4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa wladas »

Hlavny dovod bol zrusit rodicovsky prispevok ale je v ustave takze to obisli zmenou a vyraznym skresanim
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

vsak samozrejme, len som tak nahlas rozmyslal ako malo si mysli o svojich volicoch, ak podava taketo derave vysvetlenie a caka pochopenie.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Tak a čo si ako má myslieť o svojich voličoch? Fico pozná svojich voličov veľmi dobre, takže pochopiteľne si o nich nemôže myslieť veľa. Však Haščák už raz vysvetľoval, ako to s voličmi je :D
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

M142 napísal: 09 nov 2023, 12:57 podla fica spravili z tych 2% rodicovsky dochodok, aby odstavili skodlive neziskovky od zdrojov. o com to ten idiot melie? vsak vsetky neziskovky, ktore pretlacaju iste nazorove prudy su dotovane z nadacii a organizacii, kym na 2% vacsinou zavisia male organizacie, ktore sa venuju sportu, kulture, zdravotnictvu, pripadne zbierke na liecbu deti. ako presne si predstavuje, ze to tie prenho naozaj skodlive mimovladky zasiahne?
priemerný volič Smeru si podľa ňa nevie spočítať ako to fungovalo doteraz, ako po novom a že aký je tam vlastne rozdiel. Ešte bude sranda keď sa RF pustí do druhého piliera, kde má niekoľko mld peňazí, ktoré mu chýbajú v rozpočte :-)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Nestraš :)
Hoci nás v minulosti pripravili o pár tisíc presunom...dôchodok mi dúfam nevykradnú aby som nemusel na nich hľadať "konečné riešenie" :D
wladas
Redeemer
Redeemer

somar na tvojom mieste by som siel cim skor do predcasneho ak mas v 2.piliery vacsi obnos :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Čo je "čím skôr"? Mal som v úmysle "robiť na percentá" no z viacerých príčin a dôvodov nebudem.
wladas
Redeemer
Redeemer

No aby ti nestihli znarodnit 2.pilier. Vestecku gulu na presnejsi termin nemam :)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Dúfam, že nestihnú.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

danodrevo napísal: 09 nov 2023, 14:12 priemerný volič Smeru si podľa ňa nevie spočítať ako to fungovalo doteraz, ako po novom a že aký je tam vlastne rozdiel. Ešte bude sranda keď sa RF pustí do druhého piliera, kde má niekoľko mld peňazí, ktoré mu chýbajú v rozpočte :-)
Zaujímavé je, že negramotní Romáci si vedeli veľmi rýchlo spočítať, ktorá vláda im pridala peniaze a podľa toho volili. Ale priemerný volič Fica to nezvláda a Ficovi sa ešte za "oberačku" poďakuje.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Ja sa tomu necudujem, kazdy mame svoje priority :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Rozumiem tomu, keď je v krimi, že ten a ten papaláš obral štát pri tendri na XY o ...a je tam strašne veľa núl...a ľudia si to nevedia ani predstaviť, koľko je to v skutočnosti peňazí. Preto je fajn, keď rovno v správach odznie, že za to by sa dali postaviť 3 nové špičkové nemocnice v Snine.

Ale keď čakáš pred Vianocami pár stoviek od novej skvelej vlády, ktorú si zvolil...a príde ti hovno. Alebo keď ti namiesto 50€ od detí príde 2,50€ a ešte ti deti povedia, že vnučkám treba po škole vymyslieť nejaký program, lebo folklórny súbor skrachoval a nemá na nájom...tak už by tým ľuďom mohlo napadnúť, kto ich zase oje***.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

A že po Matovičovi nemohlo prisť nič horšie..., viacerym ludom nad tym stoji hlava, preco vlastne chcu vymyslat to štvorcove koleso, keď ten folklórny súbor ak je financovaný z tých 2% bude po novom musiet byt financovaný cez nejaký vymyslený štátny program, kedze mu štát zruší fungujúce financovanie.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Sú 2 scenáre:
- Buď sa na to SMER úplne vyprdne a nechá tomu voľnú ruku. SMER bude rozprávať ako zatočil so sorošovskými mimovládkami. Tie mimovládky financované sorošom prežijú, všetky ostatné občianske mimovládky závislé od 2% proste skončia.
- Alebo SMER vymyslí nejaký ten tebou spomínaný program štátneho financovania = dotácie, ktoré dostanú "naši ľudia" a dotácie rozkradnú. Zabehnuté mimovládky s know-how dostanú prd, dotácie dostanú novo vzniknuté mimovládky tých správnych ľudí. A potom SMER bude rozprávať ako zatočil so sorošovskými mimovládkami. Tie mimovládky financované sorošom prežijú, všetky ostatné občianske mimovládky závislé od 2% proste skončia.

Ak by som si mal tipnúť na základe mojej predchádzajúcej skúsenosti s vládami SMERu, 2. možnosť je správna. Už sa teším na tie články ako dotácia jeden mega eur získala mimovládka, ktorá sídli v paneláku, nemá ľudí a nevykazuje činnosť, zhodou okolností ju založil asistent nejakého poslanca SMERu a zhodou okolností mimovládka vznikla týždeň predtým, ako minister ohlásil, že ide rozdávať dotácie :D

Ale možno také články nebudú, lebo už nebudeme mať slobodné média :D
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Tipujem, že je to zbytočná panika, a tie 2% ostanú ako sú. Peniaze sa budú hľadať inak. Aj predchádzajúca vláda mala plány, čo všetko zruší, vlaky zadarmo atď, a nakoniec všetko nechali. Tuším obedy zadarmo zrušili, a aj to bola asi chyba.
Inak nikto nešahá na sociálne istoty, to je politická samovražda. Kaník by o tom vedel rozprávať. Nechajú tie 2% tak a nájdu zdroje inak.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

curta napísal: 09 nov 2023, 23:29 Tipujem, že je to zbytočná panika, a tie 2% ostanú ako sú. Peniaze sa budú hľadať inak. Aj predchádzajúca vláda mala plány, čo všetko zruší, vlaky zadarmo atď, a nakoniec všetko nechali. Tuším obedy zadarmo zrušili, a aj to bola asi chyba.
Inak nikto nešahá na sociálne istoty, to je politická samovražda. Kaník by o tom vedel rozprávať. Nechajú tie 2% tak a nájdu zdroje inak.
Však už našli "zdroje inak"...tak že idú zrušiť rodičovský dôchodok, po novom bude ešte nižší a občan bude hrať "hunger games" a má si vybrať, či dá omrvinky rodičom alebo nejakému občianskemu združeniu (hanlivo mimovládka).

A vôbec, prečo by sa mal do toho srať štát (politici) a meniť niečo, čo funguje dobre? Keď vidím, že nejaká organizácia supluje úlohu štátu a robí to dobre, tak im dám svoje 2%, napr. Plamienok. Nemusím dať tie 2% nikomu (rozumej zostanú štátu). Rozhodnúť sa viem sám a nepotrebujem politikov, aby mi nadiktovali, kam mám dať svoje 2% alebo ma rovno obrali o možnosť voľby.

Celé je to len o tom, ako chcú SMERáci a spol odrbať ľudí aj o to málo, čo od štátu dostávajú. Pretože to potom môžu rozkradnúť.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Čakal niekto niečo iné?

Úprimne, neprekvapuje ma obsah, skôr rýchlosť
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ved to ja som to cakal, ale nie az tak richlo.
AKo narodne menu som necakal, ale neprekvapilo.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal: 10 nov 2023, 7:07 Úprimne, neprekvapuje ma obsah, skôr rýchlosť
harrison314 napísal: 10 nov 2023, 7:30 Ved to ja som to cakal, ale nie az tak richlo.
Arpi mal zase pravdu.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

ephramko napísal: 10 nov 2023, 8:48 Arpi mal zase pravdu.
ja som nanho od zaciatku tejto vlady radsej nepozeral. Zial ma casto pravdu.
Napísať odpoveď