ale rychly google search mi ukazal ze ESET s tymto ma bezne haluze takze ak ti to bude pretrvavat, pridaj si vynimku na lokalnu siet.
Ako radi 4040 je bezna prax, rozsah dhcp je 10-255 a adresy .2 az .9 pouzivas pre pevne zariadenia ako tlaciarne, terminaly, kamery atd.
Takze na DHCP nastav pociatocnu adresu 192.168.2.10 a poslednu .254
Tlaciarni nastav nie automaticke priradenie adresy (DHCP) ale manualne a manualne tam naklep:
IP = 192.168.2.5
Subnet = 255.255.255.0
Gateway (brana) = 192.168.2.1
DNS = 192.168.2.1
Tiez si myslim, ze keby si:
- vypol tlaciaren
- vycistil dhcp lease pool na routri (ak sa da), pridal manualne IP na DHCP ako si to uz urobil
- zapol tlaciaren
... tak sa ti ten problem uz nebude opakovat.
Ale rychly google search mi ukazal ze ESET s tymto ma bezne haluze takze ak ti to bude pretrvavat, pridaj si vynimku na lokalnu siet.