Elektromobil co si o nom myslite?
Re: Elektromobil co si o nom myslite?
Tvoj vozovy park je sam o sebe oxymoron
gratulujem!
no som zvedavy co budes hovorit. ja sa tiez chystam do elektriky coskoro ale veru tesla to nebude.
no som zvedavy co budes hovorit. ja sa tiez chystam do elektriky coskoro ale veru tesla to nebude.
Ktora verzia ? Standard ?
Inak toto je jediny uhol z ktoreho sa mi to auto nepaci, ale gratulujem
Inak toto je jediny uhol z ktoreho sa mi to auto nepaci, ale gratulujem
Nad čim premýšľaš? Tiež som chcel povodne Kórejca ale nakoniec výber padol na Teslu.
LR RWD
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Nice, to je model Y? ja teraz po mensiom EV pre zenu planujem obmenu hlavneho auta za EV a musim povedat ze clovek si ma dost velky vyber, v prvom rade si musim povedat ci chcem ostat pri SUV alebo moze byt aj sedan, budget cca 40-45k, max rok stare (budgetovo by to malo stacit na vsetko na zozname okrem EV9 a Ioniq 9), no zatial mam na zozname:
Kia EV6
Kia EV9
Hyundai Ioniq 9
Nissan Ariya
Mercedes EQE
Mercedes EQB
Bmw IX1
Bmw I4
Bmw iny model
Audi Q4 Etron
Audi Q8 Etron
Audi iny model
BYD Seal
BYD Seal U
BYD Sealion 7
BYD Tang
BYD Atto 3
Peugeot 3008
Peugeot 5008
Opel Grandland
Tesla Y
Ford Explorer
Renault Scenic
Cupra Tavascan
EQE alebo Q8 za 40-45k ?
-
chlapec10
Addict
ako nic
EQE rocnik 2023 za 40k: https://kuehne-autohaeuser.de/details?id=12449 a 2024 vies najst do 45k
Audi: napr https://www.reinhardtautomobile.de/ange ... /1PB009093 alebo https://www.reinhardtautomobile.de/ange ... /2RB024432
my to chceme ako druhe auto do rodiny takze budget je trochu nizsi. nie ze by sme nezvladli zafinancovat aj nieco drahsie ale nevidime v tom moc zmysel.
do studovani a porovnavani a pozerani videii som viac menej 100% rozhodnuty za MG4.
nasiel som na bazosi toto, uz som tam aj volal, zial uz je rezervovane ale povedal predajca ze teraz ich maju hromadu (maju tam rocnik 24 ale uz za 30k) a ze sa mi ozve ked sa objavi dalsi podobny kus.
za tie peniaze nie je o com. az mam trochu nervy ze kde asi tak moze byt hacik. ale to su sluzobne auta z rakuska, ze tam maju dotacie teraz celkom slusne tak tam nemusi byt hacik ziadny.
druhe vo vybere som mal volvo ex30, to je ale drahsie a sice ma krajsi interier a lepsi infotainment, aj trochu vyssi vykon, ale nema take dobre jazdne vlastnosti ako mg4. a fakt sa mi nepaci ze komplet cele auto je ovladane cez jeden displej, podobne ako tesla.
jak pozeram tak pozeram tak za tu cenu nic lepsie nezozeniem.
tesla pre mna nepripada do uvahy, u nas neni na to servis a to mi pride ako dost velke minus. kamarat zrovna kupil model y, nove, po 2 mesiacoch mu zrazu odisla cuvacia kamera, gps, vsetky senzory. internetove poradne nepomohli a teraz s tym moze chodit na diagnostiku do viedne.
a to ma stastie ze su to viac menej blbosti bez ktorych je auto stale pojazdne, keby sa ani nenastartuje tak mozes riesit odtahovku do viedne...
mozno keby tu je servis tak sa nad tym zamyslam viac, prekusnem aj odpor k muskovi.
Nad eC4 si neuvazoval ? Ma asi horsi dojazd, ale co si spominam, Teba moc netrapi a inak je to imho celkom pekne a cakal by som, ze dost pohodlne auto. Ak by ma nezaujimal dojazd, co mna zial zaujima, min by som sa o nom informoval.
Autoeditácia príspevku po 10 min 50 sek:
Autoeditácia príspevku po 10 min 50 sek:
A to je klasicky bazar ? Lebo tie ceny su zase hodne mimo toho co poznam aj u jazdenych aut. Napriklad aj za tie Nia.chlapec10 napísal: ↑13 dec 2024, 12:44 ako nic
EQE rocnik 2023 za 40k: https://kuehne-autohaeuser.de/details?id=12449 a 2024 vies najst do 45k
Audi: napr https://www.reinhardtautomobile.de/ange ... /1PB009093 alebo https://www.reinhardtautomobile.de/ange ... /2RB024432
eC4 som veru nepozeral, chvilu som pozeral na nove eC3 ale prve video co mi youtube vyhodil bolo ze dostalo 0/5 safety rating
eC4 nevypada zle, pozeram ze je prekvapivo lahsie ako to mg4 ale pre mna minus ze je to predny nahon a mensi vykon... a je drahsie samozrejme...
eC4 nevypada zle, pozeram ze je prekvapivo lahsie ako to mg4 ale pre mna minus ze je to predny nahon a mensi vykon... a je drahsie samozrejme...
Predny nahon by mi osobne nevadil, ten mensi vykon asi ano. Predsa len, ak uz by som chcel EV, tak by som si asi chcel uzit aj ten parameter v ktorom exceluje. Pre mna by bol limit aj maximalka. Ale z cisto praktickeho hladiska mi to auto prislo zaujimavo a za mna aj dizajnovo hodne podarene. A komfort Citroen vzdy vedel.
-
chlapec10
Addict
Ak si v nom sedel a bol si spoko tak ok, ja som s nom sedel a uprimne, to bol hrozny lacak, akoze nepotrpim si extremne na auto, ale to MG bolo podla mna nic moc... a za 26 tisic si vies vyberat podla mna uplne iny level auta... a inac k viedenskemu Hosch predajcovi, dovazaju tam auta z Nemecka a na tom este zarobia.... Kedze sa poplatok sa prihlasenie auta zo zahranicia nevyhnes, tak ti odporucam doviest si auto z Nemecka, aj keby ti to prevazala firma, tak to bude stat tak 600-1000 Eur no vies usetrit ovela viac. Moj pripad: v Hosch mali Renault Twingo electric za 17900 a ja som +- totozny model kupil v Nemecku za 13750 a dovoz do bratislavy bude stat nakoniec 800 Eur.aacid napísal: ↑13 dec 2024, 13:14 my to chceme ako druhe auto do rodiny takze budget je trochu nizsi. nie ze by sme nezvladli zafinancovat aj nieco drahsie ale nevidime v tom moc zmysel.
do studovani a porovnavani a pozerani videii som viac menej 100% rozhodnuty za MG4.
nasiel som na bazosi toto, uz som tam aj volal, zial uz je rezervovane ale povedal predajca ze teraz ich maju hromadu (maju tam rocnik 24 ale uz za 30k) a ze sa mi ozve ked sa objavi dalsi podobny kus.
za tie peniaze nie je o com..
V Rakusku je dotacia cca 3000 Eur, no skor si myslim ze to budu vsetko auta z Nemeckaaz mam trochu nervy ze kde asi tak moze byt hacik. ale to su sluzobne auta z rakuska, ze tam maju dotacie teraz celkom slusne tak tam nemusi byt hacik ziadny
Pekne auto, tiez som ho pozeral, no zakladna vybava je uplne ze hrozna a potom tie vyssie vybavy su cenovo uz inde...druhe vo vybere som mal volvo ex30, to je ale drahsie a sice ma krajsi interier a lepsi infotainment, aj trochu vyssi vykon, ale nema take dobre jazdne vlastnosti ako mg4. a fakt sa mi nepaci ze komplet cele auto je ovladane cez jeden displej, podobne ako tesla.
No, ak si OK s Nemeckom, tak do 25k si vies vyberat naozaj so sirokej paletyjak pozeram tak pozeram tak za tu cenu nic lepsie nezozeniem.
Mam pocit ze v Bratislave uz je jeden ne-oficialny ale autorizovany servis co vie vykonavat zarucne opravy, ale ruku do ohna za to nedam.....tesla pre mna nepripada do uvahy, u nas neni na to servis a to mi pride ako dost velke minus. kamarat zrovna kupil model y, nove, po 2 mesiacoch mu zrazu odisla cuvacia kamera, gps, vsetky senzory. internetove poradne nepomohli a teraz s tym moze chodit na diagnostiku do viedne.
a to ma stastie ze su to viac menej blbosti bez ktorych je auto stale pojazdne, keby sa ani nenastartuje tak mozes riesit odtahovku do viedne...
mozno keby tu je servis tak sa nad tym zamyslam viac, prekusnem aj odpor k muskovi.
Minimalne ten Mercedes je uplne oficialny autosalon Mercedesu ktory ponuka nove aj jazdene MB a konkretne toto su Mercedes junge sterne, takze "oficialne" certifikovane MB jazdenky na ktoru davaju dokonca plnu 5 rocnu zarukuA to je klasicky bazar ? Lebo tie ceny su zase hodne mimo toho co poznam aj u jazdenych aut. Napriklad aj za tie Nia.
Inak teda akoze nechcem byt vseliaky, ale nemozem si pomoct, mne to EQE pride nesmierne seredne auto. Obecne nie som fanusik ciarnej farby na aute, ale elektricky mercedes by som kvoli tej maske asi v inej farbe nekupil. Vyzera to priserne co je inak fakt skoda, lebo interier je naopak nadherny.
za mna je to ok, veru na interier si nepotrpim, dolezitejsie su jazdne vlastnosti pre mna. ale aj z vlastneho pocitu aj z recenzii je interier lepsi ako vw id3 alebo cupra born.
velmi rad si necham doporucit, ja som lepsie nenasiel, nie len lepsie EV do 26 tisic (max rok stare) ale uprimne ani ten dovoz mi moch nevychadzal, vsetko co som nasiel na autoscout24 bolo za podobnu alebo vyssiu cenu, s tym ze to by som musel doviezt a prihlasit, hosch mi povedal ze u nich mi staci kolok do 100 eur k nakupnej cene.chlapec10 napísal: ↑13 dec 2024, 14:28a za 26 tisic si vies vyberat podla mna uplne iny level auta... a inac k viedenskemu Hosch predajcovi, dovazaju tam auta z Nemecka a na tom este zarobia.... Kedze sa poplatok sa prihlasenie auta zo zahranicia nevyhnes, tak ti odporucam doviest si auto z Nemecka, aj keby ti to prevazala firma, tak to bude stat tak 600-1000 Eur no vies usetrit ovela viac. Moj pripad: v Hosch mali Renault Twingo electric za 17900 a ja som +- totozny model kupil v Nemecku za 13750 a dovoz do bratislavy bude stat nakoniec 800 Eur.
hovorim, rad si necham poradit, nie som dvrdohlavo za mg4 ale je pravda ze mam asi trochu ine priority. za mna zadny nahon, 50/50 vyvazenie hra podstatne vyssiu rolu ako sexy interier alebo premakany infotainment.
-
chlapec10
Addict
Dnes som bol v Neusiedl am See, kde je najblizsi predajca BYD, no a musim povedat ze ti cinania sa hodne posunuli. Posedel som si v Tang, Seal U, Seal a Atto 3 a zaroven si dal skusobnu jazdu v Seal U na rakuskych okreskach a bola to veru radost...
100 kolok? hmm to je nejak malo a ani mi nic take neponukli. lebo ked prihlasujes auto na SK, potrebuje Kontrolu Originality, preklady atd... Mne prihlasuje firma a stoji to 600 Eur ked urobia vsetko za teba...velmi rad si necham doporucit, ja som lepsie nenasiel, nie len lepsie EV do 26 tisic (max rok stare) ale uprimne ani ten dovoz mi moch nevychadzal, vsetko co som nasiel na autoscout24 bolo za podobnu alebo vyssiu cenu, s tym ze to by som musel doviezt a prihlasit, hosch mi povedal ze u nich mi staci kolok do 100 eur k nakupnej cene.
Mobile.de si nepozeral? pripadne Apl.de neuwagen-kiefer.de... Inac ten Renault Twingo Electric ma zadny nahon no zo zaujmavosti, preco trvas na zadny nahon?hovorim, rad si necham poradit, nie som dvrdohlavo za mg4 ale je pravda ze mam asi trochu ine priority. za mna zadny nahon, 50/50 vyvazenie hra podstatne vyssiu rolu ako sexy interier alebo premakany infotainment.
BYD je ako Tesla, nema servis na slovensku, to je uplny showstopper pre mna.
s tym prihlasovanim neviem, tak hovoril do telefonu ten predajca, aj keby to bolo 600 eur, je to stale necelych 27 tisic.
skusil som teraz pozriet mobile.de, najlacnejsie mg4 v tej vybave a najazde bolo za 25 tisic, druhe uz bolo 26 tisic.
idem sa este v pondelok porozpravat s kamaratom co dovaza auta, uvidim co mi povie.
twingo ma mozno zadny nahon ale je to velka tragedia ako auto.
zadny nahon je pre mna o zabave a pocite z jazdy. je to skor preferencia. aby som kupil nieco s prednym nahonom to by auto muselo ponuknut nieco fakt zaujimave oproti MG4 a lepsi interier to veru nie je. to auto nekupujem na balenie vysokoskolacok ale na to aby som v nom vozil dve vecne spinave deti do skoly
s tym prihlasovanim neviem, tak hovoril do telefonu ten predajca, aj keby to bolo 600 eur, je to stale necelych 27 tisic.
skusil som teraz pozriet mobile.de, najlacnejsie mg4 v tej vybave a najazde bolo za 25 tisic, druhe uz bolo 26 tisic.
idem sa este v pondelok porozpravat s kamaratom co dovaza auta, uvidim co mi povie.
twingo ma mozno zadny nahon ale je to velka tragedia ako auto.
zadny nahon je pre mna o zabave a pocite z jazdy. je to skor preferencia. aby som kupil nieco s prednym nahonom to by auto muselo ponuknut nieco fakt zaujimave oproti MG4 a lepsi interier to veru nie je. to auto nekupujem na balenie vysokoskolacok ale na to aby som v nom vozil dve vecne spinave deti do skoly
Teraz si nie som istý, ale nie je na Slovensku jeden alebo dva servisy ktoré vedia spraviť aj záručné opravy?
Keď som pred pár týždňami sledoval nejaké videa o Teslach na youtube tak som tuším niečo také za počul. Ale neviem to teraz nájsť.
-
chlapec10
Addict
Aj mne sa nieco take zda, ze sice oficialny Tesla Servis na SK nie je, ale uz tu je autorizovany servis co vie vykonavat zarucne opravy... Ale aj keby nie, teraz ked som isiel do toho Neusiedl, tak cestou tam bol Autorizovany servis Tesla rovnako, takze rovnako ako BYD, servis je 20 minut autom z Bratislavy...
No, to som zvedavy, daj vediet... [/quote]s tym prihlasovanim neviem, tak hovoril do telefonu ten predajca, aj keby to bolo 600 eur, je to stale necelych 27 tisic.
Haha, no, poviem ti po par mesiacoch, ja som sa v nom viezol len na 20 minut, mna by to tiez nebavilo, ale zena spokojna, male, spratne....twingo ma mozno zadny nahon ale je to velka tragedia ako auto.
No ano, chapem, ja budem hladat totoznu kombinaciu, ale tak, na RWD si nejak nepotrpim, to uz skor na 0-100 pod 5szadny nahon je pre mna o zabave a pocite z jazdy. je to skor preferencia. aby som kupil nieco s prednym nahonom to by auto muselo ponuknut nieco fakt zaujimave oproti MG4 a lepsi interier to veru nie je. to auto nekupujem na balenie vysokoskolacok ale na to aby som v nom vozil dve vecne spinave deti do skoly
Inac, v DE je teraz akcia na ten novy Elroq