Banálne/triviálne otázky

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Banálne/triviálne otázky

Príspevok od používateľa starysomar »

Nestačí, ak sa do nich pravidelne prihlasuje notifikátor aleboThunderbird?
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

Jaj zase články s bombastickými nadpismi, ak niekto už 2 roky nepoužíval svoj účet, asi mu bude jedno či mu ho zmažú alebo nie.
Jedine že by bol vo väzení bez prístupu na internet, potom rip :(

Stačí akákoľvek aktivita, aj Thunderbird.

Google posiela varovné maily aj niekoľko mesiacov dopredu, ak ti neprišiel tak si v pohode.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Nejake rady na co si davat pozor pri kupe pomaleho hrnca?
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

ako by ste to pochopili? Kupujeme auto, ktoreho cena sa odvija od ponukanej ceny bazaru.
Sdělujeme Vám, že prodej vozidla je možný za stanovenou kupní cenu 484 300 Kč vč. DPH. Ke kupní ceně bude připočítán
režijní poplatek 7 000 Kč vč. DPH.
Cena za ktoru by firma predala auto je teda 484k, alebo 491k, alebo 477k?
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

491
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

A preco? Co je ten rezijny poplatok? Poplatok co bazar este navyse plati firme?
Ninx
Star
Star

Príspevok od používateľa Ninx »

nie je jednoznacne, kto ten text pisal, a kto je teda predavajuci a kto kupec. Kazdopadne, ak ten text pisal bazar, dany poplatok pojde s najvacsou pravdepodobnostou do jeho vrecka (konieckoncov preco by oni daco platili firme), cize ak bazar to auto predava firme, tak dokopy za 491, ak kupuje od firmy, tak za 477. V kazdom pripade je to napisane kokocky a spravis najlepsie, ak sa opytas priamo toho, kto dany text napisal.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Máte niekto doma mačku alebo psa? Riešite aké jedlo im kupujete, koľko mäsa obsahuje, či sú tam obilniny pripadne iné nie veľmi prospešné/zbytočne látky? Alebo kupujete to najlacnejšie pripadne je vám to jedno a beriete prvé čo vidíte?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

4 mačky a psík tu, piata mačka u dcéry.
Kupovali sme prevažne krmivá, odporučené chovateľkami, kupujeme iné.
Tie pôvodné sa nejak pokazili. Aj podľa skúseností a recenzií iných kupujúcich.
Obsah živín a analytických látok nesledujem, dôverujem predajni, kde kupujme posledný rok a trochu sedliackemu rozumu - obilninové od výživnejších rozoznáš aj podľa mastnoty, ktorú cítiš v dlani a zistíš trebárs servítkou.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ja som byval v dome kde boli macky na posledne dva roky sa jedna nastahovala ku mne do izby. V dome bola este jedna. Majitelka domu a maciek kupovala tu najlacnejsiu suchu stravu z Tesca pre ich vekovu kategoriu. Ked sa minula a kupoval som ja, tak tiez prvu po ruke.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Otázka: dá sa nejako zariadit, aby mi nechodili do mobilu notifikacie o novych videach z youtube?
Su to rozne subscriptions, ktore ale riesim iba cez pc a nikdy nie cez mobil, takze mi to tam iba zbytocne zavadzia a ruší.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

A na PC potrebujes aby ti to dalo notifikaciu?
Pouzivas aj ine notifikacie na mobile pre YT ?
gogo956
Redeemer
Redeemer

wladas napísal: 18 nov 2023, 17:52 A na PC potrebujes aby ti to dalo notifikaciu?
Pouzivas aj ine notifikacie na mobile pre YT ?
na mobil mi chodia este aj notifikacie z gmailu ohladom emailov. V tomto sa velmi nevyznam. Najradsej by som bol, keby mi na mobil vobec nechodili ziadne notifikacie. Da sa nieco take nastavit? Mam android. :)
Podstate mobil na citanie cohokolvek moc rad nepouzivam, pokial som doma tak vsetko riesim cez Pc a monitor, kvôli /už/ slabsiemu zraku a komfortu pri pisani cez klavesnicu.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

V tom pripade je to uplne jednoduche. Uplne zakaz notifikacie pre konkretnu apku na urovni systemu. Bud dlhsie podrz ikonu YT a klikni na informacie alebo cez nastavenia androidu - Aplikacie - Youtube - Oznamenia
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

lukas9206 napísal: 17 nov 2023, 15:04 Máte niekto doma mačku alebo psa? Riešite aké jedlo im kupujete, koľko mäsa obsahuje, či sú tam obilniny pripadne iné nie veľmi prospešné/zbytočne látky?
Mame psa, krmivo sme kedysi kupovali obycajne z obchodu, no zacal mavat nejaku koznu reakciu(cierne chrasty), poriadne ani neviem ci to bolo z obilovin v granuliach, pripade alergiou na nejaky duh masa v nich(kuracie), no po vymene granuli za premiovejsie, brit care/fresh to uz nemava, no zalezi aj na veku psa, cim mladsi tym mu je to viac jedno, az kym nezacnu nejake zdravotne problemy zapricinene prave tym nekvalitnym krmenim, cim starsi, tym je pes vyberavejsi a ma aj viac problemov pri traveni. Najfajnovejsie sa maju ty co jedia iba maso, nas nema take stastie, no nestazuje si. U maciek to bude asi to same.
gogo956
Redeemer
Redeemer

wladas napísal: 18 nov 2023, 18:05 V tom pripade je to uplne jednoduche. Uplne zakaz notifikacie pre konkretnu apku na urovni systemu. Bud dlhsie podrz ikonu YT a klikni na informacie alebo cez nastavenia androidu - Aplikacie - Youtube - Oznamenia
uz to mam , dakujem :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

lukas9206 napísal: 17 nov 2023, 15:04 Máte niekto doma mačku alebo psa? Riešite aké jedlo im kupujete, koľko mäsa obsahuje, či sú tam obilniny pripadne iné nie veľmi prospešné/zbytočne látky? Alebo kupujete to najlacnejšie pripadne je vám to jedno a beriete prvé čo vidíte?
tak my tie nase macky dost rozmaznavame, maju aj granule aj tasticky. zo zaciatku sme skusali rozne, potom sme si nasli nejake co vyhovovali (chutili kocurovi, boli kvalitnejsie, nestali vela a su relativne dostupne aj v beznych potravinach) a u tych sme ostali. granule som kupoval dost random ale teraz skusame nejake specialne co by mali potlacovat alergiu na macky, takze to objednavam z eshopu.

na druhu stranu pes to ma spartanskejsie, dostava iba granule raz za den. kupujeme tiez nejake kvalitnejsie. zena trva na kvalite, ja si uprimne myslim ze macky aj psy su vsezravce a na ich zdravie podstatne viac posobi genetika ako kvalita krmiva.
a comu vobec neverim je potreba nejakej pestrosti stravy. to ked vidim tie kombinacie chuti na zradle pre zvierata... ked vidim granule s prichutou "mladej prepelicky na zemiakoch a rozmarine" tak obcas zavidim.
pritom najvacsia pochutka pre nasho psa je macacie hovno...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Však vytvorte niekto tému o domácich miláčikoch (mačky,psy,hady a pod), ak ešte nie je na fóre. Mohla by byť zaujímavá diskusia o tom.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

aacid napísal: 19 nov 2023, 20:22 pritom najvacsia pochutka pre nasho psa je macacie hovno...
Tak keď mala mačička prepeličku na rozmaríne. :D :D Našťastie túto štenaciu fázu (žranie hovien po iných psoch) máme za sebou.

Treba kupovať kvalitné krmivá bez obilnín. A potom pes behá za králikom a líže mu zadok, aby mu králik dával bobky. :D

Inak všimli ste si, že dnes už ani tie hovná v tráve nie su biele? Ľudia už psom nedávajú zbytky a kosti.

_____
By ma zaujímalo ako funguje to krmivo pre mačky proti alergii. Lebo ak hovoríme o pravej alergii na mačky, čo mám aj ja, tak to spôsobuje nejaký proteín, ktorý je v telesných tekutinách. Nepotrebuje ho tá mačka na niečo? To krmivo asi bude obsahovať nejaký enzymatický blokátor.

Taký paradox. Veľa ľudí si myslí, že keď majú alergiu, tak nech si kúpia krátkosrstú alebo sfinx mačku. Ale na sfinx som mal alergiu ako keby som dal ruku do žihlavy. Práve naopak, čim chlpatejšia mačka, tým lepšie. Lebo tá sfinx sa oblíže celá raz dva aj niekoľkokrát, ale perzská si asi nevie olízať celý ten kožuch. Tak má na sebe menej slín, teda menej toho proteínu.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

ephramko napísal: 19 nov 2023, 20:57 Inak všimli ste si, že dnes už ani tie hovná v tráve nie su biele? Ľudia už psom nedávajú zbytky a kosti.
Vsimame si pri kazdom venceni, hlavne tie superpremiove cierne, zrejme divocina s hovedzim, pripadne aj surove maso. Nas ma len take druhotriedne :D
Napísať odpoveď