Aj teraz si otvoris popkorn k tomuto? Preco teraz tu neplaces o ruskych dezinformaciach a o tom ako rusi zavadzaju?ArkanoviTigrovi napísal: 17 feb 2024, 13:27 A teraz som už fakt skončil, otváram pukance a idem sa rehotať na oslavných ódach na neporaziteľnu UA armádu, tak ma prosím vás nespominajte aby som sa nemusel zase zapájať do debaty, dakujem
Šojgu oznámil Putinovi dobytie Kryniek – vysmiali sa mu. Utorok bol jeden z tých dní, keď sa Putin ukázal v ruskej televízii počas toho, ako prijíma hlásenie niektorého poddaného a vydáva mu pokyny. Tentoraz padol rad na ministra obrany Šojgua. Okrem iného svojho prezidenta informoval, že sa podarilo vytlačiť ukrajinské jednotky z ľavého brehu Dnipra a obsadiť známu dedinu Krynky, o ktorú sa bojuje od leta 2023.
Šojgu povedal, že ide o bodku za ukrajinskou ofenzívou. Už v pôvodnej správe však všetko nesedelo, lebo Rusi vyzvali zostávajúcich ukrajinských vojakov, aby nedúfali v evakuáciu a vzdali sa. Ak teda v dedine bojujú nepriatelia, ktorých vyzývajú na kapituláciu, tak zjavne nebude dobytá.
Vzápätí po tejto scénke, ktorá veľmi pravdepodobne súvisí s nadchádzajúcimi ruskými prezidentskými voľbami (15. – 17. marec), začali ukrajinské vojenské telegramové kanály písať „Krynky pod kontrolou“ alebo „Krynky sú naše, pracujeme, miestami dokonca postupujeme“. Informáciu poprelo ukrajinské velenie a dnes iný ukrajinský vojenský kanál zverejnil video (prístup tu, ale iba pre členov skupiny) z boja v Krynkách s textom: „Zatiaľ čo jeden starý blázon rozpráva druhému o čistení dediny, z ktorej sa im už takmer päť mesiacov nedarí vyhnať námornú pechotu, jeden z našich mariňákov odrazí útok na pozíciu, zlikviduje dvoch Rusov a ďalší dvaja utečú.“
Zábery korešpondujú s textom. Rusi napriek tomu oficiálne tvrdia, že bojujú s poslednými obrancami, ktorí sa utiahli do pivníc. Ich pravdu má dokazovať scéna so vztýčením vlajky, ale dvaja vojaci od nej okamžite utekali smerom preč z dediny. V najlepšom prípade pre Rusov sa zdá, že sa odvážili do sivej zóny a nedoplatili na to životom alebo zranením, ale dedina je na tom rovnako ako doteraz.
https://dennikn.sk/3840754/vyvoj-bojov ... zastrelit/
v clanku je aj video ako ti ruski voajci utekaju od tej vlajky