Zálohovanie PET fliaš a plechoviek
Re: Zálohovanie PET fliaš a plechoviek
V Maďarsku je záloha 50 forintov..asi 13 centov.
Zaviedli to 2 roky po nás.
Zaviedli to 2 roky po nás.
Z Česka...
Vláda schválila zálohování PET lahví a plechovek i poplatky za letáky...
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... y-40492608
4 Kč záloha, Rakúsko a Poľsko zálohovanie od 2025.
Tak to bude ako u nás (v CZ)..asi 16 centov.
V Rakúsku a Poľsku by to bolo koľko centov, koľko by si tipol ? Kedže SR je "inšie" od CR, tuto to môže byť aj viac ako v CR.taki7 napísal: 10 okt 2024, 22:27 Z Česka...
Kaufland hlási pozitívne správy, zmenu pripravuje aj Lidl. Zálohovanie fliaš je u nás populárne, toto zákazníkov poteší ... https://www.interez.sk/kaufland-hlasi-p ... ov-potesi/
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
"toto zakaznikov potesi"... klasicky clickbait. Co tak rovno napisat o com je dany clanok, prip. svoj komentar, nech nemusime klikat a zvysovat im prijem z reklamy a efektivitu clickbaitu. Ved sme na fore, nie na fejsbuciku ci twitteri, pardon, x...
niektore retazce na to dost seru, ked to sem prislo tak nakupili stroje aa teraz sa kazia a vyzaduju neustaly servis a nikomu sa do toho nechce investovat. taky stroj urcite nebude nic lacne a pre retazec je podstatne lacnejsie nechat zakaznikov cakat (kludne aj vonku v pocasi zlom) a raz za cas tam poslat nejakeho zamestnanca aby prehodil plne vrece alebo vytiahol nejaku zaseknutu flasu.
mam pocit ze najhorsia je v tomto billa (ktoru mam inak velmi rad).
mam pocit ze najhorsia je v tomto billa (ktoru mam inak velmi rad).
Asi o tomto to je, mozno ani pre Slovensko to zatial neplati, ale cele som to necital:
Ja som si myslel, ze to su tie velke stroje, kde sa len hodia flase a stroj ich rychlo pretriedi sam, ale u nas je asi len par takych.
To malo byt vzdy, ja stale zabudnem po nakupe, tak uz si to to najskor preplatim a potom az idem nakupovat.V diskusiách na sociálnych sieťach sa začalo pomerne často skloňovať to, či nakupujúci môže využiť doklad získaný za vrátenie zálohovaných obalov aj v inej predajni daného reťazca. Stáva sa totiž, že zákazník na blok môže zabudnúť a do konkrétnej predajne sa v blízkom čase nedostane. Dobrou správou je, že niekde to už možné je. Príkladom je nemecká sieť predajní Kaufland.
Ja som si myslel, ze to su tie velke stroje, kde sa len hodia flase a stroj ich rychlo pretriedi sam, ale u nas je asi len par takych.
urcite ich ten stroj triedi sam ale obcas sa stane ze sa flasa zasekne, to trebu manualne vyriesit. ten stroj tie flase rovno stlaca a hadze do kontajnera/vreca. to ked sa naplni, tiez musi niekto prist a kontajner/vrece vymenit.
mne sa bezne stava ze dva automaty vedla seba su, jeden nefunguje a pred druhym stoji rada lebo niekto prisiel s dvoma 120 litrovymi vrecami flias. neraz som sa na to vykaslal a proste tam tie flase nechal na zemi. mna nejake 2 eura z biedy nevytrhnu a uz vobec mi nestoja za 15 minut cakania.
inak by som ocenil keby viac retazcov robilo to co lidl a davalo moznost darovat tu sumu nejakej nadacii. nie len ze sa mi nestane ze zabudnem ten blok vyuzit (uplne bezne) ale este mam aj dobry pocit
mne sa bezne stava ze dva automaty vedla seba su, jeden nefunguje a pred druhym stoji rada lebo niekto prisiel s dvoma 120 litrovymi vrecami flias. neraz som sa na to vykaslal a proste tam tie flase nechal na zemi. mna nejake 2 eura z biedy nevytrhnu a uz vobec mi nestoja za 15 minut cakania.
inak by som ocenil keby viac retazcov robilo to co lidl a davalo moznost darovat tu sumu nejakej nadacii. nie len ze sa mi nestane ze zabudnem ten blok vyuzit (uplne bezne) ale este mam aj dobry pocit
Jeeee to je akoby téma o mne. Ja velmi intenzívne zálohujem. Chodím po košoch hladať. Na hromadné podujatia chodím s vrecom. V robote pozbieram po kolegoch. Dobre to vymysleli že dali aj nám chudobným možnosť si nejako legálne zarobiť. Ja som sociálny prípad ale žobranie či nebodaj prihováranie sa okoloidúcim aby dali nejaké to euríčko, sa mi prieči. Na to nemám akosi odvahu. Ale že ludia na mňa vyprávajú že som ako bezdomovec, asociál, atď. mi akosi nevadí. Hlad je silný motivátor. Pud prežitia. Hrdosť vtedy musí bokom.
Neverím tomuto príspevku - chodíš do práce, máš prístup na net a napíšeš že si sociálny prípad 
Pud prežitia, hlad a hrdosť ale zároveň prijať od ľudí euríčko to sa ti prieči, takže nejako to celé nesedí.
K téme - keď sa fľaša zasekne občas je problém dlhšie počkať na zamestnanca ktorý to opäť sprevádzkuje.
Ja to robím tak, idem do obchodu odovzdám fľaše, bloček si nechám v ruke, idem na nákup a bloček dávam prvý.
Pud prežitia, hlad a hrdosť ale zároveň prijať od ľudí euríčko to sa ti prieči, takže nejako to celé nesedí.
K téme - keď sa fľaša zasekne občas je problém dlhšie počkať na zamestnanca ktorý to opäť sprevádzkuje.
Ja to robím tak, idem do obchodu odovzdám fľaše, bloček si nechám v ruke, idem na nákup a bloček dávam prvý.
-
starysomar
Hardcore addict
Pozri si jeho ostatné príspevky.
Ako semtam mám robotu ale vždy ma vyhodia leno som pomalý. A tak žijem ako chudobný. Prístup na net je taká vec že kúpim od cigána za dvacku nejaký smartfón starší zničenejší a idem niekde kde je zadarmo wifi verejná. Alebo semtam dám dokopy 5€ a z kreditu sa dá nejaké lacné 4ky tescomobajly predplatenky telekomácke tie mixy oné že za 2-3€ je internet…
Väčšinú som bez penazí, a tak som rád že to zálohuvání existuje.
Boli takí že zabŕdali strašne do mna že to zbírám. Ale nevím čo závidia na tom že si chudák spraví 3-4 eurá. A keď som nosil plné igelitky Z-tiek tak ešte rýpali do mňa že to by som mal dať do daňového priznania lebo ak každý deň zbieram a zarobím si 3€ v priemere tak za mesiac je to 93€ a za rok 1116€. Ale vraj to je blbosť lebo ten nápoj niekto kúpil a zaplatil aj DPH takže ak zahodí plechovku a ja ju nájdem tak tých 15 centov ako keby mi daroval. To neni zárobková činnosť.
Keď sú hromadné podujatia, futbal, jarmok, letné kino, amfiteáter, koncerty, čokolvek podobné, spravím si aj 15€ zbieraním a zálohovaním.
P.S.
A poradím ako profesionálny zberač Z-iek. Choďte na miesta kde obvykle veľa mladých čakáva na bus. Na frekventovaných zastávkach vždy nájdem aspoň 5 kusov. Vlakové stanice, všetky koše prejst, hlavne na perónoch a v blízkosti bufetu. Tam zvyknem naplniť celú igelitku. Potom priestranstvo pred velkými firmami keď končia zamestnanci, tam niekedy spravím aj 2 igelitky plné. Velké podujatia. Avšak tam si overte či to neprekáža usporiadateľom. Niekedy rátajte aj s konkurenciu. Obvykle ostatní bezdomovci a chudobní rómovia prevažne deti. Sem tam príde ku konfliktu o (pre nás) cennú komoditu. K zálohomatu chodievajte v časoch keď sú obchody prázdne lebo ludia sú nahnevaní keď sa tam niekto dotrepe s dvomi vracami a pól hoďku to tam hádže. V niektorých obchodoch sú aj 2-3 zálohomaty vedľa seba. Keby sa jeden zasekol, idete k druhému.
Väčšinú som bez penazí, a tak som rád že to zálohuvání existuje.
Boli takí že zabŕdali strašne do mna že to zbírám. Ale nevím čo závidia na tom že si chudák spraví 3-4 eurá. A keď som nosil plné igelitky Z-tiek tak ešte rýpali do mňa že to by som mal dať do daňového priznania lebo ak každý deň zbieram a zarobím si 3€ v priemere tak za mesiac je to 93€ a za rok 1116€. Ale vraj to je blbosť lebo ten nápoj niekto kúpil a zaplatil aj DPH takže ak zahodí plechovku a ja ju nájdem tak tých 15 centov ako keby mi daroval. To neni zárobková činnosť.
Keď sú hromadné podujatia, futbal, jarmok, letné kino, amfiteáter, koncerty, čokolvek podobné, spravím si aj 15€ zbieraním a zálohovaním.
P.S.
A poradím ako profesionálny zberač Z-iek. Choďte na miesta kde obvykle veľa mladých čakáva na bus. Na frekventovaných zastávkach vždy nájdem aspoň 5 kusov. Vlakové stanice, všetky koše prejst, hlavne na perónoch a v blízkosti bufetu. Tam zvyknem naplniť celú igelitku. Potom priestranstvo pred velkými firmami keď končia zamestnanci, tam niekedy spravím aj 2 igelitky plné. Velké podujatia. Avšak tam si overte či to neprekáža usporiadateľom. Niekedy rátajte aj s konkurenciu. Obvykle ostatní bezdomovci a chudobní rómovia prevažne deti. Sem tam príde ku konfliktu o (pre nás) cennú komoditu. K zálohomatu chodievajte v časoch keď sú obchody prázdne lebo ludia sú nahnevaní keď sa tam niekto dotrepe s dvomi vracami a pól hoďku to tam hádže. V niektorých obchodoch sú aj 2-3 zálohomaty vedľa seba. Keby sa jeden zasekol, idete k druhému.
K tym automatom, ja som ale myslel ten velky, zistil som ze ten prvy prestahovali, je to tento, je tam video, vraj spracuje 100 obalov za minutu:
Kam zmizol prvý veľkokapacitný zálohomat na Slovensku? Na pôvodnom mieste už nie je | TVNOVINY.sk
Nedavno som videl aj taky dokument, cesky, neviem ci som to sem daval:
Český žurnál - Hranice práce (S05E04) (2017) | Galerie - Z epizody | ČSFD.cz
Ludia musia casto robit vela nadcasov alebo mat dve prace, aby vyzili, je to dobry dokument, ale tie casti zo sukromia su zbytocne.
Kam zmizol prvý veľkokapacitný zálohomat na Slovensku? Na pôvodnom mieste už nie je | TVNOVINY.sk
OT, ale vygoogli si "pracujuca chudoba", mzdy blizke minimalnej, hypoteka alebo drahy najom, este taky rodic, ktory zivi sam 1 ci viac deti...Blastbit napísal: 14 mar 2025, 18:38Neverím tomuto príspevku - chodíš do práce, máš prístup na net a napíšeš že si sociálny prípad
Nedavno som videl aj taky dokument, cesky, neviem ci som to sem daval:
Český žurnál - Hranice práce (S05E04) (2017) | Galerie - Z epizody | ČSFD.cz
Ludia musia casto robit vela nadcasov alebo mat dve prace, aby vyzili, je to dobry dokument, ale tie casti zo sukromia su zbytocne.
Dreamer - to nespochybňujem situáciu iných ľudí, no myslel som iba chalaniska na ktorého som reagoval.
O takom veľkokapacitnom zálohomate som ešte nepočul, ani som ho nikde nevidel, ale do Kaufu rád zálohujem.
O takom veľkokapacitnom zálohomate som ešte nepočul, ani som ho nikde nevidel, ale do Kaufu rád zálohujem.
prosím ťa vieš dať link aj na niečo kde sa to dá spustiť? Akože pozrieť?Nedavno som videl aj taky dokument, cesky, neviem ci som to sem daval
Mne pripadajú v každom obchode rovnaké tie zálohomaty. Mám už za vreco nazbierané. Len pršalo aj zimšie bolo. Nešiel som moc zbierať. Vyrobil som si aj takú pomôcku že taká chňapka teleskopická ruka či ako sa to volá a namontoval som na to svetlo, takže viem aj v tme prehrabávať smetiaky. Niekedy sú (Z) zapadnuté nižššie na spodku kontajnera a tak.
Autoeditácia príspevku po 12 hod 50 min 59 sek:
Volakdo mi vyprával že v nemecku 35 centú je. Tam sa majú tí bezďáci sakra. Vyzbiera za vrece a má. Ja keď sa do toho aktívne pustím, už hladný neostanem. Tam by som mal skoro dvojnásobok.
Minule sa mi nechtiac zamotala fľaša z Nemecka k našim zálohovaným a automat mi ju samozrejme nevzal, prečo nie je možnosť že by ju automat vzal, spracoval, ale bez vyplatenia zálohy? Tak som ju musel zbytočne vláčiť späť a vyhodil ju do kontajnera
Billa ma zvlast otvor bez skenovania.
Dobre vedieť 
A Lidl ma velke vrece na flasky, ktore aa u nas nezalohuju. Je hned vedla zalohovacieho automatu, takze taka flasa sa da hodit tam.