Konšpirácie naše každodenné
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Konšpirácie naše každodenné
ozaj veris tomu ze internet a globalizacia na to nema ziaden vplyv?
Nevieme používať hlavu. Nik nás neučil kriticky myslieť, komanč učil skôr opak. Vidím to denne, inteligentni ľudia a v istom momente hlava proste vypína.
Globalizacia ma urcite dopad. Kym 40 rokov vymyslala KGB kraviny urcene pre Zapad, vydavala im ich len daka tretotriedna tlac a nechytili sa. Dnes FBS recykluje curacinu vymyslenu este KGB a vdaka internetu sa rozsiri vsade a chyti sa.
Ci je nutne potierat plochozemcov? U nas mozno ani nie. Asi nie je tak vela rodicov, ktori pridu vulgarne davat ucitelovi prirodovedy, ze uci ich deti nieco ine v co veria. Ale su krajiny, kde funguje home schooling a vela z takych rodicov veria blbostiam, indokritunuju tym deti, tie su potom nepouzitelne v spolocnosti. A pri najhorsom sa radikalizuju tak, ze v dospelosti narobia kraviny
Ci je nutne potierat plochozemcov? U nas mozno ani nie. Asi nie je tak vela rodicov, ktori pridu vulgarne davat ucitelovi prirodovedy, ze uci ich deti nieco ine v co veria. Ale su krajiny, kde funguje home schooling a vela z takych rodicov veria blbostiam, indokritunuju tym deti, tie su potom nepouzitelne v spolocnosti. A pri najhorsom sa radikalizuju tak, ze v dospelosti narobia kraviny
Rozhodne sa konšpirácie atd lahsie šíria. Tak ako sa lahsie zacali šíriť pri vynájdení kníhtlače, rozhlasu, televízie, telefónnych hovorov, leteckej dopravy….aacid napísal: 27 sep 2024, 19:55 ozaj veris tomu ze internet a globalizacia na to nema ziaden vplyv?
Cize v tomto zmysle to vplyv má.
Či si myslím, že viac ľudí dnes v nejaké konšpirácie verí, to neviem, skôr asi nie. Max sú viac “globalizované”. V minusloti verili viac konšpiráciám v ramci nejakej oblasti a dlhsie trvalo než to prišlo do ineho miesta.
Ale v čom to je nebezpečné netuším. Rozhodne ale viem definovať v čom by bolo nebezpečné to, ak by som ja (alebo ktokolvek iný) dostal tú moc určovať, čo je pravda a čo sa môže šíriť
-
starysomar
Hardcore addict
Šíriť ich v dobách malého dosahu veľký zmysel nemalo. O to nebezpečnejšie sú dnes - aj v súvislosti s čoraz väčším "nemyslením" mnohých - ak nie väčšiny.
Ale aj niečo čo sa napríklad teraz označuje za konšpiračnú teóriu môže byť raz pravda s ktorou sa bude pracovať.
Akurát že rôzne ideologické skupiny (od boháčov, vplyvných politikov, rôznych "úderiek" podporovateľov) razí to svoje.
Akurát že rôzne ideologické skupiny (od boháčov, vplyvných politikov, rôznych "úderiek" podporovateľov) razí to svoje.
a to znamena co? to ze jedna z tisic konspiracii sa ukaze byt pravdiva ma ma presvedcit ze mam verit aj tym ostatnym?
ci tu ides rovnaku logiku ako v teme o bohovi ze treba verit vsetkemu pokial ti niekto nedokaze ze to nie je pravda?
ci tu ides rovnaku logiku ako v teme o bohovi ze treba verit vsetkemu pokial ti niekto nedokaze ze to nie je pravda?
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Podloz svoje tvrdenie prikladmi.Blastbit napísal: 02 okt 2024, 12:54 Ale aj niečo čo sa napríklad teraz označuje za konšpiračnú teóriu môže byť raz pravda s ktorou sa bude pracovať.
aacid - písal som o konšpiračnej teorii, nie konšpiráciach ako množné číslo. Nie všetkým konšpiráciam samozrejme.
harrison - covid - biznis , očkovanie - škodlivosť vakcín , vojna na UA - Západ nedovolí UA útočiť na územie RF a realita je aká je.
harrison - covid - biznis , očkovanie - škodlivosť vakcín , vojna na UA - Západ nedovolí UA útočiť na územie RF a realita je aká je.
-
harrison314
Hardcore addict
Konkretnymi prikladmi.
-
javatar
Hardcore addict
MK-Ultra, Operation Mockingbird, otrava alkoholu statom pocas prohibicie,...
Vsetky co vieme, ze boli konspiracne teorie a ukazali sa ako skutocne konspiracie ale maju aspon niekolko desatroci (az na veci co odhalil Snowden).
Tzn. za tak 20-30 rokov sa mozno podozvedame ktore z dnesnych konspiracnych teorii su pravda.
Jednoznacne to vidim na reptilianov a tvar zeme
Vsetky co vieme, ze boli konspiracne teorie a ukazali sa ako skutocne konspiracie ale maju aspon niekolko desatroci (az na veci co odhalil Snowden).
Tzn. za tak 20-30 rokov sa mozno podozvedame ktore z dnesnych konspiracnych teorii su pravda.
Jednoznacne to vidim na reptilianov a tvar zeme
a ktorym teda konspiraciam mozme verit lebo mozno sa v buducnosti ukaze ze su pravdite a ktorym nie?Blastbit napísal: 02 okt 2024, 15:08 aacid - písal som o konšpiračnej teorii, nie konšpiráciach ako množné číslo. Nie všetkým konšpiráciam samozrejme.
ja si inak myslim ze s konspiraciami nie je problem ze ludia im veria lebo zatial nevedia ci su pravdive alebo nie. problem je ze im veria aj napriek tomu ze pravda je znama. niekedy roky, niekedy storocia (ze zem nie je plocha napriklad).
-
starysomar
Hardcore addict
Toho, kto verí v plochú Zem mám za hlupáka.
Toho, kto v Stvorenie nie.
O Zemi sa dá presvedčiť.
O Stvorení nie.
Toho, kto v Stvorenie nie.
O Zemi sa dá presvedčiť.
O Stvorení nie.
Tie z ktorých sa stali fakty. Zopár som ich vypísal vyššie.aacid napísal: 02 okt 2024, 16:27 a ktorym teda konspiraciam mozme verit lebo mozno sa v buducnosti ukaze ze su pravdite a ktorym nie?
ja si inak myslim ze s konspiraciami nie je problem ze ludia im veria lebo zatial nevedia ci su pravdive alebo nie. problem je ze im veria aj napriek tomu ze pravda je znama. niekedy roky, niekedy storocia (ze zem nie je plocha napriklad).
Blastbit napísal: 02 okt 2024, 15:08 harrison - covid - biznis , očkovanie - škodlivosť vakcín , vojna na UA - Západ nedovolí UA útočiť na územie RF a realita je aká je.
1. Veríš tomu, že covid vymyslel Gates, aby dával nanočipy do testov a zarobil na vakcínach?
2. Veríš tomu, že vakcíny otrávil Soroš, aby spáchal genocídu bielej rasy?
3. Veríš tomu, že Rusi mali pravdu a Ukrajina s pomocou Ameriky chcela napadnúť a rozparcelovať si Rusko, preto Putin spravil dobre, že napadol Ukrajinu prvý?
Či ktorá s tebou vymenovaných konšpirácii sa naplnila?
Nie toto som nemyslel takéto konšpirácie, ale tie čo vypíšem nižšie.ephramko napísal: 02 okt 2024, 18:08 1. Veríš tomu, že covid vymyslel Gates, aby dával nanočipy do testov a zarobil na vakcínach?
2. Veríš tomu, že vakcíny otrávil Soroš, aby spáchal genocídu bielej rasy?
3. Veríš tomu, že Rusi mali pravdu a Ukrajina s pomocou Ameriky chcela napadnúť a rozparcelovať si Rusko, preto Putin spravil dobre, že napadol Ukrajinu prvý?
Či ktorá s tebou vymenovaných konšpirácii sa naplnila?![]()
![]()
1. covid - konšpirácie ohľadom účinkov na ľudské telo = neškodné, príliš škodné, soplík a pod, 2. že na vakcinácii sa urobil biznis, hoci sa to predtým popieralo. Zároveň že sú neškodné čo tiež nie je pravda pre niektorích ludí, hoci ich bude málo, 3. UA nemala dostať povolenie od Západu útočiť na ruské územie a keď sa tvrdilo, že sa to neporuší tak sa to bralo ako konšpirácia. Teraz vieme, že UA môže útočiť.
Autoeditácia príspevku po 4 min 33 sek:
Rozpísal som ich znovu aj ephramkovi zároveň.
-
harrison314
Hardcore addict
Blastbit - ale konspiracne toerie vyzaduju, no kospiraciu
To co si dopisal su nahodne vykriky oznacovane ako bludy, nie pravoverne kospiracne torie. A len si ukazal, ze aj pokazene hodinky ukazuju spravny caj dvakrat denne. Vies, ked zacnes sypat z rukava blbosto tak je sanca, ze nieco trafis. Ale v dobe ich vzniku nejestvuje ziadny realny dokaz o tom, ze sa to dialo. A vsetko sivycucali z prsta. To, ze sa nieco z toho uakazalo ako pravda nemeni nic na tom, ze ich netreba brat vazne.
To co si dopisal su nahodne vykriky oznacovane ako bludy, nie pravoverne kospiracne torie. A len si ukazal, ze aj pokazene hodinky ukazuju spravny caj dvakrat denne. Vies, ked zacnes sypat z rukava blbosto tak je sanca, ze nieco trafis. Ale v dobe ich vzniku nejestvuje ziadny realny dokaz o tom, ze sa to dialo. A vsetko sivycucali z prsta. To, ze sa nieco z toho uakazalo ako pravda nemeni nic na tom, ze ich netreba brat vazne.
Ked myslíš
Hlavne že o tom bolo rozprávané v TV mediach aj v novinových médiach.
Hlavne že tu ľudom nedá spávať "plochá zem" a že je guľatá, no hlavne že je elipsová
(sploštený elipsoid)
Hlavne že tu ľudom nedá spávať "plochá zem" a že je guľatá, no hlavne že je elipsová
-
harrison314
Hardcore addict
Tak rozpisem:
Ono vsetky tri boli pravidve sucasne zaviselo na kom. Ano spodciatku v tom bol chaos, ano mali sme ludi co to zlahcovali. Ale mi tu nemozeme, za to, ze niekto je trtko a nechape ani zakladom infekcnych ochoreni zo zakladnej skoly.
To, ze maju vakciny a lieky neziaduce ucinky by pre ludi co vedia citat nemala byt tiez novinka, maju to napisane v pribalovom letaku. Kospiracne toerie ohladom infarktov a mrtvic sa nepotvrdili, ukazalo sa, ze je to naopak a tychto veci sa objavuje viac v neockovanej populacii.
Co je na tom konspiracia? Chyba tam spiknutie.Blastbit napísal: 02 okt 2024, 18:19 1. covid - konšpirácie ohľadom účinkov na ľudské telo = neškodné, príliš škodné, soplík a pod,
Ono vsetky tri boli pravidve sucasne zaviselo na kom. Ano spodciatku v tom bol chaos, ano mali sme ludi co to zlahcovali. Ale mi tu nemozeme, za to, ze niekto je trtko a nechape ani zakladom infekcnych ochoreni zo zakladnej skoly.
To, ze farmaceuticke firmy vyvijaju a vyrabaju lieciva za peniaze a je to ich predmet podnikania prekvapi len cloveka co zije na Mesiaci. Alebo si si myslel, ze vyvjaju lieky len tak z dobreho srdca a viloveho prachu?Blastbit napísal: 02 okt 2024, 18:19 2. že na vakcinácii sa urobil biznis, hoci sa to predtým popieralo. Zároveň že sú neškodné čo tiež nie je pravda pre niektorích ludí, hoci ich bude málo,
To, ze maju vakciny a lieky neziaduce ucinky by pre ludi co vedia citat nemala byt tiez novinka, maju to napisane v pribalovom letaku. Kospiracne toerie ohladom infarktov a mrtvic sa nepotvrdili, ukazalo sa, ze je to naopak a tychto veci sa objavuje viac v neockovanej populacii.
Tu tiez chyba to spiknutie. Repektive nejaky skodlivy ucinok.Blastbit napísal: 02 okt 2024, 18:19 3. UA nemala dostať povolenie od Západu útočiť na ruské územie a keď sa tvrdilo, že sa to neporuší tak sa to bralo ako konšpirácia. Teraz vieme, že UA môže útočiť.