projektory

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: projektory

Príspevok od používateľa gogo956 »

4k projektory sa normalne predavaju len su este drahe a rozdiel v obraze oproti fullhd je velky. Kvalitny led tv je univerzalnejsi, mozes napr na nom surfovat na nete a pod.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

gogo956 napísal:...v dnesnej dobe pozerat nove filmy vo fullhd je smiesne a nevidim v tom zmysel.
K tomuto výroku by som mal nejaký dotaz.
1. Pokiaľ nesedíš od tv, alebo iného zobrazovadla dostatočne blizko (pri 55" pod 2 metre) nemáš zo 4k nič. .ktomu ale potrebuješ ozaj kvalitný tv, ktorý má aj dokonalý pohyb obrazu, inak je pozeranie skôr nepríjemné z takej blízkosti = veľká investicia do tv+prehrávač, ktorý tak isto prehrá 4k ako aj connect, media, úložisko na objemne 4k videa.... osobne ani nepoznám nikoho, kto by tak z blizka tv pozeral..
2. Človek nepozerá len nové filmy :-) skôr by som povedal, že nových dobrých filmov je čím ďalej menej :-/
...v dnešnej dobe je fullhd podľa mňa este najrozšírenejším formátom ako aj najrozumnejším z pohľadu ekonomickeho hladiska voči kvalite..
Projektor ak je vhodne zvoleny, na určitý druh pozerania je tiež podla mňa dobra voľba....
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

gogo956 napísal:4k projektory sa normalne predavaju len su este drahe a rozdiel v obraze oproti fullhd je velky. Kvalitny led tv je univerzalnejsi, mozes napr na nom surfovat na nete a pod.
Akokeby sa na projektore surfovat na nete nedalo.
Kvalitny TV je univerzalnejsi, lenze kvalitne FHD uz nie su a pri 4k potrebujes sediet bud blizko, alebo velku uhlopriecku. A taky TV nestoji 500 ani 1000 eur. Keby chcel TV tak napise ze chce TV.

A kolkoze filmov vychadza v 4k? To ze sledujes len najnovsie blockbustre, neznamena ze je to vacsina filmov. To nie je len holywood a netflix. V celkovom objeme je tych 4k filmov mizive percento.
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa wladas »

Preslo par rokov od "vydania" 4K a ja stale mam nazor ze je to total zbytocnost. Jedine pozitivum vidim len s pridavnych technologiach pri 4k TV.
No a ked si porovnam cenu 75" FHD TV a kvalitneho projektoru tak projektor vyjde lacnejsie s tym ze to bude bezne 2,5m uhlopriecka. Na beznu gaucovu vzialenost 3-3,5m je to akurat.
Ale vyuzitelnost 4k pri 65" je 2-2,2m co uz nieje bezna gaucova vzdialenost - kompromis.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Rozdiel medzi fullhd obrazom a 4k je markantny a nielen na ploche 75palcov a viac je to jednoznacne vidno. Ale pokial je niekto spokojny s basic projektorom s fullhd "hlavne ze je ten obraz na celu stenu" tak je to ok az na to ze aj tak dotycny bude musiet riesit kupu tv pretoze tazko mu zastupi vsetky funkcie projektor, resp kto chce mat v izbe furt polotmu.?

Wladas
Ano je to lacnejsie az na to ze ten projektor nebude mat tak kvalitny obraz ako 4k tv. Napr stare crt sd tv su zadarmo pri kontajneroch- nie je to super? - clovek usetri..
Apropo remasteruju sa aj starsie filmy nielen novinky.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano rozdiel medzi 4k a FHD je viditelny, za predpokladu ze dodrzis patricnu vzdialenost vzhladom k uhlopriecke. A lacny 4k TV je nahovno, rozhodne to nema dobry obraz, tak pri takom sediet blizko je vsetko len nie dobre. Basic projektor je vzdy lepsi ako basic televizor. Ked tvrdis opak, asi riadne bluznis.
A neviem kde beries to ze nema ziaden TV.

A chce nieco okolo 500€. Vymenuj mi tu nejaky kvalitny 4k TV za tie prachy. To som dost zvedavy.
packie34
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa packie34 »

Ryan Giggs---Stale si mi nepovedal ze ktory z tych 2 Projektorov je lepsi a ktory sa oplati zobrat ;)
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 - ako uz napisal ryan pri 500€ radsej projektor. Podla mna aj pri 1000€ rozpocte je lepsi projektor, mozno este na zvazenie OLED. Evidentne si dalsia ovecka co naletela na super technologiu ktoru treba rychlo mat doma.
Ryan Giggs
VIP
VIP

packie34 napísal:Ryan Giggs---Stale si mi nepovedal ze ktory z tych 2 Projektorov je lepsi a ktory sa oplati zobrat ;)
Otazka je preco si postavil proti sebe prave tieto 2, ked je medzi nimi taky cenovy rozdiel.
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Teraz potrebujem ja poradit s konkretnym projektorom. Rozpocet mam dajme tomu 1000€ ale nechcem samozrejme kupovat nieco co nevyuzijem. 3D nepotrebujem.
Nevyznam sa moc v pouzitych technologiach akurat viem ze DLP je ta spravna volba.
Pozorovacia vzdialenost cca 2,7m. Podla prepoctu mi to vychadza ze potrebujem 200cm uhlopriecku.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na to dlp ako spravnej volby si prisiel kde?
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Ze 3LCD je uz troska nad limit. A ma horsie podanie ciernej. Ci to mam domotane?
Zatial som nasiel moznych kandidatov
Epson EH-TW5350
Optoma HD27
Optoma HD142X
ViewSonic PJD7720HD
BenQ TH670
BenQ W1070+
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neviem o tom žeby 3LCD projektory boli nad limit. Napr. ten Epson je 3LCD a je hodnoteny veľmi dobre, vratane čiernej. Vyhoda je že to neblika a nema duhovy efekt ako DLP.
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Diky. Este som nasiel uplne cerstvo novy model EH-TW5600. Este sa ale tazko hladaju skusenosti. 5350 ma dobre ohlasi.
Este lajcka otazka. V com je lepsi o triedu (aj dve) drahsi 6700 ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Podla recenzii vychadza obrazovo lepsie (otazka je nakolko je to rozdiel realny), ma vyssiu svietivost, a vraj lepsiu opriku a lens sift.
wladas
Hardcore addict
Hardcore addict

Zobral som EH-TW5600 a po par hodinach kukania (zatial len na bielu klasicky vrubkovanu stenu) spokojnost. Paradny obraz, variabilne umiestnenie (velky zoom, vertikalny posun), tichy pri ECO.
josefs
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa josefs »

Zdravim,
Chcel by som Vas poprosit o radu. V skole sa na interaktivnej tabuli pokazil projektor a potrebovali by ho vymenit za novy.
Povodny projektor je Epson EB-420.
Aky novy, nahradny projektor pre interaktivnu tabulu by ste vedeli doporucit? Aby dokonale plnil svoju funkciu, bol cenovo prijatelny a aj nieco vydrzal. Ak su k navrhu potrebne dalsie doplnujuce informacie, tak napiste ake.
Dakujem.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Normalne obycajny projektor, idealne uz FullHD.

Zivotnost lampy tohto Epsonu je okolo 250 dni - https://www.alza.sk/epson-co-fh01-d7642208.htm
Tato Optoma ma zivotnost az 500 dni - https://www.alza.sk/optoma-hd146x-d6252822.htm

Oba su zakladne modely s prijatelnou cenou, moznostou eco modu, s FullHD rozlisenim, maju repro, HDMI, USB a dialkove ovladanie. Kontrast a svietivost je standardna vzhladom na cenu, bezna zaruka len 2 roky.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

heker: S tou zivotnostou lampy si asi chcel povedat, ze 6000 hodin pre Epson a 15000 hodin pre Optomu v beznom rezime, ci?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Vychadzal som z udajov, ktore boli na Alze uvedene v parametroch. Ked to pozeram teraz, tak su tam tebou uvedene hodnoty.
Napísať odpoveď