Životné prostredie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Životné prostredie

Príspevok od používateľa Dreamer »

Vseobecna tema k zivotnemu prostrediu.

Životné prostredie - Wikipédia
Greenpeace Slovensko

Podobne temy:

Globalne oteplovanie - www.hojko.com
Planovane zastaravanie - www.hojko.com
Triedite odpad? - www.hojko.com
Voda - www.hojko.com
Zálohovanie PET fliaš a plechoviek - www.hojko.com

Teraz k aktualnej teme, vznikol novy pojem "greenwashing".

Znečisťovanie aj greenwashing. Spoločnosti sa aj v roku 2021 správali k životnému prostrediu neekologicky | Aktuality.sk

"Veľké množstvo medzinárodných spoločností a známych značiek sa v súčasnosti snaží viesť svoju výrobu a produkovať výrobky ekologickým a udržateľným spôsobom. Stále sa však nájde dosť takých, ktorým ekologický prístup veľa nehovorí, prípadne chcú iba ako „zelená“ spoločnosť vyzerať pred spotrebiteľom, čím sa dopúšťajú takzvaného greenwashingu."
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Životné prostredie

Príspevok od používateľa beardie »

co ty a jadrove elektrarne?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Nemam jednoznacny nazor, ale skor by som chcel riesit nieco ine.

Vo svete sa vyrobi strasne vela zbytocnej energie a tovaru, tiez sa vyhodi vela potravin, elektroniky, plastu a ineho odpadu.

Najekologickejsia energia je ta, ktora sa nevyrobi.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Na diskusnom fóre kde sa klanaju diskuteri strane priam božstvo SAS téma o životnom prostredí? Veď váš guru Sulík povedal "no a čo že sa ladovce topia, ladovce sa topia zamrznú znova"

daný výrok v 16:30 čase

Téma uzavretá :lock: :lock:
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ty si tu uz tolko tem uzavrel, napriklad o covide, ze dakujem pekne.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Aj nam po kupe nehnutelnosti a prehlaseni plynu na noveho odberatela (nas) okrem regulernej zmluvy dali na podpis aj zmluvu na Uhlikovu stopku. Pekne sme podpisali len zmluvu na odber plynu, a Uhlikovu stopku sme hodili do kosa. Ale verim, ze kopa ludi ani necita co podpisuje a potom sa nestacia cudovat.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Mne pred časom skúšala vlastná firma nanútiť platiť na/za "zelenú elektrinu" o dve eurá mesačne viac - mám dve eurá navyše no tvrdo som to odmietol - aj preto, že viem, ako na solárnu elektrinu (v súvislostiach) doplácame. Nie, nie som proti no podmienky boli nastavené pre zbohatnutie niektorých.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ja len taká poznámka mimo. Že 20 rokov sme všetci platili "uholnú daň". Pretože sme sa všetci nedobrovoľne skladali na ťažbu uhlia v našich baniach, ktoré už pred rokom 2000 boli nerentabilné (ťažba bola drahšia ako cena uhlia). Napriek tomu tento štát ďalej pokračoval v ťažbe, lebo baníci budú bez práce. To že ťažba uhlia je vysoko riziková a baníci končia v 50ke ako ŤZP sa neriešilo, veď načo. SMERáci si ten keš balili do alobalu a dávali "našim ľuďom", čo nie sú len keci, ale reálne polícia riešila také prípady, ktoré skončili ako "skutok sa nestal", keďže políciu ovládal Bodor, ako napr. keď si jeden podnikateľ zo SMERu zabudol batoh s kešom na benzínke. V podstate sme všetci platili za ten najväčší sajrajt, ktorý v energetike existuje a ešte aj to dokázali SMERáci uje*ať...

Takže platiť navyše za solárnu energiu sa mi nezdá zlé. Ovšem ak by nedostávali eurofondy a rôzne daňové úlavy/dotácie na tento typ energie.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

k uhlikovej stopke... asi 2-3 tyzdne dozadu mi vola teta (telefon to cislo rovno oznacil za suspicious) ze je zo SPP a chce mi ponuknut tento vinikajuci produkt. budem platit mesacne 5 eur, zaviazem sa na 3 roky a oni mi za to budu posielat "navrhy na usetrenie vypracovane na mieru timom odbornikov"... a teda vysadia 6 stromov za rok vdaka mne.
ked som sa jej pytal ci mi povie detailnejsie co to budu za navrhy tak len znova zopakovala sales pitch a pridala ze "spp je statny podnik a preto mi ani nemozu ponuknut nieco co by nebolo pre mna vyhodne"...
ked som chcel nejaky priklad, ukazku alebo nieco podobne ze teda si myslim ze ak sa mam k niecomu zaviazat na 3 roky tak by som aspon chcel vediet k comu presne, tak ma zrusila ze to je plateny produkt a nic mi nedaju/neukazu bez zaplatenia...

no a ked som googlil ze co vlastne je ta uhlikova stopka tak som si povedal ze som este dobre skoncil ze niektorych strasili ze ked to nepodpisu tak nebudu dostavat plyn a podobne.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Místo žhavého pekla globálního otepleni možná přijde mrazivé sevření nové doby ledové – VTM.cz

- Golfský proud se může zastavit už v roce 2025
- Když k tomu došlo naposledy, znamenalo to pro Evropu pokles teploty až o 10 °C
- Pro obyvatele evropského kontinentu by to mělo nedozírné následky

Vědce šokují extrémní jevy v Antarktidě. V konečném důsledku mohou ovlivnit celou planetu – VTM.cz
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Viac podobnych videi, kde su aj anomalie podla krajin, je mozne tam najst Slovensko, narast emisii CO2, anomalie povrchu oceanov a pod.:

https://www.flickr.com/photos/150411108@N06

...

Zakázali jsme plastová brčka. A nahradili je za něco, co také škodí. Jen jinak – VTM.cz
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Nedavno odvysielany dokument, dostupny v archive RTVS: Fantómy ropy.
Vedci vo Francúzsku, Nemecku, Británii i Spojených štátoch sa pustili do vyhľadávania opustených ropných a plynových vrtov - po celom svete - o ktoré už priemysel nemá záujem, ktoré však zaťažujú a ohrozujú životné prostredie. Ich odhalenia sú desivé. Tých opustených vrtov je na našej planéte od 20 do 30 miliónov! Úniky ropy sú pre prírodu zničujúce. Vydajte sa na cestu za troskami energetického priemyslu a ich dôsledkami pre našu stále ešte modrú i zelenú planétu....
Penguin
Star
Star

Príspevok od používateľa Penguin »

Napísať odpoveď