Praca / Nezamestnanost / Prepustanie ...
Re: Praca / Nezamestnanost / Prepustanie ...
tak ale urcite lepsie ako mat 3k na paske a 2k na ucte...
vo vacsine statov zapadnej europy majju vyrazne vyssie zdanenie prijmov ako na Svk. Finsko ma v najvyssej sadzbe cca 57percent.
17 Countries with the Highest Tax Rates in The World in 2023
https://nomadcapitalist.com/finance/cou ... ates-2022/
17 Countries with the Highest Tax Rates in The World in 2023
https://nomadcapitalist.com/finance/cou ... ates-2022/
To konkretne bol SAP konzultant - my sme takeho mali vo firme ako externistu a fakturoval si stovecku za mh takze v tychto spickovych poziciach sa da zarobit aj tu.
Ale zase v takom Berline ked chces byvat v podnajme v dvojizbaku tak uz len to samo o sebe je 2k+. Auta su tam prisne spoplatnovane, najmä spalovacie, energie su brutus (v klude rataj x3 proti SK) - phm tiez a mnoho ineho. Vo finale by som porovnaval asi zivotnu uroven pri rovnakej kvalifikacii - zaujimalo by ma ci je to az tak lepsie ze sa oplati sa odstahovat. To bude asi ale velmi individualne.
riesil som teraz nejake ponuky v DE a BE a tie dane, to je humus
z 8k v hrubom by to bolo nieco cez 4,5k v cistom + nejake bonusy a davky, ale teda hodne slabe a viacmenej nebol dovod ist dalej na zapad, ked mam teraz +- to iste, a to by som este musel platit hypo doma + najom tam
z 8k v hrubom by to bolo nieco cez 4,5k v cistom + nejake bonusy a davky, ale teda hodne slabe a viacmenej nebol dovod ist dalej na zapad, ked mam teraz +- to iste, a to by som este musel platit hypo doma + najom tam
kde by bolo komu lepsie, to je prisne individualne. Uplne ina situacia je ked je clovek napr singel, alebo ked uz ma tu trvalu partnerku ktora nemusi byt naklonena stahovaniu do zahranicia, a zase ine ked uz je rodina s detmi. Dalej ci sa nemusi starat o niekoho tu, napr starnucich rodicov, ci ine zavazky.
4.5k v cistom ako projektovy manazer? To hadam na zivnostbeardie napísal: 15 nov 2023, 11:54 riesil som teraz nejake ponuky v DE a BE a tie dane, to je humus
z 8k v hrubom by to bolo nieco cez 4,5k v cistom + nejake bonusy a davky, ale teda hodne slabe a viacmenej nebol dovod ist dalej na zapad, ked mam teraz +- to iste
Inac ja si zacinam vsimat uz dlhsie, ze white collar jobs uz na zapade nie su take zaujimave z hladiska penazi. Je tam pretlak kvalitnych ludi z celeho sveta a niekedy je lepsie byt velkou rybou v malom rybniku.
Druha vec je ale celkova kvalita zivota, ta je na zapade stale vyssia, nie je vsetko len o peniazoch. Kym clovek nema problem, tak sa tu da prezit pekny zivot, ale akonahle pride problem, pri ktorom rieseni ma asistovat stat(zdravotne problemy, vymahanie prava, dieta s diagnozou) , tak clovek rychlo pochopi kde zije.
Pozeral som na moju pasku a cista vzda je necelych 54% z celkovej ceny prace (superhruba mzda). Cize sme na tom horsie nez nemci. Nezdane benefity tam nepocitam.beardie napísal: 15 nov 2023, 11:54z 8k v hrubom by to bolo nieco cez 4,5k v cistom + nejake bonusy a davky, ale teda hodne slabe a viacmenej nebol dovod ist dalej na zapad, ked mam teraz +- to iste, a to by som este musel platit hypo doma + najom tam
Doteraz som si myslel ze je beardie IT-čkar a nie projektový manažer. Jo celkom sa zhodujem s nazorom M142.
"(zdravotne problemy, vymahanie prava, dieta s diagnozou)" - akurát ze ak sa niečo takéto deje, europske súdy existujú alebo tlačiť cez media na tieto situácie.
"(zdravotne problemy, vymahanie prava, dieta s diagnozou)" - akurát ze ak sa niečo takéto deje, europske súdy existujú alebo tlačiť cez media na tieto situácie.
ja som IT projektak 
lenze pre ludia potrebuju zit v systeme, ktory funguje. a nie sa domahat aby nieco fungovalo ako ma cez media a europsky sud. to je cloveku na hovno, ze mu sud odklepne odskodnenie za nedostatocnu liecbu, ked roky trpi alebo za porusenie prav koli ktorym strati roky zivota na sudnych tahaniciach.Blastbit napísal: 16 nov 2023, 21:10 "(zdravotne problemy, vymahanie prava, dieta s diagnozou)" - akurát ze ak sa niečo takéto deje, europske súdy existujú alebo tlačiť cez media na tieto situácie.
Ked ludia dokážu ísť do ulíc pri hokeji, alebo ked sa spáchala vražda novinára a snúbenice, majú ísť do ulíc aj v tomto.M142 napísal: 17 nov 2023, 13:43 lenze pre ludia potrebuju zit v systeme, ktory funguje. a nie sa domahat aby nieco fungovalo ako ma cez media a europsky sud. to je cloveku na hovno, ze mu sud odklepne odskodnenie za nedostatocnu liecbu, ked roky trpi alebo za porusenie prav koli ktorym strati roky zivota na sudnych tahaniciach.
Ved aj tie vyspelé krajiny vnútorne tiež museli bojovať o niečo spravodlivé, aby sa mali lepšie. Obyvatelia išli do ulíc, tlačili, dosiahli výsledok.
vsak ja nevravim, ze nie. len som pisal, ze motivacia odist na zapad nemusi byt len o financiach, ale aj o celkovej vyssej kvalite zivota a statnych sluzieb.
Tú vyššiu kvalitu života si vybojovali, nestačí len štrngať ako v 1989. Moja prvá demonštrácia bola v 17 tich proti náckom z LSNS = odpor.
alebo o aj o tom, dat svojim detom šandu vyrastat v state kde je viacej moznosti a perspektiva lepsej buducnostiM142 napísal: 17 nov 2023, 20:10 vsak ja nevravim, ze nie. len som pisal, ze motivacia odist na zapad nemusi byt len o financiach, ale aj o celkovej vyssej kvalite zivota a statnych sluzieb.
Toto je pán podnikateľ.
Nebavilo by ma robiť veci, ktoré robia ľudí závislými. Nemohol by som mať napríklad stávkovú kanceláriu alebo nebodaj verejný dom.
https://www.postoj.sk/160319/zistil-som ... omny-zivotKeď poviem „dobrý produkt“, znamená to, že zákazníkovi splní jeho očakávania, neprivádza ho k závislostiam a má byť za spravodlivú cenu. Sú produkty, ktoré sú podľa mojich kritérií veľmi jednoduché, no na to sa nabalí bombastický marketing a predávajú sa za cenu, ktorá nie je spravodlivá. Nie je adekvátna obsahu, ale pocitu, s ktorým ho ľudia kupujú, trebárs preto, že sa chcú podobať na nejakú hviezdu.
Zákazník má voľbu, nemusí to kúpiť, ale keďže je ovplyvnený rôznymi aktivitami okolo toho, kúpi produkt, ktorý je nehodný svojej ceny. Toto ja robiť nechcem a ani to nerobíme.