Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe
- mirak2
- Hardcore addict
Re: Filmy, ktoré ste videli v poslednej dobe
Spiderman: Across the universe:
velmi lahkych 10/10. Jeden z filmov, kde su meta veci podavane v takej kadencii, ze clovek musi pozerat na viac krat a doslova sa tesim na to, aby som si ho pozrel znova na BluRayi doma. To svedci o tom, ako sa mi ten film pacil.
velmi lahkych 10/10. Jeden z filmov, kde su meta veci podavane v takej kadencii, ze clovek musi pozerat na viac krat a doslova sa tesim na to, aby som si ho pozrel znova na BluRayi doma. To svedci o tom, ako sa mi ten film pacil.
Má to český dabing a veľmi zvláštne preložený názov.
Vies, ze aj pouzivanie ukradnuteho obsahu je smrtelny hriech? Takze ak si pozeral cely film na YT, nevyspovedas sa a prisiel by si o zivot, tak pojdes do Zatratenia? Ak si chcel spropagovat film, stacil trailer a ti, ktori maju zaujem si film zakupia, vypozicaju, alebo pozru na streamovacej sluzbe.
Akože všetko na youtube je nelegálne? Dala to tam firma Vapet, ktorá robila aj dabing, tak asi má na ten film práva.
About My Father Celkom pohodka, miestami aj vtipné
Dungeons & Dragons: Česť zlodejov
Myslel som, že to bude blbosť ale ukazalo sa, že je to celkom dobra akčna rozpravko-komedia
Myslel som, že to bude blbosť ale ukazalo sa, že je to celkom dobra akčna rozpravko-komedia
DND som chcel vidieť v kine, nešiel som, začal som to pozerať doma a vôbec ma to nejak nenadchlo už od začiatku som bol nejaký stratený v tom filme a tak sa nejak divno ťahal neviem ..
Transformers Rise of the Beasts - 5/10 ak to porovnám s prvými 3 od Bay-a. Hudba mi tu prišla nie úplne hodná. Aj atmosféra na konci s ikonickou transformers zvučkou sa mi nejak nehodila k tomu. Ak nemáte čo robiť a chcete nejaký film tak dá sa to.
Včera som bol v kine na Oppenheimer
Obsahovo klasicky Nolanovské majstrovské dielo, radosť pozerať. O polhodinu kratšia stopáž by tomu ale neuškodila. Hereceké výkony ani nemusím rozoberať - celé výborné, len by to asi bolo ešte lepšie v 2.5-hodinách.
Aj keď to nie je ani z ďaleka prekypujúce CGI, tak špičkový obraz a zvuk (!!!) je tu absolútnou podmienkou. Doma na TV to nebude plnohodnotný zážitok a ak by som to nevidel v kvalitnej kinosále, zrejme by som tomu dal len polovicu bodov.
Scéna prvého testovania dokonalá a až strašidelne uveriteľná (kto videl nejaké reálne zábery a prepisy tých testov, tak to ocení... fakt klobúk dole).
S prižmúreným okom 9/10, ale ak hodnotíme Nolana, tak môj obľúbený Interstellar u mňa zostáva #1.
PS: Plné kino ružových dokonalo namalovaných žienok (hej, aj dospelých) čo išli na iný film bol zážitok.
Obsahovo klasicky Nolanovské majstrovské dielo, radosť pozerať. O polhodinu kratšia stopáž by tomu ale neuškodila. Hereceké výkony ani nemusím rozoberať - celé výborné, len by to asi bolo ešte lepšie v 2.5-hodinách.
Spoiler
V tom filme nie sú takmer žiadne efekty a všetko (vrátane testovacieho výbuchu) je čistý analógový záber z kamery. Kto ale bude čakať trojhodinovú akčnú jazdu plnú výbuchov, bude sklamaný. Je to veľmi politické a postavené na dialógoch, ktoré sú napísané výborne (aj keď miestami mi prišli repetitívne a polhodinku by som ozaj ubral). Nolan to mohol zobrať viac povrchovo a vsadiť na wow efekt, ja som ale o tejto téme videl XY dokumentov, takže ma tento súdno-politicko-morálny pohľad na vec paradoxne dosť zaujal, lebo je to niečo nové. Treba na to ale myslieť kým sa vyberiete do kina, ak vás takýto typ filmov, alebo politika okolo 2.sv/studenej vojny nudia.
Scéna prvého testovania dokonalá a až strašidelne uveriteľná (kto videl nejaké reálne zábery a prepisy tých testov, tak to ocení... fakt klobúk dole).
S prižmúreným okom 9/10, ale ak hodnotíme Nolana, tak môj obľúbený Interstellar u mňa zostáva #1.
PS: Plné kino ružových dokonalo namalovaných žienok (hej, aj dospelých) čo išli na iný film bol zážitok.
Skvelá jazda od začiatku do konca. Tieto filmy majú pomerne predvídateľný záver, ale nevadilo. Určite odporúčam, je to na Amazaon Prime.
- mirak2
- Hardcore addict
Oppenheimer:
Film je po technickej stranke fantasticke umelecke dielo, scena s vybuchom divakovi odpali dekel, zvuk je famozny (jediny dovod preco ist do IMAXu), herecke vykony su extra trieda. Film ma ale jeden zasadny problem a to je ako je ten pribeh vyrozpravany - skakanie medzi liniami je zmatocne, hlavne ak clovek nevie vopred nic o jeho zivote. Cital a pocul som viacero uprimnych nazorov ludi, ktory ten film nepochopili alebo pocas neho nemali sajnu, co sa deje. Bol to aj moj pripad (aj ked to ciastocne zvalujem na to, ze som to videl bez titulkov). Po filme som si precital wiki o Oppenheimerovom zivote, vypocul Vedator podcast o nom, precital zopar veci a zrazu mi vela veci boli ovela jasnejsie. Ano, Christopher Nolan robi takto svoje filmy, chce, aby filmy boli znovupozeratelne a pri kazdom pozreti si divak vsimol nieco nove. Divokejsi story telling, ktory dava element znovupozeratelnosti a perfektne funguje pri Memente ci Prestige (a po skonceni filmu dava zmysel, lebo veci do seba zapadnu), nie je podla mna pri zivotopisnom filme uplne na mieste. Nevidim jediny dovod, preco by som si mal znova pozriet zivotopisny film s 3 hodinami umornych dialogov a jednym vybuchom atomovky.
Ja tak nejak neverim, ze vsetci ludia, ktori filmu davaju 9/10 a viac a hovoria o nom ako o filme roka, poznali vopred Oppenheimerov zivotopis. Mnohi si iba idu na hype traine, ktory je zasluzeny iba ciastocne.
Film je po technickej stranke fantasticke umelecke dielo, scena s vybuchom divakovi odpali dekel, zvuk je famozny (jediny dovod preco ist do IMAXu), herecke vykony su extra trieda. Film ma ale jeden zasadny problem a to je ako je ten pribeh vyrozpravany - skakanie medzi liniami je zmatocne, hlavne ak clovek nevie vopred nic o jeho zivote. Cital a pocul som viacero uprimnych nazorov ludi, ktory ten film nepochopili alebo pocas neho nemali sajnu, co sa deje. Bol to aj moj pripad (aj ked to ciastocne zvalujem na to, ze som to videl bez titulkov). Po filme som si precital wiki o Oppenheimerovom zivote, vypocul Vedator podcast o nom, precital zopar veci a zrazu mi vela veci boli ovela jasnejsie. Ano, Christopher Nolan robi takto svoje filmy, chce, aby filmy boli znovupozeratelne a pri kazdom pozreti si divak vsimol nieco nove. Divokejsi story telling, ktory dava element znovupozeratelnosti a perfektne funguje pri Memente ci Prestige (a po skonceni filmu dava zmysel, lebo veci do seba zapadnu), nie je podla mna pri zivotopisnom filme uplne na mieste. Nevidim jediny dovod, preco by som si mal znova pozriet zivotopisny film s 3 hodinami umornych dialogov a jednym vybuchom atomovky.
Ja tak nejak neverim, ze vsetci ludia, ktori filmu davaju 9/10 a viac a hovoria o nom ako o filme roka, poznali vopred Oppenheimerov zivotopis. Mnohi si iba idu na hype traine, ktory je zasluzeny iba ciastocne.
Oppenheimer 6/10
Všetci ospevujú výbuch. Tá scéna trvala možno 5 minút. Zvyšné 3 hodiny bola nudná kriminálka zatvorená v jednej miestnosti.
Všetci ospevujú výbuch. Tá scéna trvala možno 5 minút. Zvyšné 3 hodiny bola nudná kriminálka zatvorená v jednej miestnosti.
- Mek
- Addict
- Kontaktovať používateľa:
Dnes som videl slovensky film Invalid.
Teda, po tom co ma v minulych rokoch slovenske filmy vzdy sklamali, toto som necakal. Ani napriek dlhsej stopazi som sa ani chvilu nenudil. Dobra komedia, mozem odporucit.
Teda, po tom co ma v minulych rokoch slovenske filmy vzdy sklamali, toto som necakal. Ani napriek dlhsej stopazi som sa ani chvilu nenudil. Dobra komedia, mozem odporucit.
Úplná topka to nebola, ale hlavne v druhej polke to sypalo.
Konečne nie film pre kritikov, ale pre diváka.
Konečne nie film pre kritikov, ale pre diváka.
- guess.whoo
- Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
tiez som bol prekvapeny, niekolko krat som sa zasmial. Gabo bol vyborny
Beau Is Afraid - ako toto bol velky 3h ulet Zozaciatku mi to prislo tak inovativne, potom to preslo do wtf momentov, nasledne plynulo som sa spytal ci chcem takto trpiet pri filme...potom som si povedal ze to musim dat, lebo je pekna uprsana nedela a tak som si otvoril cipsy a zase zacal sledovat tento surealisticky mindfuck film, ktory chcel hadam daco povedat o nasich nocnych morach, ktory kazdy z nas mame. Joaquin Phoenix a jeho one man show je dovod preco som to isiel pozerat. Su tam velmi zaujimave momenty, ale 3h je vela. V kazdom pripade odporucam zhliadnut vsetkym, ktorych uz momentalne urazaju trapne hollywoodske filmy tocene pre 14r americke deti za mna 7/10 aj ked som nepochopil uplne to druhe kodovanie filmu co tym chcelo byt povedane
Oppenheimer - bez znalosti minulosti na to ani nechodte a usetrite si 3h a nebudete sklamany. Ti co historiu poznaju tak sa zase nic nove nedozvedia, ale budu nato pozerat s uzasom cele 3h. Toto je ten hlavny dovod preco tento film deli divakov na dva tabory. Nolan sa nezda, ale historiu ma dost nastudovanu (jeho uz 2 film o WWII), pretoze v tomto filme akoby spojil dva dokumenty do jedneho filmu. Za mna 9/10 a jeden bod davam dole za slaby vybuch...z realnych zaberov ide respekt, hento bola mala bomba dobre zazoomovana
Nikdy ma inak fakt nenapadlo, preco Oppenhaimer vlastne neziskal nobelovku za cierne diery, kedze o nich uvazoval ako prvy.
Nikdy ma inak fakt nenapadlo, preco Oppenhaimer vlastne neziskal nobelovku za cierne diery, kedze o nich uvazoval ako prvy.
Inak, k Oppennheimerovi a non-CGI prístupu dávam jedno zaujímavé video: