Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
melonSVK
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa melonSVK »

Vychadzam z toho, ze pozeral auto s 10km, tak predpokladam nove/predvadzacie.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

to som pochopil ako nerelevantnu informaciu pre druhu cast diskusie => o preprave s malymi najazdami
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

melonSVK - čo si pán kúpi, je naozaj jeho vec (prípadná smola)
"macko" - pocopil si hovno a štvrť - cheš byť za chytrého no často "nevydá".
Skús sa zmieriť s tým, že proste sú deje, okolnosi a "veci", o ktorých vieš slušne napísané "hovno a štvrť" - akokoľvek sa snažíš byť vo všetkom za chytrého - nie si a nebudeš, nanajvýš sa v špecifických situáciách zhovädíš - a zaslúžiš si to.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

rozpocet je dolezity. a samozrejme ja ucel na ktory to auto potrebuje.
EV sa da dnes kupit za par eur. rocne MG4 kupis pod 25 tisic. novy hyundai inster tiez. 4 rocne BMW i3 kupis pod 20 tisic. VW e-UP kupis aj za 10 tisic ked budes chvilu hladat.

druha moznost je kupit spalovak ale starsi. co realne ziskas v novom spalovaku oproti 5-7 rocnemu? viac elektriky, viac asistentov, viac kazitok. 7 rocna toyota alebo honda posluzi este velmi dlho, nebude draha na udrzbu a este ju aj predas relativne dobre o tych 7 rokov.

kupovat dnes novy spalovak musi byt ozaj len z presvedcenia.
melonSVK
King
King

aacid napísal: 30 jan 2025, 21:00co realne ziskas v novom spalovaku oproti 5-7 rocnemu?
1. plnu zaruku
2. presne to co som spominal vyssie - ze nekupis auto sice s 50-60tkm ale motor totalne zakarbonovany lebo s nim niekto jazdil ako dochodca
aacid napísal: 30 jan 2025, 21:00kupovat dnes novy spalovak musi byt ozaj len z presvedcenia.
A to som spravil :D A pritom sa povazujem za pragmatickeho cloveka. Kupil som vyse 4.5m SUV s benzinom (180+ koni), automatom a slusnou vybavou za cca. 28 tisic eur (v prepocte z CZK). Schvalne, co 2-3 rocne podobne za tie peniaze kupim? Hybrid mi nedaval ekonomicky zmysel kedze po meste takmer nejazdim a priemerna spotreba sa lisi maximalne o 1-1.5l na 100km (nakupna cena o 3000 eur)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Napíš o päť rokov (12000 km) či to bolo dobré rozhodnutie.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ved napis co za znacku si kupil. najjednoduchsie je porovnavat to iste auto novy model so starsim.
skoro vzdy ked pozeram nejake recenzie tak tvrdia ze oproti starsiemu modelu akurat pribudli nove asistenty a kazitka.
nemam pocit ze by sa spalovacie auta niekam posuvali. ak neratas hybridy tak dnes v novom a aute budes mat taky isty motor ako v tom 10 rocnom, rovnaky podvozok, rovnaka prevodovka, rovnake brzdy. jedine co tam bude nove su kamery, asistenti, displeje, ledky... akurat tych tlacidiel tam bude menej aby to vsetko musel ovladat cez displej dotykovy :)

urcite existuju vynimky a cest im ale vseobecne je to takto.
jedine co ozaj ziskat je ta zaruka ale to je tiez take. zaruka ta zaujima prvych par rokov kym auto zajazdis a vies ze bezi v pohode.
tu zaruku najviac vyuzijes na tie kazitka.

ja som bol dlho zastanca novych aut, ale ked vidis tie cenove rozdiely. je pre mna velmi tazke si zracionalizovat 30% vyssiu cenu za par rokov zaruky..
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Auto, v ktorom sú namiesto piestov napríklad takéto paškvily si ja osobne nekúpim. Nech robí za svoje peniaze testera automobilkám iný (hlupák) - a že ich (Vás?) je...
mikropiest1.jpg
mikropiest2.jpg
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

V ktorych konkretnych modeloch aut + oznacenie motora je toto?
melonSVK
King
King

aacid napísal: 31 jan 2025, 8:46 ved napis co za znacku si kupil. najjednoduchsie je porovnavat to iste auto novy model so starsim.
skoro vzdy ked pozeram nejake recenzie tak tvrdia ze oproti starsiemu modelu akurat pribudli nove asistenty a kazitka.
nemam pocit ze by sa spalovacie auta niekam posuvali. ak neratas hybridy tak dnes v novom a aute budes mat taky isty motor ako v tom 10 rocnom, rovnaky podvozok, rovnaka prevodovka, rovnake brzdy. jedine co tam bude nove su kamery, asistenti, displeje, ledky... akurat tych tlacidiel tam bude menej aby to vsetko musel ovladat cez displej dotykovy :)

urcite existuju vynimky a cest im ale vseobecne je to takto.
jedine co ozaj ziskat je ta zaruka ale to je tiez take. zaruka ta zaujima prvych par rokov kym auto zajazdis a vies ze bezi v pohode.
tu zaruku najviac vyuzijes na tie kazitka.

ja som bol dlho zastanca novych aut, ale ked vidis tie cenove rozdiely. je pre mna velmi tazke si zracionalizovat 30% vyssiu cenu za par rokov zaruky..
Je to Ford Kuga, motor 1.5 Ecoboost pouzivany od 2019, tie predchadzajuce generacie mali dost problemy kvoli rozvodovemu remenu v oleji, tieto maju retaz a su obecne spolahlivejsie ako predchodca. Prevodovka klasicky hydromenic ktory auto prezije, oproti dvojspojkam co teraz vsade pchaju. Jedina "nevyhoda" je ze je to trojvalec, ale kultivovanost je velmi dobra.

Co tak pozeram tak 3-4 rocne kusy stoja o mozno 20% menej, navyse s manualom (AT davaju az od FL). A to mi nepride zbytocne vysoky priplatok ked mam konfiguraciu presne aku chcem a 5 rokov zaruky...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

zaujimave, kuga je nejaka divna. na autobazare viac menej 3-4 rocnu jazdenku nenajdes, vsetko su to nove kusy. pozeral som tiez nemecky autobazar a tam uz sa dali nejake najst za 20 tisic. co je presne tych 30%.
melonSVK
King
King

Asi sa ich ludia nezbavuju :) Ale vazne, nie je to zrovna mainstream v segmente rodinnych SUV, o to lepsia ponuka mi to prisla v porovnani napriklad z Tiguanom v uplnom zaklade, ktory stal o 100 tisic kc viac...
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Ahojte páni, ako som spomínal vyššie, predávam svoje staré auto a chcem sa opýtať, či je niečo, čo Vám na prvý pohľad udrie do očí , zlé na mojom inzeráte (alebo sa len proste teraz tažšie predávajú autá). Za dva týždne sa mi na inzerát ozvalo presne 0 ľudí.
Ďakujem

LINK: https://www.autobazar.eu/detail/volkswa ... Y6N-m8FaP/
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mozno bude chyba v tom hlavnom - v cene. Teraz sa vratim k inzeratu a jedine co by som vycital, tak to su fotky. Fotky su tmave, prelina sa tam slnko a tien. Mal by si to nafotit este raz a to na vacsom priestore, kde budes mat z kazdej strany viac miesta a ta budova za tebou nebude robit rusive pozadie. Pokial fotis auto z uhla, kludne chod blizsie, lebo fotil si ho krizom a auto je len na polovici fotky, druhu tvori budova a pre mna je to cele take rusive. Je tam malo fotiek z interieru. Vsak si sadni na zadnu sedacku a fotk palubovky sprav odtial, ze das telefon medzi sedacky a odfotis to tak. Sprav par detailov fotiel, kde budes mat zaostreny detail a kde bude rozmazane pozadie - mozes tak odfotit spatne zrkadlo, ovladanie dveri, packy na volante. A vyhod tu rozmazanu fotku stredovej paky, ktoru si pouzil. Ja by som kludne dal este dalsich 10 fotiek auta, nech je vidiet viac detailov a ze nemas co skryvat. Skus to ofotit cez obed, ked slnko nerobi az taky uhol a tiene.

Nahodne som si vybral dake drahsie auto a tu je viac fotiek interieru, aj pekne s detailami - https://www.autobazar.eu/detail/volkswa ... KJDuDHPp7/

PS - Predavas stare auto, kde podobnych auta je v ponuke par stoviek (rocniky 2009 az 2012), takze nestracaj hlavu v tom, ze sa ti nikto neozval. A inzerat si prekopiruj aj na Bazos.
dudo64
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudo64 »

Ahojte, chcel by som žene kupit nejaky postarší automat, nech sa osmeli jazdiť - ma 10 rokov vodicak a najazdenych asi 200 km a situacia sa vyvinula tak, že proste bude musieť začať šoferovať. Išlo by iba o sekundárne auto skutočne na tieto účely, možno par rokov nech to vydrzi a sa toho zbavime nechcem preto kupovať nič drahe, len niečo za pár tisic ("hlavne" auto s manualom na ktorom jazdim ja mame). Polovica aut, ktoré som nasiel v kategorii do 5-6 tisic s automatom su Mercedes B-klasse rocniky 2005-2010. To osm pogooglil, ze motor (benzin aj nafta) by mal byt celkom OK, len ako to je prosím Vás s automatickými prevodovkami ktore do tychto aut montovali, lebo tam uz nejake chvaly neboli, skor naopak. Resp na co ine si dat pri tychto autach pozor (viem ze pri 20 rocnom aute to moze byt cokolvek a udrzba a predosly majitel atd...ale co su tak najvacsie achilovky).

A pridavna otazka...v ponuke su benziny aj diesel...ma zmysel pri takto starych autach kupovat naftu...nemyslim teraz ani tak zivotnost motora, ale budu vobec tieto stare naftaky vobec este prechadzat cez emisnu, alebo sa neplanuju zakazy ze to uz nikam nepustia, alebo saich do roku XXX treba zbavit atd...su to euro 4 normy.

Dakujem
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

melonSVK
King
King

Uf, co tak pozeram tak tam davaju stvorstupnovy automat, co bude dost zle na jazdenie. Ono obecne auto s automatom za 5 tisic bude casovana bomba, ked sa v prevodovke nieco rozbije (co sa u 15-20 rocnych aut skor ci neskor stane) tak oprava bude prevysovat hodnotu auta. Musel by si mat fakt stastie na auto, kde to byvaly majitel poctivo servisoval vratane vymeny oleja v prevodovke (idealne kazdych 60-100tkm).
deszka3
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

V tej cenovej relacii to bude vazne tazke najst nieco schopneho. Brat riesil podobnu situaciu, kde jeho manzelka mala vodicak uz dobrych 15 rokov a nic odjazdeneho, nakoniec museli zdvihnut poriadne budget a kupili Toyotu Yaris s automatom za nieco pod 10K.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

honda jazz tiez nie je zla a CVT co tam davaju nie je uplne najhorsie. len si ju treba dobre otestovat.

inak takuto situaciu som zazil viac krat, neskuseny vodic a preto to musi byt automat... na jednej strane to chapem, automat je jednoduchsi a je to o starost menej pri uceni sa ale zaroven neviem neviem ci je to az taka bariera aby to stalo za vyssiu cenu alebo horsiu spolahlivost.
predsalen v realite su to 2 tyzdne a mozno par frustrujucich momentov niekde na parkovisku kym si zvykne.
dudo64
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudo64 »

melonSVK napísal: 26 mar 2025, 8:26 Uf, co tak pozeram tak tam davaju stvorstupnovy automat, co bude dost zle na jazdenie. Ono obecne auto s automatom za 5 tisic bude casovana bomba, ked sa v prevodovke nieco rozbije (co sa u 15-20 rocnych aut skor ci neskor stane) tak oprava bude prevysovat hodnotu auta. Musel by si mat fakt stastie na auto, kde to byvaly majitel poctivo servisoval vratane vymeny oleja v prevodovke (idealne kazdych 60-100tkm).
V inzerátoch vsade pisu len 6 alebo 7 stupnove prevodovky pri tyhto 15-20 rocnych medakoch. Ale ak tomu len nerozumiem, ze to realne ma nejake 4 a "na papieri" nejkaych 7 tak sa nehadam.

Autoeditácia príspevku po 5 min 39 sek:
deszka3 napísal: 26 mar 2025, 8:35 V tej cenovej relacii to bude vazne tazke najst nieco schopneho. Brat riesil podobnu situaciu, kde jeho manzelka mala vodicak uz dobrych 15 rokov a nic odjazdeneho, nakoniec museli zdvihnut poriadne budget a kupili Toyotu Yaris s automatom za nieco pod 10K.
No, tak to uz je realne otazne ci nie je lepsie ist totalny vabank a kupit srot za 2000 o ktorom viem ze sa rozsype ale hadam par mesiacov az rok pojazdi a dat ho potom uz len do zberneho dvora ako kupovat za 10K plus par stoviek/tisicok, ktore sa do jazdeneho auta vzdy musia investovat a vydrzi to/vyuzije sa to mozno o rok dva dlhsie

Autoeditácia príspevku po 4 min 49 sek:
aacid napísal: 26 mar 2025, 8:41 honda jazz tiez nie je zla a CVT co tam davaju nie je uplne najhorsie. len si ju treba dobre otestovat.

inak takuto situaciu som zazil viac krat, neskuseny vodic a preto to musi byt automat... na jednej strane to chapem, automat je jednoduchsi a je to o starost menej pri uceni sa ale zaroven neviem neviem ci je to az taka bariera aby to stalo za vyssiu cenu alebo horsiu spolahlivost.
predsalen v realite su to 2 tyzdne a mozno par frustrujucich momentov niekde na parkovisku kym si zvykne.
ANo aj ja chapem, ze niekedy taketo hodenie do vody moze fungovat... len u niektorych zien je soferovanie proste len o hlave aj ked samotnu jazdu technicky viac alebo menej zvladaju...auto zdochne, alebo sa par krat rozbehne skackavo a uz je nervozita atd a zacne s ato nabalovat, proste ide len o to nech sa osmeli a a zvykne si na to ze vobec soferuje....poznam prave asi viac pripadov kedy sa zeny rozchodili na automate a dokazali potom prejst neskor aj na manual
Napísať odpoveď