Aký seriál začať pozerať
Re: Aký seriál začať pozerať
1. séria Mandalorian
Ako nefanusik SW som sa bavil, je to nadupané akciou a diely sú pomerne uzavreté, čo je teda nezvyk v súčasnosti. Slušná oddychovka
Ako nefanusik SW som sa bavil, je to nadupané akciou a diely sú pomerne uzavreté, čo je teda nezvyk v súčasnosti. Slušná oddychovka
Tiež ma trochu odrádza čínska produkcia, inak by som si to už dávno pozrel. Väčšinou keď pozerám (inak kľudne dosť kvalitný) čínsky, alebo napr. aj kórejský seriál, tak sa mi to pozerá strašne zle - vadí mi reč, herecké výkony (často podľa mňa smiešne/zlé) a neviem sa do toho vžiť.harrison314 napísal: ↑19 sep 2023, 18:51Mozno Three-body (problem), za mna super, len nie kezdy mentalne zvlada cinsku produkciu.
Každopádne, Three Body Problem vyjde na Netflixe v 01/2024 aj v "západnej" produkcii.
- harrison314
- Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ja som sa bal toho iste,napriklad japnske veci nedokazem pozerat vobec.Hensym napísal: ↑20 sep 2023, 21:08 Tiež ma trochu odrádza čínska produkcia, inak by som si to už dávno pozrel. Väčšinou keď pozerám (inak kľudne dosť kvalitný) čínsky, alebo napr. aj kórejský seriál, tak sa mi to pozerá strašne zle - vadí mi reč, herecké výkony (často podľa mňa smiešne/zlé) a neviem sa do toho vžiť.
Podla traileru to vyzera o dost ine, akcnejsie uponahlanejsie a s nesypatickou aziatkou. Preto sa toho bojim, ale skusim si to pozriet.
Mne napríklad v tomto vadil aj (podľa mňa trochu prehypovaný) Squid Game. Veľmi sa mi páčil nápad, a svojim spôsobom aj spracovanie, ale scény mimo "hier" na nudili, a hranie tých hercov mi prišlo neskutočne umelé a infantilné. Neviem posúdiť či sa tak chovajú ľudia aj v realite, ale zle sa mi na to pozeralo.
- harrison314
- Hardcore addict
Zial neviem to porovnat zo Squid Game, lebo som ho nevidel.
//Edit
Americkej adaptacie Three body sa bojim aj pre to, ze viem ako dopadli ine prerabky. Napriklad severskej krminialnej serie Milenium, francuzkeho Taxi taxi atd...
//Edit
Americkej adaptacie Three body sa bojim aj pre to, ze viem ako dopadli ine prerabky. Napriklad severskej krminialnej serie Milenium, francuzkeho Taxi taxi atd...
Finale Sex Education: posledna seria ako taka celkom obstojna, zakoncenie rozumne, kvalitu prvych serii si to neudrzalo, ale zle to vobec nie je. Hlavne dejove linky ma bavili a to uz par piatkov nemam "teen" vek.
V tomto seriali je od prvej serie neskutocny prepal LGBT agendy a postav, ale v principe mi to tam az tak nevadilo, hlavne nie v prvych seriach. Napr. Eric je vynikajuca a sympaticka postava, aj ten ich bromance s Otisom. Ale tato stvrta seria, fu, to uz clovek nevie ci je to myslene vazne, alebo satira. Fakt uz dost cez, polovica postav silenych, nezaujimavych, akoby len chceli nasilu adresovat vsetky mozne problemy a otazky tykajuce sa sexuality v osmych castiach. Vo vysledku nesympaticke postavu a tupy dej.
Primarny dej a zapletky okolo hlavnych postav by som vydrzal pozerat este par serii, ale takto som rad, ze to uz radsej skoncilo.
4. seria 6/10, ale musel som prizmurit obe oci. A ak by som mal tri, tak prizmurim aj tretie. Skoda, lebo sa z toho dalo vytrieskat ovela viac, len by scenaristi museli pisat hlavou a srdcom, nie cez sablony Netflixu.
V tomto seriali je od prvej serie neskutocny prepal LGBT agendy a postav, ale v principe mi to tam az tak nevadilo, hlavne nie v prvych seriach. Napr. Eric je vynikajuca a sympaticka postava, aj ten ich bromance s Otisom. Ale tato stvrta seria, fu, to uz clovek nevie ci je to myslene vazne, alebo satira. Fakt uz dost cez, polovica postav silenych, nezaujimavych, akoby len chceli nasilu adresovat vsetky mozne problemy a otazky tykajuce sa sexuality v osmych castiach. Vo vysledku nesympaticke postavu a tupy dej.
Primarny dej a zapletky okolo hlavnych postav by som vydrzal pozerat este par serii, ale takto som rad, ze to uz radsej skoncilo.
4. seria 6/10, ale musel som prizmurit obe oci. A ak by som mal tri, tak prizmurim aj tretie. Skoda, lebo sa z toho dalo vytrieskat ovela viac, len by scenaristi museli pisat hlavou a srdcom, nie cez sablony Netflixu.
Pozrel som si trochu prvy diel, druhy iba preklikal, je to potom lepsie? Sa mi zda, ze produkcia je dost B-ckova, je to roztahane a aktualne neviem o com ten serial vlastne je.harrison314 napísal: ↑21 sep 2023, 21:59 Americkej adaptacie Three body sa bojim aj pre to, ze viem ako dopadli ine prerabky. Napriklad severskej krminialnej serie Milenium, francuzkeho Taxi taxi atd...
- harrison314
- Hardcore addict
Ja by som povedal, ze az od nejakeho siedmeho-deviateho dielu (ale to typujem, pametam si skor dej ktory tomu predchadzal - spoiler nizsie):
Spoiler
Nudne a malo zmyselne casti boli aj s kozmickym ziarenim, hoci na konci to dava zmysel.
Zaujimave je to az od casti, ked sa dostanu ku hre vo virtualnej realite a hlavne do obobia kulturnej revolucie.
Mna to chytilo az vtedy.
Ale roztahane to je tiez, co som prekusol kvoli filozofii a fyzike co sa tam rozoberala a tiez historiu tej mimozemskej rasy.
Na konci sa to vsetko rozuzli a zapadne do seba.
Zaujimave je to az od casti, ked sa dostanu ku hre vo virtualnej realite a hlavne do obobia kulturnej revolucie.
Mna to chytilo az vtedy.
Ale roztahane to je tiez, co som prekusol kvoli filozofii a fyzike co sa tam rozoberala a tiez historiu tej mimozemskej rasy.
Na konci sa to vsetko rozuzli a zapadne do seba.
- mirak2
- Hardcore addict
K stvrtej serii Sex Education napisem len tolko, ze som mal pocit, ze to autori ponali stylom odkaz nad formu, lebo z hladiska pisania mi vela veci prislo odflaknutych v zmysle, ze niektore dialogy boli eskalovane az neprirodzene rychlo, len aby sa rychlejsie posunul dej. To, ze vsetky postavy boli sialenym sposobom pritiahnute za vlasy je uplne zrejme, v tejto serii som ale nemal pocit, ze ide o nejaku lgbti+ propagandu, ale ze sa snazia tvorcovia zanechat urcity message. Alebo dve.
1. Nebud ko*ot k druhym.
2. Ak si myslis, ze mas problem, hovor o tom s blizkymi a neboj sa vyhladat pomoc.
Otis a Maeve mi budu chybat. Eric a Ruby tiez, aj ked boli miestami dost otravni. A Otisova mama takisto, hlavne kvoli jej herectvu, bola fantasticka. Zbytok mi je celkom ukradnuty.
1. Nebud ko*ot k druhym.
2. Ak si myslis, ze mas problem, hovor o tom s blizkymi a neboj sa vyhladat pomoc.
Otis a Maeve mi budu chybat. Eric a Ruby tiez, aj ked boli miestami dost otravni. A Otisova mama takisto, hlavne kvoli jej herectvu, bola fantasticka. Zbytok mi je celkom ukradnuty.
Odporucam ti potom serial Andor, hlavne to nevzdat po prvej trocha menej zazivnej casti, finale je grandiozne.
Ja neviem, ako to robi disney, ale ich SW serialy su stale lepsie a lepsie. Rovnako serial Ahsoka, ktory teraz bezi, siel som do toho s pocitom meh a teraz cakam kazdy tyzden na stredu, jednoducho super vizualy, soundtrack a tie serialy vobec nie su detinske.
Boba Fett bol trocha slabsi, ale este stale nadpriemer oproti netflixovskym serialom.
Ja mám úplne odlišný názor. 1.séria Mandalorian bol amatérsky počin. Andor bol veľmi nudný. Najviac sa mi páčil Bobb Fett lebo mi najviac pripomenul staré SW.
Mne sa napriklad pri Mandaloriane pacila najviac tretia seria. Pri Andore mi to tiez trvalo asi 3-4 epizod, kym som mu prisiel na chut, no to finale bolo mega. Ale v tom ti dam za pravdu, ze to pre niekoho moze byt nudne, ziadne svetelne mece, ziadny Jediovia ci hociaka epizoda so silou. Ten serial skor poskytuje pohlad do zivota rebelov, ich kazdodenneho trpenia pod vladou imperia, politickych machinacii a to vsetko so super soundtrackom a super vizualom.
Seriál "Andor" ponúka zaujímavý pohľad do sveta Star Wars. Tento príbeh, ktorý sa odohráva pred udalosťami z filmu a zameriava sa na dobrodružstvá Andora, ktorý otvára temnejšie a komplexnejšie stránky tohto sveta.
Diego Luna výborne zosobňuje postavu Andora a pridáva "Andoru" potrebnú hĺbku. Absencia svetelných mečov a dôraz na morálne úvahy a intriky ukazuje, že tento seriál ponúka niečo iné než tradičné príbehy z prostredia Star Wars.
Dôraz na vizuálnu stránku a tradičné filmové postupy je tiež pozitívnym aspektom, ktorý pridáva seriálu autenticitu. Toto spojenie s pútavým príbehom a zaujímavými postavami, vrátane tých, ktorí zastupujú mocenský rád, zdá sa, že dáva seriálu hĺbku a napätie.
Celkovo možno povedať, že "Andor" je výnimočným a zaujímavým prídavkom do sveta Star Wars, ktorý dokazuje, že tento svet nie je obmedzený len na svetelné meče a hrdinov, ktorí ich nosia.
https://www.tv-archiv.sk/andor
Ak máte možnosť, určite si pozrite seriál Jack Reacher. Má to 2 série po 8 epizódach. Momentálne čakám na 8. epizódu 2. série, ktorá má byť odvysielaná 18.1.2024.
K seriálu som prišiel čistou náhodou, a veľmi ma to chytilo. Na YouTube sú kadejaké krátke spoty zo seriálu. Tak som si to vyhľadal a hneď po prvom diely, ma to chytilo. Celkovo 15 epizód (každá po cca 50 minútach) som pozrel za 2 dni, čo u mňa nie je normálne. Stream je na Prime Video (Amazon) a je aj s českým dabingom.
Ďalej by som mohol odporučiť aj seriál Halo, ktorý je na Sky Showtime. Zatiaľ je dostupná jedna séria a má 9 epizód. No bolo ohlásené, že sa natáča (možno je už aj natočená) druhá séria.
Ak ste niekto niektorý zo spomenutých seriálov videli a viete odporučiť niečo podobné, tak sem s tým. Najlepšie buď na Sky Showtime alebo na Prime Video. Ďakujem.
K seriálu som prišiel čistou náhodou, a veľmi ma to chytilo. Na YouTube sú kadejaké krátke spoty zo seriálu. Tak som si to vyhľadal a hneď po prvom diely, ma to chytilo. Celkovo 15 epizód (každá po cca 50 minútach) som pozrel za 2 dni, čo u mňa nie je normálne. Stream je na Prime Video (Amazon) a je aj s českým dabingom.
Ďalej by som mohol odporučiť aj seriál Halo, ktorý je na Sky Showtime. Zatiaľ je dostupná jedna séria a má 9 epizód. No bolo ohlásené, že sa natáča (možno je už aj natočená) druhá séria.
Ak ste niekto niektorý zo spomenutých seriálov videli a viete odporučiť niečo podobné, tak sem s tým. Najlepšie buď na Sky Showtime alebo na Prime Video. Ďakujem.
Na Prime Video môžem určite odporučiť The Expanse ak máš rád sci-fi, čo asi trochu máš keďže si videl Halo
Pozerám 3 sériu SLOW HORSES na apple TV+ a je to rovnako super ako prvé dve.
AppleTV+ ma momentalne najviac serialov, ktoré chcem vidiet. Zapínam to tak 1x do roka na 2-3 mesiace a vzdy sa tam toho nazbiera. Za mna najkvalitnejsia sluzba ale stále neodporúčam na pravidelnú platbu.
BTW DO 18.1 !!! APPLE TV na 2 MESIACE ZDARMA
https://zive.aktuality.sk/clanok/9UiTVC ... ako-na-to/
Autoeditácia príspevku po 34 min 27 sek:
Pozeral som ešte SPECIAL OPS: LIONESS na Skyshow
Je to od Sheridana a nie je to zlé, ale je to často nekonzistentné a nelogické. Na druhú stranu je tam všetko a je to taká odľahčenejšia verzia Homelandu. Veľmi slušných 07/10
AppleTV+ ma momentalne najviac serialov, ktoré chcem vidiet. Zapínam to tak 1x do roka na 2-3 mesiace a vzdy sa tam toho nazbiera. Za mna najkvalitnejsia sluzba ale stále neodporúčam na pravidelnú platbu.
BTW DO 18.1 !!! APPLE TV na 2 MESIACE ZDARMA
https://zive.aktuality.sk/clanok/9UiTVC ... ako-na-to/
Autoeditácia príspevku po 34 min 27 sek:
Ja ti neviem... na Halo Infinite nedam dopustiť, ale ten serial som nevedel prekusnúť prvú časť
Pozeral som ešte SPECIAL OPS: LIONESS na Skyshow
Je to od Sheridana a nie je to zlé, ale je to často nekonzistentné a nelogické. Na druhú stranu je tam všetko a je to taká odľahčenejšia verzia Homelandu. Veľmi slušných 07/10
- harrison314
- Hardcore addict
Halo som videl a nehral hry. Ja som ten serial pozeral lebo ma zaujimal dany svet, no serial to bol slabsi (dejova linka s tou aziatkou mi prisla uplne zbytocna), ale od nejakej 3. 4. casti to zacalo byt o dost lepsie.
Vďaka, pozriem na to. Momentálne budem až do Veľkej noci v Kiel-e, tak si musím nejako vyplniť voľný čas, keďže je tu hore teraz celkom zima
Hry som nehral ani ja. Len som vedel, že HALO je herná klasika a podľa ohlasov hráčov, veľmi obľúbená hra. No seriál som si chcel pozrieť a bavil ma. To, že tej aziatke venovali jeden celý diel, ma nejako netrápilo. Som zvedavý, ako sa popasujú s druhou sériou.harrison314 napísal: ↑16 jan 2024, 20:46 Halo som videl a nehral hry. Ja som ten serial pozeral lebo ma zaujimal dany svet, no serial to bol slabsi (dejova linka s tou aziatkou mi prisla uplne zbytocna), ale od nejakej 3. 4. casti to zacalo byt o dost lepsie.