Predlzujem net aj TV a mozem si vziat zariadenie. A toto su finalisti.
Mam Galaxy s9 a som 5 rokov maximalne spokojny. Ten telefon aj po takom case ide uplne bez problemov.
Preto rozmyslam nad S24 ale 256GB mi je malo. S24+ tam sa doplaca 400e a splatka je vacsia.
Vyhoda Xiaomi 14 je ze ma 512GB pamat a je k tomu tablet, takze mam 2 zariadenia
Xiaomi ma odradza z niekolkych dovodov.
1, Vraj ma problem s prehrievanim. Nehram hry a ked si nieco zapnem tak len nieco nenarocne. Skor sa bojim ze sa bude prehrievat napr. pri dlhsom pozerani videi alebo dlhsom pouzivani GPS. Vraj to prehrievanie je dost vysoke a v niektorych pripadoch dosahuje skoro 50 stupnov. Nechcem aby mi telefon vybuchol rukach

2, HyperOS. Prechod na iny system mi nevadi. Ale Xiaomi je znamy svojimi aktualizaciami kde 1 chybu opravia a 2 vyrobia. Tak snad HyperOS je na tom lepsie ako MIUI
3, Fotoaparat. Ma vraj problem so zahmlievanim.
Na prvy pohlad sa zda ze Xiaomi ma len nevyhody a nieje nad cim premyslat, ale ta nedostatkova pamat pri S24 je dost obmedzujuca. Inak na Samsungu nepouzivam nic specialne ako DEX a podobne.
Rad by som si vypocul nejaky nezaujaty nazor najlepsie od niekoho kto uz nejaky cas pouziva Xiaomi 14, kedze od Samsungu clovek vie co cakat, ale Xiaomi je otaznik pre mna. Pozrel som snad vsetky SK/CZ recenzie aj zahranicne a vsetci ho vychvaluju do nebies az na tie 3 nevyhody.