Kosacka - problem so startom

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kosacka - problem so startom

Príspevok od používateľa Pilifo »

TheJester napísal: 09 máj 2024, 22:34 Zdravim. Mám problém s novou kosačkou a konkrétne so štartovaním. Zakúpená bola pred necelým mesiacom, prvé kosenie pred 2 týždňami. Už pri prvom použití po zakúpení sa čiastočne objavoval - nešlo naštartovať na 1. krát, väčšinou tak na 2.-3. pokus. Z toho čo viem, tak by tento model (Riwall 4234 P) nemal mať tieto problémy s naskočením na prvú. Po necelých 2 týždňoch (druhé kosenie) nejde naštartovať vôbec - po celý čas skladovaná v suchom prostredí. Použitý olej a benzín sú podľa odporúčania v návode (rovnako aj objem), zapaľovacia sviečka je ok. Po stlačení balónika karburátora sa naštartuje, avšak veľmi silno a náhle vypustí veľa bieleho dymu a vypne sa. Potom znova neštartuje. Mal niekto obdobnú skúsenosť? Viem to vyreklamovať, ale teda najlepšie by bolo vyriešiť to doma.
Tu je zbytočné niečo vymýšľať. Ak skoro nová kosačka nefunguje tak, ako má, tak najlepšie je ju reklamovať. Nemá zmysel skúšať vymieňať sviečky, filter alebo ju rozoberať, keď je stále v záruke. Akurát takýmito krokmi o tú záruku môžeš prísť...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ako si to prevazal?

ak si otocil krabicu tak si mohol zaliat filter
TheJester
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa TheJester »

Dovezene kurierom.
Dnes som to balil naspat do krabice a vsimol som si pretekanie oleja (foto).
Vyslovene ze otocena "hore kolesami" z mojej strany urcite nebola a hlavne ked uz tam boli benzin a olej. Nejakemu nakloneniu je pri beznom pouzivani asi tazke sa vyhnut...napr. pri vyberani noza ale aj ked kosis strmy svah tak sa nakloni logicky.
Ale ta netesnost pri karburatore mi nepride normalna.
Plus teda som si vsimol viacero tych modrych znaceni fixou, ktovie ci to mohol byt uz nejako testovany/opravovany kus (kupovany ako novy produkt).
Prílohy
20240510_153636~2.jpg
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

starysomar napísal: 10 máj 2024, 8:47 Dobrý spôsob ako zničiť motor.
Urcite nie. Jedine pri velkom mnozstve a pocas chodu motora.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Štartovací sprej je posledná núdzová možnosť. Na tom trvám.
Je to nové, má to štartovať normálne bez potreby šaškovania s nejakým sprejom - na tom trvám tiež.

"Riziko spočívá ve zmíněné extrémní hořlavosti etheru. Když to se sprejem hodně přeženeme a sání opravdu důkladně nasprejujeme „ať to pořádně chytne“, může ve válci nastat tak ohromná exploze, že se poškodí například těsnění pod hlavou. V některých případech pak může ether ze spreje chytnout v sání a třeba i roztrhnout trubici od vzduchového filtru k motoru."
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

starysomar napísal: 10 máj 2024, 19:48Když to se sprejem hodně přeženeme
Presne to som napisal :)
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

TheJester napísal: 10 máj 2024, 17:24 Dovezene kurierom.
Dnes som to balil naspat do krabice a vsimol som si pretekanie oleja (foto).
Vyslovene ze otocena "hore kolesami" z mojej strany urcite nebola a hlavne ked uz tam boli benzin a olej. Nejakemu nakloneniu je pri beznom pouzivani asi tazke sa vyhnut...napr. pri vyberani noza ale aj ked kosis strmy svah tak sa nakloni logicky.
Ale ta netesnost pri karburatore mi nepride normalna.
Plus teda som si vsimol viacero tych modrych znaceni fixou, ktovie ci to mohol byt uz nejako testovany/opravovany kus (kupovany ako novy produkt).
Značenie fixou je bežné - väčšinou sa tak značia skrutky dotiahnuté na predpísaný moment vo výrobe.
Napísať odpoveď