LAN rozdvojka

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Ch.Daniels
Medium Expert
Medium Expert

LAN rozdvojka

Príspevok od používateľa Ch.Daniels »

Ahojte.
Pokúsim sa to vysvetliť čo najlepšie.
Doteraz som mal internetové pripojenie o rýchlosti 100Mbit/s a k tomu kúpený router, ktorý podporuje rýchlosť len do 100Mbit/s. Všetko šlapalo ako málo.
No pred pár dňami som si dal zvýšiť rýchlosť internetu na 300Mbit/s a keďže router podporuje rýchlosť len do 100Mbit/s, tak logicky nebude šíriť wifinu o rýchlosti 300Mbit/s. To by som ani nepotreboval... Lenže keď prepojim router s počítačom, tak aj do počítaču ide rýchlosť len 100Mbit/s, čo je logické, keďže router podporuje rýchlosť len 100Mbit/s. A moja otázka znie, dá sa zakúpiť nejaká LAN rozdvojka pri ktorej by mi do počítaču išla rýchlosť 300Mbit a do routeru teda len tých 100Mbit/s? Ide o to, že nechcem kupovať nový router, ktorý podporuje väčšie rýchlosti, lebo tých 100Mbit cez wifi bohate stačí.
Niečo takéto?
https://www.datart.sk/redukcia-datacom- ... P8QAvD_BwE

Fungovalo by to vôbec?

Ďakujem za odpovede.
4040
King
King

Re: LAN rozdvojka

Príspevok od používateľa 4040 »

Zabudni na rozvodku,kúp si nový router.
Ch.Daniels
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Ch.Daniels »

Píšem, že nechcem nový router, pretože tento som kupovať pred dvoma mesiacmi a nebudem zas kupovať dalsi. Chcem len vedieť či by to vedelo fungovať takto ako som napísal. Wifinu potrebujem len pre priateľku a jej ťukanie do messengru a preto mi stačí 100Mbit
4040
King
King

Ak nemáš nič pred týmto a ide priamo kábel od poskytovateľa,tak sa to nedá takto riešiť.Od koho máš net?
Používateľov profilový obrázok
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Potrebujes novy router. Bodka. Okrem toho starsie pc nemaju 1gbit lan, ale to by musel byt fakt niekolkorocny pocitac, aby dnes nemal 1gbit lan.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

A potrebujes vobec router? Ked mas 300mbit program od ISP predpokladam, ze aj ich koncovy bod bude gigabitovy. Zapoj si desktop do "modemu" od ISP, tak ako mas pichnuty WAN do toho WIFI AP.

Inac ta tvoja 'rozdvojka' stoji 12e.
A lacny wifi router s gigabit rozhranim LAN/WAN stoji 25 euro.
Ak predas stary router za 10e tak ta vymena vyjde narovanko ako 'rozdvojka' - ktora ti je na prd (tak siete nefunguju).
mLuks
Guru
Guru

Príspevok od používateľa mLuks »

Router potrebuje, lebo priatelka pouziva wifinu pre telefon ako pise.

Otazne je tiez ci sietova karta v PC podporuje vyssiu rychlost. Ci nahodou nevude treba kupit novy router aj novu sietovu kartu.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Máš IP viazanú na MAC? Ak nie (ja som to mal u predchádzajúceho ISP) tak si daj pred router switch a z neho pôjdeš na PC a router.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Cize bude mat 2 zariadenia miesto jedneho? Je to lacnejsie riesenie, ale podla mna zbytocne, radsej by som volil novy router a mal len jedno zariadenie.
4040
King
King

Pred router switch. A DHCP server bude bežať na čom ?
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Ved píšem, že to záleží na ISP. Mal som to presne takto spravené u predchádzajúceho ISP. Pri zmene som už musel sieť prerobiť.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Gigabitový switch vyjde o niečo lacnejšie ako gigabitový router, no nemusí to tak fungovať a je to o ničom riešenie tam dávať ďalšiu krabičku, potom si kúp na bazoši nejaký použitý gigiabitový router, keď nemáš 30-40 eur na nový. A to je ešte také lacné riešenie, lebo taký lepší už stojí okolo stovky a viac.

A keď ti stačí 100 mbit tak nemusíš kupovať nič.
Napísať odpoveď