Blastbit napísal: 28 nov 2023, 21:34
sadhuggerka - odpovedal som ti aspoň ja v oboch témach podla tvojich predstáv? Prípadne iné odpovede a niečo doplniť?
Ďakujem za odpovede. Áno, takto som si to predstavovala. Ešte by ma zaujímalo ako si to myslel s tou ekonomickou situáciou vo vzťahu. Snažím sa to nejak pochopiť. To si myslel tak, že keď sa cítiš tak, že nemáš toľko peňazí, že by si bol atraktívny pre ženu ako partner, tak vtedy preferujes len milenecký vzťah, lebo ťa tá žena toľko nestojí? Či ako to mám pochopiť?
Autoeditácia príspevku po 6 min 51 sek:
starysomar napísal: 28 nov 2023, 22:25
"Záujem o manželský zväzok na Slovensku mierne klesol. Vyplýva to z najnovších štatistík sčítania obyvateľov, ktorý porovnal roky 2011 a 2021. Manžel či manželka si v súčasnosti hovorí asi 40 percent ľudí, čo znamená, že záujem o tento zväzok klesol v priebehu 10 rokov o približne 1,5 percenta. Kým celková štatistika sa až tak veľmi nezmenila, väčšie rozdiely v počtoch zadaných a nezadaných zaznamenali jednotlivé mestá. Jednoznačne najviac sú v súčasnosti otvorení manželským vzťahom obyvatelia na východe Slovenska."
Čo je sakra okrem tých dvoch, ktorých sa to týka - do toho, av akom zväzku žijú ???
S mojou sme sa vzali dlho pred tým, než sa nám narodila prvá dcéra no uznávame aj spolužitie bez papierového zväzku.
Poznáme veľa párov, čo tak žijú šťastne a spokojne desaťročia.
Nebolo to v tom, že v tých časoch ešte spolužitie na divoko nebolo tak ,,moderné" a dnes by ste pravdepodobne žili už aj bez papiera? Prezradil by si prosím v čom je tak pre teba výnimočná manželka medzi inými ženami, že si si ju vybral na celý život?
Autoeditácia príspevku po 4 min 58 sek:
curta napísal: 29 nov 2023, 0:41
Na jednej strane je vraj manželský "papier" zbytočný, na druhej strane "liberáli" a homosexuáli akosi tlačia na pílu, že aj oni chcú mať ten manželský papier, ako muž a žena.
Odpoveď na tému, ako sa dá vidieť je, že na šťastný vzťah je potrebné niečo ďalšie - Boh, hobby, kecanie na hojku, len nie sa spoliehať len jeden na druhého, lebo to po roku - dvoch, keď pominie zaľúbenie, končí samými hádkami. Ľudia sú nedokonalí, nikdy si nevystačí jeden s druhým.
Táto odpoveď zaváňa náboženskou neznášanlivosťou? Alebo sa mi to zdá? Takže som dobre pochopila, že ppdľa teba šťastné vzťahy neexistujú, lebo sú ľudia nedokonalí?
Autoeditácia príspevku po 2 min 28 sek:
starysomar napísal: 29 nov 2023, 5:19
Zas zbierka sprostostí.
""liberáli" a homosexuáli akosi tlačia na pílu" - takým ako Ty niečo tlačí na mozog - semeno?
"keď pominie zaľúbenie, končí samými hádkami" - aký rozdiel, ak vo zväzku alebo na voľno?
"nikdy si nevystačí jeden s druhým" - tak načo vnucovať vraj pevný zväzok?
Viera je ako penis.
Je dobré mať pevnú no nie vystatovať sa ňou na verejnosti a už vôbec nie tlačiť ju nasilu do detí...
Načo je dobré urážať niekoho za jeho názory?