Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
530
48%

Celkom hlasov: 1099

Používateľov profilový obrázok
jackb
Redeemer
Redeemer

Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

Príspevok od používateľa jackb »

curta napísal: 01 sep 2024, 20:30 harrison314 samozrejme, stačí sa prihlásiť k ateizmu a tiež si blízko ŠTB
Co teda apostol sv Pavol a evanjelista sv Matus? Alebo si z toho Pisma vyberas len to, co sedi do tvojej chorej logiky?
Alebo co takto Mk 12, 17? Aj tam vidis komunizmus?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Nie len tam a nie len tí:

https://www.cas.sk/clanok/2961877/sokuj ... sne-cisla/

Vzor morálky, cnosti? Mám iné.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Jedna z hlavných chýb - zločinov Cirkvi proti ktorej bojuje aj súčasný Pápež, aby bola očistená.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Súhlasím. Nie je a nebude v poriadku ak sa snažia čím viac pliesť do svetských vecí a zároveň čím viac pred spravodlivosťou chrániť svojich delikventov.
Že nižší činovníci v mnohom "neposlúchajú" a nerešpektujú názory a rozhodnutia pápeža tiež neprospieva.
Na škodu cirkví aj ľudí, ktorí im dôverujú a spoliehajú sa na nich.
Nie je 18-te alebo skoršie storočie a tá zakonzervovanosť okrem iného vedie k ich vzďalovaniu sa od reality.
Že sú s tými bludmi čoraz viac na posmech je len dôsledok.
Nie všetkých no predstavitlia cirkví chcú rozkazovať, ovládať, vlastniť čím väčšie majetky.
Hrubo porušujú inak výborné prikázania, ktoré vnucujú iným.

Mne nik nemusí - a nebude "kázať morálku". Rozpoznám dobro od zla, správne od nesprávneho. Mám vlastné kritériá života.
Akým právom by som si ich mal dať určovať od nejakých samozvancov?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Pedofilia by mala vadiť snád každému normálnemu ateistovi, kresťanovi, moslimovi a dalším.
Pedofili síce majú takúto chorobu ale sú nebezpečný, treba ich sťahovať z tak dôležitej organizácie ako je Cirkev ( neznamená že som proti Cirkvi ako takej, ale musí plniť svoju úlohu bez krivd, zločinov ).
Takže nie som heretik v zmysle boj proti celej Cirkvi a zrušiť ju alebo sa budem vo všetkom voči nej rúhať, to nie, snád je to zrozumiteľne písané.
" inak výborné prikázania, " - nedá sa nimi síce 100% riadiť, ľudia nie sú stroje a okolnosti v živote sa menia niekedy aj zo sekundy na sekundu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Zjednodusene.
Zas.
Je sakra rozdiel pedofil a kriminalny pedofil.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Kriminalny pedofil ktoreho si chráni aj ten homosexuál/lezba v Cirkvi - zjednodušene.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Blastbit napísal: 05 sep 2024, 10:48 Kriminalny pedofil ktoreho si chráni aj ten homosexuál/lezba v Cirkvi - zjednodušene.
tomuto absolutne nerozumiem, skusis vysvetlit? v com su specialni homosexualiv cirkvi? oproti heterosexualom pri diskusii o pedofiloch?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

aacid napísal: 05 sep 2024, 10:50 tomuto absolutne nerozumiem, skusis vysvetlit? v com su specialni homosexualiv cirkvi? oproti heterosexualom pri diskusii o pedofiloch?
1. Cirkev má vo svojich radách aj homosexualov/lezby ktorí spovedným tajomstvom chránia pedofilov v Cirkvi pred zákonom.
2. Ze každý normálny heterosexual alebo aj homosexual nebude spochybnovat pedofiliu, ktorá sa deje nielen na ulici ale aj v Cirkvi.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ake percento je tych homosexualov co chrania pedofilov? je to nejake velke mnozstvo?
neni mi jasne preco mas potrebu vypichnut zrovna tuto demograficku skupinu?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Tí ktorích "limituje" spovedné tajomstvo, nejaké percentá to sú. Kto obsahuje Cirkev je dôležité vedieť a nie sú to len heterosexuáli.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

takze klasicke vyhovorky, chapem... do temy co nema nic spolocne s homosexualmi si ich dotiaho len tak aby sa bolo na koho vyhovarat.

"Ano, mame v cikrvi problem s pedofilnymi knazmi ale mame tu aj nejakych homosexualov. a urcite aspon jeden z nich bol tiez aj pedofil, takze vlastne za tych pedofilov nemoze cirkev ale homosexuali..."
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Poznal si niekedy nejakeho farara alebo bol si v kostole ? No asi nie, inak by si vedel ze aj homosexuáli sú medzi fararmi, alebo aj prípad z Polska kedy si títo farári dopratali striptera aby im tam tancoval a mali orgie, ale on odpadol došla aj policia aj záchranka.
Ale však popieraj si fakty ako aj pri iných veciach. To čo si písal v uvodzovkách to prekrucaš to, čo som písal v iných príspevkoch.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Blastbit napísal: 05 sep 2024, 10:541. Cirkev má vo svojich radách aj homosexualov/lezby ktorí spovedným tajomstvom chránia pedofilov v Cirkvi pred zákonom.
Spovednym tajomstvoj je viazany len knaz a je jedno ci je to homosexual alebo nie. Lesby pokial viem tak nespovedaju.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ale ja ziadne fakty nepopieram, zase si v tej svojej hlave popletenej vymyslas veci.
ano, suhlasim, v cirkvi aj medzi fararmi su homosexuali, to je uplne ok.

ale co maju ti homosexuali spolocne s pedofilmi? to mi vysvetli, lebo ty sa nejak silou mocou stale snazis spajat homosexualov s pedofilmy ale nejak nechces vysvetlit ze preco, preco to robis?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

javatar napísal: 05 sep 2024, 12:18 Spovednym tajomstvoj je viazany len knaz a je jedno ci je to homosexual alebo nie. Lesby pokial viem tak nespovedaju.
Sú ale v Cirkvi, ako aj iné hodnosti ktoré ani zákonu nechcu dať volné ruky na prešetrovanie a to aj tých pedofilných skutkov.

Autoeditácia príspevku po 45 sek:
aacid napísal: 05 sep 2024, 12:19 ale ja ziadne fakty nepopieram, zase si v tej svojej hlave popletenej vymyslas veci.
ano, suhlasim, v cirkvi aj medzi fararmi su homosexuali, to je uplne ok.

ale co maju ti homosexuali spolocne s pedofilmi? to mi vysvetli, lebo ty sa nejak silou mocou stale snazis spajat homosexualov s pedofilmy ale nejak nechces vysvetlit ze preco, preco to robis?
Toto si písal ty, nie ja - "Ano, mame v cikrvi problem s pedofilnymi knazmi ale mame tu aj nejakych homosexualov. a urcite aspon jeden z nich bol tiez aj pedofil, takze vlastne za tych pedofilov nemoze cirkev ale homosexuali..."
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ano, dal som to uvodzoviet, to bola parafraza na teba, sorry ze si to nepochopil.

znova otazka na teba, co maju homosexuali spolocne s pedofilmi?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak ti to znovu zopakujem - homosexuáli ktorí sa vyskytuju v Cirkvi ako jej súčasť, nechcú udať pedofilov v Cirkvi za ich skutky. :wink:
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Blastbit napísal: 05 sep 2024, 12:21Sú ale v Cirkvi, ako aj iné hodnosti ktoré ani zákonu nechcu dať volné ruky na prešetrovanie a to aj tých pedofilných skutkov.
Dafuq? Stale nevidim suvis s homesexualitou ale ok.

Problem mam aj s riesenim. Ak bude na pedofiliu vynimka zo spovedneho tajomstva tak sa pedofili z toho bud nebudu spovedat alebo budu hladat knaza ktory ich neprezradi. Ono silno pochybujem,ze je velke percento pedofilov pre ktore by to bola prekazka. Ak je niekto uprimny veriaci, ma postavenie v cirkvy a zaroven sa dopusti pedofilie (ci uz jednorazovo alebo pravidelne) tak sa stale moze udat sam. Tam je jediny problem s tym, ze cirkev ma dlhe storocia potrebu mat obraz cistej a cnostnej organizacie, preto ututlava co moze.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

javatar napísal: 05 sep 2024, 12:30 Dafuq? Stale nevidim suvis s homesexualitou ale ok.

Problem mam aj s riesenim. Ak bude na pedofiliu vynimka zo spovedneho tajomstva tak sa pedofili z toho bud nebudu spovedat alebo budu hladat knaza ktory ich neprezradi. Ono silno pochybujem,ze je velke percento pedofilov pre ktore by to bola prekazka. Ak je niekto uprimny veriaci, ma postavenie v cirkvy a zaroven sa dopusti pedofilie (ci uz jednorazovo alebo pravidelne) tak sa stale moze udat sam. Tam je jediny problem s tym, ze cirkev ma dlhe storocia potrebu mat obraz cistej a cnostnej organizacie, preto ututlava co moze.
Tak otvor oči a cháp čo sa deje v SR, Polsko a iné. No možno v UK to nie je medializovaná téma. S odsekom čo si písal ale suhlasím.
Napísať odpoveď