Gmail
Re: Gmail
Ahojte.
V gmaily mám cez pop3 a imap pripojenú emailovú adresu.
menil som hosting a všimol som si , že správy (takmer žiadne, alebo aj žiadne) z odoslanej pošty nie sú na
starom hostingu. Rovnako tak mi chýba veľa správ z archívu.
ako ich dostanem z Gmailu na nový hosting?
Ďakujem
V gmaily mám cez pop3 a imap pripojenú emailovú adresu.
menil som hosting a všimol som si , že správy (takmer žiadne, alebo aj žiadne) z odoslanej pošty nie sú na
starom hostingu. Rovnako tak mi chýba veľa správ z archívu.
ako ich dostanem z Gmailu na nový hosting?
Ďakujem
Skus to napisat zrozumitelnejsie, lebo zle sa mi chape presna pointa problemu a co potrebujes.
Ak si pouzivam IMAP, tak tie by mali by ulozene na strane servera, ktory poskytuje mailove sluzby. Ak si pouzival POP3+SMTP, tak je mozne, ze su len na strane finalneho klienta cez ktory si cital a odosielal maily, pretoze POP3 a SMTP sa standardne mazu zo servera po stiahnuti/odoslani a ostavaju ulozene len v mailovom kliente. Ak napriklad pouzivas SMTP na odosielanie posty v mobile, tak sa k tym mailom dostanes len v tom konkretnom mobile, nedostanes sa k nim z pocitaca ked sa prihlasis na webmail.
Ak si pouzivam IMAP, tak tie by mali by ulozene na strane servera, ktory poskytuje mailove sluzby. Ak si pouzival POP3+SMTP, tak je mozne, ze su len na strane finalneho klienta cez ktory si cital a odosielal maily, pretoze POP3 a SMTP sa standardne mazu zo servera po stiahnuti/odoslani a ostavaju ulozene len v mailovom kliente. Ak napriklad pouzivas SMTP na odosielanie posty v mobile, tak sa k tym mailom dostanes len v tom konkretnom mobile, nedostanes sa k nim z pocitaca ked sa prihlasis na webmail.
Jak píše heker, ak chceš zachovávať na serveri poštu, používaj imap a nie pop3.
Neviem, či na toto existujú nejaké špeciálne fičúry, ale keď sa mi niečo podobné stalo, emaily som si zvykol presúvať cez Outlook. Do Outlooku (použi ľubovoľný klient) si natiahni Gmail a cez imap aj tú prázdnu emailovú schránku na novom serveri. Potom v Outlooku si môžeš jednoducho presúvať emaily z Gmailu do imapovej emailovej schránky na novom serveri. Vďaka imapu sa tie správy dostanú nazad na server.
Neviem, či na toto existujú nejaké špeciálne fičúry, ale keď sa mi niečo podobné stalo, emaily som si zvykol presúvať cez Outlook. Do Outlooku (použi ľubovoľný klient) si natiahni Gmail a cez imap aj tú prázdnu emailovú schránku na novom serveri. Potom v Outlooku si môžeš jednoducho presúvať emaily z Gmailu do imapovej emailovej schránky na novom serveri. Vďaka imapu sa tie správy dostanú nazad na server.
gmail spravy nevymazava, iba archivuje. v praxi to znamena ze vymaze z mailu label "Inbox".
ked si v menu miesto Inbox vyberies "All Mail" tak tam uvidis vsetky maily aj tie ktore si "vymazal". vies tam aj vyhladavat.
ked si v menu miesto Inbox vyberies "All Mail" tak tam uvidis vsetky maily aj tie ktore si "vymazal". vies tam aj vyhladavat.
-
starysomar
Hardcore addict
Určitý počet dní alebo kým ich nedá odstrániť natrvalo.
Mimochodom, akurát včera som riešil nový email na Azet a vyžadujú overenie tel. čísla ale len slovenského. Keďže už slovenské nemám, tak by to mohli spraviť aj nejak inak.heker napísal: ↑07 aug 2023, 14:45 Ono v dnesnej dobe je tazko uverit tomu, ze ako pouzivatel internetu a Gmailu nevlastnis mobil. Pokial ho nevlastnis, tak je to tvoj problem a nie problem Gmailu. Ved Gmail ti zadarmo poskytuje sluzbu s 20GB priestorom a jedine co po tebe pozaduje, tak to je overenie telefonneho cisla. Ak to splnit nedokazes, tak asi Gmail pouzivat nebudes a mozes si skusit zalozit mail na post.sk, azet.sk, zoznam.sk, seznam.cz, yahoo.com alebo hocikde inde, pretoze mailovych sluzieb je tolko, ze az. Lenze vsetci dobre vieme, ze Gmail patri k spicke a pokiak ho chces pouzivat, tak musis akceptovat ich podmienky. Pokial je ich podmienka overenie telefonneho cisla, tak s tym nic nespravis, nemas sa komu stazovat a nemas sa coho domahat. Predpokladam, ze to vies aj sam, ze aka je situacia, len sa ti nepaci, ze ten ucet mas overit cez telefonne cislo, lebo ti ide o princip, vsak?
lukas9206
pred nejakou dobou som skusal v podstate vsetkych poskytovatelov free Sk emailov a co si pamatam tak vsade požadovali verifikaciu na Sk tel. číslo.
Prečo potrebujes prave Sk emailove konto, zahranicne nestaci?
pred nejakou dobou som skusal v podstate vsetkych poskytovatelov free Sk emailov a co si pamatam tak vsade požadovali verifikaciu na Sk tel. číslo.
Prečo potrebujes prave Sk emailove konto, zahranicne nestaci?
Nepotrebujem konkrétne SK konto. Ale bolo to prvé čo ma napadlo mimo Gmail. Teraz mám zbytočne vytvorený účet na Azete kde nemôžem používať mail. Mohli to žiadať aspoň pri registrácii aby som s tým nestrácal čas.
-
starysomar
Hardcore addict
Nie.
Pred nejakým časom sa mi stávalo, že sa objavlo niekoľko dávno vymazaných - zrejme nejaká chyba no kôš je na to, aby v ňom ostali 30 dní. Ak zmažeš maily z koša - neidú obnoviť nijako pokiaľ viem.
Pred nejakým časom sa mi stávalo, že sa objavlo niekoľko dávno vymazaných - zrejme nejaká chyba no kôš je na to, aby v ňom ostali 30 dní. Ak zmažeš maily z koša - neidú obnoviť nijako pokiaľ viem.