Energeticke napoje
Re: Energeticke napoje
gogo956 - suhlasim, tiez nepijem energy kazdy den a pijem len jeden, 250ml, z rovnakeho dovodu, kavy preto nepijem vobec, potom by prestala ucinkovat a stala by sa len zavislostou a nevyhnutnostou a ak by som potreboval, tak by som musel vypit dve. Taktiez keby som vypil len 1 energy vecer, tak tiez zaspim asi az nadranom.
samozrejme.. nebavime sa o uzivateloch fora hojko.com tu je predsa kadzy intelektual+atlet. taky anticky sen s energetickym vydajom 2 beznych smrtelnikov. bavime sa o zvysku polupacie, ktora sedi na riti a srotuje energetaky, ktore su proste sexi (osviezia telo, ducha, s cenou okolo 1€ a hlavne bez namahy)
.
ako som pisal vyssie, energetaky su jedna z najrychlejsie rastucich kategorii na trhu v europe. nie preto, ze by sme tu mali vyiac sportujucich/manualne pracujucich ludi ale preto, ze ponukaju jednoduche riesenie. a clovek ma rad jednoduche riesenia..
.
ako som pisal vyssie, energetaky su jedna z najrychlejsie rastucich kategorii na trhu v europe. nie preto, ze by sme tu mali vyiac sportujucich/manualne pracujucich ludi ale preto, ze ponukaju jednoduche riesenie. a clovek ma rad jednoduche riesenia..
nikdy som nevypil viac ako 500ml jeden monster. Bavil som sa otom aj z kardiológom energetáky sa nemozu porovnávať z kávou ci sa to niekomu páci alebo nie v energetákoch je proste kopu cukru. Niekto pije kávu bez cukru uz to je rozdiel.Dreamer napísal:kompi - myslim ze na vsetkych, alebo vacsine, je varovanie ze sa neodporuca detom, tehotnym a ludom ktori maju problemy so srdcom. Tiez tak ako pri kave je normalne ze je nutne pit aj vodu, nepil si to rano bez vody a este nalacno? Taktiez, nepil si viac ako pol litra, co je odporucena denna davka?
Mnoho ludi vypije aj liter za den, co je dvojnasobna odporucana davka, prip. poznam ludi ktori piju aj 5 a viac kav denne a problemy nemaju, takze si myslim, ze energy pri doporucenej davke 250-500 ml pre zdravych dospelych ludi skodlivy nie je. Otazkou je dlhodobe a pravidelne pitie, ale potom skodi aj kava, ktoru pije vacsina ludi.
kompi - no a co ked tam je cukor? to je nejaky jed alebo?
nie preboha ale tiez to vplýva na vyšši tlak energetáky maju aj taurín ktorý káva nema chcel som len poukazať na neporovnateľnosť napojov
Tak teraz iny priklad, v niektorych energetakoch nie je taurin ani cukor a do kavy si niekto moze dat viac cukru ako je v tych najsladsich energetakoch a uz je asi zbytocne spominat ze niekto moze vypit 1-2 energetaky a niekto 7 kav, tak co, stale si myslis ze sa nedaju porovnavat?
To bol extrem, ale tak ako si do kavy moze dat kazdy to co chce a ako niekto spominal, moze byt otazne aj to prazenie, tak si moze kazdy vybrat energetak kde je viac ci menej cukru, alebo ziadny, alebo bez Taurinu, myslim ze su aj bez kofeinu, alebo minimalne s nizsim obsahom kofeinu.
//autoeditácia príspevku (23 Jún 2015, 16:54)
Stale mi unika, co konkretne je na energetakoch to skodlive, ci nebezpecne?
To bol extrem, ale tak ako si do kavy moze dat kazdy to co chce a ako niekto spominal, moze byt otazne aj to prazenie, tak si moze kazdy vybrat energetak kde je viac ci menej cukru, alebo ziadny, alebo bez Taurinu, myslim ze su aj bez kofeinu, alebo minimalne s nizsim obsahom kofeinu.
//autoeditácia príspevku (23 Jún 2015, 16:54)
Ako inak vplyva na krvny tlak kofein ci cukor, ked v oboch pripadoch si moze kazdy vybrat, kolko toho tam bude? Vlastne kava je ovela nebezpecnejsia, lebo do energetaku si nikto nesype kofein ci cukor, ale v pripade kavy je ovela jednoduchsie si spravit silnu a dat tam vela cukru - a clovek si povie, ved je to len jedna kava.kompi napísal:nie preboha ale tiez to vplýva na vyšši tlak energetáky maju aj taurín ktorý káva nema chcel som len poukazať na neporovnateľnosť napojov
Stale mi unika, co konkretne je na energetakoch to skodlive, ci nebezpecne?
Tak je to syntetická sračka robená na to, aby si bol načipovanýDreamer napísal: Stale mi unika, co konkretne je na energetakoch to skodlive, ci nebezpecne?

Btw teraz je tu taký súboj energeťák vs. káva. Káva ani neni top vec zo stimulantov. Čaj nakopne človeka podstatne viac, teda mňa subjektívne určite... A je aj vedecky dokázané, že uvoľňovanie kofeínu do tela z čaju je postupné, kdežto z kávy dosiahneš po chvíľke high a potom bum dole na nulu.
Dik za konkretizovanie tej skodlivej latky.bindo011 napísal:"Dreamer: Stale mi unika, co konkretne je na energetakoch to skodlive, ci nebezpecne?"
Tak je to syntetická sračka robená na to, aby si bol načipovaný. A nič z plechovky nemôže byť zdraviu prospešné...
Ludia sa boja neprirodnych veci, kedze niektore Ecka mozu byt rizokove, vlastne sa na 100% nepotvrdilo nic, inak by ich uz zakazali, no stovky Ecok su uplne neskodne, ale to bezni ludia nezistuju, ani ja, navyse Ecka uz maju aj alternativny nazov, takze je tazke zistit kde su a kde nie a ktore su tie skodlive.
Potom sa prezeru "zdraveho" jedla plneho tuku, poriadne osolia, alebo si daju "zdravu" polievku do ktorej pridaju (len na chut) bujon ci vegetu plnu Ecok. Navyse Ecka su uplne vsade, aj tam kde by ste to vobec necakali.
Sorry za miernu OT.
uz som len cakal kedy niekto vytiahne TAURIN- kto to vlastne vytvoril ten mýtus ze je skodlivy?
90percent ludi ani netusi co to vlastne je-urcite nejaky JED ktory tam pridavaju zly zly vyrobcovia energy napojov aby ovladli svet
Taurin je prirodzena aminokyselina ktora sa vyskytuje bezne v niektorych potravinach a v malom mnozstve je prospesna a zdrava, uzivaju ju napr aj sportovci na rychlejsiu regeneraciu. Ja osobne energetak bez Taurinu nepijem, vzdy si pozriem zlozenie, s nim to slape lepsie.
A k teoriam typu "energetak je s cukrom takze viacej zvysuje krvny tlak"- tak to naozaj uz nemam slov.
Uz len cakam posledny zdroj zabavy, ked niekto zacne s tym ze light energetaky su velmi nezdrave lebo su s umelymi sladidlami ktore su urcite sami jed.
90percent ludi ani netusi co to vlastne je-urcite nejaky JED ktory tam pridavaju zly zly vyrobcovia energy napojov aby ovladli svet

Taurin je prirodzena aminokyselina ktora sa vyskytuje bezne v niektorych potravinach a v malom mnozstve je prospesna a zdrava, uzivaju ju napr aj sportovci na rychlejsiu regeneraciu. Ja osobne energetak bez Taurinu nepijem, vzdy si pozriem zlozenie, s nim to slape lepsie.
A k teoriam typu "energetak je s cukrom takze viacej zvysuje krvny tlak"- tak to naozaj uz nemam slov.
Uz len cakam posledny zdroj zabavy, ked niekto zacne s tym ze light energetaky su velmi nezdrave lebo su s umelymi sladidlami ktore su urcite sami jed.
Tak aby sme uz nesli vazne prilis OT, tak tu je tema k umelemu sladidlu aspartam a odkaz vyssie tiez spomina nejaku skodlivost umelych sladidiel, ale tam to spomenuli len okrajovo, vraj v inej casti to rozoberali viac, ale riesit vazne v tejto teme:
aspartam-v-doplnkoch-vyzivy-protein-t177468.html
aspartam-v-doplnkoch-vyzivy-protein-t177468.html
-
starysomar
Hardcore addict - Príspevky: 7077
Niečo na tom bude - kamarát si takými uhnal s vysokou pravdepodobnosťou infarkt - jazdil pracovne dlhé trasy a aby vydržal, lial sa žbrndami.
Mladý kolega zas pravdepodobne z nich (3-5 denne) hodne pribral.
Obaja sa tomu už vyhýbajú.
Mladý kolega zas pravdepodobne z nich (3-5 denne) hodne pribral.
Obaja sa tomu už vyhýbajú.
Napoje s obsahom kofeinu je lepsie vôbec nepit. A ked už niekto ich chce uzivat dlhodobo, tak potom cyklovať. Tj v niektore dni vôbec neuzivat aby si telo od toho oddychlo.
-
taki7
Medium Professional - Príspevky: 1283
Včera som vypil 2 plechovky (2X 0,5 litra) energy s nejakým odstupom a potom ma sem-tam pichlo pri srdci, je to normálne? Vďaka.
Bol to Monster mango a Tiger kaktus.
Dnes je to už v pohode.
Bol to Monster mango a Tiger kaktus.
Dnes je to už v pohode.
-
starysomar
Hardcore addict - Príspevky: 7077
Nepi to. Vôbec. A bude to v pohode.
Taki7
Je to individualne. Su ludia ktori nemaju problem ani s vysokym prijmom kofeinu ale su ludia ktorym to moze sposobit zdravotne problemy. Ja nepijem energetaky vôbec ale v minulosti som si sem tam trochu daval.
Je to individualne. Su ludia ktori nemaju problem ani s vysokym prijmom kofeinu ale su ludia ktorym to moze sposobit zdravotne problemy. Ja nepijem energetaky vôbec ale v minulosti som si sem tam trochu daval.
Kaktus má predsa pichliače. 

-
*****HERO*****
Guru wannabe - Príspevky: 2444
a tiger zasa trochu skrabka
ja mam zas z kofeinu take svalove tiky na nohach, je to vidno aj okom, akokeby tie svaly bublali

ja mam zas z kofeinu take svalove tiky na nohach, je to vidno aj okom, akokeby tie svaly bublali
Monster ma vyrazne viac kofeinu a cukru. Jemu by som sa vyhol oblukom.
Zdroj? Hladal som a Monter, Semtex, Red Bull, vsetky maju kofein 32 mg/100 ml / 0,03%.
Odporucena denna davka je casto udavana max. 500ml.
Viac kofeinu je asi v Prime energy, asi 2x viac na 100ml a su tam aj ine problemove latky:
Nový energetický nápoj škodí deťom. Je v ňom veľké množstvo kofeínu aj draslíka | TVNOVINY.sk