nemôže si často napúšťať vaňu na kúpanie? preto tolko teplej..starysomar napísal: 04 nov 2024, 20:47 Pozrel som posledných 5 rokov - mávala len o málo vyššiu spotrebu teplej vody, posledné dva má o zhruba 50%.
Dôvod neviem.
Platby za energie
Re: Platby za energie
-
starysomar
Hardcore addict
wladas neviem, no zažil som - u svokry umelci napojili wc na teplú a vyriešili to potom prekrížením kolenami nad omietkou 
Na ukážku vlaňajšia spotreba v jednom vchode - priemer je opačný, dvakrát viac studenej. Jeden byt päťkrát - traja ľudia majú mesačnú spotrebu studenej 10 kubíkov. Byt 8 je prevažne prázdny, prídu len občas.
Kto si koľko a prečo míňa nemám dôvod riešiť - kam vylejú v byte 8 denne 300 litrov tiež nechápem no platia si za to.
Rok a kubíky.
Na ukážku vlaňajšia spotreba v jednom vchode - priemer je opačný, dvakrát viac studenej. Jeden byt päťkrát - traja ľudia majú mesačnú spotrebu studenej 10 kubíkov. Byt 8 je prevažne prázdny, prídu len občas.
Kto si koľko a prečo míňa nemám dôvod riešiť - kam vylejú v byte 8 denne 300 litrov tiež nechápem no platia si za to.
Rok a kubíky.
Tak, nakoniec je to v poriadku. Prišiel pán z vodární, doniesol aj výpis spotreby. Je tam 75, vravel, že zrejme pod zlým uhlom som to pozerala. Trochu ho natočil, nech je na to lepší pohľad.
No ja mam studenej 5x viac minutej a aj to len nejakych 18 kubikov. Studena a kratka sprcha.
Tak ja v tom byte bývam len 2,5 mesiacawladas napísal: 05 nov 2024, 16:44 No ja mam studenej 5x viac minutej a aj to len nejakych 18 kubikov. Studena a kratka sprcha.
-
starysomar
Hardcore addict
Tie merače si foť minimálne raz mesačne.
Jop, mám to v pláne
-
starysomar
Hardcore addict
No vidím, že je to v Nitre častejšie - vodomery s "neistým" číselníkom. Skôr alebo neskôr to počítadlo pretočí aj číslicu o rád-dva vyššie a namiesto 6 bude 116... Je to foto zo svokrinho bytu.
Nuž, pán z vodární povedal, že závisí od toho z akého uhla sa na to pozriešstarysomar napísal: 09 nov 2024, 16:43 No vidím, že je to v Nitre častejšie - vodomery s "neistým" číselníkom. Skôr alebo neskôr to počítadlo pretočí aj číslicu o rád-dva vyššie a namiesto 6 bude 116... Je to foto zo svokrinho bytu.
vodomer číslice.jpg