Aký seriál začať pozerať

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
uNfEiL
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Aký seriál začať pozerať

Príspevok od používateľa uNfEiL »

retkvic napísal: 27 sep 2024, 12:34 Videl niekto Baby Reindeer, je to až také psycho ako to vyzerá, že je?
https://www.imdb.com/title/tt13649112/
My sme to pozerali s manželkou a nám sa to veľmi páčilo. A psycho, no podľa mňa áno :D , aj práve preto tomu osobne dávam 5/5 a za seba musím povedať že mám celkom vysoké nároky. Prišlo nám to také živé, akoby sa stále niečo dialo a hlavne nás pri tom držalo vedomie že to je podľa skutočných udalostí (áno viem miestami pritiahnuté za vlasy aby si to zachovalo dramatickosť). Ale keď to porovnám napr s Dahmerom (tiež podľa skutočných udalostí) tak ten sme prestali po 3 častiach pozerať lebo nás to úplne nudilo, pozerali sme na hodinky kedy to už končí a celé sa to lialo v jednom tempe.

Ale aj tu platí 100 ľudí 100 chutí. Ja napr taký dosť ospevovaný Sopranos som nevydržal sledovať, mega ma to nudilo a to som sa tomu snažil dať šancu v podobe niekoľkých častí ale ja neviem... Možno keby som to sledoval v čase keď to vyšlo by som to bral inak.

Odporúčam pozrieť jednu dve časti a podľa toho zhodnotiť či sa ti to páči natoľko aby si to pozeral ďalej.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

uNfEiL napísal: 25 okt 2024, 19:07 My sme to pozerali s manželkou a nám sa to veľmi páčilo. A psycho, no podľa mňa áno :D , aj práve preto tomu osobne dávam 5/5 a za seba musím povedať že mám celkom vysoké nároky. Prišlo nám to také živé, akoby sa stále niečo dialo a hlavne nás pri tom držalo vedomie že to je podľa skutočných udalostí
Na mňa ten trailer pôsobil až mega psycho, ale asi to bolo zamerne takto napeckovane spravené, nič som posledne kvalitou take nevidel, tak mi to prišlo hodne pozretia, skusim a uvidim.

Sopranos, tak to som nepozeral, ale asi kvoli tomu vajbu mafianskeho prostredia, ja som nedokazal pozriet ani krstneho otca, tak to bude asi tým, nie každého šálka kávy.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Ja trailery z princípu nepozerám. Väčšinou tam ukážu tie najlepšie pasáže a potom máš veľké očakávania.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

Normal People
https://www.csfd.cz/film/774607-normalni-lidi/prehled/
Velmi dobra romanticka drama na zaklade kniznej predlohy o dvoch ludoch, ktori sa aj daju dokopy aj nedaju dokopy, aj idu od seba, aj idu znova k sebe. Velmi uveritelne, odporucam
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

nahodnym vyberom som narazil na Shrinking na Apple TV+.
vyzaruje to podobne melancholicko "feel good" pocity ako Ted Lasso.
Jason Segel nesadne kazdnemu, ja som mam celkom rad ale niekedy je aj na mna moc, ale tak hra taku tu svoju klasicku rolu "quirky guy", proste taky Marshall po 40ke.
kvoli komu sa to ale 100% oplati pozerat je Harrison Ford ktory ma aj super postavu aj super herecke vykony a zaroven mam tak nejak potrebu sa na neho co najviac pozerat kym je zivy lebo (ako aj tento serial ukazuje) uz to nemusi byt dlho.

druha seria prave vychadza, ja este koncim prvu.
deszka3
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Na Netflixe vcera vysli prve 3 epizody druhej serie serialu Arcane. Pozera niekto?

3 roky cakania sa zatial oplatili, brutalny vizual, brutalny soundtrack a super dej. Tato seria je zaroven aj poslednou ukoncujucou seriou, som zvedavy kam to dotiahnu, buducu sobotu releasnu dalsie 3 epizody a o dva tyzdne zas posledne 3 epizody.
Fglx
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Fglx »

Ja sa na to vrhnem asi hned ako dokoncim serial, ktory prave pozeram. Minula seria bola umelecke dielo.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

aacid napísal: 04 nov 2024, 22:04 nahodnym vyberom som narazil na Shrinking na Apple TV+.
vyzaruje to podobne melancholicko "feel good" pocity ako Ted Lasso.
Jason Segel nesadne kazdnemu, ja som mam celkom rad ale niekedy je aj na mna moc, ale tak hra taku tu svoju klasicku rolu "quirky guy", proste taky Marshall po 40ke.
kvoli komu sa to ale 100% oplati pozerat je Harrison Ford ktory ma aj super postavu aj super herecke vykony a zaroven mam tak nejak potrebu sa na neho co najviac pozerat kym je zivy lebo (ako aj tento serial ukazuje) uz to nemusi byt dlho.

druha seria prave vychadza, ja este koncim prvu.
druhá seria je bomba, prvé 3 časti možno slabšie ale posledné 2 epizody som sa stále smial. veľmi dobré, milé a Derek do každej rodiny :D haha (to potom pochopíš :D)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

uz som syncnuty takze chapem :)
btw ten herec hral aj v staruckom sitcome Married... with Children a hral tam viac menej tu istu postavu sused fesak manzel co ma vsetko na haku.
aj by som povedal ze je to moja najoblubenejsia postava Shrinking len tam su proste vsetky dobre. ale v poslednom dieli mi to ho bolo dost luto :(

(teraz pozeram jeho imdb a on teda hral v podstatne viac serialoch z 80tych rokov ako len zenaty so zavazkami, ale tak ja ho poznam len odtial :D)
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Začal som teraz tri novšie a jeden "starší" seriaĺ pozerať.

1. Penguin - videl som prvé diely, nikdy som nerozumel konceptu Batmana, príde mi to ako najnezmyselnejší hrdina vôbec. A asi aj tak je celý Tučniak, totálna nuda pre mňa, prestal som pozerať asi po tretej epizóde, nezachránila to ani manželka Teda Mosbyho.

2. Silo 2. séria - kniha je super, seriál prekvapiko vďaka hlavnej herečke a celkovému castu super. Teda minimálne prvá séria. Druhá začala fakt zle, kde kniha bola temná, záhadná a naozaj mysteriózna, tak seriál je fakt o ničom. Počkám kým to bude celé von a bingnem to naraz, lebo takto po dieloch mám chuť sa na to vykašľať. Obzvlášť ep. 2 je čistá tragédia.

3. Duna - Prophecy - klobúk dole komukoľvek, kto chce knižnú predlohu filmovať, kniha je extrémne náročná na čítanie, chápanie, vnímanie druhých a tretích významov, vyžaduje si znalosti histórie, politológie, náboženstiev.. Filmová ma celkom bavila, aj keď jasne, že ten dej rozpovedať v troch filmoch (dúfajme) je málo, to by ani GoT 8 sérii po 10hod na sériu nestačilo. Ale prvý diel za mňa super, vizuálne sa drží aj filmovej predlohy, dobre herecky obsadený, dialógovo zaujímavý a na toto sa celkom teším.

4. Slow Horses sú von už tri série, zatiaľ som dal prvú. Tam som to chcel po druhej epi prestať pozerať, hrozne pomalý rozjazd to má, ale potom to už je jedna veľká jazda, má to všetko - humor, drámu, napätie, Gary Oldmana ktorý robí fekálny humor. Skvele vypointované dialógy, domyslený scenár, za mňa parádna vec, ktorú sa opplatí vidieť.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

I Am Not Okay With This - Stredoškolský tomboy s nadprirodzenými schopnosťami, dobré herecké výkony, trošku depresívne(ten istý spisovatel čo bol za The End of the F***ing World), nadpriemerný seriál, škoda že sa asi kvôli pandémii nepokračovalo v ďalšej sérii, malo to premiéru február 2020.
Yos
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yos »

JCM01 napísal: 27 sep 2024, 11:31 Dík za odporučenie, pozrel som, celkom fajn, ale miestami mi to príde dosť zbytočne naťahované.
Po tomto seriáli som hľadal niečo podobné a našiel som toto:
https://www.csfd.sk/film/343181-jedna-noc/prehlad/
Môžem taktiež odporučiť, prišlo mi to dynamickejšie ako Defending Jacob.
The Night Of sme tiež nedávno pozreli a taktiež veľmi slušný seriál, ktorý nás vtiahol do deja.
Mne sa páčil viac, ako Defending Jacob, mojej polovičke sa zas páčil viac Jacob.
Fglx
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Fglx »

Pozrel som druhu seriu Star Trek: Strange New Worlds. Spokojnost, dva diely (tie experimentlane) uplne skvele ❤. Tesim na dalsiu. Po facepalmovej a ufnukanej Discovery, pekny navrat ku korenom.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Dexter Original Sin celkom ma to chytilo
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

Pozeram Sto rokov samoty na netflixe a som prijemne prekvapeny. Velmi kvalitna adaptacia knihy. Kniha je pre mna jedna z najoblubenejsich, tak si to uzivam, ale neviem ako ten serial prijmu ludia, ktori ju necitali. Ak by ste mu dali sancu, dajte vediet ako sa vam paci, som zvedavy.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Netflix vydal druhu seriu Squid game (Hra na olihen), takze to pozrel prvu pred rokmi, tak sup na druhu.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Dvojka Squid Game ma bavila - kvalitatívne asi identická s jednotkou, ale samozrejme už chýbal wow efekt. Ja ako úplný odporca dabingu som si to ale na rozdiel od jednotky dal s CZ dabingom, lebo tú kórejčinu nedokážem počúvať a pre mňa ten jazyk ešte podčiarkuje tie katastrofálne herecké výkony, debilné správanie a doslova divadelné prehrávanie. Ale ak toto dokážete prekonať tak fajn seriál. :D
Spoiler
Trochu komické mi prišlo "záhadné" vykreslenie 001-ky, pričom všetci diváci vedia o koho ide. Taktiež mi vadilo, že chýbalo akékoľvek napätie - vždy pri hlasovaní bolo evidentné, ako hlasovanie skončí a aj napriek tomu mali tie scény 10 minút, rovnako bolo jasné, ktoré postavy prežijú a ktoré nie, takže aj pri hrách, na rozdiel od jednotky, dosť chýbalo napätie.
Napísať odpoveď