4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa ephramko »

retkvic napísal: 07 mar 2024, 17:35 Zda sa iba mne, ze niekto kto nevidi si az nasadenim okuliarov vsimne, ze vlastne nevidi? Nosim okuliare odmalicka a teda k takymto postrehom som teda nedospel.
Kedysi môj výrazne mladší brat dostal okuliare. Vyskúšal som si ich zo srandy, nevidel som rozdiel až pokiaľ som sa nepozrel von. Na paneláku, ktorý je dajme tomu 150m ďaleko, som nevidel len okná a že niekto sa z toho okna pozerá (nejaká šmuha), ale už som videl aj kto sa pozerá, čo robí a že tam sú aj záclony. Tak som šiel aj ja k lekárke. :D :D Dioptrie -0,5 a -0,25. Síce sú to tak nízke dioptrie, že lekárka vravela, že je na mojom rozhodnutí, či ich chcem...napr. na kino alebo šoférovanie, ale ten rozdiel v "kvalite zraku" je pocitovo veľký aj pri tak drobnej vade. Ak dochádza k postupnému zhoršovaniu zraku až v dospelosti, tak si to človek naozaj nemusí všimnúť a uvedomí si to až vtedy, keď ho to nejako začne obmedzovať. Napr. keď zrazu nevie prečítať číslo blížiaceho sa autobusu a je na zastávke, ktorú používa roky a predtým to zvládal. Alebo keď všetci obdivujú toho vtáčika v korune stromu a ty vidíš len čiernu šmuhu medzi zelenými šmuhami. :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

To che samostatnú tému. Absolvoval som aj excimer kedysi, aj korekciu toho, čo tam vtedy zvrzali - aj v súvislosti so sivým zákalom. Moja pani tiež, nevidela už poriadne do žiadnej vzdialenosti ani s multifokálnymi a teraz vidí lepšie, než ja. Viem sa k tomu vyjadiť viac. No nie tu.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

inac pamatate si jak som hovoril, ze fico nemusi ovladat media, lebo si vystaci s vytvorenim paralelnych medii, ktore budu jednoducho srat do hlav svojich volicov, len to co chcu a nebudu dostavat otravne otazky? zda sa, ze som nebol daleko od pravdy. smer nekomunikuje s mediami, "alt" media maju zne, tocia si videa pre svoje publikum a teraz najnovsie sa neodosiela na hrane, lebo koalicni poslanci nemaju zaujem o konfrontaciu.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Aj tak sa to da povedat, no zrejme chceli aj povedat, ze nemaju zaujem o diskusiu u janky krescanko dibakovej, chvilu to potrva a potom sa zatrasie stolicka. Danko vie svoje, posledne mu pekne nalozila a zrejme to ma dohru.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Dibakovej stolicka?? A to uz preco?
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Diskusie na styl monologu na ta3, su urcite atraktivnejsi format pre politikov co nechcu byt konfrontovany s realitou. Hoci Dibakova je mierna az az, bude zalezat ci maju politici nejaky dosah na tv joj.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

wladas napísal: 07 mar 2024, 21:23 Dibakovej stolicka?? A to uz preco?
Deje sa to už aj v markíze. Vedenie vyvíja tlaky na redaktorov a moderátorov, aby boli na politikov chrumkavejší. Majitelia sa boja, že Fico bude ďalej tlačiť ľuďom do hláv, ako je markíza protislovenské nepriateľské médium...a odrazí sa to na ich ziskoch. Okrem toho sa markíza dlhodobo snaží ovládnuť trh. Núti providerov, aby mali markízu v základnom balíčku a pýta si za to premrštenú sumu (preto základný balíček u nás stojí viac než HBO alebo nejaká prémiová služba) a zároveň viacerých žaluje, lebo ďalej vysielajú zahraničné TV. A keď bude naďalej markíza nepriateľské médium pre vládu R.Fica, môže sa stať, že sa štátne orgány ako protimonopolný úrad, úrad pre reguláciu elektronických komunikácii a pod. po rokoch zrazu prebudia a začnú konať...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Francúzi sa poučili, slovenských ministrov už nezavolali na telekonferenciu o Ukrajine
https://dennikn.sk/3870299/francuzi-sa- ... e/?ref=inc
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ano. v Markize je toto aktualna tema. Ale v JOJke som nic take nezaregistroval. Samozrejme keby SMER chcel tak zacne toto hrat aj na nich ale este zatial nic.
A proste neverim ze ked raz bude JOJ aj Markiza oznacena za nepriatelske medium tak to ludmi nejak extra pohne. Ich volicska zakladna je existensne zavisla na ich tvorbe.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Danko je kreten!
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

starysomar napísal: 08 mar 2024, 16:25 Danko je kreten!
Ako sa vraví každý človek má dve stránky. Danko je zlý človek, ale zato je dobrý k*k*t :)
Naňho stou kremelskou propagandou nemajú ani Ficový bolševici a to už je čo povedať.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Vcera mal Arpad Soltez dobru poznamku na tento kabinet (alebo Fica). Ze je to ako ked dieta v obchode ukradne cokoladu, zozerie ju pred zrakom predavacky, obaja vedia, ze ju ukradol, ale do oci jej povie, ze dokazte to.

Preco ma toto vobec neprekvapuje.
Prílohy
431101860_10228271722851412_3454983856505222750_n.jpg
GILfM6kXkAATU5w.jpg
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Pekný dieľ o deepfake

Normalizácia česko-slovenských vzťahov v praxi :D
Prílohy
430319917_715729370756657_3998145992476990162_n.jpg
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ale aj keď česká vláda žiadne spoločné zasadnutie nechce stále by mohli mať s Viktorovou vládou, tam žiaden problém nebude. Alebo možno aj spoločné zasadnutie troch vlád, našej, maďarskej a ruskej niekde v Moskve.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Čo tak sledujem sociálne siete v posledných dňoch, tak buď kinder Kaliňák aktivoval trollie farmy alebo proste polovici Slovákov definitívne totálne zajeba**** v gebuliach.

Lebo oni nie sú ovce, iba keď Fico niečo vypustí z papule, tak sa okamžite vyroja kopy profilov, ktoré dookola nekriticky papagájujú presne to isté.

Diskusie RTVS sú podľa nich nevyvážené, lebo tam nie je Fico a spol. Lenže Fico a spol. odmietajú chodiť do telky, odmietajú o čomkoľvek diskutovať a v tých diskusiách nie sú, lebo tam nechcú byť.

Novinári sa nemajú čo vypytovať politikov a klásť im otázky. Toto hovoria ľudia, ktorí zároveň požadujú objektívne politické diskusie a zároveň fandia ministrovi, ktorí arogantne v priamom prenose povedal "ja som sem neprišiel odpovedať na otázky, ja som sem prišiel povedať svoj názor". To už ľudia zabudli, že politici sú verejní činitelia a mali by sa zodpovedať nám občanom? To už ľudia zabudli sa spolu rozprávať a nechápu, aký je rozdiel medzi politickou diskusiou a politickou reklamou? Že keď Fico niečo trepe na videjku na svojom facebooku, tak to nie je diskusia?

A popularitu majú podľa prieskumov stále rovnakú alebo im dokonca rastie. Ja si to už proste neviem vysvetliť. Ibaže by frustrovaná, neschopná lúza, plná hnevu a nenávisti, sa proste videla v tom Ficovi a dezolátoch vo vláde...a pri voľbách im to hádžu, lebo majú pocit, že ten Fico a spol. sa za nich pomstia za všetky tie krivdy, ktoré sa im v životoch stali. Len čo bude potom? Akú má budúcnosť krajina, ktorá stavila "all in" nenávisť, hlúposť a geriatriu?

Nepripomína vám to niečo? Keď Hitler Nemcom nahovoril, že za kompletne všetko zlé, čo sa v Nemecku deje môžu Židia a on to (ich) vyrieši? Potom už bolo všetko dobré? Nemci dostali budíček, keď mali spojenecké bombardéry nad hlavami. Aký budíček potrebujú Slováci? Keď budeme zbankrotovaná mafiánska krajina, ktorá prestane vyplácať dôchodky (lebo na ne nebude mať kto robiť) a naše hranice prekročia "priateľské" ruské tanky?
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Akože za všetky krivdy, čo sa vám v živote stali, môže Fico a jeho voliči?
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

To ani nahodou. Ja sa mam dokonca stale celkom dobre a dokonca som sa mal dobre aj za byvalych Ficovych vlad. Fico a jeho volici sposobuju akurat to, ze za za svoju krajinu musim hanbit a jedine co ma v nej drzi je pohodlnost a lenivost.

A samozrejme, clovek ktory trochu pricuchne k zapadu, co ako velke vyhrady k nemu dnes mam vidi aj to o co vsetko kvoli Ficovi a jeho volicom prichadza.

S tym co napisal Ephramko sa ale da len suhlasit. Ja som nedavno na FB narazil na skupinu zastancov teorie plochej zeme (tych skupin je vela) a tam je ta mentalita pekne viiet. Ludia su schopni uverit prakticky akejkolvek absurdite a bez akehokolvek racia pokial to akokolvek vysvetluje to, ze za ich nestastny zivot moze vlada, "system", nejaki "oni", pripadne v ich pripade napriklad NASA. Ono totiz napriklad ta teoria je hodne zaujimava, nejde len o to, ze Zem je doska, ale napriklad o to, ze Antarktida sa rozprestiera okolo a NASA a spol to strazia, pretoze ak by si presiel za nejaku ladovu barikadu, videl by si dalsie kontinenty ktore "oni" nechcu aby si videl, pretoze by si zistil ako tam ziju. Maju tam volnu energiu, nejake medpody atd, zatial co my zijeme v otroctve. Ak ludia dokazu uverit tomuto, ako jednoduche asi je ich presvedcit, ze za vsetko zle v ich zivote moze zapad, liberali, USA atd ?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ja uplne suhlasim s ephramkom, ja to nechapem ako ti ludia nemozu mat vnutornu konzistenciu a papagajovat nieco co je v rozpore s tym, co papagajovali pred tyzdnom. Otazne je kolko z toho su feikove FB ucty, nebolo by to prvykrat.

No tiez nechapem, ze Fico robi presny opak toho co slubil tak jeho volici mu tlieskaju.

[/quote]
curta napísal: 13 mar 2024, 23:53 Akože za všetky krivdy, čo sa vám v živote stali, môže Fico a jeho voliči?
Nie, ale napriklad moze za stav nasho sudnictva a ze prava su hodne tazko vymozitelne, moze za stav nasho zdravotnictva a moze za stav nasje spolocnosti. A moze za to, ze vetsina sikovnych ludi usla alebo ujde zo Slovenska.

Momentalne ide full zlocinecky a diktatorsky mod, takze curta mozes sa tesit splni sa ti sen a budes zit v diktature s neobmedzenym vladcom Ficom a jeho podrztaskami.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Ephramko - podpisujem...
Tiež sa nad tým v poslednom čase často zamýšľam a nejak to neviem pochopiť..
Napísať odpoveď