Banálne/triviálne otázky
Re: Banálne/triviálne otázky
Automatické vymazavanie poznávacích znaciek alebo anonymizovanie xichtov funguje úplne rovnako ako mazanie áut z ciest - algoritmom
Vidim dobre, ze stat kupil LiDARovy scan, nechal zmazat vsetko nad povrchom a to potom nahradil krabickami? Alebo je staznost na nieco ine? 
ked som si nasiel tu ulicu z postu vyssie, mal som tam auta v tom smere.
potvrdzujem, ze ak leti lietadlo/vrtulnik rovnako rychlo ako taky kamion, tak ten je roztahany aj LiDARe a letecka fotka sa na tom divne kruti. potom su celkom otrava aj velke budovy s rovnou strechou ci stadiony. tam to treba cistit rucne.

ked som si nasiel tu ulicu z postu vyssie, mal som tam auta v tom smere.
potvrdzujem, ze ak leti lietadlo/vrtulnik rovnako rychlo ako taky kamion, tak ten je roztahany aj LiDARe a letecka fotka sa na tom divne kruti. potom su celkom otrava aj velke budovy s rovnou strechou ci stadiony. tam to treba cistit rucne.
Tuším to bolo v tejto téme, keď tu niekto postoval tie bezďácke rozpadnuté topánky za XXXX euro? Tak NIKE sa zľutovali aj nad nami, čo si tie luxusné modely nemôžeme dovoliť. 
https://www.nike.com/gb/t/ispa-mindbody ... DH7546-001

https://www.nike.com/gb/t/ispa-mindbody ... DH7546-001
- starysomar
- Addict

Pred dvoma rokmi som pochválil jednu čerpačku Slovnaft - teraz za tú recenziu ďakuje Orlen (ktorý tam vznikol nedávno a jemu na jeho palivá som ju nedával) - hmmm...
Staci tu recenziu vymazat a je to 

- starysomar
- Addict
Stalo sa... Teda inak - dopísal som ju o to, že som recenzoval Slovnaft.
Tiez som celkom nepochopil v com je problem. V miestach kde boli domy bachli vrstvu z katastra a "vytiahli" ju do 3D. Vrstva povrchu tam je tiez, len je vypnuta. Pozeram ale ze je to akesi cele pixelovate, viem ze posledne tusim v zbgise znizili presnost zobrazovanych dat tusim na 1m alebo 0,5m aby si ludia nemerali vlastnorucne pozemky

Slovensky jaskyniari sa chvalili, ze je novy model reliefu - updatovany, presnejsi. To co linkoval starysomar je sice pixelovate, ale podla mojho dohadu su to terasy pre vinice, takze v tom az tak velky problem nevidim.
Tie domy, ale to je pruser. Pocas studia na Slovensku som mal brigadu, pocas, ktorej som chodil s cernobielou leteckou fotkou a tabulkou. Znacil som si kde je vchod na pozemok/do domu a kolko poschodi a aku strechu dom ma. Ten vchod bol pre navigaciu IZS. Poschodia a strecha pre tuto lenivu verziu.
A ako som spominal pri fotke z Google Earth, ze v robote vidim roztahane kamiony, tak som dnes jeden zmeral. Od predneho narazniku americkeho tahaca po koniec navesu 260ft (80m). To si prave vysvetlujem ako dosledok podobnych rychlosti vrtulniku a vozidla pod nim. Prvy odkaz v googli hovori, ze dlzka by mala byt okolo 70ft, takze ho to natiahlo skoro trojnasobne.
Tie domy, ale to je pruser. Pocas studia na Slovensku som mal brigadu, pocas, ktorej som chodil s cernobielou leteckou fotkou a tabulkou. Znacil som si kde je vchod na pozemok/do domu a kolko poschodi a aku strechu dom ma. Ten vchod bol pre navigaciu IZS. Poschodia a strecha pre tuto lenivu verziu.
A ako som spominal pri fotke z Google Earth, ze v robote vidim roztahane kamiony, tak som dnes jeden zmeral. Od predneho narazniku americkeho tahaca po koniec navesu 260ft (80m). To si prave vysvetlujem ako dosledok podobnych rychlosti vrtulniku a vozidla pod nim. Prvy odkaz v googli hovori, ze dlzka by mala byt okolo 70ft, takze ho to natiahlo skoro trojnasobne.
Ja napr. neviem ako poriadne na sk funguju tie adresne body na zaklade ktorych potom aj kurieri rozvazaju tovar, a ako ich vyuzivaju urcite mapove sluzby, napr. dom by mal byt v databaze adries, no google ho neeviduje, takze vzdy mi vola kurier kde ma prist, a mapy cz dokonca umiestnili nespravne to supisne cislo na uplne iny dom v dedine, az pri patrani som zistil, ze take cislo ma nejaka zahradna chatka, pritom s.c. asi ani pridelene nemohla mat, tak neviem ci spravil niekto chybu alebo to mali nejak blbo znacene v tej databaze, alebo ako to vlastne vnasaju do tych mapovych sluzieb.
Do map som volal a tam to opravili do niekolkych mesiacov, do googlu ani poriadne neviem kam by som mal volat.
Pozeram ze v googli sa tých s.c. zbrazuje ovela menej ako v mapach.
Do map som volal a tam to opravili do niekolkych mesiacov, do googlu ani poriadne neviem kam by som mal volat.
Pozeram ze v googli sa tých s.c. zbrazuje ovela menej ako v mapach.
priamo v gugl mapach to mozes nahlasit a nechat opravit
naposledy som posuval jedno uvidencne cislo pred tyzdnom a bolo to do 2 dni spracovane a posunute
naposledy som posuval jedno uvidencne cislo pred tyzdnom a bolo to do 2 dni spracovane a posunute
Ako funguje tipli? Čo oni majú z toho, že mi vyplatia cashback ak niečo objednám cez ich link?
Veľmi pravdepodobne fungujú na princípe affiliate marketingu. Teda keď nakúpiš cez ich link, oni dostanú od predajcu províziu a časť z nej dajú tebe.
Rozumiem už, inak stála sa mi zaujímavá vec, nakupoval som tovar z eshopu a zvolil som úhradu prevodom, objednávku potvrdili a aj z Tipli prišiel mail, že evidujú moju odmenu za nákup cca 3€ a čaká sa kým to obchod potvrdí, ale rozmyslel som si to a tovar objednal znova a zaplatil kartou (aby dorazil pred víkendom) a takisto prišiel mail od Tipli, avšak zaujímavé je, že mi s odstupom niekoľko dní potvrdili obe odmeny čiže aj tú ktorú som neuhradil a objednávka sa stornovala
Môžem korbáčiky zobrať do lietadla?
Neviem či to pokladať za potravinu v pevnej forme ako syr, alebo to spada do kategorie bryndza/tvaroh, tam su ale povolene len 100g balenia...
https://www.esky.sk/tipy-pre-cestujucic ... v-lietadle
Neviem či to pokladať za potravinu v pevnej forme ako syr, alebo to spada do kategorie bryndza/tvaroh, tam su ale povolene len 100g balenia...
https://www.esky.sk/tipy-pre-cestujucic ... v-lietadle
Úprimne, ešte som tekutý korbáčik nevidel, ani korbáčik vo forme tvarohu
Tvaroh tiež nie je tekutý, mohli to viac špecifikovať, predsa korbacik je slovensky exportny artikel.
Mohol by som dostat encefalitidu z bryndze?
Pytam sa preto,lebo nedavno nejaki ludia z PB boli hospitalizovani v nemocnici potom, ako zjedli nepasterizovane mliecne vyrobky.
https://www.aktuality.sk/clanok/noJd7Br ... pacientov/
PS: bryndza bola z PB.
Pytam sa preto,lebo nedavno nejaki ludia z PB boli hospitalizovani v nemocnici potom, ako zjedli nepasterizovane mliecne vyrobky.
https://www.aktuality.sk/clanok/noJd7Br ... pacientov/
PS: bryndza bola z PB.
Z mlieka hej, z bryndze neviem. Ak treba chod na testy preistotu.
Aj z bryndze.