Aké nové slúchadlá?
-
- Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Aké nové slúchadlá?
a je rozdiel v kvalite zvuku DAC vs integrovaná zvuková v PC taký, že sa do toho oplatí zainvestovať? nikdy som niečo podobné neriešil tak nech to nie sú zbytočne vyhodené peniaze
- Ryan Giggs
- VIP
To je velmi siroka a vseobecna otazka. Zalezi aka je ta integrovana zvukovka (kvalita zvuku sa v ramci dosiek lisi) a samozrejme zalezi s akym dacom to porovnas (takisto sa kvalita znacne lisi). A v neposlednom rade vela zavisi aj ake repro/sluchadla k tomu pripojis.
V zasade ale plati ze vacsina dacov (aspon teda tych odporucanych po forach) je samozrejme lepsia ako zvuk z integrovanej dosky. A cim lepsie sluchadla/repro k tomu pichnes, tym je ten rozdiel vyraznejsi. V "99%" pripadov to zvuku pomoze.
To ale ci ten kvalitativny rozdiel konkretnemu jedincovi ospravedlni vynalozene prostriedky, to uz je samozrejme ina, subjektivna vec, zalozena aj na veciach spominanych vyssie.
V zasade ale plati ze vacsina dacov (aspon teda tych odporucanych po forach) je samozrejme lepsia ako zvuk z integrovanej dosky. A cim lepsie sluchadla/repro k tomu pichnes, tym je ten rozdiel vyraznejsi. V "99%" pripadov to zvuku pomoze.
To ale ci ten kvalitativny rozdiel konkretnemu jedincovi ospravedlni vynalozene prostriedky, to uz je samozrejme ina, subjektivna vec, zalozena aj na veciach spominanych vyssie.
-
- Light Professional
Ďakujem za odpoveď,
Zobral som nakoniec DX1 rozdiel oproti X6 je len nejakých 20€ a nemusím to objednávať z ďalekého východu
Zobral som nakoniec DX1 rozdiel oproti X6 je len nejakých 20€ a nemusím to objednávať z ďalekého východu
- Ryan Giggs
- VIP
Prinajhoršom sa to da vždy vratiť keby si mal pochybnosti.
-
- Light Professional
DX1 dnes dorazil a môžem povedať, že rozdiel oproti integrovanej zvukovej (aspoň tej čo mám ja) je dosť veľký. Zatiaľ skúšaný asi len hodinku ale zvuk mi príde hladší, príjemnejší, viac vyniknú detaily... takže za mňa spokojnosť
- starysomar
- Hardcore addict
Kedysi v roku 2001 som tónovým generátorom na svojom prvom PC zistil, že vtedajšia integrovaná zvukovka respektíve zvukový čip neprenášala zvuk na spodku ani vrchu zvukového pásma a dosť skresľovala. V dnešnej dobe ten rozdiel nebude až taký, no bude v presnosti lokalizácie sterea (umiestnenie jednotlivých hlasov) a v čistote a počuteľnosti jednotlivých nástrojov. Najviac to vnímam v skladbách, ktoré nie sú preplnené množstvom súčasných zvukov (...hluku) a nie sú zmršené kompresiou (...Loudness War).
Tak dac som definitívne zavrhol kvôli vysokej cene. Naskytla sa mi ale možnosť posunúť ďalej moje ZS 10 Pro X, tak začínam špekulovať. Rozmýšľam teda vyskúšať niečo iné v tej cene, prípadne s menším doplatkom. Doteraz som mal totiž iba hybridy, teda tie s dynamickým meničom a viacerými tlakovými meničmi. V recenziách si ich pochvaľovali, no väčšinou "kritizovali" prehnané výšky. Ja som toto nepociťoval, mal som ale upravený eq na každých, zvýšené spodky a ešte trochu znížené stredy.Ryan Giggs napísal: ↑07 nov 2023, 19:55 ZS 10 Pro X hraju slušne. Tam sa s 80-timi eurami veľmi neposunieš.
Pozeral som ponuku KZ a zaujíma ma či by som sa niekde posunul, prípadne zostal zvukovo na úrovni týchto mojich. Konkrétne ma zaujímajú tie dole vypísané. Sú to iné typy slúchadiel, tak predpokladám že aj zvukovo budú iné, otázka je či lepšie alebo horšie. V recenziách boli v tej svojej cenovej hladine v podstate všetky "vychválené" ale nevedel som si z tých recenzií úplne vyvodiť, ktorý typ je ten lepší.
Na tých doterajších som bol so zvukom spokojný, ale nemal som možnosť ich porovnať s inými. Mám rád dostatok basov, neviem či tie dorerajšie boli skôr taký priemer v tomto alebo už niečo celkom obstojné. Tie hybridy mi teoreticky prišli najlepšie, keďže majú na každé pásmo vlasntný menič. Preto ma zaujíma ako sú na tom tie ostatné. Či má zmysel prechádzať na iný typ alebo zostať pri hybridoch, alebo si nechať tieto čo mám.
A ešte k tým káblom. Asi v každej recenzii bol kritizovaný ten originálny dodaný kábel. Je to kvôli spracovaniu/pohodliu alebo kvalite zvuku? Keď aj niekto odporučil nejaký konkrétny kábel, neprišiel mi zásadne iný ako ten originálny. Napr. TRIPOWIN C8 bol viackrát sponmenutý. V čom je teda nejaký lepší kábel lepší, resp. v čom je ten dodávaný taký zlý?
KZ ZES
KZ ZEX PRO
KZ DQ6
KZ x HBB DQ6S
KZ PR2
- Ryan Giggs
- VIP
Kabel je kritizovany kvoli kvalite, rozumej spracovanie, samozrejme nie kvôli zvuku. Ten kabel čo davaju k väčšine modelov ma mikrofonny efekt, mota sa a je menej poddajny, preto nepatri k najlepšim.
Posunieš sa modelmi (ak sa bavime o modeloch do 100 eur) ako AS16 Pro, ZAR, ZAS. Ale netreba čakať nejaky skokovy posun. Aktualne je na ali vypredaj, takže su dobre ceny.
Inak väčšina z tych modelov čo spominaš su take prve pokusy KZ (resp. CCA) s kombinaciou rôznych technologii (planary, multidynamicke...). Na tych sluchadlach to je vidieť (resp. počuť). Nie žeby to hralo zle, ale proste tam ešte nie su vychytane detske choroby. Až sa to naučia vyladiť, bude to ok. Preto by som sa momentalne držal toho čo už ma KZ vychytane, a to su hybridy resp. multi BA.
Posunieš sa modelmi (ak sa bavime o modeloch do 100 eur) ako AS16 Pro, ZAR, ZAS. Ale netreba čakať nejaky skokovy posun. Aktualne je na ali vypredaj, takže su dobre ceny.
Inak väčšina z tych modelov čo spominaš su take prve pokusy KZ (resp. CCA) s kombinaciou rôznych technologii (planary, multidynamicke...). Na tych sluchadlach to je vidieť (resp. počuť). Nie žeby to hralo zle, ale proste tam ešte nie su vychytane detske choroby. Až sa to naučia vyladiť, bude to ok. Preto by som sa momentalne držal toho čo už ma KZ vychytane, a to su hybridy resp. multi BA.
Takže asi ešte nejaký čas zostanem u týchto mojich. Nejako som očakával ten spomenutý skokový posun, aj keď asi pri drahších slúchadlách by takýto posun bol, no je otázne, či by som ho počul.
Ešte otázka k tomuto čo si napísal "vystupy z matičnej dosky (a už vôbec nie z predneho panelu PC) sa nie vždy kamaratia s inear sluchadlami (vystupna impedancia, interferencia, šum...)". Pomôže niečo takéto? Keďže by som sa tým predpokladám vyhol výstupu zo zvukovky. Aktuálne totiž počúvam práve z výstupu na prednom paneli.
Ešte otázka k tomuto čo si napísal "vystupy z matičnej dosky (a už vôbec nie z predneho panelu PC) sa nie vždy kamaratia s inear sluchadlami (vystupna impedancia, interferencia, šum...)". Pomôže niečo takéto? Keďže by som sa tým predpokladám vyhol výstupu zo zvukovky. Aktuálne totiž počúvam práve z výstupu na prednom paneli.
- Ryan Giggs
- VIP
To je dac k mobilom, ktore nemaju sluchadlovy vystup. K PC je to zbytocnost.
Ja by som to tak tragicky nevidel. Tento segment malých dongle prevodníčkov sa za posledné roky pekne rozrastá. Napríklad jeden z nových kúskov, Moondrop Dawn Pro, čo je nejaká 50€ (aktuálne cca 40€) krabička, má veľmi dobré ohlasy. Takáto krabička by bola neskutočná hybridná krabička pre niekoho, kto do niečoho takého nechce dávať veľké peniaze a nedajbože by to vedel využiť pri PC a napríklad aj na cestách.
- Ryan Giggs
- VIP
Ano, len on uvazuje o niecom do dvacky. A napr. ten Moondrop (ci nieco obdobne) uz mame cez 50€. A to sme naspat na zaciatku, ci neuvazovat rovno o nejakom stolnom dace (ak mu to netreba na cesty) resp. o lepsich sluchadlach, kedze nimi sa posunie viac.
Takze nie, ja to tragicky nevidim, len sa drzim poziadaviek a realii. A v takom pripade to nie je take jednoznacne.
Takze nie, ja to tragicky nevidim, len sa drzim poziadaviek a realii. A v takom pripade to nie je take jednoznacne.
A čo toto od KZ? Tiež dongle
-
- Expert
Ahojte, mozte pls dat tipy na high-end bezdrotove sluchadla k PC, aby zvladali prehravat zvuk z PC bez lagu? Priorita je, aby boli pohodlne, lebo teraz pouzivam ATH-M50x a po pol hodine zacnu byt nepohodlne. Mozu byt bassovo orientovane, pre elektro styl hudby. Vdaka.
- Ryan Giggs
- VIP
O akej cenovej kategorii sa bavime? Lebo highend bezdrotove sluchadla su za 1000+ eur.
Čo znamena bezdrôtove? Maju to byť BT sluchadla, alebo radiovy headset?
- starysomar
- Hardcore addict
highend bezdrotove sluchadla si moze ktokolvek napchat kamkolovek - nemusi priamo do prdele
Napoveda = Measuremants
Napoveda = Measuremants
- Ryan Giggs
- VIP
Netusim co tym chcel basnik povedat.
Mozno by to chcelo byt konkretnejsi, lebo takto vseobecne je to tazky nezmysel.
Mozno by to chcelo byt konkretnejsi, lebo takto vseobecne je to tazky nezmysel.
-
- Expert
Myslim, ze bude potrebny radiovy headset, pretoze BT nezvlada prenost zvuku z PC bez oneskorenia pre online FPS. Cena tak 300 - 600 Euro.Ryan Giggs napísal: ↑20 nov 2023, 18:52 O akej cenovej kategorii sa bavime? Lebo highend bezdrotove sluchadla su za 1000+ eur.
- Ryan Giggs
- VIP
Najnovšie LC3 bluetooth kodeky už nemaju takmer žiadnu latenciu. Jedno zo zvukovo top riešeni su Audeze Maxwell. Maju jednak BT, tak aj možnosť pripojenia radiom.