Kúpa TV
-
Ryan Giggs
VIP - Príspevky: 11533
Re: Kúpa TV
Ako som pisal vyššie, robi to každy TV. Ale neda sa to nazvať zlepšenim kvality, to su len marketingove kecy.
Aký je prosím vás rozdiel medzi Google TV a Android TV?
Uvažujem o týchto troch, príp. aký je rozdiel medzi nimi (okrem toho, že posledný má väčšiu uhlopriečku):
TCL 43C644
TCL 43C645
TCL 55C725
Uvažujem o týchto troch, príp. aký je rozdiel medzi nimi (okrem toho, že posledný má väčšiu uhlopriečku):
TCL 43C644
TCL 43C645
TCL 55C725
Google TV je po novom nazývané Android TV (starý názov).
-
Ryan Giggs
644 a 645 je to iste, rozdiel je dizajn. Su to modely 2023. 725 je model 2021.curta napísal: ↑24 máj 2024, 13:07 Aký je prosím vás rozdiel medzi Google TV a Android TV?
TCL 43C644
TCL 43C645
TCL 55C725
Dík obom. Je to pre otca, a ten sa ešte pýtal svojho technika a že TCL televízory majú ťažšie ovládanie pre starších ľudí, tak sa rozhoduje či lepší obraz a ťažšie ovládanie alebo nejaký LG, Samsung s jednoduchším ovládaním.
-
starysomar
Hardcore addict - Príspevky: 7103
Svokra má 90 rokov. Pred rokom a čosi sme jej kúpili 43" TCL 43C635.
Nemá s ním žiadny problém.
Nemá s ním žiadny problém.
-
Ryan Giggs
Nema o nic tazsie ovladanie ako ktorykolvek iny TV s androidom.
-
K-u-b-i-a-k
Addict - Príspevky: 3331
tak samsung tv 55cu7172 ktorú som kúpil ma strašne tmavý obraz. chýba mi viac jasu. čo lepšie by som vedel zohnať okolo 500-600€? rozmýšlam že túto samsung niekomu predám
vrátit do 14 dní už nemôžem.
-
Ryan Giggs
Teraz maju v nay akciu na Hisense 55E7KQ PRO, resp. aj 65". To mas uz 100 Hz a to je obrazovo o triedu inde.
Pozor, verzia PRO, lebo existuje aj to iste bez PRO.
https://www.nay.sk/hisense-65e7kq-pro
Pozor, verzia PRO, lebo existuje aj to iste bez PRO.
https://www.nay.sk/hisense-65e7kq-pro
-
K-u-b-i-a-k
vyzerá dobre. chcem totiž dokúpiť na svoj okamžitú výmenu. s tým, že ak mi ho vymenia len za nový kus tak odstúpim od zmluvy. to by som ten hisense vzal z nay
ale ak to nevyšpekulujem, viem niečo zaujímavé kúpiť z alzy?
To vyzera dobre... Serie ma len ta VIDAA. Kamosovi sme kupovali hisense s tym OS a polku veci z disku nevie prehrat, nevie stiahnut VLC ani ziaden player co mu to prehra.
-
Ryan Giggs
To iste. Alza ma garanciu ceny, tak vies nieco vyhandlovat.K-u-b-i-a-k napísal: ↑31 máj 2024, 9:17 vyzerá dobre. chcem totiž dokúpiť na svoj okamžitú výmenu. s tým, že ak mi ho vymenia len za nový kus tak odstúpim od zmluvy. to by som ten hisense vzal z nayale ak to nevyšpekulujem, viem niečo zaujímavé kúpiť z alzy?
-
K-u-b-i-a-k
na ten hisense mi nevedeli urobiť cenu. ale nevadí. ja som s tým samsungom spokojný, ale fakt mi príde strašne tmavá. niektoré nastavenia som musel vytiahnuť na max a ešte by to chcelo viac jasu. ta hisense je na tom lepšie? pokukoval som aj po tcl c645 za 430€. ktorá je lepšia? poprípade je ešte nejaký adept v tej cene?
-
Ryan Giggs
Ten Hisense ma 100 Hz panel. To je ina liga oproti ostatnym spominanym. Ten mozes porovnavat len so 100 Hz modelmi. Ale tam uz je to za viac penazi, vdaka tej akcii v nay to vlastne aktualne nema konkurenta. C745/C743 od TCL ide za viac. 100 hz od Samsungu ci ine "znackove" modely ani nespominam, tam sme na 1000€ ak sa bavime o 65".
Neviem zeby mal ten Samsung nejako nizky jas. Nemas tam zapnute nejake eko nezmysly?
Neviem zeby mal ten Samsung nejako nizky jas. Nemas tam zapnute nejake eko nezmysly?
-
K-u-b-i-a-k
všetko eko vypnuté. jas, kontrast na max. musel som pridať aj detaily tieňov na 5 (max) a bt.1886 na 3 (max) aby to bolo ok. kontrast a motion hluposti mám vypnuté. zdroj obrazu mi box s a xbox one s. režim štandart. čo sa týka kazivosti, hisense je na tom ako? čítam na reddite samí hate. osobne som mal tebou odporúčaný b7500 a nebol problém. strelil som ho ešte po 4 rokoch. a prešiel na tenro nový tv len kvôli veľkosti.
-
Ryan Giggs
Poruchovost sa napriec znackami velmi nelisi. Ak ideme po absolutnych cislach tak vedie Samsung a LG. Ale, tych sa aj najviac preda, tak je to logicke. Percentualne na pocet predanych kusov je to +/- vsetko narovnako. Na nejaku "znackovost" sa uz hrat neda, je to vec konkretneho kusu na aky narazis.
Ono je to aj o tom, ze v urcity cas vychadza vyhodne nejaky model, tak sa masovo v ramci nejakej skupiny nakupi (napr. diskutujuci na nejakom specializovanom fore). Je okolo toho velke halo. No a potom ak sa naraz kupi nejake vacsie mnozstvo, tak je zakonite ze tam vyskoci aj viac kazovych kusov. Potom to moze vyzniet tak, ze je to poruchove, lebo sa to nakopi v tej "bubline". Realne to ale z priemeru zvacsa nevybocuje.
Raz za cas sa moze vyskytnut nejaky model, (resp. suciastka v ramci znacky), kde sa vyskytne nejaka systemova(vyrobna) chyba. Ako napr. u aut ked maju zvolavacky na nejaku konkretnu opravu.
Pred casom mal napr. Philips problem s tym, ze tam odchadzali konektory hdmi, Samsung mal jeden rok problemy s podsvietenim, Sony s LAN konektormi atd. Ale to je skor obcasna zalezitost, ktoru vyrobcovia promptne odstranuju.
Ono je to aj o tom, ze v urcity cas vychadza vyhodne nejaky model, tak sa masovo v ramci nejakej skupiny nakupi (napr. diskutujuci na nejakom specializovanom fore). Je okolo toho velke halo. No a potom ak sa naraz kupi nejake vacsie mnozstvo, tak je zakonite ze tam vyskoci aj viac kazovych kusov. Potom to moze vyzniet tak, ze je to poruchove, lebo sa to nakopi v tej "bubline". Realne to ale z priemeru zvacsa nevybocuje.
Raz za cas sa moze vyskytnut nejaky model, (resp. suciastka v ramci znacky), kde sa vyskytne nejaka systemova(vyrobna) chyba. Ako napr. u aut ked maju zvolavacky na nejaku konkretnu opravu.
Pred casom mal napr. Philips problem s tym, ze tam odchadzali konektory hdmi, Samsung mal jeden rok problemy s podsvietenim, Sony s LAN konektormi atd. Ale to je skor obcasna zalezitost, ktoru vyrobcovia promptne odstranuju.
-
K-u-b-i-a-k
takže suma sumárum odporúčaš hisense. dam na tvoju radu ako pred 4 rokmi
dík za zhrnutie ,vážim si to.
Aký je rozdiel medzi Hisense 55E7KQ pro a NQ pro ? Hľadám niečo tak do 1k a bol som doteraz s Hisense celkom spokojný. Ale možno niečo je lepšie v tej hladine len ja sa v tom nevyznám a nerozumiem všetkým parametrom. Primárne chcem aby to malo dobrý zvuk, vhodné na hranie s PS5 a streamovacie platformy. Dikes 

-
Ryan Giggs
K je model 2023, N 2024.
Známa si vyberá nový televízor do bytu a rozhoduje sa medzi dvomi modelmi od LG. Ide konkrétne o LG 65NANO81 https://www.alza.sk/65-lg-65nano81-d12323423.htm
a LG 65QNED813 https://www.alza.sk/65-lg-65qned813-d7719687.htm
Iný ako LG veľmi nechce a bude to mať na klasické používanie čiže pozeranie telky, youtube a netflix. Ktorý z týchto dvoch? Alebo niečo iné v cene cca 750€?
a LG 65QNED813 https://www.alza.sk/65-lg-65qned813-d7719687.htm
Iný ako LG veľmi nechce a bude to mať na klasické používanie čiže pozeranie telky, youtube a netflix. Ktorý z týchto dvoch? Alebo niečo iné v cene cca 750€?