Pre všetkých, ktorí hľadajú NÁZOV FILMU
Re: Pre všetkých, ktorí hľadajú NÁZOV FILMU
Ahojte. Hľadám jeden film. Myslím, že bol japonsko- americkej tvorby. Videla som len ukážku. Mal by to byť jeden z tých novších filmov.
Oslo o pár, ona bola japonka, on bol Američan. Zrejme spolu žili v Amerike, mali sa brať. A ona zrazu stretla svoju lásku z detstva. Myslím, že to aj povedala svojmu chlapovi, ktorý ju nechal, nech si utriedi, ktorého chce. Ale to je asi všetko, čo si pamätám.
Nie je to.niekomj povedomé?
Oslo o pár, ona bola japonka, on bol Američan. Zrejme spolu žili v Amerike, mali sa brať. A ona zrazu stretla svoju lásku z detstva. Myslím, že to aj povedala svojmu chlapovi, ktorý ju nechal, nech si utriedi, ktorého chce. Ale to je asi všetko, čo si pamätám.
Nech sa páči.Marry528 napísal: ↑29 júl 2024, 0:44 Ahojte. Hľadám jeden film. Myslím, že bol japonsko- americkej tvorby. Videla som len ukážku. Mal by to byť jeden z tých novších filmov.
https://www.csfd.cz/film/1296585-minule-zivoty/prehled/
ĎakujemMirrorion napísal: ↑29 júl 2024, 1:10 Nech sa páči.
https://www.csfd.cz/film/1296585-minule-zivoty/prehled/
Hľadám historický seriál alebo film, ktorý sa vysielal koncom 90.tich rokov, neviem či na STV alebo tv Markíza, ktorý sa odohrával počas francuzko-anglickej vojny v Kanade. Pamätam si len hlavnú hrdinku, ktorá sa volala Marion alebo Marriage, mala sestru Blanche, rodičov a brata. Jej rodina neznášala Anglicanov. Zamilovala sa do muža, ktorý sa volal Laval alebo Labal, otehotnela s ním, ale nakoniec si ho nezobrala, lebo sa zamilovala do mladého Anglického dôstojnika, ktorý býval u nich počas vojny. Bolo to niečo ako Posledný Mohykán, ale toto bol seriál, tuším 6 dielny nie film.
Dik, ale to nie je on. Bol natočený neskôr,v 90.tich rokoch. Nepamätam si presne rok kedy ho premiérovo vysielali či v r.1999 alebo 2000, ale mesiac ano, apríl.
Les Filles de Caleb?
Nie. Hrali tam iní herci a tuším, že mal max.6 dielov. Dej bol podobný ako vo filme Posledný mohykán. Hlavnou témou bola francuzko-anglicka vojna v Kanade v r. 1837. Hlavná hrdinka bola Francúzska. Dom v ktorom bývala s bratom a sestrou obsadili Angličania, jej brat musel narukovať na vojnu. Ona nakoniec zostala s anglickým dôstojníkom aj keď čakala dieťa s iným. Vôbec si nemôžem spomenúť na meno hlavnej postavy, viem, že mala dlhé čierne, kučeravé vlasy.
Marry7, skus pozriet, ci je to toto:
https://www.csfd.cz/film/69372-blanche
https://www.imdb.com/title/tt0105954/?ref_=fn_al_tt_5
Nie. Nie je to ono. To už som pozerala. Toto sú 30 roky 20 storočia, ale seriál, ktorý hľadám sa odohrával v 19.storoci r.1837. Tam ešte nosili dlhé šaty ženy a anglickí vojaci uniformy ako aj vo filme Posledný Mohykán. Mňa to tiež poplietli, lebo jedna z postáv, sestra hlavnej hrdinky sa volala Blanche.Pepo79 napísal: ↑22 aug 2024, 11:35 Marry7, skus pozriet, ci je to toto:
Síce som dieťa 90 rokov a nostalgicky si rád pripomínam tie filmové časy + mám dobrú pamäť, ale toto bude fuška nájsť podla tohto opisu.
Skúšal som hladať anglicky, aj tie mená v rôznych formách + na tému britsko-francuzskej vojny v Kanade. Nevieš ktorá krajina natočila ten serial ?
Ak si spomenieš, skúsim to čo najlepšie možne nájsť do filmového/seriálového vyhľadávača aj pomocou nejakých klúčových slov a nájdem ti ho.
Dosť možné že ho nenájdem, ak je to serial z roku 1996 a v SR bol až v 1999/2000. Tie filmy, serialy v tejto dobe sú už moc neznáme, no skúsim.
Skúšal som hladať anglicky, aj tie mená v rôznych formách + na tému britsko-francuzskej vojny v Kanade. Nevieš ktorá krajina natočila ten serial ?
Ak si spomenieš, skúsim to čo najlepšie možne nájsť do filmového/seriálového vyhľadávača aj pomocou nejakých klúčových slov a nájdem ti ho.
Dosť možné že ho nenájdem, ak je to serial z roku 1996 a v SR bol až v 1999/2000. Tie filmy, serialy v tejto dobe sú už moc neznáme, no skúsim.
Díky. Ja som sa to snažila nájsť podobné ako píšeš, ale bez úspechu. Najhoršie, že si z tej minisérie pamätám veľmi málo, lebo som videla len poslednú časť aj to nie celú. Spomínam si, že sestra hlavnej hrdinky hrala v jednom seriály, ktorý vysielala stv ale vôbec si nemôžem spomenúť na jeho názov. Minisériu, ktorú hľadám tuším vysielala tv Markíza a dávali ju v sobotu poobede. Pamätám si aj mesiac apríl, len rok neviem či 1999 alebo 2000. Bude natočená až po roku 1995 a nie som si istá, ale tuším, že bola francuzsko-kanadska.Blastbit napísal: ↑23 aug 2024, 21:27 Síce som dieťa 90 rokov a nostalgicky si rád pripomínam tie filmové časy + mám dobrú pamäť, ale toto bude fuška nájsť podla tohto opisu.
Slečna, pani neviem ti to nájsť. Poznám 3-4 filmy/serialy britsko-francuzskej vojny, no podla opisu z dielu z ktorého si videla iba nejaký kúsok fakt neviem pomôcť.
Ked som mal čas pozeral som archív programov relácii stv1/stv2, markiza za rok 1999/2000, prípadne aj skôr a neskôr ale podla názvu nič čo by naznačovalo tú miniseriu.
P.S. - ak sa ho náhodou dozvieš som zvedavý na ten názov minisérie, reku či si ho teda budem pamätať z dectva keď som mal tak 9-10 rokov.
Ked som mal čas pozeral som archív programov relácii stv1/stv2, markiza za rok 1999/2000, prípadne aj skôr a neskôr ale podla názvu nič čo by naznačovalo tú miniseriu.
P.S. - ak sa ho náhodou dozvieš som zvedavý na ten názov minisérie, reku či si ho teda budem pamätať z dectva keď som mal tak 9-10 rokov.
Tak predsa som našla tú minisériu. Má 6 dielov a je kanadská. Hra v nej veľa francúzskych hercov. Bola natočena v r.1996. Našla som ju v archíve, len som sa nedostala ktorá tv stanica ju vysielala a kedy a kde by som si ju mohla pozrieť v slovenskom znení. https://www.tv-archiv.sk/marguerite-volant-1996Blastbit napísal: ↑05 sep 2024, 22:50 Slečna, pani neviem ti to nájsť. Poznám 3-4 filmy/serialy britsko-francuzskej vojny, no podla opisu z dielu z ktorého si videla iba nejaký kúsok fakt neviem pomôcť.
Takže predsa z 1996 a hlavná hrdinka Marguerite. Toto mi teda nič nehovorí. Možno české znenie bude. Ale potrápila si aj moje mozgové závityMarry7 napísal: ↑07 sep 2024, 20:48 Tak predsa som našla tú minisériu. Má 6 dielov a je kanadská. Hra v nej veľa francúzskych hercov. Bola natočena v r.1996. Našla som ju v archíve, len som sa nedostala ktorá tv stanica ju vysielala a kedy a kde by som si ju mohla pozrieť v slovenskom znení. https://www.tv-archiv.sk/marguerite-volant-1996
Tak som zistila, že má nakoniec 11 časti po 45 min, ale tuším, že to dávala u nás Markíza v 2 častiach po sebe. V CZ dabingu to asi nenájdem. Na ok.ru som našla všetky časti, ale v ruštine. Postačila by mi španielčina, ale nenašla som. https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Marguerite_Volant
No a dej z roku 1763, nie 1837. Sestra Blanche asi medzi postavami nehrá, neviem. Ani neviem či tá hrdinka tú sestru má podla postáv.Marry7 napísal: ↑07 sep 2024, 22:31 Tak som zistila, že má nakoniec 11 časti po 45 min, ale tuším, že to dávala u nás Markíza v 2 častiach po sebe. V CZ dabingu to asi nenájdem. Na ok.ru som našla všetky časti, ale v ruštine. Postačila by mi španielčina, ale nenašla som. https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Marguerite_Volant
Akurát chlap s menom Blaise. Toto je fuška nájst na nete aj online, či už v angličtine, španielčine, nie to v slovanských jazykoch (sk,cz).
Na Youtube nie je o tom skoro ani ťuk. Niekedy na Youtube vedia dávať ludia takto staré minisérie v plnej verzii aj s dabingom, ale tento nie.
Tak aspoň si si to teda aj sama našla, si na správnej ceste to je prvý krok, nakoniec to raz nájdeš a opätovne si to celé pozrieš a budeš spoko.
Fakt som o tejto miniserii v živote nepočul, možno sa aj tie roky v deji budú posúvať, možno tam nejaké postavy pribudli podla tvojho opisu.
Áno Hlavná hrdinka má sestru Eleonor a brata Lamberta. Ja som napísala, že sestra sa volala Blanche, lebo tá istá herečka, ktorá hrá jej sestru hrala hlavnú hrdinku v seriáli, ktorý vysielala stv pod názvom Blanche a to ma pomýlilo. A práve podľa mena tejto herečky som sa dopatrala k názvu tejto minisérie. Obsah minisérie je v odkaze, ktorý som tu vlozila z wikipedie. Na YouTube sú len útržky. Skúsim tú minisériu nájsť v španielskych skupinách historických seriálov.Blastbit napísal: ↑07 sep 2024, 22:56 No a dej z roku 1763, nie 1837. Sestra Blanche asi medzi postavami nehrá, neviem. Ani neviem či tá hrdinka tú sestru má podla postáv.
Akurát chlap s menom Blaise. Toto je fuška nájst na nete aj online, či už v angličtine, španielčine, nie to v slovanských jazykoch (sk,cz).
Na Youtube nie je o tom skoro ani ťuk. Niekedy na Youtube vedia dávať ludia takto staré minisérie v plnej verzii aj s dabingom, ale tento nie.
Tak aspoň si si to teda aj sama našla, si na správnej ceste to je prvý krok, nakoniec to raz nájdeš a opätovne si to celé pozrieš a budeš spoko.
Fakt som o tejto miniserii v živote nepočul, možno sa aj tie roky v deji budú posúvať, možno tam nejaké postavy pribudli podla tvojho opisu.
Snád sa podarí. Ešte dobre že na YT sa nájde seriál môjho dectva Sindibádova dobrodružství 1996-1998 v českom dabingu, pekné seriálové roky.Marry7 napísal: ↑07 sep 2024, 23:17 Áno Hlavná hrdinka má sestru Eleonor a brata Lamberta. Ja som napísala, že sestra sa volala Blanche, lebo tá istá herečka, ktorá hrá jej sestru hrala hlavnú hrdinku v seriáli, ktorý vysielala stv pod názvom Blanche a to ma pomýlilo. A práve podľa mena tejto herečky som sa dopatrala k názvu tejto minisérie. Obsah minisérie je v odkaze, ktorý som tu vlozila z wikipedie. Na YouTube sú len útržky. Skúsim tú minisériu nájsť v španielskych skupinách historických seriálov.
Ak si náhodou mala rada aj tento seriál tak toto sa našťastie dá nájsť na YT, ako aj na kukaj.to, alebo aj v iných jazykoch to ludia hodili na net.
Áno dobrodružné filmy mám rada aj bolywoodske ako Sandokan, Čierny Korzár, Tajomstvá temnej džungle. Ja som dieťa 80.tuch rokov tak si pamätám veľa dobrodružných seriálov, ktoré už rokyy nereprizovali napr. Tajomstvá Sahary, Vzdialene vrcholky hôr, Horiace pobrežie, Marco Polo, filmy o pirátoch atď.Blastbit napísal: ↑07 sep 2024, 23:23 Snád sa podarí. Ešte dobre že na YT sa nájde seriál môjho dectva Sindibádova dobrodružství 1996-1998 v českom dabingu, pekné seriálové roky.
Ak si náhodou mala rada aj tento seriál tak toto sa našťastie dá nájsť na YT, ako aj na kukaj.to, alebo aj v iných jazykoch to ludia hodili na net.