Banálne/triviálne otázky
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Banálne/triviálne otázky
Neviem. Je to možné. Veľkosť nejakých 8-9 milimetrov. Odchytil som to v stredu večer. K doktorovi niesol dnes ráno no zosypalo sa to z väčšej časti v poháriku s vodou. Jemu som v stredu večer poslal túto fotku, kázal to priniesť, dá (dal) do labáku či to nie je výsledok nejakého parazita. V utorok pred obedom budem vedieť výsledok.
Je to minimálne tretie také čudo - prvé som považoval potenciálne za zrnko kukurice. Len odvtedy som ju nejedol. Druhé som nechtiac rozmačkol - bolo to v celom objeme ako na mäkko uvarené žĺtko. Tretie som odlovil...
Mňa napadlo aj, či to nieje torzo tabletky B-komplexu alebo Pankreolanu no na to to má moc pravidelný tvar a zvláštnu štruktúru.
Aj na žlčový kameň - veľmi pravidelný tvar a úplne mäkká konzistencia a akoby obalené nejakou blanou.
Just to pripomína varený žĺtok malého vajíčka vtáka.
Je to minimálne tretie také čudo - prvé som považoval potenciálne za zrnko kukurice. Len odvtedy som ju nejedol. Druhé som nechtiac rozmačkol - bolo to v celom objeme ako na mäkko uvarené žĺtko. Tretie som odlovil...
Mňa napadlo aj, či to nieje torzo tabletky B-komplexu alebo Pankreolanu no na to to má moc pravidelný tvar a zvláštnu štruktúru.
Aj na žlčový kameň - veľmi pravidelný tvar a úplne mäkká konzistencia a akoby obalené nejakou blanou.
Just to pripomína varený žĺtok malého vajíčka vtáka.
to by nemalo byť, tie tabletky su robene tak aby sa velmi lahko rozpustaliMňa napadlo aj, či to nieje torzo tabletky B-komplexu alebo Pankreolanu no na to to má moc pravidelný tvar a zvláštnu štruktúru.
-
starysomar
Hardcore addict
Uvidím či a čo zistia v tom labáku.
To nie je veľmi banálna otázka. Ako článok pásomnice alebo vajíčka hlisty, škrkavky to nevyzerá.
Mne to pripomína žlčový kameň, ktorý telo začalo obalovať ako cistu.
-
starysomar
Hardcore addict
Dakujem, to sa znacne podoba. Moj ulovok bol zhuba polovicny.
Som zvedavy co napisu z labaku.
Som zvedavy co napisu z labaku.
Neviem v ktorej teme sa riesi recyklacia a vratne flaše ale asi som pochopil prečo ten system moc efektivne nefunguje. Na základe pozorovania obsahu zlteho kontajnera to vyzerá, že osoby ktoré ich zvyknu vyberat, tak beru len plechovky a malé plastove flase, ale neberu velke plastove flase lebo zaberaju vela miesta.
Dalo by sa to vyriesit tym, ze velke plastove flase by boli zalohovane vyssou sumou a tym padom by sa viacej oplatilo ich vracat.
Dalo by sa to vyriesit tym, ze velke plastove flase by boli zalohovane vyssou sumou a tym padom by sa viacej oplatilo ich vracat.
Zalohovanie - prvy odkaz - odpoviem tam aj s citaciou:
Zálohovanie PET fliaš a plechoviek - www.hojko.com
Dve otázky:
1/ 1,5 ročný mobil Samsung začal teraz koncom leta pri nabijaní často vypisovat ze nie je mozne nabijat rychlo ale iba pomaly. Poškodena baterka teplom? Niekedy ide rychlo ale väcsinou pomaly. Kontakty vycistene a tam chyba asi nebude, nejaky tip? Predtym tento problem nikdy nebol.
2/ UPC aktivovali vyššie netove pripojenie, novy wifi modem, novy dodatok k zmluve. Všetko funguje, až na to, že rýchlost download je stale iba 100 ale program je 150. Co s tym? pockat, alebo reklamovat? btw zapojenie je cez kabel a sietova karta zvlada aj ovela vyssie rychlosti. Pohrabal som som aj v nastaveni modemu ale tam som problem nenasiel, aj diagnostika ok.
dakujem
1/ 1,5 ročný mobil Samsung začal teraz koncom leta pri nabijaní často vypisovat ze nie je mozne nabijat rychlo ale iba pomaly. Poškodena baterka teplom? Niekedy ide rychlo ale väcsinou pomaly. Kontakty vycistene a tam chyba asi nebude, nejaky tip? Predtym tento problem nikdy nebol.
2/ UPC aktivovali vyššie netove pripojenie, novy wifi modem, novy dodatok k zmluve. Všetko funguje, až na to, že rýchlost download je stale iba 100 ale program je 150. Co s tym? pockat, alebo reklamovat? btw zapojenie je cez kabel a sietova karta zvlada aj ovela vyssie rychlosti. Pohrabal som som aj v nastaveni modemu ale tam som problem nenasiel, aj diagnostika ok.
dakujem
-
starysomar
Hardcore addict
1/ - odskusaj iny kablik, zarucene urceny pre rychlonabijacku (vlastna skusenost, manzelkin neda, moj ano - rovnake zhodne originalne)
1) skusal si iny kabel popripade inu nabijacku? pride mi malo pravdepodobne ze by si si nejakym sposobom poskodil telefon tak ze jedine co by nefungovalo je rychle nabijanie. ale mozne je urcite aj to. idealne si na inom telefone overit ze nabijacka/kabel nabija rychlo a ked to nepojde len na samsungu tak by som este rychlo reklamoval.
2) co je to za router? je mozne ze by ich router mal len 100mbitovu lanku?
2) co je to za router? je mozne ze by ich router mal len 100mbitovu lanku?
ak si pripojeny cez 2.4g wifi, tak ti to rychlejsie nepojde. Cize, kabel musi byt cat5e aspon, router sam musi mat wan port a wifi 5ghz.
aacid: Určite by mu ku 150 mbit/s internetu nedali wifi modem so 100mbitovu lankou, v roku 2024
cinges: Píše že je pripojený cez kábel a nie cez wifi
A aj 2.4GHz wifi vie utiahnuť 150mbit/s
Ako píše cinges, kúp si CAT6 kábel, prípadne sa pozri v Device Manageri či tam nemáš nastavené nejaké blbosti:
cinges: Píše že je pripojený cez kábel a nie cez wifi
A aj 2.4GHz wifi vie utiahnuť 150mbit/s
Ako píše cinges, kúp si CAT6 kábel, prípadne sa pozri v Device Manageri či tam nemáš nastavené nejaké blbosti:
Spixy
je to tento kabel: https://www.alza.sk/vention-cat5e-utp-patch-cord-cable-10m-blue-d5827543.htm
pisu ze do 1 Gbit/s
modem:
https://shop.upc.sk/sk/podpora/compal-ch7465lg
https://shop.upc.sk/storage/dokumenty/n ... 180316.pdf
píšu že: "4x Ethernet 10/100/1000"- čo to znamená? pripjene je to cez konektor č.1
je to tento kabel: https://www.alza.sk/vention-cat5e-utp-patch-cord-cable-10m-blue-d5827543.htm
pisu ze do 1 Gbit/s
modem:
https://shop.upc.sk/sk/podpora/compal-ch7465lg
https://shop.upc.sk/storage/dokumenty/n ... 180316.pdf
píšu že: "4x Ethernet 10/100/1000"- čo to znamená? pripjene je to cez konektor č.1
Spixy: je to UPC, veril by som vsetkemu 
to je ten router/modem co ma priamo coax ako vstup, to je vlastne WAN. LAN mas do 1gbitu takze tam by problem nemal byt.
ja som dlho riesil s UPC nespolahlive pripojenie, tento modem je dost bieda, mne robil neustale problemy az kym mi raz dali iny (taky tower biely) a odvtedy som celkom spokojny. ale ja som mal problem s vypadkami.
kazdopadne ked ku mne pravidelne chodili technici a skusali vsetko mozne tak opakovane premeriavali kvalitu signalu cez ten coaxial a tvrdili ze tam byvaju najcastejsie problemy. tak by som im mozno skusil zavolat ze nedosahujes maximalnu rychlost. dojde technik, premeria, mozno ti da druhy modem. nebude ta to stat nic.
btw aku rychlost dosahujes cez wifi?
to je ten router/modem co ma priamo coax ako vstup, to je vlastne WAN. LAN mas do 1gbitu takze tam by problem nemal byt.
ja som dlho riesil s UPC nespolahlive pripojenie, tento modem je dost bieda, mne robil neustale problemy az kym mi raz dali iny (taky tower biely) a odvtedy som celkom spokojny. ale ja som mal problem s vypadkami.
kazdopadne ked ku mne pravidelne chodili technici a skusali vsetko mozne tak opakovane premeriavali kvalitu signalu cez ten coaxial a tvrdili ze tam byvaju najcastejsie problemy. tak by som im mozno skusil zavolat ze nedosahujes maximalnu rychlost. dojde technik, premeria, mozno ti da druhy modem. nebude ta to stat nic.
btw aku rychlost dosahujes cez wifi?
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Skús overiť rýchlosť medzi dvoma zariadeniami v sieti. Ako ti to pôjde rýchlejšie, tak je problém "mimo teba" (ISP, modem).
Inak na Windowse v detailoch pripojenia (tam kde nájdeš aj aktuálnu IP, neviem teraz z hlavy ako presne sa tam dá preklikať) píše, či si pripojený cez 100/1000/2500MBit. Ak tam bude 1000, tak LAN kábel máš v pohode.
Inak na Windowse v detailoch pripojenia (tam kde nájdeš aj aktuálnu IP, neviem teraz z hlavy ako presne sa tam dá preklikať) píše, či si pripojený cez 100/1000/2500MBit. Ak tam bude 1000, tak LAN kábel máš v pohode.
je tam: 1000/1000 (Mbps) takže z tohto hladiska by to malo byť ok94jakub napísal: 11 sep 2024, 21:12 Skús overiť rýchlosť medzi dvoma zariadeniami v sieti. Ako ti to pôjde rýchlejšie, tak je problém "mimo teba" (ISP, modem).
aacid
signál sa zdá byť zatial stabilný. Dáva to rýchlosť cez kabel aj wifi 102-105Mbps.
Nastastie nie je priorita to riešiť, lebo taku rychlost nemam velmi ako vyuzit, ale casom na to pozriem blizsie.
čo to všetci riešia, že aká nenormálna búrka sa sem valí? počul som random ľudí v obchode, na pumpe a v práci, ale v predpovedi počasia som videl len dážď tak neviem prečo tá panika?
Mirrorion
podla predpovedí má intenzívne pršať minimalne do nedele čo zdvihne hladiny riek a tým pádom by vznikla možnosť povodní. Problém sa viacej týka Čiech/Moravy ale na Slovensku sa to aj ked slabšie prejaví tiež.
Podla Shmu pre Záhorie už platí 3. výstražný stupeň.
Východu sa to bude týka najmenej.
podla predpovedí má intenzívne pršať minimalne do nedele čo zdvihne hladiny riek a tým pádom by vznikla možnosť povodní. Problém sa viacej týka Čiech/Moravy ale na Slovensku sa to aj ked slabšie prejaví tiež.
Podla Shmu pre Záhorie už platí 3. výstražný stupeň.
Východu sa to bude týka najmenej.
aha, takže zase nejaká zbytočná mediálna panika pre nič za nič....
Mirrorion
dopredu ťažko presnejšie odhadnut kolko realne kde vody naprší. Pre niektore oblasti to môže byť skutočne riziko a môže byť aj silný nárazový vietor.
dopredu ťažko presnejšie odhadnut kolko realne kde vody naprší. Pre niektore oblasti to môže byť skutočne riziko a môže byť aj silný nárazový vietor.