Priateľstvo

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
badwolf
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Priateľstvo

Príspevok od používateľa badwolf »

čaute,

mám kamoša, poznáme sa už cca 10 rokov, keď som ho spoznal mal priateľku, z priateľky sa stala snúbenica a neskôr manželka a matka.
Často sme sa vídali, keď potrebovali s niečím pomôcť tak som prišiel a pomohol som, za tých 10 rokov bolo toho dosť (pomáhanie pri stavbe domu, sťahovanie, nosenie materiál, stráženie detí.. atď)
Len časom som si až nejak uvedomil že väčšinou sa mi ozvú len keď niečo potrebujú. Začiatkom tohto roku som požiadal kamoša či by ma vedel odviesť na letisko, na to mi dal pár argumentov že prečo nemôže, poslený z nich bol že teraz nemá veľa peňazí, dosť ma to zaskočilo, pozná ma tak dlho a myslí si že by som mu nezaplatil benzín. Nakoniec som mu povedal že si zabezpečím odvoz inak, lebo mi prišlože sa len vyhovára.
Dosť často o mne hovorili, že som pre nich ako člen rodiny, ja som ho zas považoval za najlepšieho kamoša. Keď som im povedal že sa ozvú len keď niečo potrebujú, tak mi na to odpovedali že to nie je pravda a dali by mi aj z posledného.
Niekedy na jar som už k ním prestal chodiť, kamoška (jeho žena) mi napísala začiatkom leta k meninám, a spýtala sa že čo som sa tak dlho neozval, odpovedal som rovnakou otázkou a odpoveď bola že majú toho veľa.
Bol som u nich ešte v lete lebo ich dieťa malo narodeniny, tak som mu bol gratulovať. Od vtedy sa vôbec neozvali.
Chápem že každý má niečo a nie vždy je čas ale dosť ma to mrzí. Asi človek naozaj zistí kto je jeho priateľ až keď mu sa prestane ozývať. :nono:
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Priateľstvo

Príspevok od používateľa starysomar »

Asi.
Nie len preto si stačím celý život bez "kamarátov". Známych mám hodne, pár nazývam dobrými známymi. To stačí.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

S tým odvozom na letisko to bola dosť podpásovka od tvojho kamoša. Dalo sa to poriešiť aj tak, že by sa priznal, že nemá peniaze na palivo, ale je ochotný ti aspoň venovať čas a odviesť ťa tam, keby si mu preplatil palivo.

Ja som mal tiež jedného "kamoša", ktorý sa rád nechal pozývať v podnikoch na rundy, ale sám nikdy nič nezaplatil a vrchol bol potom to, keď sme išli ako partia na Eurotrip a keď sme sa skladali na palivo, tak tiež sa vyhovoril, že nemá peniaze a keď bude mať, tak pošle. Dodnes mi samozrejme dlží prachy, takže som ho pekne odfiltroval z okruhu kamošov...

Neviem, či to je aj tvoj prípad a ten kamoš nie je ochotný ti pomôcť nikdy a hľadá len výhovorky, prečo to nejde, ale ak je to tak, tak podľa mňa je najlepšie proste s ním prerušiť väzby, keďže je to len čistá pijavica.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Clovek si vztahy prirodzene tak trochu idealizuje. Ci uz su to vztahy medzi priatelmi, alebo partnerske vztahy, alebo rodinne. Ale v skutocnosti nikdy nie je 100percentna reciprocita medzi oboma stranami, s tym sa je dobre zmierit. Nie je to mozne uz len preto, ze kazdy sme iny a kazdu situaciu vidime zo svojho pohladu. Takze ak ma clovek pocit ze do nejakeho vztahu vklada vyrazne viacej ako druha strana, tak je dobre vztah utlmit a nenechat sa dalej vyuzivat.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

niektori ludia su taki, on ta nemusi ani vedome zneuzivat, su take egoisticke tipy, co si ani neuvedomuju, ze len beru a nic nedavaju naspat. nepostrehol som otazku v tvojom poste, ale podla toho co pises sa problem riesi sam. oni sa uz neozyvaju, ty taktiez nie, tak to nejako vysumi do stratena. isto to zamrzi, ale taky je zivot, ludia prichadzaju a odchadzaju.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

no ale nie je to trochu divne ze ta mrzi ze sa teraz spolu nestretavate ale ty si ten kto sa s nimi prestal stretavat?
chapem ze sa ti nepaci ze to vase kamaratstvo je skor jednostranne ale pokial si rad v jeho/ich spolocnosti a teraz ti to chybat tak to nie je skoda zahodit len kvoli tomu ze oni nie su ti iniciativni?

ja ked sa s niekym chcem stretnut tak sa mu ozvem, ked sa nechcem stretnut neozvem sa ale urcite nerobim to ze "aj by som sa ozval, len teraz je rada na nom, tak budem cakat".

pokial to tak citis ze ak sa ti nebude on ozyvat pravidelne tak ani ty sa nebudes jemu, tak jasne, sprav to tak. ale teraz ta to viditelne trapi a pritom riesenie je velmi jednoduche.
badwolf
Light Expert
Light Expert

aacid - áno ja som s tým prestal keď som zistil že ak sa ja neozvem tak z ich strany nič nepríde, nehovorím že rad je na nich ani nečakám že sa ozvú, veď už je to pár mesiacov čo sme sa videli, asi moje ego nedovolí aby som tam chodil ako predtým, len som asi čakal že sa ozvú no nestalo sa...

M142 - neriešim to nijako, prídem k ním keď budú mať deti narodeniny a keď budú Vianoce, nech dám darčeky deťom
neviem či som si naše priateľstvo idealizoval, skôr nie, len som nečakal takú spŕšku výhovoriek keď som od neho niečo chcel, nehovorím že mi nikdy v ničom nepomohol, potreboval som častokrát s niečím poradiť a dal mi svoju radu a názor.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

on ma vlastnu rodinu vsak? a ty asi nie, ze? ono je to tak, ze okolo rodiny toho byva velmi vela, starosti, casu, male deti so svojimi problemami, vsetkeho. Takze on ma teraz prioritu na rodine, co je pochopitelne.. :)
badwolf
Light Expert
Light Expert

Áno, má rodinu, no to už vyše päť rokov a pred tým to tak nebolo
Možno aj ja robím chybu, preto som ten písal
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

inac a nebude to aj o zvyku? my mame v partii kamarata, ktory nas velmi rad zavola na robotu, ale na pivo prakticky vobec. pritom on niezeby nas nechcel vidiet, ked sa tam uz dotrepeme, tak je skvely hostitel a vzdy je velka sranda, ale on automaticky ocakava, ze sa mu ludia ohlasia a chodit mimo dedinu sa mu nikde nechce. a je to podobne ako u teba, este sa pravidelne ozyval, kym zili s priatelkynymi rodicmi, akonahle zacali stavat a starat sa o dom, tak to hodne tlmia.

inac ak to priatelstvo nechces len tak nechat tak, tak aacid radi dobre, proste sa im ozvi obcas ty. vsak podla ich spravania uvidis, ci jednoducho nie su len netaktni.
Napísať odpoveď