4. Ficova vláda (2023-202x)
-
starysomar
Hardcore addict
Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)
Štatisticky využilo vlaky zadarmo XYZ ľudí. Dalo by sa s úspechom pochybovať koľko percent v skutočnosti voči počtu obyvateľov ak niekto šiel raz a iný päťdesiatkrát.
Presiakli zmienky že sa dôchodcovia vozili hore-dole aby ušetrili na kúrení a študáci prepravovali zásielky aby si prizarobili.
No ak by aj nie - čo majú z "vlakov zadarmo" tam, kam nevedú koľaje?
Populistické nedopatrenie na osprostencov.
aacid - viera je krásna len občas človeka zavádza. Napríklad ak veríš, že curta je rozumný človek.
mLuks - curta nevyargumentuje nič, nemá k tomu manuál.
Presiakli zmienky že sa dôchodcovia vozili hore-dole aby ušetrili na kúrení a študáci prepravovali zásielky aby si prizarobili.
No ak by aj nie - čo majú z "vlakov zadarmo" tam, kam nevedú koľaje?
Populistické nedopatrenie na osprostencov.
aacid - viera je krásna len občas človeka zavádza. Napríklad ak veríš, že curta je rozumný človek.
mLuks - curta nevyargumentuje nič, nemá k tomu manuál.
Každý asi vie, že vlaky nie sú v každej dedine. Nič nie je dokonalé Ale môžu cestovať cez prázdniny, ísť v zime na lyžovačku a využiť to aspoň tak. Miesto cesty autom.
Takže z vlakov zadarmo má reálne niečo pol národa, miesto nejakých pravičiarov, ktorí by tých 30 mil. nechali nejakej korporácii, aby neboli populisti.
To EU a NATO mu nikto neberie, ale tam by sme vstúpili aj za Fica, za toho sme vstúpili do eurozóny, takže to je úplne jedno. Dzurinda z nás urobil kolóniu, všetko čo stihol rozpredal západu, teraz sme lacná pracovná sila a dotujeme západnú Európu. Vďaka Dzurindovi s Miklošom je pre nás EÚ maximálne nevýhodná - zisky odtekajú na západ, zdravotníctvo rozbité, upadajúce školstvo atď. Nič nám EÚ nepriniesla, len mier, čo je síce najdôležitejšie a bol to pôvodný zámer katolíka Schumana, keď ju zakladal; možno ešte ľahšie cestovanie, inak nám tá EÚ pokazila všetko, čo predtým fungovalo (a Fico to musí naprávať).dostal nas do EU, NATO, OECD, pritiahol firmy a zrychlil napredovanie ekonomiky i celej krajiny
K zadĺženiu:
Dzurinda nás zadĺžil 10mld(vo vtedajších cenách), Matovič a následne Heger za tie 3 roky 22 mld.
Teraz máme dlh nejak 66 mld. Plus treba Dzurindovi s Miklošom prirátať ďalšie ťažké miliardy príjmov z tzv. privatizácie, čiže výpredaja všetkých strategických a ďalších podnikov.
Opravujem: dlh je 68mld.
vlaky zdarma su nesystemove riesenie, keby sa chcelo tak velmi pomoct "polke naroda", tak maju zdarma studenti aj dochodci aj autobusy, ale to samozrejme Fico nespravi, lebo by to uz nebol lacny populizmus, ale naopak velmi drahy
dlh nie je vzdy zly, rozhadzovanie na 13. dochodky, vlaky zadarmo a X inych populizmov neposobi na ekonomiku pozitivne, prave naopak
Dzurinda z nas neurobil koloniu, boli sme rychlo rastuca europska ekonomika, ktora dobiehala Cesko, vdaka 13 rokom vlady Fica sme sa prepadli na uroven Rumunska, sme na konci rebricka krajin EU, to je fakt podlozeny statistikami
dlh nie je vzdy zly, rozhadzovanie na 13. dochodky, vlaky zadarmo a X inych populizmov neposobi na ekonomiku pozitivne, prave naopak
Dzurinda z nas neurobil koloniu, boli sme rychlo rastuca europska ekonomika, ktora dobiehala Cesko, vdaka 13 rokom vlady Fica sme sa prepadli na uroven Rumunska, sme na konci rebricka krajin EU, to je fakt podlozeny statistikami
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
K tej kolonii, koloniu z nas spravilo Rusko pocas komunizmu, ked si od nas bral nesratne suroviny prakticky zadarmo a naspet dovazal nedostatok a nekvalitne spotrebice (voci zapadu, teraz nehovorim o tom ako huby mali obal, alebo kolko ocele bolo v televizori, ale mam na mysli technicku stranku).
Curta to už nevieš reagovať na čísla? Argumenty nič? nemáš?
Autoeditácia príspevku po 10 min 55 sek:
Ty aj lyžuješ? lebo ja áno a neviem si predstaviť ako by som sa s celou vystrojou (lyže, lyžiarky, palice, prilba, okuliare) trepal vlakom z Košíc do Tatier. A to mám priame spojenie KE - PP a PP - Tat. Lomnica alebo Štrbské pleso. A to nehovorím o tých, ktorí by najprv museli použiť ešte autobus aby sa dopravili na vlakovú stanicu.
Nie, 1,16 miliona občanov nie je pol národa z 5,5 miliona, už to konečne pochop a prestaň to používať. Prečo stále klameš?Takže z vlakov zadarmo má reálne niečo pol národa,
A Fico nás z tej EU a NATO postupne vyvedie ak bude vládnuť tak, ako vládne teraz.To EU a NATO mu nikto neberie, ale tam by sme vstúpili aj za Fica, za toho sme vstúpili do eurozóny, takže to je úplne jedno.
A preto Fico v tom veselo pokračuje a dotiahol tu západnú automobilku Jaguár - Land RoverDzurinda z nás urobil kolóniu, všetko čo stihol rozpredal západu, teraz sme lacná pracovná sila a dotujeme západnú Európu.
Čo urobil Fico za 8 rokov súvislej vlády pre zdravotníctvo a školstvo? Nič. Smerák Paška zadravotníctvo rozkradol.Vďaka Dzurindovi s Miklošom je pre nás EÚ maximálne nevýhodná - zisky odtekajú na západ, zdravotníctvo rozbité, upadajúce školstvo atď.
Potom je Fico neschopný, lebo sa mu to nedarí už 12 rokov, za 12 rokov nie je Fico schopný napraviť niečo čo udajne pokazila EU. Diletant, neschopný diletant.Nič nám EÚ nepriniesla, len mier, čo je síce najdôležitejšie a bol to pôvodný zámer katolíka Schumana, keď ju zakladal; možno ešte ľahšie cestovanie, inak nám tá EÚ pokazila všetko, čo predtým fungovalo (a Fico to musí naprávať).
Linky? Zdroje? Opýtam sa ťa tak isto ako ty mňa "Máš zdroj?"Dzurinda nás zadĺžil 10mld(vo vtedajších cenách), Matovič a následne Heger za tie 3 roky 22 mld.
Teraz máme dlh nejak 66 mld. Plus treba Dzurindovi s Miklošom prirátať ďalšie ťažké miliardy príjmov z tzv. privatizácie, čiže výpredaja všetkých strategických a ďalších podnikov.
Opravujem: dlh je 68mld.
Autoeditácia príspevku po 10 min 55 sek:
https://spravy.rtvs.sk/2024/11/prezili- ... -na-zmenu/
Už je to cca 50 milionov ročne.Na opatrenie vládny kabinet nesiahol ani pri veľkej konsolidácii. „Dnes odhadujeme, že vlaky zadarmo nás stoja 50 miliónov eur. Musím povedať, že pri konsolidácii som práve očakával ako jedno z prvých opatrení upratanie si cestovania zadarmo a zároveň zvýšenie taríf cestovného vo vlakoch,“ dodal šéf Inštitútu pre doprave a hospodárstvo Ondrej Matej.
Na odpoved co by sa dialo v konkurze by trebalo mat konkretnejsi plan ako by transformacia prebehla, kto by bol akcionar a s akym dlhom by sa nemocnice preberali. Nemyslim si, ze ak sa zacne budovat a.s. v podstatne od nuloveho dlhu, ze by to muselo vzdy skonvergovat ku konkurzu. Samotni akcionari mozu mat motivacie udrziavat si tu nemocnicu v chode a nedostat sa do rozpredania majetku, pretoze vedia, ze "zdravotnictvo je dojna krava". Napr. v Poprade je Nemocnica a.s., podla finstatu vznikla v 2006. Presny pribeh vsak nepoznam. Podla mna konkurz je celkom dobra vyhrazka. Omnoho lepsie ako generovat nekonecny dlh. Co motivuje nemocnice dlh nerobit? Ako mozu usetrit? Ako to, ze regiojet vie lepsie hospodarit ako slovakrail? Povyhadzoval ludi alebo ponuka horsie sluzby? A co packeta, DPD vs slovenska posta? Kolko neomcnic dokazal postavit stat a kolko Penta? Ocividne ak je niekto limitovany sankciami a konkurenciou, tak vie podavat nasobne lepsie vykony.
V tom podcaste co som posielal tak hovorkyna penty tvrdila, ze trzby/zisky (uz neviem) penty v zdravotnictve tvoria zo slovenskeho zdravotnictva len 9%.
beardie, rozprávaš o systéme a ekonomike akoby tu ľudia boli na to, aby slúžili ekonomike, pričom ekonomika má slúžiť ľudom, a to Fico robí lepšie ako ostatné vlády a voliči to ocenili
v podstate ekonomika je dobrá len na to, aby poslúžila dôstojnému životu ľudí, nič iné nemá byť dôležitejšie, ani čísla, ani systém, ani nejaké ego politikov
Rusko nás neokupovalo, okupoval nás ateistický Sovietsky zväz. Tam sa ateisti predviedli, čo spravia, keď sa dostanú k moci.
mLuks a jeho čísla
dávaš údaje staré 6 rokov a stále neberieš do úvahy, že študenta platia rodičia, takže z toho profituje celá rodina, ty sa proste musíš hádať
vlaky zadarmo sú výborné riešenie, to že "lebo Fico" tak to musí byť zlé, je už smiešne
a áno bol som ako mladý 25 ročný lyžovať vlakom - o polnoci z BA, ráno o 5 či kedy v Poprade a odtiaľ do Tatranskej Lomnice, lístok som si platil so 40% zľavou na Junior Rail plus, teraz (po 40) by sa mi asi nechcelo, ale ako mladý v pohode. precestoval som celé Slovensko
zadĺženie:
https://www.sme.sk/c/2791823/dzurinda-o ... liard.html
https://www.trend.sk/ekonomika/vlady-ve ... -3-500-eur
13 rokov vládol Fico, 13 rokov ostatní, zadĺženie je pol na pol, ale privatizácia je na vrub Dzurindu s Miklošom
v podstate ekonomika je dobrá len na to, aby poslúžila dôstojnému životu ľudí, nič iné nemá byť dôležitejšie, ani čísla, ani systém, ani nejaké ego politikov
Rusko nás neokupovalo, okupoval nás ateistický Sovietsky zväz. Tam sa ateisti predviedli, čo spravia, keď sa dostanú k moci.
mLuks a jeho čísla
dávaš údaje staré 6 rokov a stále neberieš do úvahy, že študenta platia rodičia, takže z toho profituje celá rodina, ty sa proste musíš hádať
vlaky zadarmo sú výborné riešenie, to že "lebo Fico" tak to musí byť zlé, je už smiešne
a áno bol som ako mladý 25 ročný lyžovať vlakom - o polnoci z BA, ráno o 5 či kedy v Poprade a odtiaľ do Tatranskej Lomnice, lístok som si platil so 40% zľavou na Junior Rail plus, teraz (po 40) by sa mi asi nechcelo, ale ako mladý v pohode. precestoval som celé Slovensko
zadĺženie:
13 rokov vládol Fico, 13 rokov ostatní, zadĺženie je pol na pol, ale privatizácia je na vrub Dzurindu s Miklošom
No veď na to si tu ty, aby si mi tu argumentoval napr. novšími dátami. Tak argumentuj. Dohľadaj a daj sem čísla, linky, dáta, fakty. NIe len tvoje prázdne reči. 1,16 mil je číslo 4 roky po zavedení vlakov zadarmo, čiže prakticky po ustálení. Ak chceš tvrdiť, že je to viac, tak to dolož rovnako ako som to doložil ja a nehraj sa tu na to, že je to 6 rokov staré. Je to relevantný údaj podložený faktami. Aký údaj máš ty?
A ty neberieš do úvahy, že tých 50 milionov, ktoré stoja vlaky zadarmo platia rodičia zo svojích daní a odvodov, ktoré posielajú do štátneho rozpočtu. Za 50mil, sa dajú rekonštuovať cesty, skvalitniť zdravotníctvo, školstvo atď. Použiť ich na platy učiteľov, zdravotníkov, policajtov, hasičov aby neodchádzali a aby štát neskolaboval. To sa ale nedá predať voličom ako volebná korupcia.a stále neberieš do úvahy, že študenta platia rodičia, takže z toho profituje celá rodina, ty sa proste musíš hádať
Dane idú od budúceho roka hore a to aj preto aby sa tento 50 milionový antisociálny luxus udržal pri živote, takže čo ušetrí rodina, keď bude musieť platiť vyššie dane a z tých daní ide 50 mega na vlaky zadarmo?
A navyše, študent staríš ako 16 rokov si vie zarobiť svoje peniaze na brigáde, napr. podľa sociálnej poisťovne pracovalo v roku 2019 cez 90 000 študentov
https://www.teraz.sk/ekonomika/sp-vzras ... lanok.htmlV apríli 2018 poisťovňa v prípade brigádujúcich študentov evidovala spolu 92 447 dohôd o brigádnickej činnosti študentov, v apríli 2019 ich bolo 90 772.
A to sa bavíme len o legálnych brigádach, existujú aj tie čierne bez papiera. Takže týchto študentov nemuseli finančne podporovať rodičia, takže z toho celá rodina nič nemá.
A ja sa hádať nemusím, ja len logicky, faktami a dátami vyvraciam tvoje klamlivé a zavádzajúce tvrdenia, ktoré tu píšeš. Ak by si neklamal, nehádame sa. Tu nie si na facebooku, že ti tu bude každý pritakávať, keď napíšeš blbosť, nie. Tu ti ju budeme pekne vyvracať. A ak sa ti to nepáči, tak nemusíš tu písať svoje výmysli.
Skôr je smiešne, keď ho takto bezbreho obhajuješ. Také výborné, že každý jeden ekónom ho odprúča zrušiť resp. nahradiť niečim iným. Neefektívne, nesystémové, neekonomické a nesociálne. Kvalita cestovania sa zohršila atď.vlaky zadarmo sú výborné riešenie, to že "lebo Fico" tak to musí byť zlé, je už smiešne
A ešte taký malý bonus a ďalší dôkaz toho, že z toho neprofituje pol národa a niekedy ani tí čo na to majú mať nárok.
"Bezplatnú železničnú prepravu môžu využívať deti, študenti a dôchodcovia od 17. novembra 2014. Počet bezplatných lístkov na rýchliky či expresné vlaky je však obmedzený. V praxi to znamená, že ak sa minie počet bezplatných miest, za lístok musia zaplatiť aj držitelia preukazov na bezplatnú dopravu."
z článku, ktorý som tu postoval. Výborne riešenie, však?
Vidíš, presne takto neefektivne fungujú aj vlaky zadarmo. Miesto 2,5 hodinovej cesty, 5 hodinová cesta. Miesto komfortu, diskomfort. A koľko takýchto lyžiarských výletov si absolvoval v 25ke? Každý víkend? Je to absolutne nerentabilné takto cestovať.a áno bol som ako mladý 25 ročný lyžovať vlakom - o polnoci z BA, ráno o 5 či kedy v Poprade a odtiaľ do Tatranskej Lomnice, lístok som si platil so 40% zľavou na Junior Rail plus, teraz (po 40) by sa mi asi nechcelo, ale ako mladý v pohode. precestoval som celé Slovensko
Ty si čítal tie články? Lebo o Dzurindovi sa tam píše, že Ficovi odovzdával krajinu vo veľmi dobrej kondíci a patrili sme k najmenej zadlženým krajinám EU.zadĺženie:
Matovič mal pandémiu, pri nej by aj Fico rovnako zadĺžil krajinu, keďže pandemiu by nevypol. A Matovič rozdával peniaze aj ľudom, napr, daňový bonus. Správal sa sociálne, takže neviem čo ti vadí na matovičovom sociálnom rohadzovaní ale ficové sociálne rozhadzovanie vychvaľuješ.
Ty si tvrdil, že Dzurinda a matovič zadlžili slovensko najviac, teraz už píšeš, že je to pol na pol s Ficom, stále ale tým pádom Fico zadlžil slovensko najviac lebo Durinda nevládol 13 rokov, tak ako Fico.
Navyše zase tu ideš miešať privatizácie aj keď fico privatizoval Slovak Telekom A tí najväčší privatizéri sú Ficoví kamaráti (Široký, Výboh, Haščák, Brheľ, atď) Okolo Fica sa točí samá oligarchia, Samí korupčníci ako Kočner, podvodníci s DPH ako Bašternák. atď
Curta chod do riti s tvojimi vlakmi zadarmo, zeleznice sa idu rozpadnut, meskania na dennom poriadku, stav zeleznic ako v nejakej zaostalej krajine. Studenti nasackovani v Eurocity vlakoch a osobaky idu poloprazdne. Potom my nestudenti, nedochodcovia platime 25 eur za spiatocny listok a ani sadnut si nevieme lebo vlak je plny batozinkovych studentov, kde dvaja s batozinami obsadia stvorku. Jedina moznost bola kupit si auto a vyhnut sa oblukom cestovaniu vlakom na Slovensku. A to nie som jediny, kto takto spravil.
To sa skor pytal na statne nemocnice ze co ich motivuje nerobit dlh. Samozrejme ze nic.
Som dnes pocul v jednom podcaste Visolajskeho ze primator jednej nemocnice berie rocne 180k€ a nemocnica je v strate. Zasluzeny luxusny plat.
K 13. dôchodkom,
toto mi vybehlo na IG, je to z IG trendu. Nádherná ukážka antisociálnosti týchto populistických opatrení. Ušetrilo by sa 65 milionov, ak by sa týmto dôchodcov 13. dôchodok nevyplatil.
Rovnaké je to aj s vlakmi zadarmo, kde jednoducho dôchodca s takýmto dôchodkom má dostatok peňazí na to aby si ten lístok kúpil a nemuseli na to doplácať všetci občania.
A to je najväčší problém týchto dvoch opatrení, že sú plošné. Ak by boli adresné, len pre sociálne pripady, tak vtedy by mali efekt. Rovnako aj na školách je sociálne štipendium na ktoré ma nárok len študent zo sociálne slabších pomerov, nie študenti z bežných prijímovych pomerov alebo študenti z bohatých rodín.
toto mi vybehlo na IG, je to z IG trendu. Nádherná ukážka antisociálnosti týchto populistických opatrení. Ušetrilo by sa 65 milionov, ak by sa týmto dôchodcov 13. dôchodok nevyplatil.
Rovnaké je to aj s vlakmi zadarmo, kde jednoducho dôchodca s takýmto dôchodkom má dostatok peňazí na to aby si ten lístok kúpil a nemuseli na to doplácať všetci občania.
Sociálna poisťovňa má čas vyplatiť 13. dôchodky do 20.12., čiže všetci dôchodcovia, ktorým chodí dôchodok neskor (ako napr. mojej babke 18teho) prípadne 20teho, tak im ten 13. dôchodok pred vianocami aj tak nepomôže, pretože ho dostanú neskoro na to, aby za peniaze z neho robili predvianočné nákupy potravín a darčekov. Čiže tak či tak, si týto dôchodcovia šetria celý rok na vianočné obdobie, resp. si odkladajú peniaze bokom počas celého roka a pred vianocami použijú niečo z týchto peňazí.
Pri študentoch z bohatých rodín platí to isté, tie rodiny majú dostatok peňazí. Navyše, ak dám študentovi z bohatej rodiny vlak zadarmo aby jeho rodičia nemuseli kupovať lístok na vlak ale zároveň, zdaním týchto bohatých rodičov vyššou daňou z prijímu, čo urobil Fico a je to aj v tých konsolidačných opatreniach, tak ako z toho takáto rodina profituje? Ako? Veď na tých zvýšených daniach zaplatí viac než by stáli lístky na vlak s 50% zľavou, keby neboli vlaky zadarmo.
A to je najväčší problém týchto dvoch opatrení, že sú plošné. Ak by boli adresné, len pre sociálne pripady, tak vtedy by mali efekt. Rovnako aj na školách je sociálne štipendium na ktoré ma nárok len študent zo sociálne slabších pomerov, nie študenti z bežných prijímovych pomerov alebo študenti z bohatých rodín.
Primar, nie primator. A skor ten plat berie asi daky riaditel. Ake ma statna nemocnica paky na to, aby nerobila dlh? Mzdy su tabulkove, budovy polorozpadnute, naklady na energie vysoke, operacie a osetrenia odmietnut nemozu, priplatky za operacie pytat nemozu, poistovne (najma sukromne) im skrtia limity. Takze by bolo riesenie, aby nemocnice nerobili dlhy a hospodarili do zisku?
Edit - Nasiel som clanok z januara 2024 v ktorom sa uvadzaju platy riaditelov. Tie najvyssie su cez 100 00 eur za rok, ale je mozne, ze medzitym to stuplo, bola valorizacia aj v zdravotnictve, takze mozno to skocilo aj ku astronomickej sume 180 tisic eur - https://plus7dni.pluska.sk/kauzy/nemocn ... ich-firiem
nedal si jediny argument, ale ani som ziaden necakalcurta napísal: ↑11 dec 2024, 17:18 beardie, rozprávaš o systéme a ekonomike akoby tu ľudia boli na to, aby slúžili ekonomike, pričom ekonomika má slúžiť ľudom, a to Fico robí lepšie ako ostatné vlády a voliči to ocenili
Slovensko ma 26 rokov?13 rokov vládol Fico, 13 rokov ostatní, zadĺženie je pol na pol, ale privatizácia je na vrub Dzurindu s Miklošom
Dobre, cize 35% HDP. Je to zvlastne, lebo ja som mal ine cisla a sice 48% HDP ked Dzurinda krajinu preberal a nejakych 30% ked ju odovzdaval, ale fuck it. S akym dlhom krajinu potom Fico v 2020 odovzdaval ? Tiez to bolo 35%, alebo to bolo malinko viac ?curta napísal: ↑11 dec 2024, 17:18 beardie, rozprávaš o systéme a ekonomike akoby tu ľudia boli na to, aby slúžili ekonomike, pričom ekonomika má slúžiť ľudom, a to Fico robí lepšie ako ostatné vlády a voliči to ocenili
mLuks a jeho čísla
zadĺženie:
cim, pre Kristovu Krv na Krizi, ty dotujes zapadnu Europu?
a kto zo Slovakov urobil lacnu pracovnu silu boli komunisti a po nich Meciar. lebo to bola jeho vlada, kedy podniky v dolinach privatizovali jeho strannici, ktori zariadenie podnikov predali srotu a ludi z vecera na rano vyhodili.
Za Fica Slovensko vstupilo do eurozony, lebo na to Miklos a Dzurinda vytvorili podmienky.
Ako sme tu, tak si pamatame ako za Meciara krachovali podniky a clenovia nasich rodin, alebo susedia prisli o pracu. Pamatame si reformy za Dzurindu. Nepotrebujeme tvoje dristy. Tak chod s tymi tupimi lzami do kelu
Takých curtov je na Slovensku veľa a podľa toho to tu aj tak vyzerá. Aktuálne vyplakávajú za "zlatými komunistami", lebo krachla Makyta. Že krachla kvôli komunistom z Číny ich nezaujíma. Ani to, že nikto z nich za posledných 15 rokov v Makyte nenakupoval. Volili Mečiara, teraz volia Fica (všetko komunisti) a potom sa čudujú, že Slovensko ide do prdele, zatiaľ čo naši post-soc susedia idú dopredu a predbiehajú nás. A za to všetko vraj môže EU a kapitalizmus.
ty sa fakt cudujes ze tu s tebou vacsina ludi nechce diskutovat ked sa spravas takto. on ti da data a ty na to odpovies "ale nie, vlaky zadarmo su super, ty len nemas rad fica"...
ved to to nema ziadnu logiku bud tie data vyvrat inymi datami alebo ich respektuj.
ked nechces diskutovat ale len sa tlapkat po chrbte s ludmi co rozmyslaju rovnako ako ty tak to si fakt na zlom fore a neni to problem ludi tu ale tvoj problem lebo ty si tak hlboko ficovi v zadku ze on mi mohol dojst k tebe domov vysrat sa ti na stol, zobrat ti telku a ty by si mu este kyval z dveri ako by odchadzal...
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Aj ja som narazil na tie komentare a rozum mi zostava stat. Podla polky za to moze kapitalizmus, hoci v nom Makita fungovala 25 rokov. Podla druhej polky za to Moze matovic, lebo... neviem co proste za to moze, veadi, ze tu mame uz rok osvietenej vlady Fica Blahareceneho, ale on za to nemoze.
-
starysomar
Hardcore addict
Strucne - privela tupcov na pocet obyvatelov.
Aj lenivcov, ocakavajucich ze iny vyriesi ich problemy. No nie len to.
...nechcu s niekym bavit...?
Naco?
Vas, ktori sa snazite vysvetlit obdivujem.
No oni neakceptuju fakty, pravdu. Preco je otazka. To nebude hlupost ale nieco ine.
Aj lenivcov, ocakavajucich ze iny vyriesi ich problemy. No nie len to.
...nechcu s niekym bavit...?
Naco?
Vas, ktori sa snazite vysvetlit obdivujem.
No oni neakceptuju fakty, pravdu. Preco je otazka. To nebude hlupost ale nieco ine.