No prave. To auto by predali aj s 30% zlavou. Mozno s len 20%. Toto mi pride divne.
Elektromobil co si o nom myslite?
- chlapec10
- Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Elektromobil co si o nom myslite?
Tu dalsi priklad, EV Opel Corsa 2024 facelift, Tageszullasung z 31. augusta 2024, takze uplne najnovsi model a nan zlava 24% z 30k na na 22.8k. Ak si dobre pamatam, tak dokonca tento autosalon ti privezie auto do Bratislavy za nejakych 600 Eur...
link: https://www.autohaus-tabor.de/de/tabor- ... 19914.html
link: https://www.autohaus-tabor.de/de/tabor- ... 19914.html
Kks, ak tu o rok budu take zlavy na EV6tku, mozno novy Scenic, tak asi ja zacnem basnit o tom ako milujem stat kazdych 100km pol hodku na nabijacke. Tie zlavy su brutalne
- starysomar
- Hardcore addict
Veď to bude len dobre - ak ceny EV pôjdu dolu, bude sa ich kupovať viac a podporí (...vynúti) si to rozvoj infraštruktúry. Firmy, ľudia budú mať prácu, štát dane. To je cesta - nie nariadenia.
Tak ... ano, len mi to nepride realne Ale za take peniaze by sa tie auta imho predavali fakt inak.
Co sa nariadovania tyka, je dohladatelnych viac mojich prispevkov kde som proti, ale poslednu dobu si hovorim, ze by som mozno mal ten postoj trochu prehodnotit
Co sa nariadovania tyka, je dohladatelnych viac mojich prispevkov kde som proti, ale poslednu dobu si hovorim, ze by som mozno mal ten postoj trochu prehodnotit
Dost casto pocuvam ze stat a samospravy u nas skoro uplne seru na infrastrukturu. To bude potom tazky rozbeh.
- starysomar
- Hardcore addict
Asi som spomínal - pred pár rokmi som sa pýtal vyššeho manažéra v našej firme ako sa pripravujeme na elektromobilitu - odpoveď bola nijako lebo nie je "spoločenská objednávka".
Samosprávy sú zložené s ľudí akých si miestni zvolili.
Samosprávy sú zložené s ľudí akých si miestni zvolili.
Samosprava ma podla vyhlasky 555 povinnost pri budovani parkovisiek pozadovat v stavebnom konani predpripravu na elektromobilitu. Na 2 parkovacie miesta musi byt pripravena chranicka s lankom alebo rovno kablom, aby sa mohla v buducnosti osadit nabijacia stanica. Takze o 5 rokov uz mozno tie nabijacie stanice aj niekto postavi, hoci v obmedzenom mnozstve.
v okolitych EU krajinach ponukaju celkom slusne dotacie aktualne na EV. vraj su to peniaze z EU, kamarat pisal normalne na ministerstvo ze kedy budu dotacie u nas a odpisali mu ze na auta sa dotacie zatial neplanuju, peniaze z EU sa budu investovat do infrastruktury, tak sa mozme tesit ako tu bude do par rokov trcal nabijacka z kazdeho kanala.
- starysomar
- Hardcore addict
Prvé európske elektrické SUV s dojazdom 700 km prichádza do SR:
https://www.startstop.sk/spravy/news/11 ... 7HEcDqKl4A
https://www.startstop.sk/spravy/news/11 ... 7HEcDqKl4A
- chlapec10
- Addict
Tak, nova KIA EV3 je v (pred) predaji a tie ceny Nemecko vs Slovensko su dost extremne
Asi mi to niekde uslo, ale kde pozeras tie ceny ?
- chlapec10
- Addict
toto konkretne je apl.de
Som si to preliezol a tie ceny tam vedia byt fakt brutalne. Vdaka
Immer mehr E-Auto-Fahrer wechseln zurück zum Verbrenner
https://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/ ... 46297.html
https://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/ ... 46297.html
Spoiler
V treťom štvrťroku 2024 sa len 3,9 % kupujúcich súkromných vozidiel rozhodlo pre čisto elektrický pohon na batérie. Predtým, v posledných štvrťrokoch rokov 2022 a 2023, dosiahol podiel prechodu od spaľovacích motorov k elektromobilom 6,9 %, resp. 6,6 % - v každom prípade ovplyvnený blížiacim sa znížením ekologického bonusu pre elektromobily. Zároveň čoraz viac kupujúcich súkromných automobilov prechádza zo svojho predchádzajúceho elektromobilu späť na spaľovací motor. V roku 2021 bola táto miera ešte na úrovni 14 percent a v prvých deviatich mesiacoch roku 2024 dosiahla 34 percent.
To sú hlavné zistenia štúdie poisťovne HUK-Coburg. Ako najväčšia nemecká poisťovňa automobilov s 13,9 milióna poistených vozidiel a trhovým podielom štvrtiny súkromne registrovaných vozidiel môže nájsť reprezentatívne údaje o vývoji automobilového trhu aj vo vlastnej réžii.
Údaje spoločnosti HUK o pohonných systémoch spaľovacích a elektrických vozidiel tiež potvrdili, že výber pohonného systému veľmi závisí od osobnej životnej situácie: Zatiaľ čo medzi súkromnými vlastníkmi automobilov bol priemerný podiel čisto elektrických vozidiel v Nemecku 2,9 %, medzi majiteľmi domov to bolo 4,1 %, medzi vlastníkmi bytov 2,4 % a medzi nájomníkmi len 1,3 %. V Bavorsku bol podiel elektromobilov 3,4 percenta a v Dolnom Sasku 3,2 percenta, zatiaľ čo Sasko-Anhaltsko a Sasko sa v nemeckom rebríčku umiestnili na poslednom mieste s 1,5 percenta.
V zásade stále pretrváva ochota kúpiť si elektromobil: Pre 18 percent kupujúcich súkromných automobilov bude v roku 2024 jedinou možnosťou kúpy nového vozidla elektrický pohon. Vyplýva to z prieskumu pre poisťovňu HUK, pre ktorý spoločnosť Yougov oslovila približne 4 000 ľudí v Nemecku. Medzi potenciálnymi kupujúcimi elektromobilov však zohráva významnú úlohu vek: 28 percent respondentov mladších ako 40 rokov by si ako svoje ďalšie auto určite kúpilo len elektromobil, zatiaľ čo medzi respondentmi staršími ako 40 rokov je to len 12 percent.
Podľa prieskumu tretina potenciálnych nemeckých kupcov automobilov nechce za elektromobil platiť vyššiu cenu. Naopak, 19 percent respondentov uviedlo, že by boli ochotní zaplatiť za auto s čisto elektrickým pohonom až o 10 percent viac, pričom 33 percent by akceptovalo aj cenovú prirážku vyššiu ako 10 percent. Celkovo prieskum odhalil aj rozšírenú skepsu voči systémom elektrického pohonu: 46 percent respondentov si myslí, že systémy elektrického pohonu sú dobré alebo veľmi dobré, zatiaľ čo 47 percent si myslí, že sú „menej dobré“ alebo „vôbec nie sú dobré“. V súlade s tým 29 percent respondentov odpovedalo, že by prešli na elektromobil s batériovým pohonom len vtedy, ak by bolo zákonom povolené registrovať len elektromobily.
Translated with DeepL.com (free version)
To sú hlavné zistenia štúdie poisťovne HUK-Coburg. Ako najväčšia nemecká poisťovňa automobilov s 13,9 milióna poistených vozidiel a trhovým podielom štvrtiny súkromne registrovaných vozidiel môže nájsť reprezentatívne údaje o vývoji automobilového trhu aj vo vlastnej réžii.
Údaje spoločnosti HUK o pohonných systémoch spaľovacích a elektrických vozidiel tiež potvrdili, že výber pohonného systému veľmi závisí od osobnej životnej situácie: Zatiaľ čo medzi súkromnými vlastníkmi automobilov bol priemerný podiel čisto elektrických vozidiel v Nemecku 2,9 %, medzi majiteľmi domov to bolo 4,1 %, medzi vlastníkmi bytov 2,4 % a medzi nájomníkmi len 1,3 %. V Bavorsku bol podiel elektromobilov 3,4 percenta a v Dolnom Sasku 3,2 percenta, zatiaľ čo Sasko-Anhaltsko a Sasko sa v nemeckom rebríčku umiestnili na poslednom mieste s 1,5 percenta.
V zásade stále pretrváva ochota kúpiť si elektromobil: Pre 18 percent kupujúcich súkromných automobilov bude v roku 2024 jedinou možnosťou kúpy nového vozidla elektrický pohon. Vyplýva to z prieskumu pre poisťovňu HUK, pre ktorý spoločnosť Yougov oslovila približne 4 000 ľudí v Nemecku. Medzi potenciálnymi kupujúcimi elektromobilov však zohráva významnú úlohu vek: 28 percent respondentov mladších ako 40 rokov by si ako svoje ďalšie auto určite kúpilo len elektromobil, zatiaľ čo medzi respondentmi staršími ako 40 rokov je to len 12 percent.
Podľa prieskumu tretina potenciálnych nemeckých kupcov automobilov nechce za elektromobil platiť vyššiu cenu. Naopak, 19 percent respondentov uviedlo, že by boli ochotní zaplatiť za auto s čisto elektrickým pohonom až o 10 percent viac, pričom 33 percent by akceptovalo aj cenovú prirážku vyššiu ako 10 percent. Celkovo prieskum odhalil aj rozšírenú skepsu voči systémom elektrického pohonu: 46 percent respondentov si myslí, že systémy elektrického pohonu sú dobré alebo veľmi dobré, zatiaľ čo 47 percent si myslí, že sú „menej dobré“ alebo „vôbec nie sú dobré“. V súlade s tým 29 percent respondentov odpovedalo, že by prešli na elektromobil s batériovým pohonom len vtedy, ak by bolo zákonom povolené registrovať len elektromobily.
Translated with DeepL.com (free version)
No, zda sa, ze problem je stale cena, takze bude treba tie spalovaky este trochu zdraziet
Treba ich zakazat!
- starysomar
- Hardcore addict
Elektromobily?
- starysomar
- Hardcore addict
"Táto stránka neexistuje. Skúste vyhľadať niečo iné."