4. Ficova vláda (2023-202x)
Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)
Hlavny dovod bol zrusit rodicovsky prispevok ale je v ustave takze to obisli zmenou a vyraznym skresanim
vsak samozrejme, len som tak nahlas rozmyslal ako malo si mysli o svojich volicoch, ak podava taketo derave vysvetlenie a caka pochopenie.
Tak a čo si ako má myslieť o svojich voličoch? Fico pozná svojich voličov veľmi dobre, takže pochopiteľne si o nich nemôže myslieť veľa. Však Haščák už raz vysvetľoval, ako to s voličmi je 
priemerný volič Smeru si podľa ňa nevie spočítať ako to fungovalo doteraz, ako po novom a že aký je tam vlastne rozdiel. Ešte bude sranda keď sa RF pustí do druhého piliera, kde má niekoľko mld peňazí, ktoré mu chýbajú v rozpočteM142 napísal: 09 nov 2023, 12:57 podla fica spravili z tych 2% rodicovsky dochodok, aby odstavili skodlive neziskovky od zdrojov. o com to ten idiot melie? vsak vsetky neziskovky, ktore pretlacaju iste nazorove prudy su dotovane z nadacii a organizacii, kym na 2% vacsinou zavisia male organizacie, ktore sa venuju sportu, kulture, zdravotnictvu, pripadne zbierke na liecbu deti. ako presne si predstavuje, ze to tie prenho naozaj skodlive mimovladky zasiahne?
-
starysomar
Hardcore addict
Nestraš 
Hoci nás v minulosti pripravili o pár tisíc presunom...dôchodok mi dúfam nevykradnú aby som nemusel na nich hľadať "konečné riešenie"
Hoci nás v minulosti pripravili o pár tisíc presunom...dôchodok mi dúfam nevykradnú aby som nemusel na nich hľadať "konečné riešenie"
somar na tvojom mieste by som siel cim skor do predcasneho ak mas v 2.piliery vacsi obnos 
-
starysomar
Hardcore addict
Čo je "čím skôr"? Mal som v úmysle "robiť na percentá" no z viacerých príčin a dôvodov nebudem.
No aby ti nestihli znarodnit 2.pilier. Vestecku gulu na presnejsi termin nemam 
-
starysomar
Hardcore addict
Dúfam, že nestihnú.
Zaujímavé je, že negramotní Romáci si vedeli veľmi rýchlo spočítať, ktorá vláda im pridala peniaze a podľa toho volili. Ale priemerný volič Fica to nezvláda a Ficovi sa ešte za "oberačku" poďakuje.danodrevo napísal: 09 nov 2023, 14:12 priemerný volič Smeru si podľa ňa nevie spočítať ako to fungovalo doteraz, ako po novom a že aký je tam vlastne rozdiel. Ešte bude sranda keď sa RF pustí do druhého piliera, kde má niekoľko mld peňazí, ktoré mu chýbajú v rozpočte![]()
-
javatar
Hardcore addict
Ja sa tomu necudujem, kazdy mame svoje priority 
Rozumiem tomu, keď je v krimi, že ten a ten papaláš obral štát pri tendri na XY o ...a je tam strašne veľa núl...a ľudia si to nevedia ani predstaviť, koľko je to v skutočnosti peňazí. Preto je fajn, keď rovno v správach odznie, že za to by sa dali postaviť 3 nové špičkové nemocnice v Snine.
Ale keď čakáš pred Vianocami pár stoviek od novej skvelej vlády, ktorú si zvolil...a príde ti hovno. Alebo keď ti namiesto 50€ od detí príde 2,50€ a ešte ti deti povedia, že vnučkám treba po škole vymyslieť nejaký program, lebo folklórny súbor skrachoval a nemá na nájom...tak už by tým ľuďom mohlo napadnúť, kto ich zase oje***.
Ale keď čakáš pred Vianocami pár stoviek od novej skvelej vlády, ktorú si zvolil...a príde ti hovno. Alebo keď ti namiesto 50€ od detí príde 2,50€ a ešte ti deti povedia, že vnučkám treba po škole vymyslieť nejaký program, lebo folklórny súbor skrachoval a nemá na nájom...tak už by tým ľuďom mohlo napadnúť, kto ich zase oje***.
A že po Matovičovi nemohlo prisť nič horšie..., viacerym ludom nad tym stoji hlava, preco vlastne chcu vymyslat to štvorcove koleso, keď ten folklórny súbor ak je financovaný z tých 2% bude po novom musiet byt financovaný cez nejaký vymyslený štátny program, kedze mu štát zruší fungujúce financovanie.
Sú 2 scenáre:
- Buď sa na to SMER úplne vyprdne a nechá tomu voľnú ruku. SMER bude rozprávať ako zatočil so sorošovskými mimovládkami. Tie mimovládky financované sorošom prežijú, všetky ostatné občianske mimovládky závislé od 2% proste skončia.
- Alebo SMER vymyslí nejaký ten tebou spomínaný program štátneho financovania = dotácie, ktoré dostanú "naši ľudia" a dotácie rozkradnú. Zabehnuté mimovládky s know-how dostanú prd, dotácie dostanú novo vzniknuté mimovládky tých správnych ľudí. A potom SMER bude rozprávať ako zatočil so sorošovskými mimovládkami. Tie mimovládky financované sorošom prežijú, všetky ostatné občianske mimovládky závislé od 2% proste skončia.
Ak by som si mal tipnúť na základe mojej predchádzajúcej skúsenosti s vládami SMERu, 2. možnosť je správna. Už sa teším na tie články ako dotácia jeden mega eur získala mimovládka, ktorá sídli v paneláku, nemá ľudí a nevykazuje činnosť, zhodou okolností ju založil asistent nejakého poslanca SMERu a zhodou okolností mimovládka vznikla týždeň predtým, ako minister ohlásil, že ide rozdávať dotácie
Ale možno také články nebudú, lebo už nebudeme mať slobodné média
- Buď sa na to SMER úplne vyprdne a nechá tomu voľnú ruku. SMER bude rozprávať ako zatočil so sorošovskými mimovládkami. Tie mimovládky financované sorošom prežijú, všetky ostatné občianske mimovládky závislé od 2% proste skončia.
- Alebo SMER vymyslí nejaký ten tebou spomínaný program štátneho financovania = dotácie, ktoré dostanú "naši ľudia" a dotácie rozkradnú. Zabehnuté mimovládky s know-how dostanú prd, dotácie dostanú novo vzniknuté mimovládky tých správnych ľudí. A potom SMER bude rozprávať ako zatočil so sorošovskými mimovládkami. Tie mimovládky financované sorošom prežijú, všetky ostatné občianske mimovládky závislé od 2% proste skončia.
Ak by som si mal tipnúť na základe mojej predchádzajúcej skúsenosti s vládami SMERu, 2. možnosť je správna. Už sa teším na tie články ako dotácia jeden mega eur získala mimovládka, ktorá sídli v paneláku, nemá ľudí a nevykazuje činnosť, zhodou okolností ju založil asistent nejakého poslanca SMERu a zhodou okolností mimovládka vznikla týždeň predtým, ako minister ohlásil, že ide rozdávať dotácie
Ale možno také články nebudú, lebo už nebudeme mať slobodné média
Tipujem, že je to zbytočná panika, a tie 2% ostanú ako sú. Peniaze sa budú hľadať inak. Aj predchádzajúca vláda mala plány, čo všetko zruší, vlaky zadarmo atď, a nakoniec všetko nechali. Tuším obedy zadarmo zrušili, a aj to bola asi chyba.
Inak nikto nešahá na sociálne istoty, to je politická samovražda. Kaník by o tom vedel rozprávať. Nechajú tie 2% tak a nájdu zdroje inak.
Inak nikto nešahá na sociálne istoty, to je politická samovražda. Kaník by o tom vedel rozprávať. Nechajú tie 2% tak a nájdu zdroje inak.
Však už našli "zdroje inak"...tak že idú zrušiť rodičovský dôchodok, po novom bude ešte nižší a občan bude hrať "hunger games" a má si vybrať, či dá omrvinky rodičom alebo nejakému občianskemu združeniu (hanlivo mimovládka).curta napísal: 09 nov 2023, 23:29 Tipujem, že je to zbytočná panika, a tie 2% ostanú ako sú. Peniaze sa budú hľadať inak. Aj predchádzajúca vláda mala plány, čo všetko zruší, vlaky zadarmo atď, a nakoniec všetko nechali. Tuším obedy zadarmo zrušili, a aj to bola asi chyba.
A vôbec, prečo by sa mal do toho srať štát (politici) a meniť niečo, čo funguje dobre? Keď vidím, že nejaká organizácia supluje úlohu štátu a robí to dobre, tak im dám svoje 2%, napr. Plamienok. Nemusím dať tie 2% nikomu (rozumej zostanú štátu). Rozhodnúť sa viem sám a nepotrebujem politikov, aby mi nadiktovali, kam mám dať svoje 2% alebo ma rovno obrali o možnosť voľby.
Celé je to len o tom, ako chcú SMERáci a spol odrbať ľudí aj o to málo, čo od štátu dostávajú. Pretože to potom môžu rozkradnúť.
Čakal niekto niečo iné?
Úprimne, neprekvapuje ma obsah, skôr rýchlosť
Úprimne, neprekvapuje ma obsah, skôr rýchlosť
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ved to ja som to cakal, ale nie az tak richlo.
AKo narodne menu som necakal, ale neprekvapilo.
AKo narodne menu som necakal, ale neprekvapilo.
Arpi mal zase pravdu.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
ja som nanho od zaciatku tejto vlady radsej nepozeral. Zial ma casto pravdu.