Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Používateľov profilový obrázok
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa beardie »

Automatické vymazavanie poznávacích znaciek alebo anonymizovanie xichtov funguje úplne rovnako ako mazanie áut z ciest - algoritmom
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Vidim dobre, ze stat kupil LiDARovy scan, nechal zmazat vsetko nad povrchom a to potom nahradil krabickami? Alebo je staznost na nieco ine? :D

ked som si nasiel tu ulicu z postu vyssie, mal som tam auta v tom smere.

potvrdzujem, ze ak leti lietadlo/vrtulnik rovnako rychlo ako taky kamion, tak ten je roztahany aj LiDARe a letecka fotka sa na tom divne kruti. potom su celkom otrava aj velke budovy s rovnou strechou ci stadiony. tam to treba cistit rucne.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Tuším to bolo v tejto téme, keď tu niekto postoval tie bezďácke rozpadnuté topánky za XXXX euro? Tak NIKE sa zľutovali aj nad nami, čo si tie luxusné modely nemôžeme dovoliť. :D
https://www.nike.com/gb/t/ispa-mindbody ... DH7546-001
starysomar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa starysomar »

orlen.jpg
Asi si na nekorektnosť len zvykať :(
Pred dvoma rokmi som pochválil jednu čerpačku Slovnaft - teraz za tú recenziu ďakuje Orlen (ktorý tam vznikol nedávno a jemu na jeho palivá som ju nedával) - hmmm...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Staci tu recenziu vymazat a je to :)
starysomar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Stalo sa... Teda inak - dopísal som ju o to, že som recenzoval Slovnaft.
retkvic
Guru
Guru

Príspevok od používateľa retkvic »

jackb napísal: 04 jún 2023, 14:48 Vidim dobre, ze stat kupil LiDARovy scan, nechal zmazat vsetko nad povrchom a to potom nahradil krabickami? Alebo je staznost na nieco ine? :D
Tiez som celkom nepochopil v com je problem. V miestach kde boli domy bachli vrstvu z katastra a "vytiahli" ju do 3D. Vrstva povrchu tam je tiez, len je vypnuta. Pozeram ale ze je to akesi cele pixelovate, viem ze posledne tusim v zbgise znizili presnost zobrazovanych dat tusim na 1m alebo 0,5m aby si ludia nemerali vlastnorucne pozemky :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Slovensky jaskyniari sa chvalili, ze je novy model reliefu - updatovany, presnejsi. To co linkoval starysomar je sice pixelovate, ale podla mojho dohadu su to terasy pre vinice, takze v tom az tak velky problem nevidim.

Tie domy, ale to je pruser. Pocas studia na Slovensku som mal brigadu, pocas, ktorej som chodil s cernobielou leteckou fotkou a tabulkou. Znacil som si kde je vchod na pozemok/do domu a kolko poschodi a aku strechu dom ma. Ten vchod bol pre navigaciu IZS. Poschodia a strecha pre tuto lenivu verziu.

A ako som spominal pri fotke z Google Earth, ze v robote vidim roztahane kamiony, tak som dnes jeden zmeral. Od predneho narazniku americkeho tahaca po koniec navesu 260ft (80m). To si prave vysvetlujem ako dosledok podobnych rychlosti vrtulniku a vozidla pod nim. Prvy odkaz v googli hovori, ze dlzka by mala byt okolo 70ft, takze ho to natiahlo skoro trojnasobne.
retkvic
Guru
Guru

Ja napr. neviem ako poriadne na sk funguju tie adresne body na zaklade ktorych potom aj kurieri rozvazaju tovar, a ako ich vyuzivaju urcite mapove sluzby, napr. dom by mal byt v databaze adries, no google ho neeviduje, takze vzdy mi vola kurier kde ma prist, a mapy cz dokonca umiestnili nespravne to supisne cislo na uplne iny dom v dedine, az pri patrani som zistil, ze take cislo ma nejaka zahradna chatka, pritom s.c. asi ani pridelene nemohla mat, tak neviem ci spravil niekto chybu alebo to mali nejak blbo znacene v tej databaze, alebo ako to vlastne vnasaju do tych mapovych sluzieb.

Do map som volal a tam to opravili do niekolkych mesiacov, do googlu ani poriadne neviem kam by som mal volat.
Pozeram ze v googli sa tých s.c. zbrazuje ovela menej ako v mapach.
beardie
Redeemer
Redeemer

priamo v gugl mapach to mozes nahlasit a nechat opravit
naposledy som posuval jedno uvidencne cislo pred tyzdnom a bolo to do 2 dni spracovane a posunute
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Ako funguje tipli? Čo oni majú z toho, že mi vyplatia cashback ak niečo objednám cez ich link?
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Veľmi pravdepodobne fungujú na princípe affiliate marketingu. Teda keď nakúpiš cez ich link, oni dostanú od predajcu províziu a časť z nej dajú tebe.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

Rozumiem už, inak stála sa mi zaujímavá vec, nakupoval som tovar z eshopu a zvolil som úhradu prevodom, objednávku potvrdili a aj z Tipli prišiel mail, že evidujú moju odmenu za nákup cca 3€ a čaká sa kým to obchod potvrdí, ale rozmyslel som si to a tovar objednal znova a zaplatil kartou (aby dorazil pred víkendom) a takisto prišiel mail od Tipli, avšak zaujímavé je, že mi s odstupom niekoľko dní potvrdili obe odmeny čiže aj tú ktorú som neuhradil a objednávka sa stornovala
retkvic
Guru
Guru

Môžem korbáčiky zobrať do lietadla?
Neviem či to pokladať za potravinu v pevnej forme ako syr, alebo to spada do kategorie bryndza/tvaroh, tam su ale povolene len 100g balenia...
https://www.esky.sk/tipy-pre-cestujucic ... v-lietadle
beardie
Redeemer
Redeemer

Úprimne, ešte som tekutý korbáčik nevidel, ani korbáčik vo forme tvarohu
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

beardie napísal: 09 jún 2023, 20:02 Úprimne, ešte som tekutý korbáčik nevidel, ani korbáčik vo forme tvarohu
Tvaroh a syr su technicky v podstate to iste. :) Dalej sa ale syr moze rozne upravovat, preto pozname tolko druhov syrov.
retkvic
Guru
Guru

Tvaroh tiež nie je tekutý, mohli to viac špecifikovať, predsa korbacik je slovensky exportny artikel.
renault
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa renault »

Mohol by som dostat encefalitidu z bryndze?
Pytam sa preto,lebo nedavno nejaki ludia z PB boli hospitalizovani v nemocnici potom, ako zjedli nepasterizovane mliecne vyrobky.
https://www.aktuality.sk/clanok/noJd7Br ... pacientov/

PS: bryndza bola z PB.
Blastbit
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Z mlieka hej, z bryndze neviem. Ak treba chod na testy preistotu.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Aj z bryndze.
Napísať odpoveď