Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Používateľov profilový obrázok
mLuks
Guru
Guru

Re: Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Príspevok od používateľa mLuks »

Mám IP 12 mini, lebo mi vyhovuje veľkosť, aj kvoli práci kde veľká lopata vo vrecku by mi prekážala. Možno nové IP majú lepšie foťáky oproti 12 mini, ale aj to len v nejakej pro max ultra mega hyper verzii kde telefon veľkosťou pripomína televízor. To je taký problém natrepať ten istý foťák do menšieho telefónu? Ostáva mi len dúfať, že 16tka prinesie niečo zaujímavé.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Nie je to problém, len jednoducho o menšie telefóny nebol záujem, preto sa aj mini stopol.
S baterkou si spokojný? Lebo IP12 mini mal tragickú výdrž, IP13 mini bola na tom oveľa lepšie.
mLuks
Guru
Guru

Príspevok od používateľa mLuks »

Baterka je už za zenitom, teda 84% kapacita a vydrží približne celý deň, vzávislosti od toho kolko času mám v robote na nudenie sa. :D ...mám pribalenú powerbanku so sebou, keby náhodou som sa viac nudil ako robil. Priebežne sa trochu nabíja aj počas krátkych ciest autom, keď ho hodím na Qi port alebo napojím na kábel kvôli Carplay. Ale na druhú stranu, dáta a BT mám zapnuté celý čas buď kvôli watch alebo BT v aute.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Mam 12 mini a baterka nikdy nebola problem. Ani ked bol novy, ani dnes.
Suhlasim, ze ma mrzi, ze sa uz male iPhony. V mojom zivote velky telefon zmysel nema, kedze ho nepouzivam na nic, kedy by mala vacsia uhlopriecka opodstatnenie. Na cinnosti, pre ktore si ludia kupuju velke telefony mam zariadenia. To znamena, ze neodsudzujem ludi, ktori to nemaju inak a pre nich ma velky telefon zmysel.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Ja stále dúfam že rada SE bude "Mini".
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Keď si otvorím Úložisko na iPhone, mám tam bežné aplikácie ako Fotky, Spotify, Zdravie, Mapy.cz ... pri ktorých chápem využitie v XX GB. Ale čo nechápem sú napríklad aplikácie ako Disk ktorý ukazuje že mi berie skoro 10 GB miesta, ale keď vypnem mobilné dáta/wifi, neotvorí mi žiadny súbor a napíše "Chyba siete". Na čo si táto aplikácia berie 10 GB miesta? Viem si pozrieť aké súbory mám na disku, ale neotvorím tieto súbory. Nie je ich zas tak veľa. Ďalšie podobné aplikácie sú napríklad Gmail (600 mb), Ligtroom (8 GB, mám tam asi tak 20 presetov max), Instagram (3 GB), Youtube (2 GB, nemám žiadne stiahnuté videá).
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

IG a YT bude cache, teda ulozene videa a nahlady, ktore si dival, resp. fotky, ktore si prezeral. Ten Disk moze byt vyhradene miesto aplikacie do buducna.
fildinko
King
King

Pomohlo mi celkom vymazanie tých aplikácií a nainštalovanie ich späť.

Aj keď asi časom sa to zase naakumuluje.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Toto je vec ktorá mi na ios a MacOS strašne vadí, že rôzne aplikácie pripadne nejaké skryté súbory zaberajú divne veľké množstvo miesta a nedá sa stým jednoducho nič robiť.
Naposledy som skúšal nejaku jednoduchšiu app na strihanie videí na Macu. Po skončí projektu som ju vymazal, keďže mi nesadla a neskôr som si všimol, že sa mi stratilo 180GB miesta na disku a nedalo sa to nijako nájsť/opraviť. Až som musel nakoniec siahnuť po nejakej app na čistenie cache alebo čo to bolo.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

to škrečkovanie pamäte bude daň za plynulosť
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To je bezna vec, ze video si robi cache na disku v nekomprikovanej forme. Rovnako tak funguje Adobe Premiere Pro vo Windowse, ale tam sa da vyska cache nastavit. Pri parminutovych FullHD videach z GoPro ide o cache na urovni 20GB. Pri 4K sa to hybe niekde inde, radovo v desiatkach GB.
fildinko
King
King

Ako možno taká blbosť ale po tom ako som vymazal tie najväčšie aplikácie a stiahol ich nazad a celkovo tak uvoľnil miesto na disku sa mi zdá že sa mi zrýchlil samotný iPhone.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

manzelka od firmy odkupila svoj stary iphone. teraz ze ho zapnem a vyresetujem a nastavim znova a po resete ho zapnem, vyberiem jazyk a zrazu na mna vyskoci obrazovka ze "Remote Management" a ze telefon je stale enrollnuty a musim sa prihlasit.
neda sa to nijak preskocit ci odmietnut.

tusite niekto co s tym? samozrejme prva moznost je ze poslem zenu do fimy za ITckarom nech to zrusi ale idealne by som to chcel vyriesit sam doma.
fildinko
King
King

No asi to mali urobiť najskôr oni (IT) predtým ako jej ho predali.

Autoeditácia príspevku po 1 min 31 sek:
Na internete je návod ktorý ti asi nepomôže keďže ho nevieš ani spojazdniť/prihlásiť.

go to Settings > General > VPN & Device Management, select the management, then tap Remove Management.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Skus pripojit ten iPhone do pocitaca a cez iTunes dat "Restore iPhone" do factory defaults, to by mohlo pomoct.
fildinko
King
King

Pepo79 napísal: 26 sep 2023, 10:08 Skus pripojit ten iPhone do pocitaca a cez iTunes dat "Restore iPhone" do factory defaults, to by mohlo pomoct.
On to ale urobil.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

No otázka je či to medzičasom nevyradili z toho managementu. Inak riešenie je len IT admin aby ho dal preč z ich systému a potom ten restore.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

No ak je to zariadenie enrollnute cez Apple DEP tak factory reset nepomoze.
DEP je viazany na S/N a hned ako sa pripojis k internetu ta vyzve k prihlaseniu cez tvoje MDM.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Chystám sa zaniesť iPhone do autorizáku na opravu displeja (objavila sa mi "machuľa" mŕtvych pixelov na pravej strane). Nechcem aby mi v servise lozili do telefônu. Bude stačiť, keď im mobil normálne odovzdám zaheslovaný (face ID + kód)? Alebo ho potrebujú mať odblokovaný? Viem že treba vypnút službu Find my iphone, ale neviem či sa to vylučuje so zaheslivaním mobilu ako takého.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

fildinko napísal: 26 sep 2023, 10:07go to Settings > General > VPN & Device Management, select the management, then tap Remove Management.
no toto je problem ze sa do menu nedostanem lebo som tesne po factory resete.

ale ako som cital viac o tom tak ozaj nepomoze nic, nasiel som nejaky pochybny tool ale ten to vie vraj tiez iba nejak okaslat a asi to nie je trvale.

tiez som sa docital ze by nemalo byt nutne nosit ten telefon na IT ale vraj staci ak to na IT vymazu z nejakeho apple corpo managementu a malo by to byt ok. lebo ze to ze je telefon enrollnuty nie je informacia v telefone ale informacia na apple serveroch.
v telefone asi musi byt ale nejaky flag co si pamatama ze to bolo enrollnute pred factory resetom lebo ked som to skusal znova a nepripojil som telefon na wifi tak zacal pisat ze sa mu nepodarilo stiahnut profily nutne na konfiguraciu systemu... predpokladam ze iphone by sa mal vedet inicializovat aj bez wifi.

Autoeditácia príspevku po 26 sek:
ale kazdopadne som povedal zene ze to musi riesit s IT.
Napísať odpoveď