Tak ono to nemusi byt 20-80 asi nikdy. V hornej hranici je asi ok 85%, o spodnej hranici popravde neviem, ale ja si skratka neviem predstavit jazdit do poslednych % baterky. Pokial to niekto dava ... kludne, ja fakt nie
Dalsia vec ale je, ze tych 80% sa riesi primarne na verejnych nabijackach a primarne kvoli rychlosti nabijania, kde uz moj predchadzajuci argument neobstoji. Dokonca v Kalifornii tusim teraz maju EV, alebo len Tesly, alebo len na SC, neviem presne nejake obmedzenia, ze viac ako 80% im ani auto nedovoli ?
Ano, Kiu som vynechal, ale proste Hyundai/Kia. Oni maju v podstate stale tu vybehovu generaciu aut (nizsia stredna), takze tam maju pricetne ceny. Ale konkurencia, Peugeot, Ford (zacinaju na 22k), tiez Mazda (ta 20k prestrelila este pred krizou tusim) uz je cenou trochu inde. A koncern samozrejme.
A EV konkurencia je aktualne tak Dacia Spring co by som si osobne nekupil ani do mesta.
Ale to samozrejme nie je nic proti EV. Ty mas tusim Mercedes a aj ked sa mi tie ich EV masky extra nepacia (pokial auto nie je v ciernej), maju famozny interier a len tazko by sa mi chcelo presviedcat Ta, ze moj Passat je lepsi lebo na nadrz zvladne 2x tolko km. Za ten Medak by som ho kludne zhodil z utesu. Akurat ze vacsina ludi asi ten Mercedes nekupi

Ina vec ale je, ze mnoho ludi nadhodnocuje svoje potreby a argumentuje napriklad aj dojazdom len preto, aby mala cim argumentovat, ale 90% tras aj tak nema cez 50km.