Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa cinges »

ako uprimne je "vzdat sa uzemia" trochu ko*ot*na. Lebo v prvom rade to nie je uzemie bez nicoho a nikoho. Su tam statisice Ukrajincov, ktori tam zili doteraz a chcu tam zit nadalej a nechcu byt pod diktaturov ruska. Keby ich len tak "nechali" v "rusku", tak by to bol sialeny podraz. Ofenziva bude trvat - dufam - dovtedy, kym rusov uplne nevytlacia, kolko to bude trvat netusi ani boh, kedze nik nevie, co moze mat Ukrajina v rukave a co mozu mat rusi. Ale dobre to nevyzera vobec. asi to bude trvat dlho
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

mLuks
podstata je v tom ze ten diplomat to povedal. To znamena ze tym naznacil, ze mnohi zapadni politici zastavaju tento postoj tiez. To ze to potom formalne odvolal je iba formalita.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

gogo956 napísal: 28 aug 2023, 15:28 mLuks
To znamena ze tym naznacil, ze mnohi zapadni politici zastavaju tento postoj tiez.
to už nechajme len ako tvoju subjektívnu dedukciu, alebo môžeš začať menovať tých západných politikov.

A podstata je v tom, že som ti ukázal, že ten článok z týdenníku hrot je tendenčný bulvár a má ďaleko od seriózného článku. Čiže naozaj by si mohol trošku filtrovať, čo sem postuješ.

A ako píše cinges, vzdanie sa územia je konina. Už lne z podstaty, že tým západ ukáže svoju slabosť voči rusku, ak by UA k tomu donútil.

Myslíš, že rusko by rešpektovalo nejaké bezpečnostné záruky? Že by rusko súhlasilo so vstupom UA do NATO, ak im UA nechá okupované územia? Alebo, že by rusko súhlasilo, že teraz sa im nechajú okupované územia, UA nevstupi do NATO ale bude pod ochranou NATO, tzn., že ak by rusko znovu o 10 - 20 rokov napadlo UA s cieľom ju celú obsadiť, tak že na základe takejto dohody bude môcť NATO priamo zasiahnuť do bojov a charniť zvyšok UA, ako keby sa jednalo o člena NATO?

Pretože ak by už aj došlo k tomu, že by UA bola ochotná im nechať nejakú časť uzemí, tak takéto bezpečnostné záruky budú určite žiadať. A na toto rusko nikdy nepristúpi. Zároveň sa UA bude snažiť tento bod oddliaľovať aby aj prípadné ponechané územia boli čo najmenšie, čiže sa bude snažiť dobiť čo najviac územia späť.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Hlavná vec ze v 1 svetovej vojne ked bola zákopová vojna tak sa frontová linia tahala od švajčiarska k belgicku.
A ked nejaká divizia dobyje nepriatelskej divizii nejakú pevnosť, tak sa jedná o narušenie frontovej linie - ktorá sa berie na dlžku aj širku(hrubka).Takže taká je definicia a nie ze Blastbit si vymyšla svoje definicie, kto študoval historiu tak vie.
V tejto vojne ukrajinci bojuju na mori aj vo vzduchu (aj ked maju menšie letectvo ako rusi), ale aj tu sa jedná o frontovu liniu.
Pri takomto dobývaní uzemii ide aj o to, aby boli chránené krídla a neboli možné obchvaty. Kazdopádne ukrajinci budu roky bojovat s rusmi a vojna sa ukončí v tom prípade ak Západ nebude dodávať zbrane UA alebo ak RF pouzije jadrovu hlavicu (v prípade ked zdochýbajuci kôň kope a ked si povie, ze ak nebude toto uzemie moje, tak nebude patrit nikomu) A my tu na fore na 100% nevieme ci rusi sa odhodlaju podniknuť takuto špinavosť len aby boli "víťazmi" vojny. EU+USA nebudu riskovat kvoli Ukrajine 3 svetovú to si teda píšte že nie.
Ved sami vidite ze Rusko,Cina,Brazilia,niektoré Africké štáty,Irán,KLDR a pod sa snažia o nastolenie noveho rádu a inej rovnováhe síl vo svete.
Ja stým samozrejme nesuhlasim lebo svet pod ich vedením by bol naozaj ovela horšie na tom, ako teraz.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

mLuks napísal: 28 aug 2023, 15:57 to už nechajme len ako tvoju subjektívnu dedukciu, alebo môžeš začať menovať tých západných politikov.
Ved v tom clanku je spomenuty konkretne Sarkozy aj s jeho vyrokom. A informacia ze zapadni politici z velkej casti nie su nakloneni dalsej vojenskej pomoci Ua nie je vobec vec neznama. Vid to nekonecne natahovanie pokym konecne nieco na Ua dorazilo. Konkretne Nemecko od uplneho zaciatku sabotovalo akukolvek vojensku pomoc. To si uz nepamatas tie ich reci ze nech sa vzdaju ze to nema vyznam, potom zasielanie uplnych nezmyslov a nakobiec nekonecne handrkovanie dokym skutocne aspon nieco hodnotnejsie poslali? A to z europskych statov muselo s vojenskou pomocou zacat Polsko a Cesko, tieto staty to cele pohli..
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ten Sarkozi je dnes čo, okrem toho, že je to ex prezident Francuzska s množstvom škandalov. Ono Europa je stale v mode 3 svetova/fujky fujky, to nechceme, ani sa im nečudujem. Nemecko je hneď vedla Švajčiarska krajina, ktoru maju Rusi najviac vo vrecku, lepšie povedane mali keď vypukol konflikt, všetko trva nejaku dobu. Nemecko bolo od skončenia druhej svetovej považovane za pacificke, doteraz tam maju Američania največšiu zakladňu v Europe, pre nich bolo na začiatku konfliktu dosť nepredstaviteľné aby vôbec niečo podnikali v tomto smere. Čo mi však príde dosť nepochopiteľné je ten výcvik pilotov, to sa vážne muselo čakať rok a pól kým začnú cvičiť prvých pilotov?

Ja som ešte minulý rok čítal, že UA poslala ešte v lete 2022 do US na výcvik nejakých pilotov, ale možno to bola iba kačica.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Blastbit napísal: 28 aug 2023, 17:11A ked nejaká divizia dobyje nepriatelskej divizii nejakú pevnosť, tak sa jedná o narušenie frontovej linie - ktorá sa berie na dlžku aj širku(hrubka).Takže taká je definicia
z akeho zdroja cerpas?

podla beznej definicie, fronta je linia dotyku proti sebe bojujucich armad

zhodou okolnosti a vlastne aj sposobom postupu, ked Ukrajinci zautocia v prielome na nejake uzemie, frontova linia sa paradoxne, matematicky vzato, predlzi, kedze miesto relativne priamej linie je kvoli lokalnemu postupu linia cik-cakova a teda dlhsia :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

podla toho ako anglicky hovoriaca serzantka TDF prosi o podporu na clny, sa asi chysta prekracovanie Dripra vo vacsej miere, nielen odchyt majorov a rozvicka pre okupantov
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie - áno to je tá definicia + mapka = dlžka fronty. Najkrvavejšie jatky sú v širke fronty, ked sa bojuje o desiatky-stovky metrov uzemia.
Tým pádom ukrajinci ak nechcu velké straty, tak nech bojuju v klučovych bodoch dlžky fronty.
Musia najsť slepé miesto v ruskej obrane, padnúť im do tyla. Lenže nemaju taku letecku podporu oproti rusom, co je slušný pruser.
Síce vojna je viac mobilná, ale zákopy stále maju svoje opodstatnenie kedze za nimi su tam delá,minomety,gulomety a z výšky stihačky,vrtulniky,drony,bombardery. Ked si pozriem na YT videá footage,fights je to vidieť.
beardie
Redeemer
Redeemer

nie sirka, ale hlbka, ffs
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Hlbka je vtedy, ked ides s jednotkami napadnut napr. zákop nepriatelov. Vtedy sa vraví, ze sa utoči do hlbky linie zákopov frontu.
Slovo ffs znamená čo? to som nikdy nevidel.
Inak tie správy co napr chcu ukrajinci od Západu, by mali robiť vo väčšej tajnosti a nie takto vypisovat na Twitteri a pod.
Potom sa rusi možu pripraviť a vypracovat strategiu a taktiku.
retkvic
Addict
Addict

Blastbit ffs nie je pozdrav, je to povzdych, for fuck's sake.
beardie
Redeemer
Redeemer

ja uz fakt neviem, robim nieco zle ja?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

retkvic - sak o pozdrave z mojej strany nepadla reč v minulom príspevku, len som nevedel co znamená ffs.
beardie - si teda predstav staroveké/stredoveké armády na bojisku a ked niekomu zatlačiš stredovu liniu tak ides do jej hlbky, nie do šírky.
Ked tomu neporozumieš tak sa o tom teda nebavme, riešme teda videá z UA.
retkvic
Addict
Addict

Blastbit napísal: 28 aug 2023, 22:14 retkvic - sak o pozdrave z mojej strany nepadla reč v minulom príspevku, len som nevedel co znamená ffs.
potom nemáš za čo

Táto diskusia začína byť vážne úsmevná :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

retkvic - diky za odpoved že si mi to objasnil. Lepšie usmevna ako ked sa má niekto hádať.
Aky mas nazor na to, ked ukrajinci (velitelia,hovorcovia a pod) dávaju informácie na sociálne siete ohladom vojenských postupov,taktiky?
beardie
Redeemer
Redeemer

Blastbit napísal: 28 aug 2023, 20:38Najkrvavejšie jatky sú v širke fronty
beardie napísal: 28 aug 2023, 21:10nie sirka, ale hlbka, ffs
Blastbit napísal: 28 aug 2023, 21:25Hlbka je vtedy, ked ides s jednotkami napadnut napr. zákop nepriatelov. Vtedy sa vraví, ze sa utoči do hlbky linie zákopov frontu.
Blastbit napísal: 28 aug 2023, 22:14ked niekomu zatlačiš stredovu liniu tak ides do jej hlbky, nie do šírky.
uz?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie - širka ssú body medzi armádami, hlbka je prelomenie linie a zatlačovanie formácii.
beardie
Redeemer
Redeemer

ocividne nastal cas na obrazok, takze ta poprosim o nakreslenie dlzky, sirky a hlbky frontu
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

gogo956 napísal: 28 aug 2023, 17:27 Ved v tom clanku je spomenuty konkretne Sarkozy aj s jeho vyrokom. A informacia ze zapadni politici z velkej casti nie su nakloneni dalsej vojenskej pomoci Ua nie je vobec vec neznama. Vid to nekonecne natahovanie pokym konecne nieco na Ua dorazilo.
na Sarkozyho som ti už povedal, že je to francuzsky Ičko Gašparovič. Skrachovaný politik, bez funkcie a schopností niečo ovplyvniť pri súčasnom rozhodovaní krajiny, navyše bol odsúdený za korupciu. To sa tu budeme fakt teraz zaoberať slovami bývalých politikov a ešte k tomu s tak pochybnou minulosťou?

Západ nazačiatku váhal pretože nevedel čo bude nasledovať a ako dlho to bude trvať a zároveň preto, lebo krajiny ako je napr. Nemecko boli prisaté na Rusko. Teraz keď Europa pochopila, že sa musí zbaviť zavislosti na Rusku sa aj dodávky lepších a kvalitnejších zbraní stávajú tému číslo jedna. Áno, z pohladu vojny to bola chyba, pretože ak by západ konal rýchlo a priamo, tak by to nemuselo dôjsť do takých rozmerov ako teraz. Bohužial, čo je ale veľým plusom je to, že západ nakoniec UA podporuje aj keď stále sú veci, ktoré su tabu. Napr. čítal som, že USA zvažujú dodanie kazetovej munície pre MLRS, nie len pre delostrelectvo, avšak ATACSM stále nechcú dodať. Rusko ale rozhodne nerátalo s takýmto jednotným postupom západu, rozhodne nerátalo s tým, že západ bude do UA tlačiť peniaze a zbrane.

Autoeditácia príspevku po 1 min 37 sek:
beardie napísal: 28 aug 2023, 22:01 ja uz fakt neviem, robim nieco zle ja?
nie, on zvykne byť nechápavý. resp. mať vlastný svet.
Napísať odpoveď