Kúpa TV
Re: Kúpa TV
Folie mozu byt na ramoch, samotny displej moze byt bez folii.
-
K-u-b-i-a-k
Addict - Príspevky: 3311
nikdy nuč nekupovať vystavené. moje pravidlo. tv ide 24/7 na 100% jase na dynamickom režime.
-
starysomar
Hardcore addict - Príspevky: 6847
S kúpou posledného kusa niečoho mám v živote niekoľko zlých skúseností.
Zas na druhú stranu, keby domov donesiem 75 palcovú telku a uvidím mŕtve pixely. Bol by som radšej keby ich vidím v obchode (samozrejme som nikdy telku v obchode neskúšal).K-u-b-i-a-k napísal: ↑28 jan 2025, 16:12 nikdy nuč nekupovať vystavené. moje pravidlo. tv ide 24/7 na 100% jase na dynamickom režime.
Kedy uvidis skor mrtve pixely? V obchode, kde ten televizor rok bezi na plno? Alebo po dvoch rokoch doma, pretoze este rok predtym bezal v obchode ba plno a nasledne dalsie dva roky u teba?
Mrtve pixely sa delia podla triedy a podla typu. Niekde stacia 2 mrve pixely, niekde 50, niekde az 30, aby presla reklamacia, zalezi od vyrobcu a od normy. Inak sa posudzuju biele a inak cierne.
Kupim si teraz tv, ktora bola rok v predajni na policke, obraz bezal od 9.00 do 21.00, teda 12 hodin denne, daky dynamicky HDR mod. Potom si tu tv kupim, lebo je to posledny kus a miesto beznej ceny 1299 eur je v akcii za 1199 eur cize o stovku menej. Poviem si juchu, kupim, pouzivam, o pol roka sa mi vypalia pixely a ostaju mi 3 cierne bodky. Idem reklamovat a smola, treba mi ich 15. Nasledne sa objavia 4 biele bodkyz pribudne dalsich 6 ciernych bodiek. Ale ja stale neviem vyreklanovat, lebo nesplnam pocet vypalenych pixelov. O mesiac mi skonci zaruka a moja tv ostane uz len poskodenou tv z predajne, hoci som usetril 100 eur pri kupe.
Mrtve pixely sa delia podla triedy a podla typu. Niekde stacia 2 mrve pixely, niekde 50, niekde az 30, aby presla reklamacia, zalezi od vyrobcu a od normy. Inak sa posudzuju biele a inak cierne.
Kupim si teraz tv, ktora bola rok v predajni na policke, obraz bezal od 9.00 do 21.00, teda 12 hodin denne, daky dynamicky HDR mod. Potom si tu tv kupim, lebo je to posledny kus a miesto beznej ceny 1299 eur je v akcii za 1199 eur cize o stovku menej. Poviem si juchu, kupim, pouzivam, o pol roka sa mi vypalia pixely a ostaju mi 3 cierne bodky. Idem reklamovat a smola, treba mi ich 15. Nasledne sa objavia 4 biele bodkyz pribudne dalsich 6 ciernych bodiek. Ale ja stale neviem vyreklanovat, lebo nesplnam pocet vypalenych pixelov. O mesiac mi skonci zaruka a moja tv ostane uz len poskodenou tv z predajne, hoci som usetril 100 eur pri kupe.
Potrebujem poradit 43" TV
Zatial som nasiel TCL 43C655
Zaroven sa mam otazku ci su nejake schopne TV aj v mensiej velkosti. Lebo predpokladam ze nie preto som hned hladal 43"
Zatial som nasiel TCL 43C655
Zaroven sa mam otazku ci su nejake schopne TV aj v mensiej velkosti. Lebo predpokladam ze nie preto som hned hladal 43"
-
Ryan Giggs
VIP - Príspevky: 11526
V 43" su aj schopne TV, pricom schopne rozumej 100 herzove.
Zacinaju na cca 500 eurach, nejaky Thomson ci Sharp.
Nie ze by to bol velky peniaz ale nakolko tam bude pustena Jojka a Markiza tak je to zbytocne.
-
K-u-b-i-a-k
Addict - Príspevky: 3311
vezmi tcl. máš aspoň 5 rokov záruku
Thomson som nasiel len 43QG7C14 s velmi zlou dostupnostou. Sharp som nenasiel vobec.Ryan Giggs napísal: ↑04 feb 2025, 9:16 V 43" su aj schopne TV, pricom schopne rozumej 100 herzove.
-
Ryan Giggs
Ide o Sharp 43GR8265E. Pred par dnami ked som to pisal, este boli obidva dostupne na alze. Ako sa hovori, kto zavaha, nezerie.
Najlacnejsi je aktualne Philips 43PUS8919 za 550€.
Najlacnejsi je aktualne Philips 43PUS8919 za 550€.
Chalani opäť raz ahojte už ste mi tu poradili s kúpou telky 2x a iba razy som bol nadmieru spokojný a preto sa na vás obraciam znovu. Momentálne mám tv od TCL 65c735, telku používam na streaming a hranie a musím oceniť frekvenciu panela, peknú čiernu farbu a aj v tmavých scénach pekne podsvietenie bez flakov. Naozaj spokojnosť. Uvažujem ale nad kúpou niečoho okolo 85 palcov a viac a chcem zostať podobne spokojný no zároveň aj finančne čo najmenej zruinovaný. Vedeli by ste mi poradiť nejaký typ tv ktorý by obdobne naplnil moje očakávania? Vďaka
-
Ryan Giggs
Neviem čo ťa finančne zruinuje, ale u tejto mamutej uhlopriečky by som rozhodne riešil čo najlepši možny TV. Na tejto veľkosti už bude vidieť každa nedokonalosť obrazu. A čim lepši/drahši TV, tym menšia šanca že tam nejake nedokonalosti uvidiš. Začinal by som pozerať niekde od TCL 85T8B (aktualne na alze v akcii za 1350€), idealne niečo lepšie.
Inak mimochodom, to že maš podsvietenie bez fľakov je skôr nahoda. To nie je vec modelu ale viac konkretneho kusu. To plati pre každy model na trhu, že sa môže v tomto kus od kusu lišiť.
Inak mimochodom, to že maš podsvietenie bez fľakov je skôr nahoda. To nie je vec modelu ale viac konkretneho kusu. To plati pre každy model na trhu, že sa môže v tomto kus od kusu lišiť.
Toto kupoval kamarat podla recenzii z dakeho zahranicneho webu - https://www.alza.sk/85-tcl-85t8b-d12318002.htm Navyse je tam zaruka 3 roky a teraz je po zdani kodu v akcii za 1359 eur. Obraz je krasny, plynuly, farby nadherne ako u OLED byva, avsak on dal zan okolo 1600 eur. Cize byt o bola dobra kupa, ma to aj 240Hz herny rezim.
Autoeditácia príspevku po 3 min 20 sek:
Aha, uz ma predbehol Ryan s tou telkou, napisal som to iste co uviedol aj on. Inak tie hluposti ako Chromecast, YouTube, Netflix, Airplay, toto ma uz aj lacny televizor.
Autoeditácia príspevku po 3 min 20 sek:
Aha, uz ma predbehol Ryan s tou telkou, napisal som to iste co uviedol aj on. Inak tie hluposti ako Chromecast, YouTube, Netflix, Airplay, toto ma uz aj lacny televizor.
Ďakujem za tip. No táto cena je luxusná. Myslím že takúto dobru cenu som si ani nepredstavoval, premyslím a asi pôjdem do neho. Takže nedá sa nič pokaziť týmto asi
vďaka

-
kukiak
Addict - Príspevky: 4404
- Kontaktovať používateľa:
Zobral si ju? Tiez nad nou rozmyslam
No ja som ju zobral a je super...prechadzal som z 11 rocnej 48" Sony
Neviete koľko dávajú a či vôbec elektrá zľavu na vystavené TV?
Čaute.odisla mi stará tv. Hisenseh55u7b dlho nevydržala 4 roky presne.kupovana na základe recenzi tu
poradte nejakú telku obrazovka cca140 CM a cenovo do 500€. Pozeral som po značke LG, tcl. Čo poradite

LG nie, to ich hrozne ovladanie a menu!