Podvody, scam, pishing, hoaxy
-
Daniel9911
Professional - Príspevky: 1325
Re: Podvody, scam, pishing, hoaxy
Ahojte, treba si dávať pozor toto mi prišlo pred chvíľou, predvoľba Tadžikistan
Dnes na facebooku, po dlhej dobe, celkom presvedcivi phising, vraj promo akcia na marshall bluetoot spiker za 3€ od muziker k 60 rocnemu vyrociu 
na tento: https://www.alza.sk/marshall-stanmore-i ... cB#reviews
Odkaz bol na obchod muziker, co aj bol, no udaje sa vyplnali na nejakej .lai stranke Too good to by true...
Este ked si clovek cital tie komenty pod tym o tych vyhercoch, fotky ako im to prislo domov, ze 3€ plus 7€ postovne, a najstarsi mal 4h, zrejme by sa na konci preklikali az k platbe kartou a nakoniec by to bolo este drahsie nez original suma.

na tento: https://www.alza.sk/marshall-stanmore-i ... cB#reviews
Odkaz bol na obchod muziker, co aj bol, no udaje sa vyplnali na nejakej .lai stranke Too good to by true...
Este ked si clovek cital tie komenty pod tym o tych vyhercoch, fotky ako im to prislo domov, ze 3€ plus 7€ postovne, a najstarsi mal 4h, zrejme by sa na konci preklikali az k platbe kartou a nakoniec by to bolo este drahsie nez original suma.
inac v tomto pripade ma celkom prekvapila sofistikovanost podvodu. na tie komentare o dodani boli pouzite realne, ukradnute svk profily, takze to vyzera naozaj celkom hodnoverne.
Tiez si na to narazil?
Aj ja som na to narazil.
Rovnako ako aj profil že si môžeš za 3€ kúpiť zabudnutú batožinu na letisku.
Snažím sa to nahlasovať a robiť aj osvetu v okolí.
Ale sú naozaj sofistikovaný. Aj s tými komentármi a fotkami.
Rovnako ako aj profil že si môžeš za 3€ kúpiť zabudnutú batožinu na letisku.
Snažím sa to nahlasovať a robiť aj osvetu v okolí.
Ale sú naozaj sofistikovaný. Aj s tými komentármi a fotkami.
asi uz vacsina sluzieb vie lepsie filtrovat spam z novych accountov tak tito scammeri viac pouzivaju ukradnute/hacknute accounty.
ja som sa nad tym pozastavil minule ked som dal novy inzerat na bazos a samozrejme mi hned prisiel mail ze to kupi ale na dobierku cez neviem co no a ten mail mal footer nejakej pani ucitelky zo zakladnej skoly niekde na vychode. mail bol azet ci centrum. takze teta asi mala lahke heslo, objavilo sa v nejakej databaze a takto to vyuzili.
ja som sa nad tym pozastavil minule ked som dal novy inzerat na bazos a samozrejme mi hned prisiel mail ze to kupi ale na dobierku cez neviem co no a ten mail mal footer nejakej pani ucitelky zo zakladnej skoly niekde na vychode. mail bol azet ci centrum. takze teta asi mala lahke heslo, objavilo sa v nejakej databaze a takto to vyuzili.
-
starysomar
Hardcore addict - Príspevky: 6973
Je a bude toho čoraz viac - na viacerých fórach som si všimol, že vo veľkom pribúdajú "automatické" registrácie atd.
Oplatí sa preverovať si obchody ak človek niečo nakupuje, občas vyjde nejaký zoznam, ja pozerávam aj, kde má obchod sídlo, stránky a tak.
https://www.soi.sk/sk/informacie-pre-ve ... bchody.soi
Oplatí sa preverovať si obchody ak človek niečo nakupuje, občas vyjde nejaký zoznam, ja pozerávam aj, kde má obchod sídlo, stránky a tak.
https://www.soi.sk/sk/informacie-pre-ve ... bchody.soi
Je toto zasa nejaký deep fake podvod?
Kanal s nazvom SpaceX [LIVE] alebo @corp-spacex2024btc
Tvari sa to ako live prenos startu Muskovej rakety, na videu je evidentne videť obraz nekorespondujuci s Muskovim hlasom a ten v slucke hovori o tom aby ludia v jedinecnej ponuke posielani bitcoin naskenovanim qr kodu na obrazovke a ten sa im obratom zdvojnasobi
vraj je to jedinecna prilezitost. Kanal ma skoro milion odberatelov.
Kanal s nazvom SpaceX [LIVE] alebo @corp-spacex2024btc
Tvari sa to ako live prenos startu Muskovej rakety, na videu je evidentne videť obraz nekorespondujuci s Muskovim hlasom a ten v slucke hovori o tom aby ludia v jedinecnej ponuke posielani bitcoin naskenovanim qr kodu na obrazovke a ten sa im obratom zdvojnasobi

a co ine by to malo byt?
Ano je to scam nejakych inickych scamerov
https://www.youtube.com/post/UgkxhAOe6K ... ya6JFrbimQ
Len ma zarazilo, ze existuje nejaky kanal, ktory ma skoro milion foloverov a tvari sa ako Muskov ofiko kanal a pritom je to dost skaredy scam, na ktory mohlo naletiet celkom dost ludi...
https://www.youtube.com/post/UgkxhAOe6K ... ya6JFrbimQ
Len ma zarazilo, ze existuje nejaky kanal, ktory ma skoro milion foloverov a tvari sa ako Muskov ofiko kanal a pritom je to dost skaredy scam, na ktory mohlo naletiet celkom dost ludi...
-
*****HERO*****
Guru wannabe - Príspevky: 2444
celkom znama vec, cca pred rokom sa toto iste stalo na youtobovom kanale Linus Tech Tips s 15 mil odberatelmi. niekto zo zamestnancov sa prihlasil niekde kde nemal a corli im session token.
-
starysomar
Chuťovka:
Toto asi nebude stranka packety?
https://packetask.info198.com/847416248
https://packetask.info198.com/847416248
-
starysomar
Možno nie. Možno nejaký hack. Prípadne chyba - mohol si nejaký programátor dačo testovať..
Časť odkazov smeruje na "pravú" Packetu. Niektoré sú nefunkčné. Vrátia:
Ups, táto dodávka, eh teda stránka, asi musela do servisu...
Časť odkazov smeruje na "pravú" Packetu. Niektoré sú nefunkčné. Vrátia:
Ups, táto dodávka, eh teda stránka, asi musela do servisu...
Uplne jasny phishing
-
starysomar
Aha - az v mobile som zistil...v PC mam zrejme lepsie zabezpecenie.
Troy Hunt: Telegram Combolists and 361M Email Addresses
Dnes mi prisiel email z ';--have i been pwned? ohladom Telegramu a uniku dat, zrejme ide o velky unik az 361 milionov uctov.
Odporucam si zmenit hesla, aj v inych uctoch, kde pouzivate rovnake heslo.
Kazdopadne, som si na 100% isty, ze na Telegrame som si nikdy nevytvaral ucet, dokonca som si este overoval, ci nemam v Thunderbird-e nic od Telegramu a jediny email je ten od have i been pwned.
Viem, ze na niektorych strankach je mozne si vytvorit ucet s neoverenym emailom, aj mne uz takto prisli overovacie kody, potvrdzovacie odkazy a newslettre, ale ze je to mozne aj na Telegrame, to je celkom prekvapujuce, ako teda Telegram overuje uzivatela, cez sms, alebo inak?
Vela nasich politikov pouziva Telegram, takze ich udaje, vratane hesiel, by mohli byt dohladatelne, ked si nestihnu zmenit hesla, to moze byt tiez zaujimave, aj ked neviem, ci ten zoznam je verejny, alebo nie.
Dnes mi prisiel email z ';--have i been pwned? ohladom Telegramu a uniku dat, zrejme ide o velky unik az 361 milionov uctov.
Odporucam si zmenit hesla, aj v inych uctoch, kde pouzivate rovnake heslo.
Kazdopadne, som si na 100% isty, ze na Telegrame som si nikdy nevytvaral ucet, dokonca som si este overoval, ci nemam v Thunderbird-e nic od Telegramu a jediny email je ten od have i been pwned.
Viem, ze na niektorych strankach je mozne si vytvorit ucet s neoverenym emailom, aj mne uz takto prisli overovacie kody, potvrdzovacie odkazy a newslettre, ale ze je to mozne aj na Telegrame, to je celkom prekvapujuce, ako teda Telegram overuje uzivatela, cez sms, alebo inak?
Vela nasich politikov pouziva Telegram, takze ich udaje, vratane hesiel, by mohli byt dohladatelne, ked si nestihnu zmenit hesla, to moze byt tiez zaujimave, aj ked neviem, ci ten zoznam je verejny, alebo nie.
-
starysomar
Tiež nemám a nikdy som nemal Telegram a tiež mi overenie hlási Pwned.