Parlamentné voľby 2023

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu alebo hnutie budete voliť vo voľbách do parlamentu 2023?

Hlasovanie ukončené 01 okt 2023, 11:16

Demokrati
7
10%
Hlas – SD
0
Žiadne hlasovania
Koalícia OĽaNO a priatelia
0
Žiadne hlasovania
Kotlebovci - ĽSNS
0
Žiadne hlasovania
Kresťanskodemokratické hnutie (KDH)
2
3%
Modrí, Most – Híd
0
Žiadne hlasovania
Progresívne Slovensko (PS)
24
34%
Republika
0
Žiadne hlasovania
Sloboda a Solidarita (SAS)
31
44%
Slovenská národná strana (SNS)
1
1%
Sme rodina
0
Žiadne hlasovania
Smer – SSD
3
4%
Szövetség /Aliancia
0
Žiadne hlasovania
Inú stranu
0
Žiadne hlasovania
Nezúčastním sa
2
3%

Celkom hlasov: 70

Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Parlamentné voľby 2023

Príspevok od používateľa Blastbit »

Chceš ulahčenie? Tak PS z toho výberu. Komunisti su zločinci od 1917, kradnutie majetkov ludom, gulagy - nechci byť podporovatel zločincov.
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa retkvic »

@Famine
Ziadnou z vyberu neprehlupis, pokial sa politickej orientacie tyka, jedine ze by si pri komunistoch dal hlas strane, ktora sa v tychto volbach nedostane do parlamentu(to by ta mohlo trochu skriet), ked jej chces dat hlas, pockaj do dalsich volieb, mozno budu mat vecsie sance :)

Co sa bilborodov so Sulikovou hlavou tyka, mozno keby urobili detailnejsi zaber aby nebolo vidno celu jeho tvar(mozno iba kusok vycuhujucej plesiny zo spodu), tak by sa na to dalo pozerat, pripadne mohol dat aj foto s Gajsenami... Motto: Chcete sa mat ako oni? Tak nam dajte hlas! :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Famine napísal: 16 sep 2023, 22:03 Rozhodujem sa medzi Progresívnym Slovenskom, Hlasom Sd, Smerom SD a Komunistickou stranou Slovenska
Nemusíš sa rozhodovať. Daj do obálky všetky 4 volebné lístky. :D
retkvic napísal: 16 sep 2023, 22:23 Co sa bilborodov so Sulikovou hlavou tyka, mozno keby urobili detailnejsi zaber aby nebolo vidno celu jeho tvar(mozno iba kusok vycuhujucej plesiny zo spodu), tak by sa na to dalo pozerat, pripadne mohol dat aj foto s Gajsenami... Motto: Chcete sa mat ako oni? Tak nam dajte hlas!
Babišov marketingový guru je podľa mňa čisté fiasko... Tento štýl kampane mal byť niekde na tiktoku, aby cielil na prvovoličov a nie na billboarde. SaS billboardová kampaň, nie je ani zaujímavá, ani vtipná, ani sa nič nedozvieš. Kľudne si tam mohli vycapiť xicht so sloganom "stabilita pre Slovensko, voľte čislo XY" a aspoň by ušetrili za marketing.

Inak mne sa páčil billboard ZOO BA, ktorý znel v štýle "Nielen ON má mačiaka. Príďte si ho pozrieť do ZOO". Bola to narážka na Matoviča a jeho umývanie vláskov šampónom pre mačiaka (jeho mačku). A v ZOO majú mačiaka...je to druh takej opičky s fúzami.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

ephramko napísal: 16 sep 2023, 22:59 Inak mne sa páčil billboard ZOO BA, ktorý znel v štýle "Nielen ON má mačiaka. Príďte si ho pozrieť do ZOO".
Som čítal, že mačiatka... Len potom som rozmýšlal, že aké zviera by ho malo reprezentovať... :) Takéto dvojzmyselné slogany sú fajn, aspon by to odlahčilo kampan, ja ked viidm ten ksicht, tak už ani nečítam čo je tam napísané.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ja si nemozem pomoct, ale ten sulikov image na billboardoch mi evokuje ako keby chceli skopirovat image steva jobsa(a fakt by som sa necudoval, keby to tak bolo). inac mne pride cela sas kampan az vizualne neprijemna. tie divne stylizacie clenov strany a uplne zle vybrate farby su az odpudzujuce. chapem, ze tym chcu zaujat mladeho volica, ale vyzera to strasne lacno.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Konecne uz funguje klasicka volebna kalkulacka 2023:

https://www.volebnakalkulacka.sk/

EDIT: Je tu aj dalsia bitka v kampani:

V kampani opäť lietali päste: Kandidát OĽaNO udrel muža, odstupuje z kandidátky
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

M142 napísal: 16 sep 2023, 23:39 ja si nemozem pomoct, ale ten sulikov image na billboardoch mi evokuje ako keby chceli skopirovat image steva jobsa(a fakt by som sa necudoval, keby to tak bolo). inac mne pride cela sas kampan az vizualne neprijemna. tie divne stylizacie clenov strany a uplne zle vybrate farby su az odpudzujuce. chapem, ze tym chcu zaujat mladeho volica, ale vyzera to strasne lacno.
Ostava len dufat, ze sa volici neriadia billboardami :-)

Sulik ma svoje chyby, ale aspon sa da ako jeden z mala pocuvat.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak veru a rozumie sa ekonomike je študovaný.Premna SaS aj z toho dovodu, že ked hrám CS 1.6 tak hrám za SAS - tak na odlahčenie. :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ked ten marketerov robil Babisovi kampan na prezidenta, ktoru prehral, preco ho Sulik angazoval? Alebo ten isty markter vyhral Babisovi volby do Snemovne?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Podľa počtu poslancov áno
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Asi bude rekordný počet hlasov, čo prepadne, možno vypadnú všetky stany čo teraz majú v prieskumoch okolo 5% a asi ani OLANO nezíska 7% tak Smer a Hlas budú mať automaticky väčšinu tretieho ani nebudú potrebovať.

Ako by títo politici vedeli presvedčiť voličov, veď nevedia presvedčiť ani len vlastných poslancov v parlamente a po voľbách sa rozutekajú hocikam, ani svojich povedzme kolegov nevedeli presvedčiť, aby zbytočne netrieštili hlasy, tak ako by vedeli presvedčiť voličov? Nie sú toho schopní, taká je pravda.

Čo som už dovŕšil 18 rokov som sa vždy zúčastnil volieb a prvý krát uvažujem nad tým, že ani nepôjdem a asi nebudem jediný, v tomto momente sa to zdá ako najlepšie riešenie, nezúčastniť sa.

Fico nezíska 20% ale skôr 30% a viac, o 2 týždne tu bude dosť tvrdé prebudenie do reality pre väčšinu pravicových politikov, keď všetci ostanú mimo parlamentu. Čaká ich veľký tvrdý pád a s veľkou pravdepodobnosťou skoro všetci ostanú mimo parlamentu. Nič iné si ani nezaslúžia.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Neviete, ako je to s nazorom SaS na ockovanie? Vo volebnej kalkulacke je tato otazka:
26/42 - Očkovanie dobrovoľné - zdravotníctvo
Očkovanie by malo byť vždy dobrovoľné.
Strana SaS je podla tejto volebnej kalkulacky za to, aby bolo ockovanie vzdy dobrovolne. Neviem ci je to nedorozumenie, alebo je to fakt, ale mohlo to posunut tuto stranu nizsie, co ju znevyhodnilo. Ak mysleli napr. ockovanie proti chripke a kovidu, OK, suhlasim, ale ockovanie deti proti nebezpecnym ochoreniam je teraz povinne a napriek tomu sa v niektorych okresoch dostala zaockovanost pod kriticku hodnotu, co sposobuje lokalne epidemie, ak by nebolo toto ockovanie povinne, tato hodnota by klesla este viac a dostali by sme sa v tomto na uroven Afriky. Chcem verit, ze tento nazor SaS je nedorozumenim a malo by sa to vysvetlit.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ako sa vyjadrí hlavný expert strany na zdravotnictvo T.Szalay, tak bude aj ohladom očkovania na rozne infekčné ochorenia.
Ohladom percent Smeru, tak jasné ze možno budu mat výrazne nad 20% az k možno okolo 30% ked im media tolko priestoru dávali.
Odkedy podporovatelia zločinu a zločinci začali rozoštvávať spoločnosť tak media tiež na tom ryžujú na roznych dezinfo a polarizácii smerakov.
To bude smutné, ak Smer bude mat napr 25% a Hlas ako ich dvojča aj v otázke Ukrajiny 17% čiže dohromady 42% + SNS a Sme rodina k nim. Dnes Pellegrini opäť rypal do liberalov v TB a ohladom podpory UA ze im SR uz nemá co dať na ich obranu (asi "zabudol" na zbrojarske firmy na Považí dodavajuce hufnice,vozidlá,naboje a pod). Fakt som zmenil nanho pohlad, za tie roky sa naozaj neodstrihol od Smeru, len jeho divadlo.
Síce povie ze nebude v jednej vláde s Ficom lebo dvaja premieri to by nebolo dobré. Lenze jeden z nich premier a druhý predseda parlamentu a sú zahojený obaja.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Dreamer napísal: 18 sep 2023, 19:54 Neviete, ako je to s nazorom SaS na ockovanie? Vo volebnej kalkulacke je tato otazka:
Ja som zachytil, len ze boli proti povinnemu ockovaniu proti COVID-u. (aj ked som teraz googlil)

Co sa tyka zakladneho ockovania, asi taki blbi nie su aby sa ho snazili spravit nepovinne (realne). No ideovo sa chcu priblizit zdravotnictvo k niektorym zapadnim krajinam, kde je ockovanie nepovinne, ale clovek za to potom znasa financne nasledky. Takze si myslim, ze keby boli pri moci, tak to zakladne ockovanie nepovinne nespravia.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Volil som vždy a budem. Nenechám svoj hlas svojou pasivitou (o to niektorým smradom práve ide) v prospech toho, koho si neprajem ako svojho zástupcu.
Minule som volil SaS no teraz pravdepodobne budem PS len skrz šance, percentá v prieskumoch (ktorým sa však veriť nemusí a nemusia vyjsť).
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

starysomar napísal: 18 sep 2023, 21:09no teraz pravdepodobne budem PS len skrz šance, percentá v prieskumoch
Mozes toto konkretizovat? Akej sance?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

harrison314 napísal: 18 sep 2023, 20:58No ideovo sa chcu priblizit zdravotnictvo k niektorym zapadnim krajinam, kde je ockovanie nepovinne, ale clovek za to potom znasa financne nasledky.
Lenze tu nejde o financie, povinne ockovanie deti chrani nielen ockovane deti, ale aj deti, ktore sa nemozu ockovat zo zdravotnych dovodov, ako financne odskodnia rodicov, ktori pridu o dieta? Taktiez hrozia epidemie, uz nejake mensie tusim aj boli a to je ockovanie deti povinne.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Sancu vyradit Smer ako vitaza volieb, ale potom PS nemá ist ským do buducej vlády - boli by menšinová vláda ktorej nič neprejde z programu.
SaS na hrane, Demokrati asi neprejdu na 85%, s KDH + Hlasom nepocitat oni maju iných partnerov do vlády.
Takto to veru dopadne ked aj také Olano rozhadalo demokratické strany, a malé demokratické strany sa nespojili, zial volby zle dopadnu.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Výsledky prieskumov nevyzerajú vôbec dobre pre tzv. pravicové strany ale podľa mňa voľby dopadnú pre ne ešte ďaleko horšie ako najhoršie prognózy čo boli, toto dopadne tak zle ako ešte nikdy predtým. Ale čo si navarili to dostanú, pre väčšinu toto bude definitívny koniec v politike, zaslúžený koniec.

Ale oni sú takí sprostí, keby už roky mali všetci 3% a bolo by tam 10 strán aj tak sa nikto s nikým nespojí, už aj keď sa to celé topí a sú až po uši v h*vne sa tvária, že všetko super. Ale už len 2 týždne a potom už ozaj môžu už len vyplakávať, že ako zle to celé dopadlo, nič viac.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ohladom priezkumov treba dodat ze treba pocitat aj s odchylkou az 2%. Vdaka tomu vznika scenar ze prejde 6 az 9 stran a preto mozne scenare su viacere.
Tusim Vasecka to hovoril ze toto su volby ktore maju najmenej predvidatelny vysledok za historie SR.
Napísať odpoveď