Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
- harrison314
- Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Bitcoin, Litecoin, Ethereum a iné kryptomeny
Neviete poradit? Potreboval by som stiahnut CSv-cko s cenou Etherea/Bitcoinu po dnoch, alebo hodinach... to mie jedno, len aby tam boli aktualne data (napriklad rok dozadu).
Brazilské CBDC umožňuje zmrazit prostředky a upravit zůstatek | BTCC.cz
https://www.btcc.cz/prvni-podivnosti-oh ... d=21924742
https://www.btcc.cz/prvni-podivnosti-oh ... d=21924742
Ahojte, nemate niekto skusenosti s kupovanim tokenov, ktore nie su zalistovane na burze? Napr. mam zaujem kupit ATOR. Viem o jednom sposobe, a to cez coinbase wallet, no rad by som sa poradil, ci neexistuje nejaky lepsi, mozno lacnejsi sposob (s nizsimi poplatkami). Dakujem.
Ak sa jedná o toto https://www.coingecko.com/en/coins/airt ... ol#markets tak buď MEXC čo by mohol byť lepší spôsob ale vôbec netuším čo to je za burzu alebo zaplatiť poplatky na ETH sieti a teda použiť Coinbase Wallet.
- dr.house11
- Medium Expert
ATOR mam nakupeny uz dlho, taketo coiny su vacsinou na Uniswape alebo Pancakeswape(ak nemaju vlastny chain), kedze ATOR je ETH chain tak ja to kupujem na Uniswape cez Metamask a posielam si to na HW penazenku, ak ti pridu velke ETH gas poplatky tak ten MEX(nerad drzim vacsie mnozstvo coinov mimo HW osobne) alebo Chainge Finance je tiez super(ale tam sa trochu komplikovaniejsie vkladaju funds)
Su normalne poplatky za swap cez metamask aj vo vyske okolo 50USD? Pride mi to celkom dost. Nie je na to nejaky “hack”? Chcel by som swapnut nejake tokeny, ale su len na uniswape, nikde inde. Dik.
- dr.house11
- Medium Expert
Zalezi co povazujes za velke poplatky, predpokladam ze to je ETH base ked je to na uniswape, skusal si UniswapX ? Ten by mal mat mensie fee.
Alebo skus swapovat ked je najmensi gas, okolo 9-10-11 rano vtedy platim vacsinou pri 1000USD nejakych 3-4USD
Alebo skus swapovat ked je najmensi gas, okolo 9-10-11 rano vtedy platim vacsinou pri 1000USD nejakych 3-4USD
Prednedávnom som sa bavil s mojou mamou a bol som prekvapený, keď som prišiel na to, že ona už tiež pochopila význam kryptomien.
Pracuje ako účtovníčka vo firme, ktorá obchoduje aj s arabskými firmami. Spomínala mi, ako strašne komplikované sú prevody fiat mien na arabské účty a aké sračky okolo toho musia banke dokladať, aby transakcie mohli prebehnúť podľa všetkých platných regulácií. Takže brutálny overhead pre firmu a brutálne transakčné náklady. Preto šéfko začal primárne transaktovať cez kryptomeny, keďže pri takýchto transakciách celý overhead s dokladaním detailov úplne odpadá a za pár sekúnd až minút má protistrana peniaze na vlastnej peňaženke.
Dúfam, že takéto AHA momenty budú prichádzať pre bežných ľudí stále častejšie
Pracuje ako účtovníčka vo firme, ktorá obchoduje aj s arabskými firmami. Spomínala mi, ako strašne komplikované sú prevody fiat mien na arabské účty a aké sračky okolo toho musia banke dokladať, aby transakcie mohli prebehnúť podľa všetkých platných regulácií. Takže brutálny overhead pre firmu a brutálne transakčné náklady. Preto šéfko začal primárne transaktovať cez kryptomeny, keďže pri takýchto transakciách celý overhead s dokladaním detailov úplne odpadá a za pár sekúnd až minút má protistrana peniaze na vlastnej peňaženke.
Dúfam, že takéto AHA momenty budú prichádzať pre bežných ľudí stále častejšie

- harrison314
- Hardcore addict
Ja zas dufam, ze cim menej ludi bude financne podporovat teroristicke skupiny.
To ale nie je problém Bitcoinu.
- harrison314
- Hardcore addict
Je to ciastocny problem bitcoinu, ale hlavne som poukazoval na dovod tych regulacii.
Drtivá väčšina ilegálnych obchodov sa robí cez cash. Počet transakcií z ilegálnych obchodov tvorí menej ako 1% všetkých Bitcoin transakcií, takže je čistý mýtus, že Bitcoin sa používa primárne na ilegálny biznis. Povedal by som, že robiť takýto ilegálny biznis na Bitcoine navyše ani nie je príliš rozumné, pretože o všetkých týchto transakciách existujú záznamy, ktoré sa nikdy nezmažú, takže je to akurát pridané riziko pre kriminálnikov, ktorí môžu byť pri nedostatočnej opatrnosti odhalení...
Navyše odhalenie $1 z ilegálnej činnosti stojí daňových poplatníkov $10, takže je to mega neefektívny systém. Efektívnejšie by bolo použiť tieto zdroje na úplne iné veci a vykašľať sa na celé AML.
Navyše odhalenie $1 z ilegálnej činnosti stojí daňových poplatníkov $10, takže je to mega neefektívny systém. Efektívnejšie by bolo použiť tieto zdroje na úplne iné veci a vykašľať sa na celé AML.
no toto neviem ci je uplne tak. kolko z tych 99% transakcii je ale legalny biznis (rozumej konzument nakupuje sluzby/tovar za bitcoin) a kolko trading na burze? pokial by sme porovnali ozaj iba biznis transakcie tak ako by to vypadalo?
ale inak suhlasim, za nelegalny biznis bitcoin nemoze, ten by tu bol s bitcoinom alebo bez. aj ked mu to samozrejme bitcoin ulahcuje

takuto statistiku mas odkial? kadopadne nejde len o samotne odhalenie, ale aj o prevenciu. keby ta kontrola bola nizsia, tak sa do nelegalnej cinnosti moze zapojit viacej ludi a vo vacsom rozsahu.
AML považujem len za čistú buzeráciu a potvrdenie neschopnosti štátov bojovať proti kriminálnikom. Totiž štátu sa nedarí zabrániť rôznym zločinom, tak si vymysleli reguláciu, ktorá akurát sťažuje život firmám, ale aj obyčajným ľuďom, ktorí v 99,99% prípadov robia legit biznis a transakcie. A AML policy úspešnosť pri odhalení je tragicky nízka, na kriminálnu činnosť sa používa cash, pri ktorom je dohľadateľnosť prakticky nulová.
To sprofanované heslo "keby to čo i len 1 život malo zachrániť, tak to má zmysel..." je strašný bull*hit, pretože v takom prípade by malo byť zakázané aj športovanie alebo jazda autom, keďže aj pri týchto činnostiach ľudia zomierajú...
To sprofanované heslo "keby to čo i len 1 život malo zachrániť, tak to má zmysel..." je strašný bull*hit, pretože v takom prípade by malo byť zakázané aj športovanie alebo jazda autom, keďže aj pri týchto činnostiach ľudia zomierajú...
- harrison314
- Hardcore addict
Pockat a nie je Bitcoin nahodou anonymny, ved o tom jeho evanielisti basnia uz dekadu (a keby aj nie, mas ine cryptomeny).Pilifo napísal: ↑19 nov 2023, 19:02 Drtivá väčšina ilegálnych obchodov sa robí cez cash. Počet transakcií z ilegálnych obchodov tvorí menej ako 1% všetkých Bitcoin transakcií, takže je čistý mýtus, že Bitcoin sa používa primárne na ilegálny biznis. Povedal by som, že robiť takýto ilegálny biznis na Bitcoine navyše ani nie je príliš rozumné, pretože o všetkých týchto transakciách existujú záznamy, ktoré sa nikdy nezmažú, takže je to akurát pridané riziko pre kriminálnikov, ktorí môžu byť pri nedostatočnej opatrnosti odhalení...
Ja suhlasim, ze to nie je vina bitcoinu, ale vyrazne to ulahcuje a pomaha tomu, napriklad takmer vsetky platby za vykupne pri ransomverovom vidierani su prave cez bitcoin.
Bitcoin je len pseudoanonymný. Takže pre kriminálnikov môže zostať plne anonymný, ak by si veľmi dávali pozor na to, aby nikdy nemohla byť žiadna ich adresa spárovaná s ich identitou. V praxi ale kriminálnici nie sú security odborníci, takže pri dôkladnej chain analýze sa plus mínus dá zistiť, ktoré adresy patria komu, keďže v nejakom kroku si nemuseli dať dostatočný pozor a odhalili sa...
- harrison314
- Hardcore addict
Co je stale lahsie a lacnejsie ako pri bankach (nemusia platit niekolko podnikatelov, co im tie peniaze preperu).
ono netreba byt ziadny security odbornik na to dnes. ked napises do googlu ako anonymizovat bitcoin transakciu tak ti hned vyskoci plno navodov ako to cez nejaky tumbler spravit.
urcite bitcoin (kryptomeny vseobecne) podstatne ulahcili nelegalny biznis. predtym sme tu nemali online sluzby v style amazonu kde si mozes vyberat medzi stovkami predajcov drog a citat si recenzie od zakaznikov.
urcite bitcoin (kryptomeny vseobecne) podstatne ulahcili nelegalny biznis. predtym sme tu nemali online sluzby v style amazonu kde si mozes vyberat medzi stovkami predajcov drog a citat si recenzie od zakaznikov.